Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Edel είπε

Έχοντας κλείσει 6 μήνες μήνες από τη μέρα που έκανα την επέμβαση, νομίζω μπορώ να έχω πια εμπεριστατωμένη  άποψη για την εγχείριση.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι κάτι εύκολο, είναι ζόρικη διαδικασία, και δε μιλάω για την επέμβαση, αλλά για το μετά. Τα μάτια αντιδρούν παράλογα και αφύσικα. Υπήρχαν μέρες που υπήρχε έξαρση κοκκινίσματος και ερεθισμού, απογοητευόμουν, μετά άσπριζαν για μέρες, ξανά κόκκινα και τούμπαλιν. Κουράζονταν από χρήση υπολογιστή, κάποιες φορές ένιωθα σα να φούσκωναν, αυξανόταν η πίεση. Θόλωναν, υπήρχε μια περίοδος που το μάτι μου το αριστερό τα βλεπε θολά όλα και νόμιζα πως θα μείνει για πάντα έτσι και έπρεπε να το συνηθίσω, ο γιατρός μου χε πει ήταν λίγος αστιγματισμός που χε μείνει και με το καιρό θα έπεφτε και θα έφευγε η θολούρα. Το βράδυ υπήρχαν τα περιβόητα φωτοστέφανα, όχι σε βαθμό που γράφουν στο ίντερνετ ότι δε μπορούν να οδηγήσουν, μια χαρά κινιόμουν απλά τα καταλάβαινα γύρω από τις λάμπες. Άλλες μέρες έβλεπα ότι όλα βελτιώνονταν και λέω καλά πάμε, αλλά τσουπ είχαμε κάποια πισογυρίσματα με κοκκίνισμα έντονο αι στεναχωριόμουν. Σταγόνες φανατικά κάθε μέρα, πολλές φορές και όλα τα προβλεπόμενα.  Ίσως έφταιγε και η εποχή που έκανα το λέιζερ μιας και ακολουθούσε καλοκαίρι που είναι σκληρή εποχή για το μάτι γενικά. Μη πολυλογώ άλλο όμως και να φτάσουμε στο σήμερα

Ούτε φωτοστέφανα, ούτε θολούρες ούτε τίποτα. Ούτε σταγόνες βάζω. Τα μάτια αντέχουν πολλές, πάρα πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. Καμία ενόχληση. Όλα τα συμπτώματα μοιάζουν μια μακρινή ανάμνηση. Το μάτι προφανώς συνήθισε στη νέα τάξη πραγμάτων και επούλωσε από το σοκ του λέιζερ. Σταγόνα έχω να βάλω 3 βδομάδες. Το μάτι μου συμπεριφέρεται πλέον όπως πριν την εγχείριση με τη διαφορά τώρα ότι δε το κουράζω με φακούς επαφής όπως τόσα χρόνια. όταν λέγανε ότι όντως θέλει εξάμηνο και πάνω για να δεις τα πραγματικά αποτελέσματα είχαν δίκιο. Εγώ στο 5μηνο και μετά πείστηκα ότι ήταν ορθή η επιλογή.

πλέον το ξύπνημα και να βλέπω αμέσως είναι μια πραγματικότητα που την έχω κατανοήσει, δε μου φαίνεται περίεργο. 

Απολογισμός δικός μου. Αν θέλει κάποιος να κάνει εγχείριση, αν μπορεί να κάνει υπομονή 5-6 μήνες, που θα έχει σκαμπανεβάσματα και απογοητεύσεις, να προχωρήσει. Τα αποτελέσματα ανταμείβουν. Δε το μετανιώνω τώρα ούτε μισό δευτερόλεπτο. Και μη τη κάνετε προ καλοκαιριού, είναι πολύ ζεστά και δύσκολη περίοδος για την επούλωση που χρειάζεται. Ζέστη, ήλιος, καυσαέρια, είναι φονικός συνδυασμός για ένα τόσο ευαίσθητο όργανο όπως το μάτι!

Σίγουρα ταλαιπωρηθηκες πολύ παραπάνω από το συνηθισμένο από όσα εγώ και όσα έχω διαβάσει από άλλους χωρίς βέβαια να ξέρω τον λόγο. 

Prk έκανες; 

Ευτυχώς το αποτέλεσμα σε δικαίωσε. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Σίγουρα ταλαιπωρηθηκες πολύ παραπάνω από το συνηθισμένο από όσα εγώ και όσα έχω διαβάσει από άλλους χωρίς βέβαια να ξέρω τον λόγο. 

Ευτυχώς το αποτέλεσμα σε δικαίωσε. 

Νομίζω ότι φταίει η εποχή. Για παράδειγμα, όπου πήγα διακοπές, μακρυά από την Αθήνα, δεν είχα το παραμικρό σύμπτωμα. Μόλις επέστρεφα στον υπολογιστή, στα καυσαέρια και στα 35αρια υπήρχαν κάποιες εξάρσεις. Και ο γιατρός μου το χε πει ότι το κλίμα εδω δε βοηθάει, από τη στιγμή που είχα και μια μικρή ξηροφθαλμία. Πολλές σταγόνες πάρα πολλές 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Edel είπε

Αν θέλει κάποιος να κάνει εγχείριση, αν μπορεί να κάνει υπομονή 5-6 μήνες, που θα έχει σκαμπανεβάσματα και απογοητεύσεις, να προχωρήσει.

Σωστό, με την επισήμανση ότι ο κάθε άνθρωπος βιώνει κάποιες καταστάσεις διαφορετικά. Έχω ασθενείς που ενοχλούνται από τη διακύμανση 14->12/10 και άλλους που δεν τους προβληματίζει το 10->8/10. Άλλους που δεν καταλαβαίνουν ενόχληση και άλλους που τους ενοχλεί ένα ήπιο στέγνωμα. Δεν είναι "10 λεπτά και καθάρισες", αλλά είναι καταστάσεις που μπορείς (κατα γενική ομολογία) εύκολα να "ανεχτείς".

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι 37, έχω μυωπία γύρω στο 1,5-2 από το λύκειο, φακούς δεν φόρεσα ποτέ, γυαλιά μόνο τα σχολικά χρόνια για τον πίνακα και τα τελευταία χρόνια και στην οδήγηση, κυρίως τις βραδινές ώρες αν και σπάνια θα χρειαστεί να οδηγήσω νύχτα.

Πριν δύο χρόνια είχα ψηθεί να κάνω την επέμβαση, πήγα και έκανα τον προεγχειρητικό έλεγχο και λόγο μικρού πάχους του κερατοειδούς μου είπαν οτι η επέμβαση είναι εφικτή μόνο με τη μέθοδο PRK και οτι εξαιτίας του μικρού πάχους δεν μπορεί να γίνει διορθωτική επέμβαση στο μέλλον αν τυχών χρειαστεί και εκεί κόλλησα και το παράτησα ελπίζοντας να υπάρξει και κάποια άλλη λύση στο άμεσο μέλλον. Την εξέταση την έκανα σε κέντρο του εξωτερικού. Πιστεύετε οτι άμα δοκίμαζα και σε κάποιο άλλο κέντρο θα είχα κάποια διαφορετικά αποτελέσματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Είμαι 37, έχω μυωπία γύρω στο 1,5-2 από το λύκειο, φακούς δεν φόρεσα ποτέ, γυαλιά μόνο τα σχολικά χρόνια για τον πίνακα και τα τελευταία χρόνια και στην οδήγηση, κυρίως τις βραδινές ώρες αν και σπάνια θα χρειαστεί να οδηγήσω νύχτα.

Πριν δύο χρόνια είχα ψηθεί να κάνω την επέμβαση, πήγα και έκανα τον προεγχειρητικό έλεγχο και λόγο μικρού πάχους του κερατοειδούς μου είπαν οτι η επέμβαση είναι εφικτή μόνο με τη μέθοδο PRK και οτι εξαιτίας του μικρού πάχους δεν μπορεί να γίνει διορθωτική επέμβαση στο μέλλον αν τυχών χρειαστεί και εκεί κόλλησα και το παράτησα ελπίζοντας να υπάρξει και κάποια άλλη λύση στο άμεσο μέλλον. Την εξέταση την έκανα σε κέντρο του εξωτερικού. Πιστεύετε οτι άμα δοκίμαζα και σε κάποιο άλλο κέντρο θα είχα κάποια διαφορετικά αποτελέσματα;

Φυσικα δεν μπορει να παραβλεφτει μια τετοια ιατρικη απαντηση αλλα μια δευτερη εδω νομιζω θα ηταν καλη . Απο οσα εχω διβασει και εχω ρωτησει ο λεπτος κερατοειδης ειναι ενα προβλημα αν ειναι ετσι . Ο DrNick ας διαφωτισει την συζητηση 

• Like 1
Δημοσ.

