Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DrNick είπε

Καλησπέρα. Δεν γίνεται laser στον καταρράκτη. Η επέμβαση λέγεται φακοθρυψία και χρησιμοποιείται μια μορφή υπερήχων μέσα από πολύ μικρές τομές (<3mm). Δεν υπάρχει συνταγή για το πόσο να περιμένεις. Μπορεί να πρέπει να γίνει σύντομα, μπορεί και σε 10 χρόνια να μην έχει αλλάξει κάτι (δύσκολο αλλά μπορεί). Ανάλογα με τη συνολική εικόνα κατά την εξέταση ο γιατρός θα πει αν πρέπει να γίνει επέμβαση, ή πότε πρέπει να γίνει επανέλεγχος.

Αν τώρα ξεκίνησε, είναι πιθανόν με γυαλιά οράσεως να βελτιώνεται η όραση. Τι είπε ο γιατρός;

Μπορει να "φυγει" ο καταρακτης γιατρε απο μονος του ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Μπορει να "φυγει" ο καταρακτης γιατρε απο μονος του ?

Να φύγει; Που να πάει; Κι εμείς τι δουλειά θα έχουμε; 😂🤣

Όχι, θα εξελίσσεται με το ρυθμό του, που δεν είναι σταθερός και δεν μπορούμε να τον προβλέψουμε. Μπορούμε να προστατέψουμε τα μάτια χρησιμοποιώντας γυαλιά ηλίου και κόβοντας το κάπνισμα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DrNick είπε

Καλησπέρα. Δεν γίνεται laser στον καταρράκτη. Η επέμβαση λέγεται φακοθρυψία και χρησιμοποιείται μια μορφή υπερήχων μέσα από πολύ μικρές τομές (<3mm).

Να ρωτησω αν υπαρχει αυτη η μεθοδος μονο; Γιατι εμενα μου τα ειπαν λιγο διαφορετικα, θα τα πω με δικα μου λογια χωρις ιατρικους ορους. Μου ειπαν οτι εκαναν αλλαγη του φυσικου φακου και στη θεση του εβαλαν τεχνιτο που θα ειναι εφ ορου ζωης. μπαινει μεσα στη "θηκη" που ηταν ο φυσικος. με την αυκαιρια εδωσαν στον τεχνητο φακο και την αναλογη κυρτοτητα και μου εξαφανισαν την μυωπία (2.25) που ειχα. Το αποτελεσμα απο αποψη ορασης ειναι τελειο. Εβγαλα τα γυαλια. Το περιεγραψα σωστα ή κατι δεν καταλαβα ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

Η απάντηση είναι ότι είναι νωρίς ακόμη χωρίς να δώσει σαφή εξήγηση Το νοσοκομείο είναι κρατικό το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

4 λεπτά πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

ξέχασα να γράψω ότι μου έγραψε να πάρω  lid naviblef και drops Hylopan

Η θεραπεία αυτή έχει να κάνει με άλλες παθήσεις που υπάρχουν (βλεφαρίτιδα και ξηροφθαλμία). Γυαλιά οράσεως μπορεί να βοηθήσουν μέχρι να αλλάξει κάτι.

1 λεπτό πριν, alfeios είπε

Να ρωτησω αν υπαρχει αυτη η μεθοδος μονο; Γιατι εμενα μου τα ειπαν λιγο διαφορετικα, θα τα πω με δικα μου λογια χωρις ιατρικους ορους. Μου ειπαν οτι εκαναν αλλαγη του φυσικου φακου και στη θεση του εβαλαν τεχνιτο που θα ειναι εφ ορου ζωης. μπαινει μεσα στη "θηκη" που ηταν ο φυσικος. με την αυκαιρια εδωσαν στον τεχνητο φακο και την αναλογη κυρτοτητα και μου εξαφανισαν την μυωπία (2.25) που ειχα. Το αποτελεσμα απο αποψη ορασης ειναι τελειο. Εβγαλα τα γυαλια. Το περιεγραψα σωστα ή κατι δεν καταλαβα ;

Πολύ σωστά. Εγώ περιέγραψα το 1ο μέρος της επέμβασης, τον τρόπο αφαίρεσης του καταρρακτικού θολωμένου φακού. Στη συνέχεια μπαίνει ο τεχνητός ενδοφακός.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alfeios είπε

Ναι καπως ετσι ειναι .Μπαινει ενδοφακος εφ ορου ζωης ...Οσο μπορουμε να το πουμε με την εμπειρια που υπαρχει για την διαρκεια .

