Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Επειδή και εγώ έχω κάνει PRK δεν θα σου πρότεινα τον πρώτο καιρό να λιώνεις μπροστά σε PC και τηλεόραση.

Ε να μην λιώνω οκ. αλλά ένα 6 ωρο της ημέρα έστω και σπαστό, πρεπει

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hmmy92 είπε

Ε να μην λιώνω οκ. αλλά ένα 6 ωρο της ημέρα έστω και σπαστό, πρεπει

Εσύ ξέρεις, εγώ πάντως τις πρώτες 20 μέρες 2 ώρες το πολυ.

Δημοσ.

Πήρα το αμάξι σήμερα και έκανα μια γύρα στην γειτονιά παρατήρησα γύρω από τα φώτα των οχημάτων φωτοστέφανα είναι κάπως περίεργο γιατί δεν το έχω συνηθίσει αλλά δεν ήταν πολύ ενοχλητικό. φαντάζομαι αυτό όσο επουλώνεται το μάτι θα υποχωρεί.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, hmmy92 είπε

Πήρα το αμάξι σήμερα και έκανα μια γύρα στην γειτονιά παρατήρησα γύρω από τα φώτα των οχημάτων φωτοστέφανα είναι κάπως περίεργο γιατί δεν το έχω συνηθίσει αλλά δεν ήταν πολύ ενοχλητικό. φαντάζομαι αυτό όσο επουλώνεται το μάτι θα υποχωρεί.

Η Prk θέλει υπομονή,μετά το πρώτο 2μηνο θα στρώσεις.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Η Prk θέλει υπομονή,μετά το πρώτο 2μηνο θα στρώσεις.

Μόλις γύρισα με το αμάξι από την δουλειά μου. το φαινόμενο με τα φωτοστέφανα ίσα που υπάρχει δηλαδή βλέπω πολύ πολύ καλύτερα σήμερα

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎1‎/‎12‎/‎2018 στις 11:15 ΜΜ, hmmy92 είπε

Μόλις γύρισα με το αμάξι από την δουλειά μου. το φαινόμενο με τα φωτοστέφανα ίσα που υπάρχει δηλαδή βλέπω πολύ πολύ καλύτερα σήμερα

Μπραβο...Καθε μερα και καλυτερα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, hmmy92 είπε

Απο οπτικη οξυτητα πως πας? Μακρια τα βλεπεις ανετα.. πχ πινακιδες αυτοκινητων?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Απο οπτικη οξυτητα πως πας? Μακρια τα βλεπεις ανετα.. πχ πινακιδες αυτοκινητων?

Μακρυά πόσο μακρυά? Νομίζω είμαι αρκετά καλά βλέπω τις πινακίδες σε απόσταση 15-20 μέτρων και νομίζω καθε μέρα βελτιώνομαι. Αύριο θα βγάλω και τους φακούς και νομίζω τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Χθες μάλιστα έκατσα ένα 3ωρο στο πισι χωρίς δυσκολία απλά έκανα διαλείμματα κάθε 15 λεπτά κοιτούσα λίγο γύρω γύρω και έβαζα σταγόνες κάθε μισάωρο. Όλα οκ. Το βράδυ οδηγαω άνετα και θα έλεγα εξίσου εύκολα με τα γυαλιά.

• Like 2
Δημοσ.

έβγαλα τους φακούς. Με ενημέρωσαν ότι βλέπω πολύ καλά για το διάστημα που έχει περάσει που σημαίνει ότι τα μάτια συνεργάστηκαν άριστα

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, hmmy92 είπε

ρε παιδιά ποτε να κάνω μπάνιο?

Οποτε θελεις αρκει για 10 μερες να μην μπει νερο βρυσης στα ματια σου .Εμενα με ελουζε η γυναικα μου στον νιπτηρα οπως στα κουρεια.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, hmmy92 είπε

ρε παιδιά ποτε να κάνω μπάνιο?

Απαγορεύεται για 3 μήνες! 😋

Όπως τα είπε ο κ Γιάννης, να μην πέσει νερό μέσα στο μάτι, οπότε μπάνιο κανονικά και λούσιμο όπως στο κομμωτήριο/κουρείο. Αν αργεί η επόμενη επανεξέταση ρώτα τηλεφωνικά το γιατρό σου πότε θα σταματήσεις να αγχώνεσαι και για το νερό μέσα...

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrNick είπε

Απαγορεύεται για 3 μήνες! 😋

Όπως τα είπε ο κ Γιάννης, να μην πέσει νερό μέσα στο μάτι, οπότε μπάνιο κανονικά και λούσιμο όπως στο κομμωτήριο/κουρείο. Αν αργεί η επόμενη επανεξέταση ρώτα τηλεφωνικά το γιατρό σου πότε θα σταματήσεις να αγχώνεσαι και για το νερό μέσα...

Εγω δεν ειμαι της...θαλασσας οποτε δεν ειχα προβλημα!!!Μονο χειμερινος κολυμβητς μπορει να εχει τωρα προβλημα !

Δημοσ.

Έχοντας κλείσει 6 μήνες μήνες από τη μέρα που έκανα την επέμβαση, νομίζω μπορώ να έχω πια εμπεριστατωμένη  άποψη για την εγχείριση.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι κάτι εύκολο, είναι ζόρικη διαδικασία, και δε μιλάω για την επέμβαση, αλλά για το μετά. Τα μάτια αντιδρούν παράλογα και αφύσικα. Υπήρχαν μέρες που υπήρχε έξαρση κοκκινίσματος και ερεθισμού, απογοητευόμουν, μετά άσπριζαν για μέρες, ξανά κόκκινα και τούμπαλιν. Κουράζονταν από χρήση υπολογιστή, κάποιες φορές ένιωθα σα να φούσκωναν, αυξανόταν η πίεση. Θόλωναν, υπήρχε μια περίοδος που το μάτι μου το αριστερό τα βλεπε θολά όλα και νόμιζα πως θα μείνει για πάντα έτσι και έπρεπε να το συνηθίσω, ο γιατρός μου χε πει ήταν λίγος αστιγματισμός που χε μείνει και με το καιρό θα έπεφτε και θα έφευγε η θολούρα. Το βράδυ υπήρχαν τα περιβόητα φωτοστέφανα, όχι σε βαθμό που γράφουν στο ίντερνετ ότι δε μπορούν να οδηγήσουν, μια χαρά κινιόμουν απλά τα καταλάβαινα γύρω από τις λάμπες. Άλλες μέρες έβλεπα ότι όλα βελτιώνονταν και λέω καλά πάμε, αλλά τσουπ είχαμε κάποια πισογυρίσματα με κοκκίνισμα έντονο αι στεναχωριόμουν. Σταγόνες φανατικά κάθε μέρα, πολλές φορές και όλα τα προβλεπόμενα.  Ίσως έφταιγε και η εποχή που έκανα το λέιζερ μιας και ακολουθούσε καλοκαίρι που είναι σκληρή εποχή για το μάτι γενικά. Μη πολυλογώ άλλο όμως και να φτάσουμε στο σήμερα

Ούτε φωτοστέφανα, ούτε θολούρες ούτε τίποτα. Ούτε σταγόνες βάζω. Τα μάτια αντέχουν πολλές, πάρα πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. Καμία ενόχληση. Όλα τα συμπτώματα μοιάζουν μια μακρινή ανάμνηση. Το μάτι προφανώς συνήθισε στη νέα τάξη πραγμάτων και επούλωσε από το σοκ του λέιζερ. Σταγόνα έχω να βάλω 3 βδομάδες. Το μάτι μου συμπεριφέρεται πλέον όπως πριν την εγχείριση με τη διαφορά τώρα ότι δε το κουράζω με φακούς επαφής όπως τόσα χρόνια. όταν λέγανε ότι όντως θέλει εξάμηνο και πάνω για να δεις τα πραγματικά αποτελέσματα είχαν δίκιο. Εγώ στο 5μηνο και μετά πείστηκα ότι ήταν ορθή η επιλογή.

πλέον το ξύπνημα και να βλέπω αμέσως είναι μια πραγματικότητα που την έχω κατανοήσει, δε μου φαίνεται περίεργο. 

Απολογισμός δικός μου. Αν θέλει κάποιος να κάνει εγχείριση, αν μπορεί να κάνει υπομονή 5-6 μήνες, που θα έχει σκαμπανεβάσματα και απογοητεύσεις, να προχωρήσει. Τα αποτελέσματα ανταμείβουν. Δε το μετανιώνω τώρα ούτε μισό δευτερόλεπτο. Και μη τη κάνετε προ καλοκαιριού, είναι πολύ ζεστά και δύσκολη περίοδος για την επούλωση που χρειάζεται. Ζέστη, ήλιος, καυσαέρια, είναι φονικός συνδυασμός για ένα τόσο ευαίσθητο όργανο όπως το μάτι!

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...