Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, dkangel000039 είπε καλημερα παιδια Θα μεταφερω κ εγω μια εμπειρια Το 2008 εχοντας 3,5 βαθμους μυωπιας και 2,5 αστιγματισμου προχωρησα σε επεμβαση μεσω lasik Σημερα αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με τα φωτα, ειδικα το βραδυ. Οταν λεω μεγαλο προβλημα εννοω παρα πολυ ενοχλητικο. Επισης παρατηρω αυξομειωσεις στο επιπεδο της ορασης μου απο μερα σε μερα. Δηλαδη εχοντας καποιες επιγραφες καταστηματων που παρατηρω απο το μπαλκονι μου αλλες μερες τις διαβαζω αλλες οχι....(το αναφερω ως παραδειγμα για να γινει αντιληπτο το ευρος των αυξομειωσεων) Σε επιπεδο μυωπιας κ αστιγματισμου εχω τα ιδια νουμερα ακομη και σημερα (πανω κατω) και οι αυξομειωσεις της ορασης δεν σχετιζονται με αυτο αλλα με πιο τεχνικα μετεγχειρητικα ζητηματα του ματιου που δε θελω να αναφερθω περισσοοτερο καθως δεν ειμαι γιατρος κ ισως να τα πω λαθος. Στην ιατρικη κοινοτητα ομως ειναι γνωστα. Φυσικα και εχω επισκευτει οχι γιατρο αλλα γιατρους , πραγματικα πολλους.. Ολοι μα ολοι λιγο πολυ μου ειπαν το ιδιο. Αυτα ειναι λογικα και αναμενομενα μετα απο αυτες τις επεμβασεις. Απλα διαφερουν απο ατομο σε ατομο στο χρονο και στην ενταση που εμφανιζονται αλλα και στο βαθμο που το ατομο τα αντιλαμβανεται καθως ειναι μια συνθηκη σταδιακη στην οποια προσαρμοζομαστε. Να πω εδω πως δε θελω να αποθαρρυνω κανεναν αλλα απο την αλλη νιωθω την αναγκη να μεταφερω και αυτη τη πλευρα. Μαλλον δεν εγινε ο απαριτητος ελεγχος πριν την επεμβαση ή ο γιατρος που πηγες.....Μην περιμενις αλλο γιατρο να τον κατηγορησει .Εχω πολυ πικρη εμπειρια απο κατι τετοι για αλλου ειδος επεμβαση.Εχω κανει ολικη αρθοπλαστικη ισχυου πριν 8 μηνες ακομα κουτσαινω και ποναω και ακομα 3 γιατροι μου λενε οτι δεν εχει προβλημα η επεμβαση αλλα και ακρη δεν βρισκω..
DrNick Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Μαλλον δεν εγινε ο απαριτητος ελεγχος πριν την επεμβαση ή ο γιατρος που πηγες.....Μην περιμενις αλλο γιατρο να τον κατηγορησει .Εχω πολυ πικρη εμπειρια απο κατι τετοι για αλλου ειδος επεμβαση.Εχω κανει ολικη αρθοπλαστικη ισχυου πριν 8 μηνες ακομα κουτσαινω και ποναω και ακομα 3 γιατροι μου λενε οτι δεν εχει προβλημα η επεμβαση αλλα και ακρη δεν βρισκω.. Καλά, μην το λες. Υπάρχουν και γιατροί που θα κατηγορήσουν το συνάδελφό τους ακόμα και χωρίς λόγο! Να μην πω πιο χοντρά... (Καλοί είμαστε και του λόγου μας). Στην πράξη, για τον @dkangel000039 υπάρχουν περιπτώσεις που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πήγαν καλά. Στο κάθε βήμα της διαδικασίας μπορεί να συμβεί λάθος, από τη συζήτηση πριν τον έλεγχο, τον ίδιο τον έλεγχο, την προετοιμασία του χειρουργού, του χειρουργείου, του ασθενούς, τη χειρουργική επέμβαση και τη μετεγχειρητική αποθεραπεία. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα και σε κάποιες από αυτές να το αντιμετωπίσουμε. Όταν αυτό συμβαίνει, ο γιατρός πρέπει να εξηγήσει στον ασθενή και να το αναλάβει εφόσον μπορεί. Κάποιες φορές ούτε ο έλεγχος στο ιατρείο, ούτε ο ειδικός έλεγχος (που ουσιαστικά είναι όλες αυτές οι εξειδικευμένες μετρήσεις και χαρτογραφήσεις που γίνονται και προεγχειρητικά) μπορούν να μας δείξουν το πρόβλημα. 2
