Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, White_Cat είπε

Καλησπέρα, παιδιά !

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 έκανα τον προεγχειριτικό έλεγχο. Έχω εκ γενετής πολύ κακή όραση και το βασικό πρόβλημα πλην της μυωπίας, είναι συγγενής οριζόντιος νυσταγμός.
Η γιατρός λέει ότι παρά τον έντονο νυσταγμό, η εγχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, γιατί υπάρχει τρόπος ώστε ν' ακινητοποιηθεί το μάτι με μηχανικά μεσα.
Δηλαδή η εγχείριση γίνεται, αλλά για τους πάσχοντες από νυσταγμό λαμβάνονται ειδικά μέτρα. Επίσης λέει ότι δεν υπάρχουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο βυθό του οφθαλμού.
Η μέθοδος που έχει επιλέξει η γιατρός μου είναι PRK. Υπάρχουν 7 βαθμοί μυωπίας στον αριστερό οφθαλμό και 6 στο δεξί κι επίσης 4 βαθμοί αστιγματισμού.
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος πάσχων ταυτόχρονα και από έντονο νυσταγμό έτυχε να κάνει τέτοια επέμβαση και πώς τα πήγε. Επίσης αν υπάρχει στο forum κάποιος οφθαλμίατρος, πολύ θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη του για τα παραπάνω.
Βλέπετε ακόμα κι εμείς οι γάτοι έχουμε καμιά φορά σοβαρά προβλήματα με την υγεία μας που μας παιδεύουν.

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές σε όλους...
Μέρες που είναι, εύχομαι να περισσέψει λίγη γαλοπούλα η χοιρινό και για μας,
Σας ευχαριστώ,
Νιάααααααου!
Ο Άσπρος Γάτος

Χρόνια πολλά!

Ο νυσταγμός είναι μια πολύ "προκλητική" κατάσταση για τη διαθλαστική χειρουργική - σχεδόν αντένδειξη. Υπάρχουν τρόποι που μπορεί να "παρακαμφθεί" η συνεχόμενη κίνηση των ματιών. Είτε στηριζόμενοι στην πολύ υψηλή ταχύτητα με την οποία το laser μπορεί να "ακολουθεί" τις κινήσεις του ματιού, είτε με τεχνικές ή πλατφόρμες που περιλαμβάνουν "σταθεροποίηση" του ματιού σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της επέμβασης (πχ SMILE, κ.α.). Υπάρχουν δημοσιευμένα αρκετά περιστατικά επιτυχούς αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης που - τουλάχιστον με γυαλιά - έχει σχετικά χαμηλή όραση. Για τους συγκεκριμένους βαθμούς μυωπίας+αστιγματισμού κι εγώ θα σκεφτόμουν επιφανειακή μέθοδο (PRK). Εύχομαι καλή επιτυχία!

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, φίλε DrNick !

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω διαβάσει κι εγώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διαθλαστική χειρουργική έχει επιτύχει, παρά την παρουσία έντονου νυσταγμού. Αποφάσισα να επανέλθω στο θέμα γιατί εκείνο που με "τρώει" βασικά είναι αν υπάρχει αρκετά σοβαρός κίνδυνος να αποτύχει η εγχείριση και να τα κάνουμε "μαντάρα", δηλαδή να γίνει η όραση χειρότερη απ' όσο είναι τώρα. Αυτή τη στιγμή έχω 2/10, αλλά παρ' όλ' αυτά έχω καταφέρει να ολοκληρώσω το πανεπιστήμιο και ζω μια αρκετά φυσιολογική ζωή. Είναι κατανοητό όμως ότι δεν "σηκώνει" να πάνε τα πράγματα χειρότερα από μία πιθανή αστοχία της επέμβασης.
Αυτό ήθελα κυρίως να ρωτήσω. Αν εσύ ήσουν ασθενής σ' αυτήν την κατάσταση (που περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμα) θα επέλεγες να κάνεις την επέμβαση ; Ούτε με ξέρεις, ούτε σε ξέρω προσωπικά και γι' αυτό ρωτάω έτσι ανώνυμα γιατί πιστεύω ότι η απάντηση θα είναι ειλικρινής. Οι γιατροί καμιά φορά δεν αναφέρουν όλους τους κινδύνους για ευνόητους λόγους, εδώ όμως πίσω απ' το παραβάν της ανωνυμίας μας μπορούμε να μιλάμε πιο ελεύθερα.

Σε ευχαριστώ και πάλι,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.
Στις 25/12/2018 στις 8:41 ΜΜ, White_Cat είπε

Καλησπέρα και πάλι, φίλε DrNick !