Το πάχος του κερατοειδή είναι μια σημαντική παράμετρος που λαμβάνουμε υπόψη και η πιο εύκολα κατανοητή απο τον ασθενή. Η τεχνολογία δεν έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που να προκύψουν αλλες μετρήσεις μέσα σε 2 χρόνια. Το PRK δεν πρέπει να τρομάζει, μιας και πέρα απο τις λίγο πιο έντονες ενοχλήσεις τις πρώτες μέρες, δε διαφέρει σε αποτελεσματικοτητα απο το LASIK. Μετα τα 37 και να μείνει λίγη μυωπία δεν θα ήθελες να κανείς διορθωτικη επέμβαση για να διορθώσεις υπόλοιπο μυωπίας ακόμα και αν το πάχος τοτ κερατοειδή το επέτρεπε..

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, DrNick είπε

Το πάχος του κερατοειδή είναι μια σημαντική παράμετρος που λαμβάνουμε υπόψη και η πιο εύκολα κατανοητή απο τον ασθενή. Η τεχνολογία δεν έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που να προκύψουν αλλες μετρήσεις μέσα σε 2 χρόνια. Το PRK δεν πρέπει να τρομάζει, μιας και πέρα απο τις λίγο πιο έντονες ενοχλήσεις τις πρώτες μέρες, δε διαφέρει σε αποτελεσματικοτητα απο το LASIK. Μετα τα 37 και να μείνει λίγη μυωπία δεν θα ήθελες να κανείς διορθωτικη επέμβαση για να διορθώσεις υπόλοιπο μυωπίας ακόμα και αν το πάχος τοτ κερατοειδή το επέτρεπε..

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικά με φοβίζει λίγο η ιδέα μιας και η όραση είναι η πιο σημαντική αίσθηση οπότε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά δεν επιδέχεται κάποια διόρθωση μελλοντικά. Το πάχος του κερατοειδή παίζει ρόλο αποκλειστικά για διόρθωση της μυωπίας; Επηρεάζει κάποια άλλη επέμβαση που πιθανών να χρειαστεί ύστερα από κάποια χρόνια εκτός μυωπίας;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικά με φοβίζει λίγο η ιδέα μιας και η όραση είναι η πιο σημαντική αίσθηση οπότε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά δεν επιδέχεται κάποια διόρθωση μελλοντικά. Το πάχος του κερατοειδή παίζει ρόλο αποκλειστικά για διόρθωση της μυωπίας; Επηρεάζει κάποια άλλη επέμβαση που πιθανών να χρειαστεί ύστερα από κάποια χρόνια εκτός μυωπίας;

Επηρεάζει πολλά πράγματα, κυρίως μετρήσεις και υπολογισμούς που θα συμβούν όταν πχ θα εκτιμήσει ο οφθαλμίατρος την πίεση του ματιού σου ή όταν θα κάνεις καταρράκτη. Αυτό όμως γίνεται με έναν τρόπο που μπορεί να ληφθεί υπόψη η μεταβολή αυτή. Και επειδή μιλάω για τεχνικά και δυσνόητα θέματα και δε θέλω να δημιουργήσω σύγχυση, θα δώσω ένα κοντινό παράδειγμα από άλλη ειδικότητα. Το σωματικό βάρος παίζει ρόλο στον καθορισμό της δόσης των φαρμάκων. Αυτό δε σημαίνει ότι αν κάποιος αδυνατίσει ή παχύνει δε θα ξέρουμε σε τι δόση θα του δώσουμε την οποιαδήποτε αγωγή. Απλά θα λάβουμε υπόψη μας το βάρος εκείνη τη στιγμή. Έτσι και με τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κερατοειδή (πάχος αλλά και άλλες παραμέτρους) μετά από τη διαθλαστική επέμβαση.

Είναι καλό να συζητήσεις τις απορίες σου με το γιατρό σου.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έκανα και εγώ laser με τη μέθοδο prk πριν μια εβδομάδα. Είχα μυωπία από τα 7 μου και τώρα είμαι 31. Άργησα να το αποφασίσω αλλά δεν άντεχα άλλο με 7 βαθμούς μυωπία και κάτι λίγα από αστιγματισμό. Διαβάζω και ακούω διάφορα.. Εγώ έπαθα ένα σοκ κατά τη διάρκεια της επέμβασης και η κακή μου διάθεση συνεχίστηκε για 3 μέρες, μέχρι δηλαδή να βγάλω τους φακούς.. Έχουν περάσει 2 μέρες που έβγαλα τους φακούς, δεν πονάω καθόλου, δεν έχω ιδιαίτερη ξηροφθαλμία (βάζω βέβαια τα κολλύριά μου), αλλά δεν βλέπω όπως θα περίμενα..Όλα είναι θαμπά,  δεν μπορώ να οδηγήσω ακόμα και γενικά  ανυπομονώ να ΔΩ!

FYI η επέμβαση έγινε σε οφθαλμολογικό κέντρο της Αθήνας με κόστος 2000€ + 100€ ο προεγχειρητικός έλεγχος.

Την επόμενη βδομάδα είναι το επόμενο ραντεβού μου και ελπίζω να βλέπω καλύτερα μέχρι τότε. Ωστόσο Καλά Χριστούγεννα σε όλους.🌲

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mafpen είπε

Έκανα και εγώ laser με τη μέθοδο prk πριν μια εβδομάδα. Είχα μυωπία από τα 7 μου και τώρα είμαι 31. Άργησα να το αποφασίσω αλλά δεν άντεχα άλλο με 7 βαθμούς μυωπία και κάτι λίγα από αστιγματισμό. Διαβάζω και ακούω διάφορα.. Εγώ έπαθα ένα σοκ κατά τη διάρκεια της επέμβασης και η κακή μου διάθεση συνεχίστηκε για 3 μέρες, μέχρι δηλαδή να βγάλω τους φακούς.. Έχουν περάσει 2 μέρες που έβγαλα τους φακούς, δεν πονάω καθόλου, δεν έχω ιδιαίτερη ξηροφθαλμία (βάζω βέβαια τα κολλύριά μου), αλλά δεν βλέπω όπως θα περίμενα..Όλα είναι θαμπά,  δεν μπορώ να οδηγήσω ακόμα και γενικά  ανυπομονώ να ΔΩ!

FYI η επέμβαση έγινε σε οφθαλμολογικό κέντρο της Αθήνας με κόστος 2000€ + 100€ ο προεγχειρητικός έλεγχος.

Την επόμενη βδομάδα είναι το επόμενο ραντεβού μου και ελπίζω να βλέπω καλύτερα μέχρι τότε. Ωστόσο Καλά Χριστούγεννα σε όλους.🌲

Είναι πολύ νωρίς για να έχεις ξεκάθαρη εικόνα. Όταν κλείνει το επιθήλιο στο PRK και σταματάνε οι εξωτερικές ενοχλήσεις (αίσθημα ξένου σώματος, φωτοφοβία), πολλές φορές η όραση μειώνεται παροδικά μέχρι να ομαλοποιηθεί το επιθήλιο. Περιμένουμε την άλλη βδομάδα να μας πεις καλύτερα πράγματα.

Μέχρι τότε Καλά Χριστούγεννα!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, εσείς που βάζετε laser στα μάτια, ξέρετε πόσο θα χρειαστεί να βάλω ακτίνες Χ; 

Το laser δεν μου αρέσει γιατί μόνο damage κάνει, ενώ με τις ακτίνες Χ μπορείς να δεις και πίσω από τοίχους. 

Δημοσ.
Στις 16/3/2018 στις 5:42 ΜΜ, mclein είπε

οι βαθμοι ηταν 5.50 στο καθε ματι κ λιγο αστιγματισμο στο δεξι.

το μηχανημα + τα ρεστα δεν τα ξερω.

το κοστος με προβληματιζε εξ'αρχης (1100€ + φπα) για τα δυο ματια.

τελικα ο doc ηταν φοβερος ψυχολογος & πολυ κυριος σε ολα !

Που εκανες; πριν ποσο καιρο αι πως εισαι τωρα;

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά !

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 έκανα τον προεγχειριτικό έλεγχο. Έχω εκ γενετής πολύ κακή όραση και το βασικό πρόβλημα πλην της μυωπίας, είναι συγγενής οριζόντιος νυσταγμός.
Η γιατρός λέει ότι παρά τον έντονο νυσταγμό, η εγχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, γιατί υπάρχει τρόπος ώστε ν' ακινητοποιηθεί το μάτι με μηχανικά μεσα.
Δηλαδή η εγχείριση γίνεται, αλλά για τους πάσχοντες από νυσταγμό λαμβάνονται ειδικά μέτρα. Επίσης λέει ότι δεν υπάρχουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο βυθό του οφθαλμού.
Η μέθοδος που έχει επιλέξει η γιατρός μου είναι PRK. Υπάρχουν 7 βαθμοί μυωπίας στον αριστερό οφθαλμό και 6 στο δεξί κι επίσης 4 βαθμοί αστιγματισμού.
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος πάσχων ταυτόχρονα και από έντονο νυσταγμό έτυχε να κάνει τέτοια επέμβαση και πώς τα πήγε. Επίσης αν υπάρχει στο forum κάποιος οφθαλμίατρος, πολύ θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη του για τα παραπάνω.
Βλέπετε ακόμα κι εμείς οι γάτοι έχουμε καμιά φορά σοβαρά προβλήματα με την υγεία μας που μας παιδεύουν.

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές σε όλους...
Μέρες που είναι, εύχομαι να περισσέψει λίγη γαλοπούλα η χοιρινό και για μας,
Σας ευχαριστώ,
Νιάααααααου!
Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, White_Cat είπε

Καλησπέρα, παιδιά !

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 έκανα τον προεγχειριτικό έλεγχο. Έχω εκ γενετής πολύ κακή όραση και το βασικό πρόβλημα πλην της μυωπίας, είναι συγγενής οριζόντιος νυσταγμός.
Η γιατρός λέει ότι παρά τον έντονο νυσταγμό, η εγχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, γιατί υπάρχει τρόπος ώστε ν' ακινητοποιηθεί το μάτι με μηχανικά μεσα.
Δηλαδή η εγχείριση γίνεται, αλλά για τους πάσχοντες από νυσταγμό λαμβάνονται ειδικά μέτρα. Επίσης λέει ότι δεν υπάρχουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο βυθό του οφθαλμού.
Η μέθοδος που έχει επιλέξει η γιατρός μου είναι PRK. Υπάρχουν 7 βαθμοί μυωπίας στον αριστερό οφθαλμό και 6 στο δεξί κι επίσης 4 βαθμοί αστιγματισμού.
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος πάσχων ταυτόχρονα και από έντονο νυσταγμό έτυχε να κάνει τέτοια επέμβαση και πώς τα πήγε. Επίσης αν υπάρχει στο forum κάποιος οφθαλμίατρος, πολύ θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη του για τα παραπάνω.
Βλέπετε ακόμα κι εμείς οι γάτοι έχουμε καμιά φορά σοβαρά προβλήματα με την υγεία μας που μας παιδεύουν.

Σας ευχαριστώ,
Νιάααααααου!
Ο Άσπρος Γάτος

Να την κανεις! Εσυ δεν εχεις να χασεις κατι.. Μονο θετικο αποτελεσμα θα εχεις σε σχεση με την αρχικη σου κατασταση..!!!

Καλες γιορτες και ευχομαι οτι καλυτερο για τα ματια σου..!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, White_Cat είπε

Καλησπέρα, παιδιά !

Σας ευχαριστώ,
Νιάααααααου!
Ο Άσπρος Γάτος

Υπαρχει ο DrNick που γραφει συνεχεια εδω και σιγουρα κατι θα εχει να σου πει αλλα ο πιο σημαντικος ειναι ο γιατρος σου που σε εχει εξετασει .

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...