Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nighthunter είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Έτσι κι αλλιώς φοράω τους φακούς πολύ σπάνια πια.

Έχω κάνει προεγχειρητικό έλεγχο το 2016 για να έχει μια εικόνα ο γιατρός μου και μου είπε ότι μπορώ να την κάνω.

Και λογικά θα την κάνω... :)

Αφου εχουν περασει 2 χρονια ενας επανελεγχος νομιζω δεν θα εβλαπτε .

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αφου εχουν περασει 2 χρονια ενας επανελεγχος νομιζω δεν θα εβλαπτε .

Προφανώς είναι κάτι που θα γίνει πριν την επέμβαση.

Για να το διευκρινήσω όταν λέω προεγχειρητικό έλεγχο δεν εννοώ την κλασική εξέταση από οφθαλμίατρο, αλλά πιο λεπτομερή έλεγχο σε κλινική με διάφορα μηχανήματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Nighthunter είπε

Προφανώς είναι κάτι που θα γίνει πριν την επέμβαση.

Για να το διευκρινήσω όταν λέω προεγχειρητικό έλεγχο δεν εννοώ την κλασική εξέταση από οφθαλμίατρο, αλλά πιο λεπτομερή έλεγχο σε κλινική με διάφορα μηχανήματα.

Ετσι ακριβως .Εκανα κι εγω και ειχα το αγχος να παρ το ΟΚ απο τον γιατρο .Θυμαμαι  ειχα κανει και οποτικα πεδια ή καπως ετσι την ελεγαν την εξεταση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, πιο πανω διαβασα καπου οτι καποιος ειδε μια θεραπεια μυωπιας χωρις λέιζερ αλλα με σταγονες

Μπορει κανεις να στειλει καποιο λινκ για βιντεο ή πως το ψαχνουμε στο ιντερνετ?

Εννοειται οποιος ξερει οτιδηποτε σχετικο με αυτες τις σταγονες ας το πει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, RuptureFarms είπε

Καλησπερα παιδια, πιο πανω διαβασα καπου οτι καποιος ειδε μια θεραπεια μυωπιας χωρις λέιζερ αλλα με σταγονες

Μπορει κανεις να στειλει καποιο λινκ για βιντεο ή πως το ψαχνουμε στο ιντερνετ?

Εννοειται οποιος ξερει οτιδηποτε σχετικο με αυτες τις σταγονες ας το πει

https://www.onmed.gr/ygeia/story/333356/to-telos-tou-laser-me-stagones-kai-eidiko-fos-giatreyei-o-dr-kanellopoulos-myopia--astigmatismo 

Εχει γραψει ο DrNick λιγο πιο πισω στην ενοτητα για αυτη τη μεθοδο στη σελιδα 46 

Δεν ειναι για ολους παντως.Μεχρι 2,5 βαθμους.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

https://www.onmed.gr/ygeia/story/333356/to-telos-tou-laser-me-stagones-kai-eidiko-fos-giatreyei-o-dr-kanellopoulos-myopia--astigmatismo 

Εχει γραψει ο DrNick λιγο πιο πισω στην ενοτητα για αυτη τη μεθοδο στη σελιδα 46 

Δεν ειναι για ολους παντως.Μεχρι 2,5 βαθμους.

Που το εφαρμοζουν αυτο στην Ελλαδα;

Δημοσ.

Να ρωτησω εσας τους "παλιους"...! Ποσο καιρο χρειαζονται περιπου οι σταγονες; Εκαναν αλλοι 2 γνωστοι μου στον ιδιο γιατρο και ειναι πολυ ευχαριστημενοι :)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, prince_21 είπε

Να ρωτησω εσας τους "παλιους"...! Ποσο καιρο χρειαζονται περιπου οι σταγονες; Εκαναν αλλοι 2 γνωστοι μου στον ιδιο γιατρο και ειναι πολυ ευχαριστημενοι :)

Καλημέρα! Αν εννοείς τα φάρμακα μετά το LASIK, από 1 εως 3 βδομάδες, ανάλογα την τεχνική αλλά και το γιατρό. Τα δάκρυα τουλάχιστον 3 με 6 μήνες.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω μυωπία (περίπου 2 βαθμούς) και αστιγματισμό και σκέφτομαι να κάνω επέμβαση καθώς δε μου αρέσει καθόλου να φοράω γυαλιά.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους καλούς στην Αθήνα και να μου πείτε ποιο είναι περίπου το κόστος? Επίσης, είναι επικίνδυνη επέμβαση ή όχι?

Μένω Ζωγράφου και ιδανικά θα ήθελα να την κάνω όσο πιο κοντά γίνεται..

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AndreasChoul είπε

Καλημέρα,

Έχω μυωπία (περίπου 2 βαθμούς) και αστιγματισμό και σκέφτομαι να κάνω επέμβαση καθώς δε μου αρέσει καθόλου να φοράω γυαλιά.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους καλούς στην Αθήνα και να μου πείτε ποιο είναι περίπου το κόστος? Επίσης, είναι επικίνδυνη επέμβαση ή όχι?

Μένω Ζωγράφου και ιδανικά θα ήθελα να την κάνω όσο πιο κοντά γίνεται..

Ευχαριστώ!

Εχεις pm

Δημοσ.

Δεν έχω κάτι ενάντια στους Έλληνες γιατρούς, αλλά αν κατάλαβα καλά η μέθοδος με σταγόνες και κάποιο ειδικό φως είναι μια μέθοδος που την ανέπτυξε και την χρησιμοποιεί ένας μόνο γιατρός εδώ στην Ελλάδα, χωρίς να έχει δοκιμαστεί επαρκώς.

Εγώ θα ήθελα κάποια στιγμή να διορθώσω 1 βαθμό μυωπίας που έχω μόνο στο 1 από τα 2 μάτια, πιθανόν η μέθοδος του Δρ. Κανελλόπουλου να είναι πιο απλή και οικονομική λύση για εμένα, αλλά πόσα χρόνια χρησιμοποιείτε; Πως θα είμαι σίγουρος πως μεγαλώνοντας (είμαι 26) δεν θα προκύψουν επιπλοκές; Ακόμα και αν έχουν προκύψει επιπλοκές, δύσκολα θα ακουστούν όταν η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στην Ελλάδα.

Δημοσ.
Στις 23/10/2018 στις 11:00 ΠΜ, DrNick είπε

Καλημέρα. Η ιστορία είναι μεγάλη. Το "ζουμί" είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα του κερατοειδή (και άρα τους "βαθμούς" της μυωπίας, αστιγματισμού κλπ) όχι "σμιλεύοντάς" τον (LASIK) και άρα λεπταίνοντάς τον, αλλά "σκληραίνοντάς" τον με υπεριώδη ακτινοβολία. Ανακοινώθηκε από τον κ Κανελλόπουλο το 2014.

3 λεπτά πριν, RivAngE είπε

Δεν έχω κάτι ενάντια στους Έλληνες γιατρούς, αλλά αν κατάλαβα καλά η μέθοδος με σταγόνες και κάποιο ειδικό φως είναι μια μέθοδος που την ανέπτυξε και την χρησιμοποιεί ένας μόνο γιατρός εδώ στην Ελλάδα, χωρίς να έχει δοκιμαστεί επαρκώς.

Εγώ θα ήθελα κάποια στιγμή να διορθώσω 1 βαθμό μυωπίας που έχω μόνο στο 1 από τα 2 μάτια, πιθανόν η μέθοδος του Δρ. Κανελλόπουλου να είναι πιο απλή και οικονομική λύση για εμένα, αλλά πόσα χρόνια χρησιμοποιείτε; Πως θα είμαι σίγουρος πως μεγαλώνοντας (είμαι 26) δεν θα προκύψουν επιπλοκές; Ακόμα και αν έχουν προκύψει επιπλοκές, δύσκολα θα ακουστούν όταν η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στην Ελλάδα.

Το κάνουν και άλλοι οφθαλμίατροι, αλλά τα περισσότερα περιστατικά τα κάνει ο Κανελλόπουλος. Προσωπική μου επιλογή είναι να ακολουθώ την επίσημη γραμμή της Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής και να κάνω μόνο PRK και LASIK (η ανακοίνωση είναι του 2016 αλλά απαντά σε πολλά ερωτήματα).

Ειδικά για την περίπτωσή σου, αυτό που περιγράφεις ότι έχεις σήμερα στα 26, είναι αυτό που πολλές φορές επιδιώκουμε μετά από μια διαθλαστική επέμβαση σε έναν άνθρωπο που πλησιάζει ή έχει περάσει τα 40 (θα βρεις πολλές αναφορές στο monovision σε προηγούμενα post). Οπότε θα πρέπει να το συζητήσεις αρκετά με το γιατρό σου (ή με οποιονδήποτε εμπιστεύεσαι και ασχολείται με διαθλαστική χειρουργική) πριν αποφασίσεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...