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας Πρώτα απ όλα είναι χειμώνας σπάνια βγαίνει ο ήλιος  οπότε τα γυαλιά ηλίου αυτή την περίοδο δεν είναι εφικτά και όσο για το κάπνισμα καπνίζω 38 χρόνια δεν είναι εύκολο να το κόψω Το ότι βλέπω λίγο θολά εννοώ ότι βλέπω απλά δεν βλέπω πεντακάθαρα όπως το άλλο μάτι

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

οπότε τα γυαλιά ηλίου αυτή την περίοδο δεν είναι εφικτά 

Ειναι και παρα ειναι εφικτά

2 λεπτά πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

όσο για το κάπνισμα καπνίζω 38 χρόνια δεν είναι εύκολο να το κόψω 

Δυσκολο αλλα πρεπει. και όχι μονο για τα ματια

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας Πρώτα απ όλα είναι χειμώνας σπάνια βγαίνει ο ήλιος  οπότε τα γυαλιά ηλίου αυτή την περίοδο δεν είναι εφικτά και όσο για το κάπνισμα καπνίζω 38 χρόνια δεν είναι εύκολο να το κόψω Το ότι βλέπω λίγο θολά εννοώ ότι βλέπω απλά δεν βλέπω πεντακάθαρα όπως το άλλο μάτι

Ομοιοπαθης ....Απο τα 18 μεχρι τσ 60+ σημερα .

7 λεπτά πριν, alfeios είπε

Ειναι και παρα ειναι εφικτά

Ναι καποιοι το εχουν καταφερει να κοψουν το καπνισμα.Οι πιο πολλοι ομως οχι .

Δημοσ.

alfeios  Κάποιες συνήθειες δεν κόβονται δεν άρχισα το τσιγάρο εχθές για να πω το κόβω 38 χρόνια δεν είναι λίγο Αν ρωτήσεις καπνιστή θα σου πει όπως και εγώ χωρίς φαγητό ζω χωρίς τσιγάρο ΄δεν ζω και ο φίλος Γιάννης Platano τα ίδια θα σου πει

• Like 1
Δημοσ.

alfeios  Κάποιες συνήθειες δεν κόβονται δεν άρχισα το τσιγάρο εχθές για να πω το κόβω 38 χρόνια δεν είναι λίγο Αν ρωτήσεις καπνιστή θα σου πει όπως και εγώ χωρίς φαγητό ζω χωρίς τσιγάρο ΄δεν ζω και ο φίλος Γιάννης Platano τα ίδια θα σου πει

Συμφωνω απολυτα. Κι εγω πηγα σε οδοντιατρο για σφραγισμα, και μου ειπε να χασω βαρος. Πήγα σε ΩΡΛ για τις αμυγδαλες μου και μου ειπε να χασω βαρος. Εχασα, αλλα σε λιγους μηνες το .... ξαναβρηκα !!!

• Like 1
Δημοσ.

Το βάρος να το προσέχεις αν και δεν είναι το κατάλληλο ποστ για να γράψω εδώ  Γυμναστική κάθε μέρα 1 ώρα  και σωστή διατροφή

Εισαι εκτος θεματος ...Χαχαχαχαχαχαχα !!!!! 😀😀😂🤣😂

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

ξέχασα να γράψω ότι μου έγραψε να πάρω  lid naviblef και drops Hylopan

Η θεραπεία αυτή έχει να κάνει με άλλες παθήσεις που υπάρχουν (βλεφαρίτιδα και ξηροφθαλμία). Γυαλιά οράσεως μπορεί να βοηθήσουν μέχρι να αλλάξει κάτι.

Το ένα είναι σαπούνι πρωί βράδυ όπως γράφει Τώρα για τις σταγόνες τι προτείνετε εσείς να πάρω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...