Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrNick είπε

Από ψιλοενοχλήσεις (που μπορεί να μην είναι αισθητές στον ασθενή) μέχρι έντονα προβλήματα. Μελέτες δείχνουν αυξημένα ποσοστά κυτταρικού θανάτου συγκρίνοντας ίδια φάρμακα με και χωρίς συντηρητικά. Από την άλλη υπάρχει μάχη μεταξύ των εταιρειών σε αυτά τα προϊόντα που έχει και εμπορικά χαρακτηριστικά... Η τάση πάντως είναι προς τα προϊόντα χωρίς συντηρητικά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μακροχρόνια. Το Artelac complete έχει υαλουρονικό, δεν έχει συντηρητικά ακόμα και στη συσκευασία στο μπουκαλάκι οπότε μας καλύπτει - με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού που παρακολουθεί τον ασθενή.

https://www.skroutz.gr/s/11235606/Bausch-Lomb-Artelac-Complete-10ml.html

Aυτο εννοεις; Ευχαριστουμε πολυ για τις διευκρινισεις!

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα παιδιά. Είμαι 28 χρόνων φοράω γυαλιά μυωπίας από τα 14 μου. Στην αρχή δεν είχα μεγάλο βαθμό αλλά πλέον στα 28 μου χρόνια έχει φθάσει και στα δυο μάτια 6.75. Σκέφτομαι εδώ και αρκετά χρόνια να κάνω εγχείρηση. Θα μπορούσατε μήπως να μου δώσετε μερικές πληροφορίες σχετικά με την εγχείρηση. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος και ποιο είναι το κόστος; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Disposy είπε

Καλησπέρα και από εμένα παιδιά. Είμαι 28 χρόνων φοράω γυαλιά μυωπίας από τα 14 μου. Στην αρχή δεν είχα μεγάλο βαθμό αλλά πλέον στα 28 μου χρόνια έχει φθάσει και στα δυο μάτια 6.75. Σκέφτομαι εδώ και αρκετά χρόνια να κάνω εγχείρηση. Θα μπορούσατε μήπως να μου δώσετε μερικές πληροφορίες σχετικά με την εγχείρηση. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος και ποιο είναι το κόστος; 

Το κοστος κυμαινεται απο 1000 μεχρι 2000-2500 απο μια σχετικη ερευνα που εκανα πριν υποβληθω σε lasik την περασμενη Πεμπτη. Για κινδυνους δε γνωριζω, αλλα σιγουρα ανωδυνη ηταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Disposy είπε

Αν γινει σωστος προεγχειργτικος ελεγχος ουσιαστηκα δεν υπαρχει κίνδυνος .Κι εγω από τα 13 φοραγα και εφτασα στα...50 να την κανω . Δεκα χρονια τωρα δεν το μετανοιωσα ουτε στιγμη.

Κοστος όπως σου ξαναειπαν από 1000 ευρω (το θεωρω πολύ χαμηλο) μεχρι και 2500. Υπαρχει και καποιος που εχω ακουσει για 4000 αλλα το θεωρω παρα πολύ .

Μεταξυ μας ...θα παιξει ρολο αν θελεις και πληρη αποδειξη .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν γινει σωστος προεγχειργτικος ελεγχος ουσιατηκα δεν υπαρχει κίνδυνος .Κι εγω από τα 13 φοραγα και εφτασα στα...50 να την κανω . Δεκα χρονια τωρα δεν το μετανοιωσα ουτε στιγμη.

Κοστος όπως σου ξαναειπαν από 1000 ευρω (το θεωρω πολύ χαμηλο) μεχρι και 2500. Μεταξυ μας ...θα παιξει ρολο αν θελεις και πληρη αποδειξη .

Ακριβως...Κατι αλλο οσον αφορα στις σταγονες Αrtelac... Μιας και τις εχει φτηνα απο skroutz, ποσα μπουκαλακια να παρω; Απο τοπικο φαρμακειο σημερα αγορασα Thealoz Dup 10ml 20 ευρω, μιας και μου τελειωσε το δειγματακι 5μλ που μ ειχαν δωσει.

Επεξ/σία από prince_21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prince_21 είπε

Ακριβως...Κατι αλλο οσον αφορα στις σταγονες Αrtelac... Μιας και τις εχει φτηνα απο skroutz, ποσα μπουκαλακια να παρω; Απο τοπικο φαρμακειο σημερα αγορασα Thealoz Dup 10ml 20 ευρω, μιας και μου τελειωσε το δειγματακι 5μλ που μ ειχαν δωσει.

Πάρε 3-4 για να σε βγάλει μήνα. Με δεδομένο ότι τώρα που είσαι στην αρχή θα βάζεις ανά 2ωρο σχεδόν

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, σήμερα έκανα τον προεγχειρητικό έλεγχο στο ηράκλειο Κρήτής (σε γνωστό ινστιτούτο, ίσως το καλύτερο στην Ελλάδα) και ο γιατρός που πρότεινε PRK. Έχω μυωπία περίπου 3. Θέλω την γνώμη σας αν αξίζει να μπω στην διαδικασία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Αφου ο γιατος σου εδωσε το ΟΚ μην φοβασαι .Ποσο ετων εισαι ?

26. Διαβάζω για αστεράκια φωτοστέφανα κτλπ. Του το ανέφερα και μου είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hmmy92 είπε

26. Διαβάζω για αστεράκια φωτοστέφανα κτλπ. Του το ανέφερα και μου είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Οτι πει ο γιατρος .Προχωρα .Πολυ νωρις για τεχνικη monovision να σου αφησει λιγη μυωπια για να αντιμετωπισει  επερχομενη πρεσβυωπια .Εισαι μονο 26.

• Like 1
Δημοσ.

Πηγα χθες για το δευτερο ελεγχο μεσα στην πρωτη βδομαδα και μου ειπε οτι ολα πανε πολυ καλα. Σημερα βεβαια που κοιμηθηκα αρκετα βαρια το βραδυ και σηκωθηκα με δυσκολια το πρωι, παρατηρω οτι τα νιωθω ακομα κλειστα και δε βλεπω τοσο καθαρα οσο αλλες μερες. Φανταζομαι οτι ειναι φυσιολογικο αυτο, ετσι; Δλδ καποιες μερες να βλεπεις λιγο πιο θολα. Σα να εκανα δλδ πολυ βαρυ υπνο και ακομα να τα νιωθω βαρια. Παντως, μου ειπε οτι μπορω να παρω τις πιο φτηνες σταγονες που προτεινε ο Dr. Nick. Σε ευχαριστω :)

Δημοσ.
15 ώρες πριν, hmmy92 είπε

Στο PRK είναι ακόμα πιο σπάνια απ' ότι στο LASIK. Ακόμα και στο LASIK οι μελέτες δείχνουν ότι έχουν φύγει εντελώς σε διάστημα 3 - 6 μηνών. Ο γιατρός σου έχει μια πολύ πιο συγκεκριμένη εικόνα από πολλές παραμέτρους των ματιών σου που μπορεί να παίξουν ρόλο στην πιθανότητα εμφάνισης τέτοιων ενοχλήσεων.

2 ώρες πριν, prince_21 είπε

Πηγα χθες για το δευτερο ελεγχο μεσα στην πρωτη βδομαδα και μου ειπε οτι ολα πανε πολυ καλα. Σημερα βεβαια που κοιμηθηκα αρκετα βαρια το βραδυ και σηκωθηκα με δυσκολια το πρωι, παρατηρω οτι τα νιωθω ακομα κλειστα και δε βλεπω τοσο καθαρα οσο αλλες μερες. Φανταζομαι οτι ειναι φυσιολογικο αυτο, ετσι; Δλδ καποιες μερες να βλεπεις λιγο πιο θολα. Σα να εκανα δλδ πολυ βαρυ υπνο και ακομα να τα νιωθω βαρια. Παντως, μου ειπε οτι μπορω να παρω τις πιο φτηνες σταγονες που προτεινε ο Dr. Nick. Σε ευχαριστω :)

Ακόμα και στο LASIK που η όραση είναι πολύ καλή από την πρώτη κιολας ημέρα, υπάρχουν διακυμάνσεις το πρώτο διάστημα.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...