Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Το κάνουν και άλλοι οφθαλμίατροι, αλλά τα περισσότερα περιστατικά τα κάνει ο Κανελλόπουλος. Προσωπική μου επιλογή είναι να ακολουθώ την επίσημη γραμμή της Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής και να κάνω μόνο PRK και LASIK (η ανακοίνωση είναι του 2016 αλλά απαντά σε πολλά ερωτήματα).

Ειδικά για την περίπτωσή σου, αυτό που περιγράφεις ότι έχεις σήμερα στα 26, είναι αυτό που πολλές φορές επιδιώκουμε μετά από μια διαθλαστική επέμβαση σε έναν άνθρωπο που πλησιάζει ή έχει περάσει τα 40 (θα βρεις πολλές αναφορές στο monovision σε προηγούμενα post). Οπότε θα πρέπει να το συζητήσεις αρκετά με το γιατρό σου (ή με οποιονδήποτε εμπιστεύεσαι και ασχολείται με διαθλαστική χειρουργική) πριν αποφασίσεις.

Αν και δεν μου ανοιγει η σελιδα της Ελληνικης Εταιρειας .....(θα ειχε ενδιαφερον να το  διαβαζαμε) φανταζομαι τι γραφει και αν θυμαμαι καλα κατι ειχα γραψει για αυτό ότι ειχε "κατακρηθει" με ή χωρις εισαγωγικα.

Φυσικα δεν μπορω να κρινω επιστήμονες αλλα καλο είναι να προφυλασομαστε από καποιους που σκοπο εχουν μονο το κερδος ..Συγνωμη DrNick .Προσωπικη μου αποψη που φυσικα δεν σε αφορα !

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Φυσικα δεν μπορω να κρινω επιστήμονες...

Όλοι κρινόμαστε, ότι κι αν κάνουμε.. :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω την επέμβαση σε ένα χρόνο περίπου από τώρα. Είμαι 21 και νομίζω ήρθε η ώρα να απαλλαγώ μια και καλή από τα γυαλιά. Αν δε κάνω λάθος, θα πρέπει αυτή τη περίοδο (~1 χρόνο πριν) να πάω για έναν αρχικό έλεγχο, σωστά;

Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιον γιατρό (σε PM) στη Θεσσαλονίκη που έκανε και τον ίδιο και είναι ικανοποιημένος;

Και μία ερώτηση προς τον DrNick αν μπορεί να απαντήσει(και οποιονδήποτε ξέρει): Θεωρείτε φυσιολογικές τις επιπλοκές τους πρώτους μήνες; Γιατί έχω ακούσει διάφορα μικροθεματάκια που έχουν κάποιοι μετά την επέμβαση(rings, δυσκολία ανοίγματος του ενός ματιού το πρωί, κοκκίνισμα κλπ). Αυτά φεύγουν μετά από ένα εύλογο διάστημα (στη πλειοψηφία των περιπτώσεων);

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω την επέμβαση σε ένα χρόνο περίπου από τώρα. Είμαι 21 και νομίζω ήρθε η ώρα να απαλλαγώ μια και καλή από τα γυαλιά. Αν δε κάνω λάθος, θα πρέπει αυτή τη περίοδο (~1 χρόνο πριν) να πάω για έναν αρχικό έλεγχο, σωστά;

Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιον γιατρό (σε PM) στη Θεσσαλονίκη που έκανε και τον ίδιο και είναι ικανοποιημένος;

Και μία ερώτηση προς τον DrNick αν μπορεί να απαντήσει(και οποιονδήποτε ξέρει): Θεωρείτε φυσιολογικές τις επιπλοκές τους πρώτους μήνες; Γιατί έχω ακούσει διάφορα μικροθεματάκια που έχουν κάποιοι μετά την επέμβαση(rings, δυσκολία ανοίγματος του ενός ματιού το πρωί, κοκκίνισμα κλπ). Αυτά φεύγουν μετά από ένα εύλογο διάστημα (στη πλειοψηφία των περιπτώσεων);

Ναι, η ξηροφθαλμία και τα συνοδά συμπτώματα είναι αρκετά συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Στους περισσότερους ασθενείς φεύγουν τους πρώτους 3 μήνες και σπάνια κρατάνε πάνω από 6. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αναφέρουν καμία τέτοια ενόχληση. Τα τεχνητά δάκρυα βοηθάνε αρκετά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Asevastos είπε