prince_21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Ειπα να ενημερώσω και εγω μιας και περασε ενας μηνας απο τη δικη μου επεμβαση... Ολα πολυ καλα μου ειπε σημερα που με ειδε ξανα, απλως βρηκε ξηροφθαλμια και μου ειπε οτι μαλλον δε βαζω αρκετες σταγονες. Το προβλημα νομιζω οτι ειναι με τις καινουριες σταγονες που πηρα και εχουν μια λαβη την οποια οταν την πατας πεφτει μια μια σταγονα. Πλεον θα βαζω περισσοτερες και την επομενη βδομαδα που θα παω ξανα θα δουμε μπας και ειναι καλυτερα τα πραγματα. Κατα τ αλλα καμια δυσκολια το βραδυ στην οδηγηση και η οραση μου καθολη τη διαρκεια της ημερας ειναι πολυ καλη, για να μην πω εξαιρετικη. Ηδη το σκεφτεται συγγενικο προσωπο για monovision... 2
guy_threepwood Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ μετά από 10+ χρόνια μπορώ να πω ότι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ούτε για κάποια στιγμή. Η μόνη ενόχληση ήταν κάποιες ώρες μετά την επέμβαση. Η μυωπία ίσως να αυξήθηκε σε αυτά τα 10 χρόνια (είμαι σχεδόν 40) αλλά σε καμία περίπτωση αρκετά ώστε να μην βλέπω πινακίδα στα 100 μέτρα. Εξαρτάται φυσικά από την κούραση. Λόγω δουλειάς, μερικές βδομάδες είμαι 12 ώρες την ημέρα συνεχώς πάνω από έναν υπολογιστή, και το μάτι κουράζεται και δεν βλέπω τέλεια (αλλά πάντα αρκετά καλά να μην χρειάζεται κάτι). Το σκ περνάει Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2018 από guy_threepwood 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 40 λεπτά πριν, guy_threepwood είπε Εγώ μετά από 10+ χρόνια μπορώ να πω ότι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ούτε για κάποια στιγμή. Η μόνη ενόχληση ήταν κάποιες ώρες μετά την επέμβαση. Η μυωπία ίσως να αυξήθηκε σε αυτά τα 10 χρόνια (είμαι σχεδόν 40) αλλά σε καμία περίπτωση αρκετά ώστε να μην βλέπω πινακίδα στα 100 μέτρα. Εξαρτάται φυσικά από την κούραση. Λόγω δουλειάς, μερικές βδομάδες είμαι 12 ώρες την ημέρα συνεχώς πάνω από έναν υπολογιστή, και το μάτι κουράζεται και δεν βλέπω τέλεια (αλλά πάντα αρκετά καλά να μην χρειάζεται κάτι). Το σκ περνάει Κι εγω το ιδιο αλλα επειδη ειχα ηδη πρεσβυωπια τοτε στα 50 μου πριν 10+ χρονια με το ενα ματι δεν βλεπω το ιδιο γιατι ο γιατος μου ειχε αφησει λιγη μυωπια να αντισταθμιζει την υπαρχουσα ηδη πρεσβυωπια.Τεχνικη monovision . Σου ευχομαι φιλε μου να μην αποκτησεις σε λιγα χρονια πρεσβυωπια και θελεις γυαλια για κοντα.Η πιθανη αυξηση της μυωπιας που λες μπορει να αποδειχτει πολυ χρησιμη . 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Ειχε μια εκπομπη σημερα το πρωι ο Αλφα με τον δημοσιογραφο Μανεση και καποιος μιλαγε για διορθωση μυωπιας χωρις laser αλλα ειδα μονο το τελος ... Δεν ξερω αν μιλαγε για την μεθοδο Κανελοπουλου με σταγονες που εχει επικρηθει απο την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργική Ξερει καπιος κατι ?
