Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φακούς πρέπει ούτως ή άλλως να πάρεις 0,25 λιγότερο για τους βαθμούς σου. 2 βαθμούς πρεσβυωπία έχει ένας άνθρωπος αρκετά μεγαλύτερος. Ένας καλά μετρημένος 42χρονος δε μπορεί να χρειάζεται πάνω από 1 βαθμό... 

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, DrNick είπε

Φακούς πρέπει ούτως ή άλλως να πάρεις 0,25 λιγότερο για τους βαθμούς σου. 2 βαθμούς πρεσβυωπία έχει ένας άνθρωπος αρκετά μεγαλύτερος. Ένας καλά μετρημένος 42χρονος δε μπορεί να χρειάζεται πάνω από 1 βαθμό... 

Τι φακούς πρέπει να πάρω?

Λέω να κάνω επέμβαση και για τα 2 , δε γίνεται?

-

Ενωω, φοράω φακούς μυωπίας τώρα, με τους βαθμούς μόνο της μυωπίας.

Κάπου οτ έχω σκανάρει το χαρτί, θα το βρω

Τα μάτια μου δεν ήταν και ποτέ ιδιαίτερα "δυνατά".

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Όπως είπε και ο κύριος Γιάννης, μια καλή λύση για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην ηλικία της πρεσβυωπίας είναι η τεχνική monovision. Το ένα μάτι διορθώνεται πλήρως και στο άλλο μάτι μένει λίγη μυωπία που θα βοηθάει να βλέπεις κοντά. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σου (επάγγελμα, χόμπυ κλπ) θα σου εξασφαλίσει ανεξαρτησία από τα γυαλιά για το μεγαλύτερο ποσοστό των δραστηριοτήτων σου. Συζήτησέ το με τον οφθαλμίατρό σου. Με δεδομένους τους -4,25 των γυαλιών σου, σε φακούς επαφής θα μπορούσες να το δοκιμάσεις φορώντας -4,0 στο ένα μάτι και -3,25 στο άλλο. Σε πιο μάτι θα βάλεις μικρότερο φακό αλλά και ο ακριβής βαθμός του καθορίζονται κατά την εξέταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βρήκα το χαρτί

Μακρον: 4.25 / 4.50

Πλησίον: 2.75 / 3.00

Υποψιάζομαι ότι αυτοί οι φακοί που πήρα τελευταία είναι πολύ χάλια. Φορούσα και παλιότερα και δεν είχα τόσο πρόβλημα.

Μπορεί να το μετρήσαμε λάθος. Θα το ξανα-μετρησω φυσικά.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Άρα 1,5 βαθμό η πρεσβυωπία (διαφορά μακρινού - κοντινού). Ακούγεται πιο λογικό (αν και πάλι αρκετό). Μέχρι να σε μετρήσει ο γιατρός σου και να το συζητήσετε, ίσως να μπορούσες να δοκιμάσεις με -4 στο ένα μάτι και -3 στο άλλο. Υπάρχουν ημερήσιοι σε 10δες. Μπορείς να δοκιμάσεις το χαμηλότερο (-3) είτε στο δεξί, είτε στο αριστερό, να δεις αν και πιο σε βολεύει καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι που συνειδητοποιώ τώρα.

Έχω το εξής "σύμπτωμα"

Κάθομαι μπροστά στον ΗΥ και έχω την οθόνη του laptop σε μια απόσταση Χ και την ταθερή συνδεδεμένη στο laptop λίγο πιο πέρα

Φοράω μόνο τα γυαλιά πρεσβυωπίας

Σε κάθε μία οθόνη βλέπω αρκετά καλά

Αλλά παρατηρώ ότι όταν αλλάζω οθόνη "αργώ να κάνω focus"

Όπως βλέπεις σε μια κάμερα που γυρίζει σε άλλο σημειο και κάνει ένα "refocusing" μέχρι να βρει το σωστό ...

Τι σημαίνει αυτό ? 

είναι δείγμα μιας συγκεκριμένης "βλάβης" ? πχ αστιγματισμός ή κάτι άλλο?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, DrLo είπε

είναι δείγμα μιας συγκεκριμένης "βλάβης" ? πχ αστιγματισμός ή κάτι άλλο?

Καλημέρα! Πρεσβυωπία = δυσκολία να εστιάσουμε κοντά. Ακόμα είσαι νέος, οπότε μπορείς εν μέρει να εστιάσεις αλλά με προσπάθεια. Ίσως να θέλουν ρύθμιση/μέτρηση τα γυαλιά σου. Όσο περνά ο καιρός θα διαπιστώσεις ότι τελικά χρειάζεσαι άλλη δύναμη γυαλιών για κοντά, άλλη για μέση απόσταση (όπως έχεις το λάπτοπ ή πιο παραπέρα την άλλη οθόνη) και φυσικά άλλη για μακρυά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, duende είπε

κοιταζοντας για lasik, επεσα πανω σε αυτο το "τρομοsite"

http://lasikcomplications.com/flapdislocation.htm

εχουν βαση αυτα που γραφονται η ειναι επιπεδο "μακελειου"?

Δεν ξερω αγγλικα αλλα σκψου οτι υπαρχουν και οπτικοι με οτι σημαινει αυτο για αυτους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, duende είπε

κοιταζοντας για lasik, επεσα πανω σε αυτο το "τρομοsite"

http://lasikcomplications.com/flapdislocation.htm

εχουν βαση αυτα που γραφονται η ειναι επιπεδο "μακελειου"?

Μέσα είσαι. Μακελειό, flatearthers κλπ. Δε λέω ότι η διαθλαστική χειρουργική είναι αθώα και ακίνδυνη, αλλά ούτε και αυτό το χάλι. Σωστή ενημέρωση χρειάζεται και με βάση αυτή, συζήτηση με το γιατρό που εμπιστεύεσαι. :)

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, μύωπας και εγώ που ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε επέμβαση λέιζερ για διόρθωση μυωπίας. Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι περίπου μέχρι τα 20 η μυωπία συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το άτομο ακόμη αναπτύσσεται, ενώ μια ακόμη μικρή αλλαγή στη μυωπία ενδέχεται να επέλθει μεταξύ των 20 και 40. Φυσικά δεν σκοπεύω να περιμένω μέχρι τα σαράντα. Σύντομα θα γίνω 21 ετών και τον τελευταίο ένα χρόνο φαίνεται πως οι βαθμοί μου έχουν σταθεροποιηθεί. Σκόπευα λοιπόν να δρομολογήσω το θέμα. Ωστόσο, γιατρός που με εξέτασε πρόσφατα με συμβούλεψε εν τέλει να μην προβώ στην επέμβαση ακόμα, ενώ αρχικά ήταν σύμφωνος, και αυτό γιατί από τις αρχές του 2016, οποτε ήμουν ήδη 18, μέχρι τα τέλη του 2017 η μυωπία μου αυξήθηκε κατά 1,25 κ 1,5. Παρόλο λοιπόν που παραμένω σταθερός τον τελευταίο χρόνο μου είπε οτι είναι λίγο απρόβλεπτη η περίπτωση μου και αυτό διότι δεν θα ήταν αναμενομενο στην ηλικία μου μέσα σε μόλις ενάμιση έτος να αυξηθεί κατα 1,25 στο ένα μάτι και κάτα 1,5 στο άλλο. Εχετε ακούσει κάτι ή υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση;

Δημοσ.

με τίποτα φίλε ακόμη ανεβάζεις.. Εγω μεχρι τα 26-27 ανέβασα ακόμη 1.5 βαθμό..

Για μένα μετα τα 30 όπως την έκανα κι εγώ . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ELLCAGR είπε

Παιδιά καλησπέρα, μύωπας και εγώ που ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε επέμβαση λέιζερ για διόρθωση μυωπίας. Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι περίπου μέχρι τα 20 η μυωπία συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το άτομο ακόμη αναπτύσσεται, ενώ μια ακόμη μικρή αλλαγή στη μυωπία ενδέχεται να επέλθει μεταξύ των 20 και 40. Φυσικά δεν σκοπεύω να περιμένω μέχρι τα σαράντα. Σύντομα θα γίνω 21 ετών και τον τελευταίο ένα χρόνο φαίνεται πως οι βαθμοί μου έχουν σταθεροποιηθεί. Σκόπευα λοιπόν να δρομολογήσω το θέμα. Ωστόσο, γιατρός που με εξέτασε πρόσφατα με συμβούλεψε εν τέλει να μην προβώ στην επέμβαση ακόμα, ενώ αρχικά ήταν σύμφωνος, και αυτό γιατί από τις αρχές του 2016, οποτε ήμουν ήδη 18, μέχρι τα τέλη του 2017 η μυωπία μου αυξήθηκε κατά 1,25 κ 1,5. Παρόλο λοιπόν που παραμένω σταθερός τον τελευταίο χρόνο μου είπε οτι είναι λίγο απρόβλεπτη η περίπτωση μου και αυτό διότι δεν θα ήταν αναμενομενο στην ηλικία μου μέσα σε μόλις ενάμιση έτος να αυξηθεί κατα 1,25 στο ένα μάτι και κάτα 1,5 στο άλλο. Εχετε ακούσει κάτι ή υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση;

Δικιο νομιζω εχει ο γιατρος σου .Θελει 2   χρονια σταθερη μυωπια . Κριμα να την κανεις τωρα και σε ενα χρονο να μην βλεπεις καλα, Εκανε πριν 12 χρονια η κορη μου στα 18 της μολις αλλα ειχε σταθερη μυωπια 2+ χρονια .Μια χαρα ειναι και τωρα .

Αν δει το θεμα και ο DrNick που ειναι οφθαλμιατρος θα σου πει την γνωμη του.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Δημοσ.

Με όσους γιατρούς μίλησα μου είπαν για 1 χρόνο μόνο, κάποια μίλησαν και για τουλάχιστον 1 χρόνο αλλά όχι για 2. Είμαι λίγο ανύπομονος όπως καταλαβαίνετε αλλά είναι που δεν γίνονται καθόλου καλά ανεκτοί από το μάτι μου οι φακοί. Ο γιατρός όπως ανέφερα ήταν θετικός αρχικά αλλά με εξέταζε ο ίδιος μόνο τον τελευταίο χρόνο. Όταν του μίλησα για τις προηγούμενες μετρήσεις μου εκεί φάνηκε να προβληματίζεται.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ELLCAGR είπε

Με όσους γιατρούς μίλησα μου είπαν για 1 χρόνο μόνο, κάποια μίλησαν και για τουλάχιστον 1 χρόνο αλλά όχι για 2. Είμαι λίγο ανύπομονος όπως καταλαβαίνετε αλλά είναι που δεν γίνονται καθόλου καλά ανεκτοί από το μάτι μου οι φακοί. Ο γιατρός όπως ανέφερα ήταν θετικός αρχικά αλλά με εξέταζε ο ίδιος μόνο τον τελευταίο χρόνο. Όταν του μίλησα για τις προηγούμενες μετρήσεις μου εκεί φάνηκε να προβληματίζεται.

Νομιζω οτι αξιζει να του δειξεις εμπιστοσυνη .Ενας χρονος ακομα υπομονη δεν ειναι πολυς απο το να κανεις κατι τωρα κια σε ενα χρονο να θελεις παλι γυαλια .

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...