Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Νομιζω οτι αξιζει να του δειξεις εμπιστοσυνη .Ενας χρονος ακομα υπομονη δεν ειναι πολυς απο το να κανεις κατι τωρα κια σε ενα χρονο να θελεις παλι γυαλια .

Εχεις δικιο. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ποτε θα σταματισει η μυωπια δεν ειναι στανταροταν τουλαχιστον αυξανεται καθε χρονο εστω με μικρο βαθμο αυξησης .Οπως πρεοειπα στην μεγαλη κορη σταματησε στα 16 ενω στην μικρη μου που κλεινει τα 21 ειχε μια πιο μικρη απο παλια αλλα ειχε αυξηση . Δυτυχως λογω υψηλης μυωπιας δεν μπορει να κανει διαθλαστικη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ELLCAGR είπε

Παιδιά καλησπέρα, μύωπας και εγώ που ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε επέμβαση λέιζερ για διόρθωση μυωπίας. Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι περίπου μέχρι τα 20 η μυωπία συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το άτομο ακόμη αναπτύσσεται, ενώ μια ακόμη μικρή αλλαγή στη μυωπία ενδέχεται να επέλθει μεταξύ των 20 και 40. Φυσικά δεν σκοπεύω να περιμένω μέχρι τα σαράντα. Σύντομα θα γίνω 21 ετών και τον τελευταίο ένα χρόνο φαίνεται πως οι βαθμοί μου έχουν σταθεροποιηθεί. Σκόπευα λοιπόν να δρομολογήσω το θέμα. Ωστόσο, γιατρός που με εξέτασε πρόσφατα με συμβούλεψε εν τέλει να μην προβώ στην επέμβαση ακόμα, ενώ αρχικά ήταν σύμφωνος, και αυτό γιατί από τις αρχές του 2016, οποτε ήμουν ήδη 18, μέχρι τα τέλη του 2017 η μυωπία μου αυξήθηκε κατά 1,25 κ 1,5. Παρόλο λοιπόν που παραμένω σταθερός τον τελευταίο χρόνο μου είπε οτι είναι λίγο απρόβλεπτη η περίπτωση μου και αυτό διότι δεν θα ήταν αναμενομενο στην ηλικία μου μέσα σε μόλις ενάμιση έτος να αυξηθεί κατα 1,25 στο ένα μάτι και κάτα 1,5 στο άλλο. Εχετε ακούσει κάτι ή υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση;

Καλημέρα! Ο γιατρός σου έχει δίκιο. Η διαφορά αρχές'16-τελη'17 ηταν σημαντική. Οι κανόνες του τύπου "0,25 - 0,50 βαθμοί σε 1 ή 2 χρόνια" είναι ενδεικτικοί και πρέπει να βλέπουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Σωστη η απόφαση να κανεις υπομονή λίγο ακόμα.

Επεξ/σία από DrNick
  • Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ELLCAGR είπε

Παιδιά καλησπέρα, μύωπας και εγώ που ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε επέμβαση λέιζερ για διόρθωση μυωπίας. Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι περίπου μέχρι τα 20 η μυωπία συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το άτομο ακόμη αναπτύσσεται, ενώ μια ακόμη μικρή αλλαγή στη μυωπία ενδέχεται να επέλθει μεταξύ των 20 και 40. Φυσικά δεν σκοπεύω να περιμένω μέχρι τα σαράντα. Σύντομα θα γίνω 21 ετών και τον τελευταίο ένα χρόνο φαίνεται πως οι βαθμοί μου έχουν σταθεροποιηθεί. Σκόπευα λοιπόν να δρομολογήσω το θέμα. Ωστόσο, γιατρός που με εξέτασε πρόσφατα με συμβούλεψε εν τέλει να μην προβώ στην επέμβαση ακόμα, ενώ αρχικά ήταν σύμφωνος, και αυτό γιατί από τις αρχές του 2016, οποτε ήμουν ήδη 18, μέχρι τα τέλη του 2017 η μυωπία μου αυξήθηκε κατά 1,25 κ 1,5. Παρόλο λοιπόν που παραμένω σταθερός τον τελευταίο χρόνο μου είπε οτι είναι λίγο απρόβλεπτη η περίπτωση μου και αυτό διότι δεν θα ήταν αναμενομενο στην ηλικία μου μέσα σε μόλις ενάμιση έτος να αυξηθεί κατα 1,25 στο ένα μάτι και κάτα 1,5 στο άλλο. Εχετε ακούσει κάτι ή υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση;

Επειδη δεν εχεις πολυ.. Εγω θα περιμενα μια 5ετια μηπως αλλαξει κατι στην τεχνικη ή βγει κατι καινουργιο με περισσοτερη ασφαλεια..!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Επειδη δεν εχεις πολυ.. Εγω θα περιμενα μια 5ετια μηπως αλλαξει κατι στην τεχνικη ή βγει κατι καινουργιο με περισσοτερη ασφαλεια..!!!

Με αυτη τη λογικη ειναι σαν να περιμενουμε καινουργιο μοντελλο κινητου .... Η διαθλαστικη εχει φτασει σε πολυ υψηλα επιπεδα ασφαλειας και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος λογος  που μπορει να κανει ,να περιμενει για την  επεμβαση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Είχα ζητήσει πληροφορίες πριν έξι μήνες για την επέμβαση και θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου αλλά και να ευχαριστήσω και πάλι όσους ανταποκριθηκαν είτε δημόσια είτε με pm. 

Την επέμβαση την έκανα το Μάρτιο σε γνωστο κεντρο. Δεν ηταν τοσο παράγοντας για την επιλογη, η τεχνική υποδομή και η εμπειρία των γιατρών αλλα η προσωπική χημεία με τον γιατρό. Οι περισσότερες αναγνωρισμενες κλινικές στην Αθήνα τουλάχιστον, είναι νομίζω υψηλού επιπέδου, χωρις σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. 

Στα της επέμβασης, έκανα lasik στο ενα και prk στο αλλο ματι, ενω εχω αφησει και 0,75 μυωπια στο non-doninant (38 ετων). 

Με prk ειμαι πολύ ευχαριστημένος, αφου δεν ταλαιπωρηθηκα σχεδόν καθόλου σε βαθμό που έκανε εντύπωση και στους γιατρούς. Η lasik μου δημιούργησε μία μικρή ξηροφθαλμια (οχι κάτι ιδιαίτερο) η οποία μου είπαν οτι θα ειναι φθίνουσα και σταδιακά θα εξαφανιστεί. 

Η συμβουλή μου σε όσους ενδιαφέρονται, είναι να διαθέσουν λίγα παραπάνω χρήματα και να επισκεφτούν για ελεγχο τρία μεγάλα κέντρα. Ο έλεγχος καταλληλοτητας είναι νομίζω το σημαντικότερο. Με ομόφωνη έγκριση και χωρίς σημαντική απόκλιση στις εξετάσεις, μπορει κάποιος να διαλέξει το γιατρό που νομίζει.

Να επισημάνω επίσης, οτι πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία κατά τον έλεγχο, στη μέτρηση της μυωπιας. Με μισό βαθμό λάθος μέτρηση η επέμβαση πάει στράφι... Το λέω, γιατί σε μία περίπτωση εμένα με μέτρησαν λαθος. Δεν λέω οτι δεν ξέρουν να μετρανε οι άνθρωποι, αλλά λάθη γίνονται και ολες οι μετρήσεις πρέπει να συγκλινουν. 

5 μηνες μετά λοιπόν και φχαριστιεμαι γυαλια ηλιου 😎😎😎

Το κόστος το υπολογίζετε στα € 2.000 περίπου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Τονινο είπε

5 μηνες μετά λοιπόν και φχαριστιεμαι γυαλια ηλιου 😎😎😎

Εγω να δεις ποσο τα ευχαριστιεμαι 10 χρονια τωρα μετα απο 37 χρονια μυωπικα γυαλια ...Καλοριζικος σε ενα πιο ομορφο κοσμο χωρις γυαλια .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για οσους κανουν διαθλαστικη για μυωπια και η αδεια οδηγησς γραφει οτι πρεπει να φορανε γυαλια υπ οψιν οτι αν τους σταματησει η Τροχαια μπορει να εχουν προβλημα γιατι πρεπει να περνανε δεν θυμαμαι καθε ποσα χρονια απο οφθαλμιατρο .Η ..λυση ειναι να εχουν ενα ζευγαρι μυωπικα γυαλια στο αμαξι και να πουν σε τυχον ελεγχο οτι φορανε φακους επαφης.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους κ απο μενα. Απο χθες χωρις γυαλια και δεν μπορειτε να φανταστειτε τη χαρα μου... Εκανα τη lasik με κοστος αρκετα χαμηλοτερο απο τα 2000 που μου ειχαν πει αρκετοι. Επελεξα το συγκεκριμένο γιατρο μιας και μου ενεπνευσε εμπιστοσύνη, ηρεμια ασφαλεια. Ηδη, αν και δεν εχουν περασει 24 ωρες, οδηγω κανονικα, βλεπω τηλεοραση και αν και υπαρχει μια μικρη θολουρα, ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

Επεξ/σία από prince_21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, prince_21 είπε

Καλησπερα σε ολους κ απο μενα. Απο χθες χωρις γυαλια και δεν μπορειτε να φανταστειτε τη χαρα μου... Εκανα τη lasik με κοστος αρκετα χαμηλοτερο απο τα 2000 που μου ειχαν πει αρκετοι. Επελεξα το συγκεκριμένο γιατρο μιας και μου ενεπνευσε εμπιστοσύνη, ηρεμια ασφαλεια. Ηδη, αν και δεν εχουν περασει 24 ωρες, οδηγω κανονικα, βλεπω τηλεοραση και αν και υπαρχει μια μικρη θολουρα, ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

Μπράβο πρίγκηπα! Καλή απόλαυση...

(Μην παρεξηγηθούμε, δεν τον χειρούργησα εγώ... 🤣 )

Επεξ/σία από DrNick
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DrNick είπε

Μπράβο πρίγκηπα! Καλή απόλαυση...

Να σαι καλα Doc! 34 ειμαι και μετα απο 20 χρονια βαλε βγαλε γυαλια, τα σιχαθηκα χαχα . Αν υπαρχουν καποιες συμβουλες - απο ολους σας - ευχαριστως τις ακουγα! Ευχαριστω!

Επεξ/σία από prince_21
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, prince_21 είπε

Να σαι καλα Doc! 34 ειμαι και μετα απο 20 χρονια βαλε βγαλε γυαλια, τα σιχαθηκα χαχα . Αν υπαρχουν καποιες συμβουλες - απο ολους σας - ευχαριστως τις ακουγα! Ευχαριστω!

Δάκρυα, δάκρυα, δάκρυα! Γυαλιά ηλίου (και με συννεφιά).

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DrNick είπε

Δάκρυα, δάκρυα, δάκρυα! Γυαλιά ηλίου (και με συννεφιά).

Τα γυαλια παντα τα φοραω ναι! Δακρυα δεν εχω συνηθισει ακομα, αλλα 4 φορες τη μερα τα βαζω!! Σε ευχαριστω!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...