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω διαβάσει κι εγώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διαθλαστική χειρουργική έχει επιτύχει, παρά την παρουσία έντονου νυσταγμού. Αποφάσισα να επανέλθω στο θέμα γιατί εκείνο που με "τρώει" βασικά είναι αν υπάρχει αρκετά σοβαρός κίνδυνος να αποτύχει η εγχείριση και να τα κάνουμε "μαντάρα", δηλαδή να γίνει η όραση χειρότερη απ' όσο είναι τώρα. Αυτή τη στιγμή έχω 2/10, αλλά παρ' όλ' αυτά έχω καταφέρει να ολοκληρώσω το πανεπιστήμιο και ζω μια αρκετά φυσιολογική ζωή. Είναι κατανοητό όμως ότι δεν "σηκώνει" να πάνε τα πράγματα χειρότερα από μία πιθανή αστοχία της επέμβασης.
Αυτό ήθελα κυρίως να ρωτήσω. Αν εσύ ήσουν ασθενής σ' αυτήν την κατάσταση (που περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμα) θα επέλεγες να κάνεις την επέμβαση ; Ούτε με ξέρεις, ούτε σε ξέρω προσωπικά και γι' αυτό ρωτάω έτσι ανώνυμα γιατί πιστεύω ότι η απάντηση θα είναι ειλικρινής. Οι γιατροί καμιά φορά δεν αναφέρουν όλους τους κινδύνους για ευνόητους λόγους, εδώ όμως πίσω απ' το παραβάν της ανωνυμίας μας μπορούμε να μιλάμε πιο ελεύθερα.

Σε ευχαριστώ και πάλι,

Ο Άσπρος Γάτος

Χρόνια πολλά και πάλι!

Για εμένα, το σημαντικότερο που θέλω να παρατηρήσω είναι αυτό που έχω επισημάνει παραπάνω στο post σου. Είναι αδιανόητο σε μια συζήτηση ιατρού-ασθενούς να μην υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια, είτε μιλάμε για έναν ασθενή με φυσιολογική όραση, είτε μιλάμε για μια περίπτωση σαν τη δική σου. Είναι δικαίωμά σου να ενημερωθείς με λεπτομέρεια για όλα όσα σε απασχολούν και υποχρέωση του ιατρού σου να σου τα αναλύσει όλα.

Ακόμα και στις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (που είναι πολύ πιο "συντηρητικοί" από τον υπόλοιπο κόσμο) ο νυσταγμός δεν αποτελεί αντένδειξη για τη διαθλαστική επέμβαση (γι' αυτό κι αν πρόσεξες έγραψα "σχεδόν αντένδειξη"). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με έναν προσεκτικό σχεδιασμό και εκτέλεση της επέμβασης, η αποτελεσματικότητα και οι κίνδυνοι είναι όπως του γενικού πληθυσμού. Άρα αυτά τα σημεία πρέπει να αναλύσεις με τη γιατρό σου.

Όσον αφορά στην προσωπική ερώτηση, η απάντηση (όσο μπορώ σε μια στιγμή να βάλω τον εαυτό μου στη θέση σου) είναι ότι μάλλον θα την έκανα την επέμβαση - σίγουρα ναι αν η όραση που μου περιγράφεις είναι με γυαλιά ή/και έχεις δυσκολία χρήσης φακών επαφής.

• Like 3
Δημοσ.

Χρόνια πολλά. θα ήθελα να ρωτήσω την σημασία των γυαλιών ηλίου αυτή την εποχή. Δηλαδή, τέτοια εποχή που δεν έχει ήλιο μπορώ να βγαίνω από το σπίτι χωρίς γυαλιά να πηγαίνω μέχρι το υπόγειο μια απόσταση δηλαδή 10 μέτρων Φυσικά ήλιος δεν υπάρχει λόγω εποχής

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, hmmy92 είπε

Χρόνια πολλά. θα ήθελα να ρωτήσω την σημασία των γυαλιών ηλίου αυτή την εποχή. Δηλαδή, τέτοια εποχή που δεν έχει ήλιο μπορώ να βγαίνω από το σπίτι χωρίς γυαλιά να πηγαίνω μέχρι το υπόγειο μια απόσταση δηλαδή 10 μέτρων Φυσικά ήλιος δεν υπάρχει λόγω εποχής

Χρόνια πολλά! Για τέτοια απόσταση θεωρώ ότι είναι υπερβολή ανεξαρτήτως εποχής. 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, DrNick είπε

Χρόνια πολλά! Για τέτοια απόσταση θεωρώ ότι είναι υπερβολή ανεξαρτήτως εποχής. 

μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είναι σημαντικά τα γυαλιά ηλίου?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πήγα σήμερα για εξέταση έναν μήνα μετά μου είπαν ότι βλέπω 12/10 (φαντάζομαι είναι το 20/15). Μου έγραψε και μία αλοιφή για την ξηροφθαλμία για κάθε βράδυ, λόγω του πολύ pc

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/12/2018 στις 1:46 ΜΜ, hmmy92 είπε

5 ώρες πριν, hmmy92 είπε

Πήγα σήμερα για εξέταση έναν μήνα μετά μου είπαν ότι βλέπω 12/10 (φαντάζομαι είναι το 20/15). Μου έγραψε και μία αλοιφή για την ξηροφθαλμία για κάθε βράδυ, λόγω του πολύ pc

Σου εξηγησε τωρα γιατι ειναι απαραιτητα τα γυαλια ηλιου ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
Στις 8/1/2019 στις 3:54 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Σου εξηγησε τωρα γιατι ειναι απαραιτητα τα γυαλια ηλιου ?

ξέχασα να ρωτήσω

Δημοσ.
Στις 29/12/2018 στις 1:46 ΜΜ, hmmy92 είπε

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση.

Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να μιλήσω γενικά για τη χρησιμότητα των γυαλιών ηλίου σε μικρούς και μεγάλους σε σχέση με την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν κάνει διαθλαστική επέμβαση, πέρα από την αρχικά αυξημένη φωτοευαισθησία, θέλουμε να αποφύγουμε το έστω και μικρό ερεθισμό/φλεγμονή που δημιουργεί η υπεριώδης ακτινοβολία στο επιθήλιο (την εξωτερική στιβάδα του κερατοειδή).

Ακόμα πιο ειδικά όταν η επέμβαση που έχει γίνει είναι επιφανειακή (PRK, transPRK, epiLASIK, LASEK κλπ) η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη φλεγμονώδη αντίδραση στον κερατοειδή με επακόλουθο θάμπωμα ("haze" είναι ο επιστημονικός όρος).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση.

Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να μιλήσω γενικά για τη χρησιμότητα των γυαλιών ηλίου σε μικρούς και μεγάλους σε σχέση με την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν κάνει διαθλαστική επέμβαση, πέρα από την αρχικά αυξημένη φωτοευαισθησία, θέλουμε να αποφύγουμε το έστω και μικρό ερεθισμό/φλεγμονή που δημιουργεί η υπεριώδης ακτινοβολία στο επιθήλιο (την εξωτερική στιβάδα του κερατοειδή).

Ακόμα πιο ειδικά όταν η επέμβαση που έχει γίνει είναι επιφανειακή (PRK, transPRK, epiLASIK, LASEK κλπ) η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη φλεγμονώδη αντίδραση στον κερατοειδή με επακόλουθο θάμπωμα ("haze" είναι ο επιστημονικός όρος).

Και ως παθών, που έκανα την επέμβαση μέσα Μαίου επιβεβαιώνω ότι ο με ταλαιπώρησε ο ήλιος και η ζέστη στην αποκατάσταση. ΚΑλύτερα Χειμώνα παιδιά.

8 μήνες ακριβώς από την επέμβαση παιδιά, και πλέον δε νιώθω τίποτα. Σα να μη πείραξα ποτέ το μάτι. Life changing επέμβαση. Η καθημερινότητά μου είναι εντελώς διαφορετικός κόσμος σε σχέση πως ήμουν με τη μυωπία. Αν έχετε τη δυνατότητα κάντε τη. Δε θα μπορούσα να γυρίσω πίσως στους βρωμοφακούς, στο βάλε βγάλε, με τίποτα. Ανοίγω μάτια, πλένομαι και φεύγω. μια τελειότητα. 

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 17/9/2018 στις 12:35 ΜΜ, prince_21 είπε

Ακριβως...Κατι αλλο οσον αφορα στις σταγονες Αrtelac... Μιας και τις εχει φτηνα απο skroutz, ποσα μπουκαλακια να παρω; Απο τοπικο φαρμακειο σημερα αγορασα Thealoz Dup 10ml 20 ευρω, μιας και μου τελειωσε το δειγματακι 5μλ που μ ειχαν δωσει.

Στις 17/9/2018 στις 11:23 ΠΜ, Edel είπε

Γιατρέ οι σταγόνες που έχουν συντηρητικό τι διαφορά μπορεί να προκαλέσουν στο μάτι ?

Εγώ επειδή το thealoz βάραγε πολύ σε τιμή έκανα καλή δουλειά με αυτές εδώ

https://www.skroutz.gr/s/10975882/Bausch-Lomb-Artelac-Complete-30-x-0-5-ml.html 

Τελικά παιδιά οι Artelac κάνουν δουλειά...? Γιατί όντως είναι κάτω από την μισή τιμή σε σχέση με Thealoz duo, αλλά δεν θέλω να θυσιάσω την ποιότητα.. Οπότε πείτε μου αν μπορείτε αν είστε ευχαριστημένοι για να αλλάξω και εγώ. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος με αυτές. Ειδικά για τη τιμή τους. Αν φέτος το καλοκαίρι χρειαστεί να βάλω καμιά σταγόνα αυτές θα πάρω πάλι.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, John27B είπε

Τελικά παιδιά οι Artelac κάνουν δουλειά...? Γιατί όντως είναι κάτω από την μισή τιμή σε σχέση με Thealoz duo, αλλά δεν θέλω να θυσιάσω την ποιότητα.. Οπότε πείτε μου αν μπορείτε αν είστε ευχαριστημένοι για να αλλάξω και εγώ. Ευχαριστώ.

Ναι μια χαρά ειναι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...