DrNick Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Στις 20/10/2018 στις 8:55 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Ειχε μια εκπομπη σημερα το πρωι ο Αλφα με τον δημοσιογραφο Μανεση και καποιος μιλαγε για διορθωση μυωπιας χωρις laser αλλα ειδα μονο το τελος ... Δεν ξερω αν μιλαγε για την μεθοδο Κανελοπουλου με σταγονες που εχει επικρηθει απο την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργική Ξερει καπιος κατι ? Τον Κανελλόπουλο είχε που μιλούσε για τη μέθοδο στην οποία αναφέρεσαι Γιάννη. 1
margaritagr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Σίγουρα σήμερα ηταν; ο Μάνεσης έχει εκπομπή ΣΚ
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, DrNick είπε Τον Κανελλόπουλο είχε που μιλούσε για τη μέθοδο στην οποία αναφέρεσαι Γιάννη. Ευχαριστω γιατρε...Εχει δεχτει πολλες αμφισβητησεις απο οτι ξερω αυτη η "μεθοδος". 1 λεπτό πριν, margaritagr είπε Σίγουρα σήμερα ηταν; ο Μάνεσης έχει εκπομπή ΣΚ Για το Σαββατο ειπα κι εγω . 1
DrNick Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστω γιατρε...Εχει δεχτει πολλες αμφισβητησεις απο οτι ξερω αυτη η "μεθοδος". Η κριτική έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο και το χρόνο προβολής/παρουσίασης παρά με την ίδια τη μέθοδο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, DrNick είπε Η κριτική έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο και το χρόνο προβολής/παρουσίασης παρά με την ίδια τη μέθοδο. Επειδη δεν εχω πολυκαταλαβει αν θελεις πες μας κατι για αυτη τη μεθοδο και τι αποτελεματα εχει γιατρε.Ευχαριστω.
DrNick Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Επειδη δεν εχω πολυκαταλαβει αν θελεις πες μας κατι για αυτη τη μεθοδο και τι αποτελεματα εχει γιατρε.Ευχαριστω. Καλημέρα. Η ιστορία είναι μεγάλη. Το "ζουμί" είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα του κερατοειδή (και άρα τους "βαθμούς" της μυωπίας, αστιγματισμού κλπ) όχι "σμιλεύοντάς" τον (LASIK) και άρα λεπταίνοντάς τον, αλλά "σκληραίνοντάς" τον με υπεριώδη ακτινοβολία. Ανακοινώθηκε από τον κ Κανελλόπουλο το 2014. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από DrNick 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, DrNick είπε Καλημέρα. Η ιστορία είναι μεγάλη. Το "ζουμί" είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα του κερατοειδή (και άρα τους "βαθμούς" της μυωπίας, αστιγματισμού κλπ) όχι "σμιλεύοντάς" τον (LASIK) και άρα λεπταίνοντάς τον, αλλά "σκληραίνοντάς" τον με υπεριώδη ακτινοβολία. Ανακοινώθηκε από τον κ Κανελλόπουλο το 2014. Στην πραξη ειναι αποτελεσματικη η μεθοδος ? Μεχρι ποσσυς βαθμους μπορει να διορθωσει ?
DrNick Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Στην πραξη ειναι αποτελεσματικη η μεθοδος ? Μεχρι ποσσυς βαθμους μπορει να διορθωσει ? Αποτελεσματική ως προς το ότι διορθώνει μυωπία, ναι. Μάλιστα μια τεχνική εκδοχή της μεθόδου αναφέρεται ότι είναι και πολύ φιλική με μηδαμινές ενοχλήσεις και γρήγορη επίτευξη καλής όρασης. Τις λεπτομέρειες όμως που θα ενδιέφεραν (ακρίβεια αποτελέσματος, σταθερότητα κλπ) τις γνωρίζουν αυτοί που έχουν το προνόμιο (;) να μπορούν να τις εφαρμόζουν. Για χαμηλούς βαθμούς χρησιμοποιείται, μέχρι 2-2,5. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, DrNick είπε Αποτελεσματική ως προς το ότι διορθώνει μυωπία, ναι. Μάλιστα μια τεχνική εκδοχή της μεθόδου αναφέρεται ότι είναι και πολύ φιλική με μηδαμινές ενοχλήσεις και γρήγορη επίτευξη καλής όρασης. Τις λεπτομέρειες όμως που θα ενδιέφεραν (ακρίβεια αποτελέσματος, σταθερότητα κλπ) τις γνωρίζουν αυτοί που έχουν το προνόμιο (;) να μπορούν να τις εφαρμόζουν. Για χαμηλούς βαθμούς χρησιμοποιείται, μέχρι 2-2,5. Προνομιο... οικονομικο να φανταστω ?? Για μεγαλους βαθμους τι μπορει αν μπορει να κανει ? Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις