xenia_kgl Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Λογική τιμή. Κάπου εκεί.... παίζει. Πόλη; Αθήνα. Βεβαια καποια ατομα μου ειπαν και κατι για 800€ αλλα απ οτι ειδα και εδω κανένας δεν εχει αναφερει τοσο λιγο. Δεν ξερω που ηταν αυτες οι τιμες!
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κατι εχω ακουσει για τετοιες τιμες στο δημοσιο οφθαλμιατρειο Αθηνων αλλα δεν ξερω πιο πολλα .... Οπως και να εχει μπορει να μην ειναι λιγα τα 1500 αλλα για τα ματια μας αξιζουν.Καπου 2000 ειχα πληρωσει σε καλες εποχες πριν 12 χρονια Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από Γιάννης Platano 1
xenia_kgl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Γεια σας και παλι. Μπορω να πω οτι εχω μπερδευτεί και φυσικα καταφοβηθει αφου διαβασα της επιπλοκες της lasik. Θα ηθελα ομως αν ειναι ευκολο να μου πειτε τι διαφορα εχει η femtosecond απο την απλη lasik.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το γραφει εδω ο οφθαλμιατρος DrNick Στο 1ο μέρος της LASIK σχηματίζεται ένα "πέταλο" κερατοειδούς (σαν λεπτό "καπάκι"), κάτω από το οποίο γίνεται το laser. Για να σχηματιστεί αυτό το πέταλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μηχανικός μικροκερατόμος, είτε (την τελευταία δεκαετία+) ένα διαφορετικό laser το femtosecond laser. 8 ώρες πριν, gia_nnis είπε lasik Femtosecond: PRK: SMILE: Μη βαζετε video που τρομαζουν....Μαλλον οπτικοι τα ..προωθουν .Οτι πει ο γιατρος και μονο !!! Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2019 από Γιάννης Platano 1
xenia_kgl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το γραφει εδω ο οφθαλμιατρος DrNick Στο 1ο μέρος της LASIK σχηματίζεται ένα "πέταλο" κερατοειδούς (σαν λεπτό "καπάκι"), κάτω από το οποίο γίνεται το laser. Για να σχηματιστεί αυτό το πέταλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μηχανικός μικροκερατόμος, είτε (την τελευταία δεκαετία+) ένα διαφορετικό laser το femtosecond laser. Μη βαζετε video που τρομαζουν....Μαλλον οπτικοι τα ..προωθουν .Οτι πει ο γιατρος και μονο !!! Ευχαριστω και παλι. Δεν ειναι το βιντεο που με τρομαξε. Ολοι προσπαθουν να δώσουν οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουν για να αποφασισει ο καθενας μονος του. Αν και νομιζω οτι οσο περισσότερα μαθαινεις τοσο πιο πολυ μπερδευεσαι! Αυτο που ηταν τρομακτικό ηταν τα φωτοστέφανα, τα ατερακια η δυσκολια σε νυχτερινή οραση, οδηγηση, ξηροφθαλμια κλπ. Επισης δεν ξερω αν αυτα ειναι για καποιο διαστημα η για πάντα! Αν ειναι να φτιαξω τον 1.50 βαθμο και να εχω αλλα χιλια προβληματα οπως ειναι λογικο δεν θελω. Επίσης ειδα ότι οποιοι κανουν laser αργοτερα αποκτούν καταρρακτη που φυσικα δεν ξέρω αν και αυτο ισχυει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Είναι αλήθεια ότι όσο ψάχνεις μπερδεύεσαι... Δεν είμαστε γιατροί. Με ένα σωστό έλεγχο και ένα καλό γιατρο δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. 2
dionisis1925 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Ξένια και εγώ έβλεπα τα βίντεο και είχα τρομάξει τόσο που είχα πει πως δεν θα κάνω laser..έκανε η ξαδέρφη μου πήγε μια χαρά και μετά από 6 μήνες έκανα και εγώ...τώρα για το αν αξίζει με 1,50 βαθμό να κάνεις αυτό το γνωρίζεις εσύ,εγώ που είχα 6 βαθμούς δεν το έχω μετανιώσει..όσο για την ξηροφθαλμία δεν κρατάει για πάντα..με αλοιφές φεύγει. 2 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Ξένια και εγώ έβλεπα τα βίντεο και είχα τρομάξει τόσο που είχα πει πως δεν θα κάνω laser..έκανε η ξαδέρφη μου πήγε μια χαρά και μετά από 6 μήνες έκανα και εγώ...τώρα για το αν αξίζει με 1,50 βαθμό να κάνεις αυτό το γνωρίζεις εσύ,εγώ που είχα 6 βαθμούς δεν το έχω μετανιώσει..όσο για την ξηροφθαλμία δεν κρατάει για πάντα..με αλοιφές φεύγει. Ουτε ειναι απαραιτητο οτι θα εμφανιστει . Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα. 1 1
xenia_kgl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε Ξένια και εγώ έβλεπα τα βίντεο και είχα τρομάξει τόσο που είχα πει πως δεν θα κάνω laser..έκανε η ξαδέρφη μου πήγε μια χαρά και μετά από 6 μήνες έκανα και εγώ...τώρα για το αν αξίζει με 1,50 βαθμό να κάνεις αυτό το γνωρίζεις εσύ,εγώ που είχα 6 βαθμούς δεν το έχω μετανιώσει..όσο για την ξηροφθαλμία δεν κρατάει για πάντα..με αλοιφές φεύγει. Εσείς παρενεργειες με τα φωτα και το βράδυ ειχατε? Εχετε καιρο που εχετε κανει την επεμβαση?
dionisis1925 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, xenia_kgl είπε Εσείς παρενεργειες με τα φωτα και το βράδυ ειχατε? Εχετε καιρο που εχετε κανει την επεμβαση? Εγώ επειδή έκανα την PRK τον πρώτο καιρό(1-2 μήνες) είχα θέμα με τα φώτα ναι με ενοχλούσαν άλλα όχι σε τεράστιο βαθμό,πλέον έχω κλείσει 2,5 χρόνια. 1
gia_nnis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, xenia_kgl είπε Εσείς παρενεργειες με τα φωτα και το βράδυ ειχατε? Εχετε καιρο που εχετε κανει την επεμβαση? Κανε τον ΣΤΑΥΡΟ σου και μπες να την κανεις..!!! Οτι ειναι-ειναι.. Αν δεν πετυχει δεν θα εισαι η πρωτη ουτε η τελευταια!!! Η ζωη ειναι ενα παιχνιδι.. Παιζεις.. κερδιζεις ή χανεις!!! 1
Craven Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχάς συγνώμη για το σεντόνι που θα ακολουθήσει... Διαβάζω άρθρα, διαβάζω και εδώ.. μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί περισσότερο απ ότι τα έχω ξεκαθαρίσει. Να πω τα δεδομένα μήπως και υπάρχει συγκεκριμένη συμβουλή για αυτά. Πρόκειται για την σύζυγό μου, 40 ετών. Είμαστε στην διαδικασία να αποφασίσουμε ποιά απ τις 2 μεθόδους θα κάνει. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε έναν οφθαλμίατρο στην Νίκαια που ασχολείται με επεμβάσεις τέτοιου είδους. Η αλήθεια είναι πως δεν τον γνωρίζω ούτε μου τον σύστησε κανείς, πήγαμε σχετικά τυχαία επειδή είχαμε κάνει μια βυθοσκόπηση σε αυτόν (η μόνη μας τριβή με έναν οφθαλμίατρο που ασχολείται και με επεμβάσεις) και δυστυχώς δεν είχα κάποιον γνωστό να μου προτείνει κάποιον δοκιμασμένο γιατρό. Το budget είναι σχετικά περιορισμένο (με την έννοια ότι θα προτιμούσα να μην δώσω 2000 γιατί δεν υπάρχουν αλλά όχι με την έννοια ότι δεν θα έδινα όσα πρέπει αν πραγματικά έκαναν την διαφορά και ούτε ψάχνω ότι πιο φτηνό υπάρχει). Ο συγκεκριμένος είναι στις τιμές κάπου εκεί που συζητάτε κοντά στα 1500 και μας είπε πως η επέμβαση θα γίνει στην eyeclinic απέναντι απ το μέγαρο μουσικής. Δεν γνωρίζω σχετικά (πέρα απο μερικές κριτικές που πήρε το μάτι μου και δεν θα ήθελα να αναφέρω...) οπότε δεν ξέρω αν αυτή η κλινική είναι καλή επιλογή ή και αν τελικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η κλινική αφού θα το κάνει συγκεκριμένος γιατρός. Έκανε την μέτρηση που έπρεπε να κάνει (πριν και μετά τις σταγόνες), το αποτέλεσμα απ ότι θυμάμαι ήταν 2,75 μυωπία στο ένα μάτι και 6 στο άλλο μάτι μαζί με 1 αστιγματισμό. Είπε για υποψία πίεσης στο ένα μάτι αλλά μετά το πήρε σχετικά πίσω ότι ήταν πιθανόν απ τις σταγόνες. Το πάχος το βρήκε σωστό απ ότι κατάλαβα. Να τονίζω (δεν ξέρω αν κάνει διαφορά) πως η σύζυγος είναι διαβητική (μας είπε πως αυτό δίνει λίγο μεγαλύτερο ποσοστό για τυχόν αυξομειώσεις στο μέλλον αν δεν ρυθμιστεί σωστά) και πως σκοπεύουμε να κάνουμε παιδί στο μέλλον (αν και πιθανότερο θα είναι με καισαρική οπότε δεν νομίζω να υπάρξει πίεση). Επίσης να πω πως η σύζυγος δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να πάει γρήγορα πχ σε κάποια εργασία ούτε υπάρχει κάτι που να την κρατάει απ το να κάτσει να αναρρώσει