Εκανα επεμβαση πριν απο 2 μηνες περιπου και το πρωι δεν εχω καμια δυσκολια ανοιγματος. Κοκκινισμα ειχα μονο στο ενα ματι και υποχωρησε απο την πρωτη κ ολας βδομαδα. Το βραδυ με τα φωτα κατα τη διαρκεια της οδηγησης δεν δυσκολευομαι καθολου μπορω να πω. Το μονο συμπτωμα που εχω παρατηρησει ειναι η ξηροφθαλμια που νομιζω ειναι φυσιολογικο τουλαχιστον μετα απο τους 2 μηνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα ,

Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια σκέφτομαι να κάνω laser αλλά το φοβάμαι, μία οτι μπορεί να έχεις 1 μέρα κλειστά τα μάτια ή οτι σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ποιότητα ζωής του ατόμου με έχουν κάνει να το αφήσω για όσο διάστημα μπορώ. Ε΄χω σχεδόν 10 βαθμούς στο ένα μάτι και 4 στο άλλο, (32ετών) και φοράω φακούς στην άθληση και γυαλιά στη δουλειά, φακούς φοράω από τα 13-14 μου οπότε δεν με ενοχλούν καθόλου, απλά αντιλαμβάνομαι την "απελευθέρωση " να μην έχεις καθόλου έγνοια για την όραση. Επίσης μου είπε γιατρός ότι στη δική μου περίπτωση σίγουρα θα μείνει καποια μυωπία π.χ. 2-3 βαθμούς στό ένα μάτι. κάτι που μου έκανε την επέμβαση άσκοπη διότι το θέμα δεν είναι τι νούμερα φακούς θα φοράω αλλά να μην φοράω καθόλου. Γνωρίζετε εάν ισχύει αυτό που μου είπε ο γιατρός? γιατί σε αυτή τη περίπτωση δεν βρίσκω λόγω να πάρω το ρίσκο και μετά να φοράω γυαλιά.

Επεξ/σία από C(r)y
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, C(r)y είπε

Καλησπέρα και από εμένα ,

Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια σκέφτομαι να κάνω laser αλλά το φοβάμαι, μία οτι μπορεί να έχεις 1 μέρα κλειστά τα μάτια ή οτι σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ποιότητα ζωής του ατόμου με έχουν κάνει να το αφήσω για όσο διάστημα μπορώ. Ε΄χω σχεδόν 10 βαθμούς στο ένα μάτι και 4 στο άλλο, (ετών) και φοράω φακούς στην άθληση και γυαλιά στη δουλειά, φακούς φοράω από τα 13-14 μου οπότε δεν με ενοχλούν καθόλου, απλά αντιλαμβάνομαι την "απελευθέρωση " να μην έχεις καθόλου έγνοια για την όραση. Επίσης μου είπε γιατρός ότι στη δική μου περίπτωση σίγουρα θα μείνει καποια μυωπία π.χ. 2-3 βαθμούς στό ένα μάτι. κάτι που μου έκανε την επέμβαση άσκοπη διότι το θέμα δεν είναι τι νούμερα φακούς θα φοράω αλλά να μην φοράω καθόλου. Γνωρίζετε εάν ισχύει αυτό που μου είπε ο γιατρός? γιατί σε αυτή τη περίπτωση δεν βρίσκω λόγω να πάρω το ρίσκο και μετά να φοράω γυαλιά.

Μόνο ο προεγχειρητικός έλεγχος μπορεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα της υπολειπόμενης μυωπίας. Αναλόγως των αποτελεσμάτων, μπορεί να γίνει διόρθωση και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να παραμείνει μυωπία. Είτε με laser, είτε με τις άλλες μεθόδους που έχουν αναφερθεί (φακικός ενδοφακός κλπ). Επιπλέον αν κάποιος κοντεύει ή έχει περάσει τα 40, η παραμονή λίγης μυωπίας στο ένα μάτι γίνεται σκόπιμα για να εξυπηρετήσει την κοντινή όραση (monovision).

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DrNick είπε

Μόνο ο προεγχειρητικός έλεγχος μπορεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα της υπολειπόμενης μυωπίας. Αναλόγως των αποτελεσμάτων, μπορεί να γίνει διόρθωση και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να παραμείνει μυωπία. Είτε με laser, είτε με τις άλλες μεθόδους που έχουν αναφερθεί (φακικός ενδοφακός κλπ). Επιπλέον αν κάποιος κοντεύει ή έχει περάσει τα 40, η παραμονή λίγης μυωπίας στο ένα μάτι γίνεται σκόπιμα για να εξυπηρετήσει την κοντινή όραση (monovision).

32 ετών είμαι , οκ θα διαβάσω και για τους ενδοφακούς . και όχι δεν μου έκανε προεγχειρητικό έλεγχο απλά συζήτηση κάναμε.

• Like 1
Δημοσ.

Ξερω περιπτωση κορης φιλης που με 10 βαθμούς μηδενιστηκε η μυωπια χωρις προβλήματα εδώ και ένα χρονο .

Όπως ειπε ο DrNick πολλα αν όχι όλα εξαρτωνται  από τον προεγχειριτικο ελεγχο.

Για επίτηδες λιγη μυωπια επιτηδες  σε ένα ματι συμφωνω αλλα είναι προσωπικη γνωμη και ετσι εχω κανει εγω αλλα ημουν ηδη 50 όταν εκανα την επεμβαση και ειχα ηδη πρεσβυωπια.

Μπορεις βεβαια να το συζητήσεις με τον γιατρο σου και να κανεις μια δοκιμη με φακους επαφης για το αποτέλεσμα .

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, requiem_for_a_dream είπε

Καλησπέρα...την άλλη εβδομάδα...θα κάνω και εγώ...

Εκεί που δεν είχα καθόλου άγχος...ένα άγχος το ένιωσα μολις έκλεισε η μέρα και η ώρα...

Μην ανησυχεις...Ειναι πολυ απλη διαδικασια .Καλη επιτυχια . 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα Είμαι 54 ετών δεν είχα φορέσει ποτέ γυαλιά Πριν από 7 χρόνια περίπου έβαλα γυαλιά πρεσβυωπίας τώρα είμαι στους 2 βαθμούς  Εδώ και 2 μήνες βλέπω στο ένα μάτι λίγο θολά

Πήγα σε ένα νοσοκομείο και η διάγνωση βγήκε ότι έχω καταρράκτη  Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω ώστε να προβώ σε εγχείρηση και τι συνιστάται εγχείρηση η ακτίνες laser

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

Καλησπέρα Είμαι 54 ετών δεν είχα φορέσει ποτέ γυαλιά Πριν από 7 χρόνια περίπου έβαλα γυαλιά πρεσβυωπίας τώρα είμαι στους 2 βαθμούς  Εδώ και 2 μήνες βλέπω στο ένα μάτι λίγο θολά

Πήγα σε ένα νοσοκομείο και η διάγνωση βγήκε ότι έχω καταρράκτη  Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω ώστε να προβώ σε εγχείρηση και τι συνιστάται εγχείρηση η ακτίνες laser

Δεν χρειαζεται να περιμενεις ...Παλια το ελεγαν αυτο ...να "οριμασει" ο καταρακτης .Εγω εκανα στα 40 μου και ειμαι 60 .Με νυστερακι  και υπερηχους.Απλη επεμβαση .

Σα 50 εκανα και για μυωπια με laisk 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΓΙΑΝΝΗΣ261264 είπε

Καλησπέρα. Δεν γίνεται laser στον καταρράκτη. Η επέμβαση λέγεται φακοθρυψία και χρησιμοποιείται μια μορφή υπερήχων μέσα από πολύ μικρές τομές (<3mm). Δεν υπάρχει συνταγή για το πόσο να περιμένεις. Μπορεί να πρέπει να γίνει σύντομα, μπορεί και σε 10 χρόνια να μην έχει αλλάξει κάτι (δύσκολο αλλά μπορεί). Ανάλογα με τη συνολική εικόνα κατά την εξέταση ο γιατρός θα πει αν πρέπει να γίνει επέμβαση, ή πότε πρέπει να γίνει επανέλεγχος.

Αν τώρα ξεκίνησε, είναι πιθανόν με γυαλιά οράσεως να βελτιώνεται η όραση. Τι είπε ο γιατρός;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...