Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν δεν του εχεις εμπιστοσυνη πηγαινε και σε αλλο γιατρο .Μονο αυτος μπορει να σε κατευθυνει 

Οσο για να το αφησει λιγη μυωπια συμφωνω απολυτα για να μην χρειαστει γυαλια σε λιγο καιρο λογω επερχομενης πρεσβυωπιας

Ετσι ειχα κανει κι εγω αλλα βεβαια ημουν 50 ετων με ηδη υπαρχουσα πρεσβυωπια

Ισως ο DrNick εδω που ειναι οφθαλμιατρος να σου πει πιο πολλα.

Καλά είπα πως δεν τον γνωρίζω σαν γιατρό τον άνθρωπο γιατί δεν έχω γενικότερα εμπειρία απο οφθαλμίατρους, όχι οτι δεν έχω εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο. Και σε άλλον να πάω, το ότι δεν θα τον γνωρίζω ούτε εκείνον θα ισχύει επίσης :) 

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Craven είπε

Καλά είπα πως δεν τον γνωρίζω σαν γιατρό τον άνθρωπο γιατί δεν έχω γενικότερα εμπειρία απο οφθαλμίατρους, όχι οτι δεν έχω εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο. Και σε άλλον να πάω, το ότι δεν θα τον γνωρίζω ούτε εκείνον θα ισχύει επίσης :) 

Να ρωτησεις καποιο γνωστο που εχει κανει ...Χωρις να θελω φυσικα να κρινω δεν παμε στην τυχη σε καποιον για τα ματια μας.

Δημοσ.

Παιδιά κάτι ακόμα που θυμήθηκα μόλις και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ισχύει σαν πρακτική (γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω καθόλου) επειδή μου έκανε λίγο εντύπωση εκείνη τη στιγμή..

Κάποια στιγμή πάνω στην συζήτηση, μας ανέφερε πως πριν την επέμβαση στην ουσία θα δωθεί στην σύζυγο να υπογράψει κάποιο χαρτί που θα περιγράφονται οι πιθανότητες για τυχόν επιπλοκές (φαντάζομαι εννοούσε για αποποίηση ευθύνης..). Αυτό είναι σύνηθες φαντάζομαι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Craven είπε

Παιδιά κάτι ακόμα που θυμήθηκα μόλις και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ισχύει σαν πρακτική (γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω καθόλου) επειδή μου έκανε λίγο εντύπωση εκείνη τη στιγμή..

Κάποια στιγμή πάνω στην συζήτηση, μας ανέφερε πως πριν την επέμβαση στην ουσία θα δωθεί στην σύζυγο να υπογράψει κάποιο χαρτί που θα περιγράφονται οι πιθανότητες για τυχόν επιπλοκές (φαντάζομαι εννοούσε για αποποίηση ευθύνης..). Αυτό είναι σύνηθες φαντάζομαι;

Οχι παντα..Ισως εχει να κανει με την ηλικια ...Στην κορη μου στα 18 δεν εδωσαν να υπογραψει ενω σε μενα στα 50 μου εδωσαν.Ο ιδιος γιατρος αλλα σε αλλο κεντρο αν εχει σημασια .

• Thanks 1
Δημοσ.

Το πήρε απόφαση να προχωρήσει με PRK (trans prk απ ότι κατάλαβα εδώ) και το πιθανότερο είναι να αφήσει και τον ένα βαθμό στο ένα μάτι.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Craven είπε

Το πήρε απόφαση να προχωρήσει με PRK (trans prk απ ότι κατάλαβα εδώ) και το πιθανότερο είναι να αφήσει και τον ένα βαθμό στο ένα μάτι.

Καλη επιτυχια να εχει !!!

Η μικρη μυωπια υπολοιπο είναι ..."κανονας" σε αυτές τις περιπτώσεις .Λεγεται τεχνικη monovision (google)

Μπορει πριν την επεμβαση να δοκιμασει το προσδοκομνεο αποτέλεσμα με φακους επαφης. Κατι που δεν εχα κανει εγω πριν 12 χρονια (δεν μου το ειχε πει ο γιατρος) αλλα δεν μετανοιωσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι θα είναι εκεί τουλάχιστον μισή ώρα με 45 λεπτά νωρίτερα νωρίτερα όπως της είπε για να ξαναγίνουν εξετάσεις, να ξαναδούν βαθμούς, πάχος κτλ

Τα έβαλε όλα κάτω, διάβασε όσο μπόρεσε αυτό το θέμα, κατάλαβε απόλυτα το τι σημαίνει PRK σε σχέση με την ανάρρωση και διάβασε και όσους ταλαιπωρήθηκαν λίγο παραπάνω εδώ μέσα με την PRK ώστε να είναι προετοιμασμένη ψυχολογικά για ότι πιθανόν συμβεί (ξέρει απο εδώ μέσα οτι θα έχει τον φακό και θα την ενοχλεί ίσως λίγο, θα βλέπει θολά για κάποιες μέρες, θα βάζει κολλύρια για καιρό, θα έχει κάποια φωτοευαισθησία και ΙΣΩΣ και μια μικρή ξηροφθαλμία.. μικρότερη φαντάζομαι απ ότι με lasik και θα βάζει αλοιφές αν χρειαστεί κτλ κτλ ίσως πολύ από αυτά ίσως ελάχιστα) και αφού τα κατάλαβε όλα αυτά, έβαλε κάτω το ότι δεν δουλεύει και μπορεί να αναρρώσει με ηρεμία όσο πάρει και την (αμελητέα μεν αλλά υπαρκτή) ασφάλεια που έχει η PRK για το μάτι και για οτιδήποτε μελλοντικό χρειαστεί όπως και τα περί flap που αν και είδαμε πως είναι σχεδόν απίθανο να σου συμβεί κάτι, στην ιδέα ότι θα έχουμε παιδί κάποια στιγμή δεν θέλει να ρισκάρει.. και αποφάσισε την PRK με την νέα μέθοδο.

Δεν συμμετείχα καθόλου στην απόφαση της αλλά έστω και χωρίς να της το έχω πει, με εξαίρεση την ταλαιπωρία που ίσως έχει για κάποιο καιρό, νομίζω και εγώ ότι ήταν η καλύτερη απόφαση με τα δεδομένα.. έστω και αν φάω και εγώ την όποια ταλαιπωρία μαζί της :)

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα!

@Craven, και οι 2 επεμβάσεις (LASIK και PRK) συγκρινόμενες σε βάθος χρόνου έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Έτσι, όταν και οι 2 επιτρέπονται με βάση τον προεγχειρητικό έλεγχο, έχει θέση και η ψυχοσύνθεση του ασθενούς στην απόφαση. Νομίζω ότι η επιλογή της συζύγου με αυτό το κριτήριο είναι σωστή.

@xenia_kgl, τα φωτοστέφανα (halos, starburst κλπ) είναι παροδικές ανεπιθύμητες ενέργειες (συχνότερα στη LASIK σε σχέση με την PRK) που πιθανόν να εμφανιστούν παροδικά το πρώτο μετεγχειρητικό διάστημα και (αν εμφανιστούν) σύμφωνα με τη βιβλιογραφία αλλά και την εμπειρία μας έχουν εξαφανιστεί το αργότερο 6-12 μήνες μετά την επέμβαση. Καταρράκτης θα εμφανιστεί σε όλους τους ανθρώπους κάποια στιγμή της ζωής τους, μιας και πέρα από ειδικές αιτίες (πχ τραυματισμός), αποτελεί μια φυσική εκδήλωση της γήρανσης του οργανισμού. Η διαθλαστική χειρουργική με laser στον κερατοειδή (LASIK, PRK) δεν επηρεάζει τον κίνδυνο και το χρόνο που αυτός θα συμβεί.

@Γιάννης Platano βοηθητικός όπως πάντα!

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Craven είπε

Ναι θα είναι εκεί τουλάχιστον μισή ώρα με 45 λεπτά νωρίτερα νωρίτερα όπως της είπε για να ξαναγίνουν εξετάσεις, να ξαναδούν βαθμούς, πάχος κτλ

Τα έβαλε όλα κάτω, διάβασε όσο μπόρεσε αυτό το θέμα, κατάλαβε απόλυτα το τι σημαίνει PRK σε σχέση με την ανάρρωση και διάβασε και όσους ταλαιπωρήθηκαν λίγο παραπάνω εδώ μέσα με την PRK ώστε να είναι προετοιμασμένη ψυχολογικά για ότι πιθανόν συμβεί (ξέρει απο εδώ μέσα οτι θα έχει τον φακό και θα την ενοχλεί ίσως λίγο, θα βλέπει θολά για κάποιες μέρες, θα βάζει κολλύρια για καιρό, θα έχει κάποια φωτοευαισθησία και ΙΣΩΣ και μια μικρή ξηροφθαλμία.. μικρότερη φαντάζομαι απ ότι με lasik και θα βάζει αλοιφές αν χρειαστεί κτλ κτλ ίσως πολύ από αυτά ίσως ελάχιστα) και αφού τα κατάλαβε όλα αυτά, έβαλε κάτω το ότι δεν δουλεύει και μπορεί να αναρρώσει με ηρεμία όσο πάρει και την (αμελητέα μεν αλλά υπαρκτή) ασφάλεια που έχει η PRK για το μάτι και για οτιδήποτε μελλοντικό χρειαστεί όπως και τα περί flap που αν και είδαμε πως είναι σχεδόν απίθανο να σου συμβεί κάτι, στην ιδέα ότι θα έχουμε παιδί κάποια στιγμή δεν θέλει να ρισκάρει.. και αποφάσισε την PRK με την νέα μέθοδο.

Δεν συμμετείχα καθόλου στην απόφαση της αλλά έστω και χωρίς να της το έχω πει, με εξαίρεση την ταλαιπωρία που ίσως έχει για κάποιο καιρό, νομίζω και εγώ ότι ήταν η καλύτερη απόφαση με τα δεδομένα.. έστω και αν φάω και εγώ την όποια ταλαιπωρία μαζί της :)

Θεωρω καλυτερα ολες οι εξετασεις να εχουν γινει τις προηγούμενες μερες  να είναι πιο ηρεμη εκεινη την ημερα .Όπως και τυχον δοκιμη με φακους επαφης .

Για την ...ταλαιπωρια που λες ειμαστε υποχρεωμένοι φιλε μου...Να δεις όταν κανεις οικογενεια υποχρεώσεις !!!

28 λεπτά πριν, DrNick είπε

@Γιάννης Platano βοηθητικός όπως πάντα!

Χαχαχα !!! Γιατρε δεν κινδυνεύεις απο μενα !!!!! Λογω τριπλης εμπειρειας γραφω...

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που διάβασα και τρόμαξα. Υπάρχει περίπτωση το flap να ξεκολλήσει ?  Και τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είπε ο γιατρός ότι υπήρξε μια περίπτωση που έτρεχαν αλλά όπως είπα ήταν γιατρός που φαινόταν να "διαφημίζει" γενικά (χωρίς να πει κάτι ιδιαίτερο απλά αυτό έβγαζε) την PRK οπότε μπορεί να το είπε περισσότερο για να πείσει. Επίσης δεν μίλησε για "ξεκόλλημα", προφανώς ανέφερε πως μετά απο (το σπάνιο ενδεχόμενο για σοβαρό το τονίζω) τραυματισμό υπάρχει πιθανότητα να έχεις κάποια μετατόπιση και να χρειαστεί κάποια επέμβαση (αν κατάλαβα). Ακόμα και ο ίδιος μίλησε για 1 περίπτωση σε όλη την καριέρα του (που ΑΝ κατάλαβα καλά αντιμετωπίστηκε κιόλας τελικά).  

Εδώ όσο διάβασα προς τα πίσω δεν είδα κάποιον να είχε τέτοια προβλήματα με LASIK και δεν είναι και λίγοι που έκαναν απ ότι κατάλαβα (ίσα ίσα πρέπει να είναι αρκετά περισσότεροι απ όσους έκαναν PRK).

Δεν νομίζω να υπάρχει ο οποιοσδήποτε φόβος και όπως κατάλαβα μιλάμε για απειροελάχιστα στατιστικά ποσοστά. Η σύζυγος το διάλεξε για διάφορους άλλους λόγους σύμφωνα με τα δεδομένα που είπα και όπως είπε και ο Γιάννης, αυτό που σου καρφώνεται περισσότερο (εφόσον ξέρεις τι κερδίζεις και τι χάνεις) αυτό επιλέγεις καθαρά για ψυχολογικούς λόγους και στην ουσία αυτό έκανε.

Ο DrNick βέβαια μπορεί να σε καθησυχάσει περισσότερο καθώς εγώ ότι γνωρίζω το έμαθα εδώ μέσα και ψάχνοντας (σαν τρελός είναι η αλήθεια) τις τελευταίες μέρες :)

Επεξ/σία από Craven
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αναστατώθηκα επειδή εγώ έκανα τη lasik και γυμνάζομαι συχνά και κάνω ποδήλατο εντατικά, μην έχω τίποτα παράξενο. Ας μας πει και ο γιατρός. Όταν έκανα την επέμβαση πάντως ο γιατρός μου χε πει για μια βδομάδα μόνο να  μη γυμναστώ

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Edel είπε

Αυτό που διάβασα και τρόμαξα. Υπάρχει περίπτωση το flap να ξεκολλήσει ?  Και τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση ?

Απ' όσο θυμάμαι, έχουν αναφερθεί παγκοσμίως ~20 περιστατικά τραυματικής μετατόπισης του flap (σε αναφορές δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά). Ο πραγματικός αριθμός ίσως να είναι λίγο μεγαλύτερος (περιστατικά που δεν δημοσιεύτηκαν) αλλά πάρα πολύ μικρός (στα 40+ εκατομμύρια επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί). Η αμερικάνικη πολεμική αεροπορία το έχει εγκρίνει για τους πιλότους της από το 2007. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχετε ακούσει περιπτώσεις όπου μετά από μια επέμβαση laser υπήρξε πρόβλημα στην κύηση ή και στον τοκετό; Εννοώ λόγω αυξημένης πίεσης κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να υπάρξει πρόβλημα;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Craven είπε

Έχω κάνει PRK το 2016..στο ένα μάτι μου άφησε ο γιατρός μυωπία..λιγότερο από 1 βαθμό πάντως δεν είναι ενοχλητικός..η PRK στην δικιά μου περίπτωση είχε τους πρώτους 5 μήνες πολλά δάκρυα..θέλει προσοχή τον πρώτο καιρό..καλή επιτυχία και όλα θα πάνε καλά!

Υ.Γ Και εγώ υπέγραψα χαρτί για τυχόν αποτυχία της επέμβασης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...