χωρίς να την αποσπά κανείς, χωρίς να σημαίνει πως είναι άνθρωπος που αντέχει ιδιαίτερα την ταλαιπωρία αλλά απ την άλλη κιόλας αναζητά το πιο ασφαλές. Επίσης να τονίσω πως είναι απ τους ανθρώπους που περνάνε ώρες στον υπολογιστή και διαβάζει μανιωδώς ebooks στο tablet της (φυσικά αυτά θα τα μετριάσει όσο χρειάζεται) Ο συγκεκριμένος γιατρός αν και κάνει και τις 2 επεμβάσεις όπως είπε (την lasik την κάνει με femtosecond laser), φαινόταν ξεκάθαρα να τείνει προς την PRK. Μας είπε τα γνωστά υπέρ και τα κατά των 2 κτλ. Αφού είπε τα αρνητικά του PRK και είπε ξεκάθαρα "θα με βρίζεις την πρώτη μέρα" και το πως θα παίρνει κολλύρια για περισσότερο καιρό κτλ κτλ, εκεί που την κόλλησε και άρχισε να το σκέφτεται είναι πως όταν ήρθαμε στα του LASIK μιλήσαμε περί του flap που δεν επουλώνεται στην ουσία ποτέ και έχει έναν μικρό κίνδυνο σε περίπτωση τραυματισμού στο μάτι. Μας έφερε ένα παράδειγμα απο δικό του ασθενή όπου πατέρας 5 χρόνια μετά την επέμβαση, είχε σοβαρό πρόβλημα και τρέχανε γιατί έκανε παιδί και πήγε το παιδάκι του και έβαλε με δύναμη το δάχτυλο του στο μάτι του με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στο flap. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι σκοπεύουμε να κάνουμε παιδί στο μέλλον, άγχωσε την σύζυγο αρκετά και όλο το ΣΚ το περάσαμε με το ερωτηματικό "ποια μέθοδο να κάνω". Επίσης να πω πως πρότεινε μιας και η σύζυγος είναι πλέον 40, να αφήσει 1 βαθμό μυωπία στο ένα μάτι για να γλυτώσει όπως είπε αργότερα τουλάχιστον 2-3 χρόνια πρεσβυωπίας και πως δεν θα κάνει τεράστια διαφορά καθώς με την βοήθεια του άλλου ματιού θα βλέπει μια χαρά (και το ανάποδο για το άλλο μάτι όταν θα ρθει η πρεσβυωπία). Της συζύγου αυτό για τα 2-3 χρόνια της φάνηκε ανούσιο αλλά ο γιατρός επέμεινε πως αν του έδιναν εκείνου μερικά χρόνια χωρίς πρεσβυωπία θα πέταγε την σκούφια του, αλλά δική μας η απόφαση και του το λέμε λίγο πριν την επέμβαση. Αν γενικότερα κάποιος από τους "έμπειρους" εδώ, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα (ηλικία, βαθμοί, ζάχαρο, παιδί) θεωρεί πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να προτιμήσουμε την μια υπερ της άλλης, ας μας το πει Επίσης μια συμβουλή για αυτό περί του 1 βαθμού μυωπίας για την πρεσβυωπία, θα ήταν ευπρόσδεκτη! Τέλος αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο για γιατρό, κλινική κτλ θα μπορούσε να μου στείλει ένα pm για να μην λέγονται ονόματα εδώ, απλά για να υπάρχει κάποια εναλλακτική PS. Μας είπε πριν λίγο στο τηλ για "νέα" μέθοδο PRK (που μάλιστα είναι κατά τι πιο φτηνή) με το νέο λογισμικό που απ ότι κατάλαβα το "ξύσιμο" πλέον γίνεται με το laser αλλά κατά τα άλλα όλα ίδια (ίδια αποθεραπεία κτλ). Βέβαια το ότι τώρα την έμαθε και αυτός και θα την εφαρμόσει σε εμάς πιθανόν πρώτη φορά, με ανησυχεί (αν και ξέρω πως όλα γίνονται μέσω υπολογιστή και δεν κάνει και πολλά αυτός). Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από Craven
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Craven είπε Καταρχάς συγνώμη για το σεντόνι που θα ακολουθήσει... Διαβάζω άρθρα, διαβάζω και εδώ.. μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί περισσότερο απ ότι τα έχω ξεκαθαρίσει. Να πω τα δεδομένα μήπως και υπάρχει συγκεκριμένη συμβουλή για αυτά. Πρόκειται για την σύζυγό μου, 40 ετών. Είμαστε στην διαδικασία να αποφασίσουμε ποιά απ τις 2 μεθόδους θα κάνει. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε έναν οφθαλμίατρο στην Νίκαια που ασχολείται με επεμβάσεις τέτοιου είδους. Η αλήθεια είναι πως δεν τον γνωρίζω ούτε μου τον σύστησε κανείς, πήγαμε σχετικά τυχαία επειδή είχαμε κάνει μια βυθοσκόπηση σε αυτόν (η μόνη μας τριβή με έναν οφθαλμίατρο που ασχολείται και με επεμβάσεις) και δυστυχώς δεν είχα κάποιον γνωστό να μου προτείνει κάποιον δοκιμασμένο γιατρό. Το budget είναι σχετικά περιορισμένο (με την έννοια ότι θα προτιμούσα να μην δώσω 2000 γιατί δεν υπάρχουν αλλά όχι με την έννοια ότι δεν θα έδινα όσα πρέπει αν πραγματικά έκαναν την διαφορά και ούτε ψάχνω ότι πιο φτηνό υπάρχει). Ο συγκεκριμένος είναι στις τιμές κάπου εκεί που συζητάτε κοντά στα 1500 και μας είπε πως η επέμβαση θα γίνει στην eyeclinic απέναντι απ το μέγαρο μουσικής. Δεν γνωρίζω σχετικά (πέρα απο μερικές κριτικές που πήρε το μάτι μου και δεν θα ήθελα να αναφέρω...) οπότε δεν ξέρω αν αυτή η κλινική είναι καλή επιλογή ή και αν τελικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η κλινική αφού θα το κάνει συγκεκριμένος γιατρός. Έκανε την μέτρηση που έπρεπε να κάνει (πριν και μετά τις σταγόνες), το αποτέλεσμα απ ότι θυμάμαι ήταν 2,75 μυωπία στο ένα μάτι και 6 στο άλλο μάτι μαζί με 1 αστιγματισμό. Είπε για υποψία πίεσης στο ένα μάτι αλλά μετά το πήρε σχετικά πίσω ότι ήταν πιθανόν απ τις σταγόνες. Το πάχος το βρήκε σωστό απ ότι κατάλαβα. Να τονίζω (δεν ξέρω αν κάνει διαφορά) πως η σύζυγος είναι διαβητική (μας είπε πως αυτό δίνει λίγο μεγαλύτερο ποσοστό για τυχόν αυξομειώσεις στο μέλλον αν δεν ρυθμιστεί σωστά) και πως σκοπεύουμε να κάνουμε παιδί στο μέλλον (αν και πιθανότερο θα είναι με καισαρική οπότε δεν νομίζω να υπάρξει πίεση). Επίσης να πω πως η σύζυγος δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να πάει γρήγορα πχ σε κάποια εργασία ούτε υπάρχει κάτι που να την κρατάει απ το να κάτσει να αναρρώσει χωρίς να την αποσπά κανείς, χωρίς να σημαίνει πως είναι άνθρωπος που αντέχει ιδιαίτερα την ταλαιπωρία αλλά απ την άλλη κιόλας αναζητά το πιο ασφαλές. Επίσης να τονίσω πως είναι απ τους ανθρώπους που περνάνε ώρες στον υπολογιστή και διαβάζει μανιωδώς ebooks στο tablet της (φυσικά αυτά θα τα μετριάσει όσο χρειάζεται) Ο συγκεκριμένος γιατρός αν και κάνει και τις 2 επεμβάσεις όπως είπε (την lasik την κάνει με femtosecond laser), φαινόταν ξεκάθαρα να τείνει προς την PRK. Μας είπε τα γνωστά υπέρ και τα κατά των 2 κτλ. Αφού είπε τα αρνητικά του PRK και είπε ξεκάθαρα "θα με βρίζεις την πρώτη μέρα" και το πως θα παίρνει κολλύρια για περισσότερο καιρό κτλ κτλ, εκεί που την κόλλησε και άρχισε να το σκέφτεται είναι πως όταν ήρθαμε στα του LASIK μιλήσαμε περί του flap που δεν επουλώνεται στην ουσία ποτέ και έχει έναν μικρό κίνδυνο σε περίπτωση τραυματισμού στο μάτι. Μας έφερε ένα παράδειγμα απο δικό του ασθενή όπου πατέρας 5 χρόνια μετά την επέμβαση, είχε σοβαρό πρόβλημα και τρέχανε γιατί έκανε παιδί και πήγε το παιδάκι του και έβαλε με δύναμη το δάχτυλο του στο μάτι του με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στο flap. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι σκοπεύουμε να κάνουμε παιδί στο μέλλον, άγχωσε την σύζυγο αρκετά και όλο το ΣΚ το περάσαμε με το ερωτηματικό "ποια μέθοδο να κάνω". Επίσης να πω πως πρότεινε μιας και η σύζυγος είναι πλέον 40, να αφήσει 1 βαθμό μυωπία στο ένα μάτι για να γλυτώσει όπως είπε αργότερα τουλάχιστον 2-3 χρόνια πρεσβυωπίας και πως δεν θα κάνει τεράστια διαφορά καθώς με την βοήθεια του άλλου ματιού θα βλέπει μια χαρά (και το ανάποδο για το άλλο μάτι όταν θα ρθει η πρεσβυωπία). Της συζύγου αυτό για τα 2-3 χρόνια της φάνηκε ανούσιο αλλά ο γιατρός επέμεινε πως αν του έδιναν εκείνου μερικά χρόνια χωρίς πρεσβυωπία θα πέταγε την σκούφια του, αλλά δική μας η απόφαση και του το λέμε λίγο πριν την επέμβαση. Αν γενικότερα κάποιος από τους "έμπειρους" εδώ, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα (ηλικία, βαθμοί, ζάχαρο, παιδί) θεωρεί πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να προτιμήσουμε την μια υπερ της άλλης, ας μας το πει Επίσης μια συμβουλή για αυτό περί του 1 βαθμού μυωπίας για την πρεσβυωπία, θα ήταν ευπρόσδεκτη! Τέλος αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο για γιατρό, κλινική κτλ θα μπορούσε να μου στείλει ένα pm για να μην λέγονται ονόματα εδώ, απλά για να υπάρχει κάποια εναλλακτική PS. Μας είπε πριν λίγο στο τηλ για "νέα" μέθοδο PRK (που μάλιστα είναι κατά τι πιο φτηνή) με το νέο λογισμικό που απ ότι κατάλαβα το "ξύσιμο" πλέον γίνεται με το laser αλλά κατά τα άλλα όλα ίδια (ίδια αποθεραπεία κτλ). Βέβαια το ότι τώρα την έμαθε και αυτός και θα την εφαρμόσει σε εμάς πιθανόν πρώτη φορά, με ανησυχεί (αν και ξέρω πως όλα γίνονται μέσω υπολογιστή και δεν κάνει και πολλά αυτός). Αν δεν του εχεις εμπιστοσυνη πηγαινε και σε αλλο γιατρο .Μονο αυτος μπορει να σε κατευθυνει Οσο για να το αφησει λιγη μυωπια συμφωνω απολυτα για να μην χρειαστει γυαλια σε λιγο καιρο λογω επερχομενης πρεσβυωπιας Ετσι ειχα κανει κι εγω αλλα βεβαια ημουν 50 ετων με ηδη υπαρχουσα πρεσβυωπια Ισως ο DrNick εδω που ειναι οφθαλμιατρος να σου πει πιο πολλα. 1
gia_nnis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Craven είπε PS. Μας είπε πριν λίγο στο τηλ για "νέα" μέθοδο PRK (που μάλιστα είναι κατά τι πιο φτηνή) με το νέο λογισμικό που απ ότι κατάλαβα το "ξύσιμο" πλέον γίνεται με το laser αλλά κατά τα άλλα όλα ίδια (ίδια αποθεραπεία κτλ). Βέβαια το ότι τώρα την έμαθε και αυτός και θα την εφαρμόσει σε εμάς πιθανόν πρώτη φορά, με ανησυχεί (αν και ξέρω πως όλα γίνονται μέσω υπολογιστή και δεν κάνει και πολλά αυτός). Trans PRK 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις