Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορούμε να υπολογίσουμε τη δυναμη του ενδοφακου με αρκετά μεγάλη ακρίβεια κ έτσι μετα την επέμβαση να είμαστε λιγότερο απο 0,50 βαθμό μακρυά απο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειτε "0" για μακρυά, ειτε λίγη μυωπία για κοντά.

Το monovision είναι ένας παρα πολύ καλός συμβιβασμός κ έχει το μοναδικό πλεονέκτημα οτι μπορείς πριν το laser ή την επέμβαση καταρράκτη να το "δείξεις" στον ασθενή (με φακούς επαφής ή έστω γυαλιά), αλλά και να το αντιστρεψεοις μετά (να διορθώσεις το υπολοιπο με γυαλί, φακό επαφής ή laser).

Ο πολυεστιακος ενδοφακος είναι ένας άλλος καλός συμβιβασμός. Δεν μπορείς να τον επιδείξεις κ δύσκολα τον αντοστρεφεις.

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επανέρχομαι λίγο για να ρωτήσω εάν γνωρίζεται κάποιον καλό γιατρό στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που να πραγματοποιεί τέτοιες επεμβάσεις.

Δημοσ.

Εγώ έκανα για την μυωπία femptolasik στο κέντρο που βρίσκεται στο λιμάνι. Δεν είχα κάποιο θέμα αν και ακόμα είμαι στην περίοδο ανάρρωσης. 

Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή για τη Θεσσαλονίκη από αυτά που έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ στη Θεσσαλονίκη έκανα εδώ, γτ συνεργαζόταν η οφθαλμίατρος στην οποία πήγαινα για παρακολούθηση. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Αξίζει φουλ το λέιζερ, μια υπομονή το πρώτο 24ώρο θέλει.

http://www.eyediathlasis.gr/

• Like 2
Δημοσ.

Έχω επισκεφθεί ορισμένους γιατρούς και εχω στο νου μου κάτι.Στον τελευταίο που πήγα και σκεφτόμουν να κάνω τον έλεγχο μου είχε πει ότι δεν μπορώ να φοράω φακούς επαφής ίσως επειδή τα μάτια μου γενικά είναι κόκκινα λόγω ακμής όπως είπε(Υ.Σ:Δεν έχω φορέσει ποτέ φακούς επαφής).Ωστόσο άφησε ανοικτό παραθυράκι για το laser. Με έβαλε σε προβληματισμό, όμως, αυτό με τους φακούς. Παλιότερα άλλος γιατρός μου είχε δώσει τεχνητά δάκρυα τα οποία όμως είναι υδροδιαλυτικά όπως είπε ο τελευταίος ενώ εγώ χρειάζομαι λιγοδιαλυτικά σύμφωνα με εκείνον.Γενικά ένα μπέρδεμα. Παρατηρώντας το έγω ο ίδιος ωστόσο δε αισθάνομαι ότι έχω dry eyes που είναι κάτι που μπορεί να σε κόψει στον έλεγχο. Προς το παρών παλεύω με το δέρμα το οποίο πιστεύω ότι είναι και η αιτία πίσω από όλα.

Δημοσ.

Πάντως απ' ότι εχω καταλάβει και έχω διαβάσει , ,σοβαρός παράγοντας για να πάνε όλα καλά είναι ο ορθός προεγχειρητικος έλεγχος...

Γιατρός που επισκέπτηκα πρόσφατα μου είπε ότι δεν μπορούν όλοι να υποβληθούν σε επέμβαση...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, g_kor06 είπε

Πάντως απ' ότι εχω καταλάβει και έχω διαβάσει , ,σοβαρός παράγοντας για να πάνε όλα καλά είναι ο ορθός προεγχειρητικος έλεγχος...

Γιατρός που επισκέπτηκα πρόσφατα μου είπε ότι δεν μπορούν όλοι να υποβληθούν σε επέμβαση...

Αυτο ειναι απολυτως σωστο .Μικρος μεν αλλα υπαρκτος ο βαθμος καποιων που δεν μπορουν να υποβληθουν στην επεμβαση .Ενα αναγκαιο χαρακτηριστικο που απαιτειται ειναι το ικανοποιητικο παχος του κερατοειδη.Ο πληρης οφθαλμολογικος ελεγχος ειναι απαραιτητος .

Δημοσ.
16 ώρες πριν, g_kor06 είπε

16 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο ειναι απολυτως σωστο .Μικρος μεν αλλα υπαρκτος ο βαθμος καποιων που δεν μπορουν να υποβληθουν στην επεμβαση .Ενα αναγκαιο χαρακτηριστικο που απαιτειται ειναι το ικανοποιητικο παχος του κερατοειδη.Ο πληρης οφθαλμολογικος ελεγχος ειναι απαραιτητος .

Έτσι είναι. Αν επιτρέπεται ή όχι να γίνει επέμβαση μας το δείχνει ο προεγχειρητικός έλεγχος: ιστορικό, εξέταση και εξειδικευμένες μετρήσεις που γίνονται. Η πιο εύκολα κατανοητή είναι η μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. To laser λεπταίνει τον κερατοειδή. Ένα ελάχιστο υπολειπόμενο μετεγχειρητικό πάχος είναι απαραίτητο, οπότε πρέπει να ξέρουμε που βρισκόμαστε προεγχειρητικά. Κάποιες τιμές πάχους μπορεί να καθιστούν απαγορευτική τη lasik (ανεξαρτήτως βαθμών) και κάποιες τιμές απαγορευτική κάθε μορφής laser. Ακόμα ποιο σύνθετες μετρήσεις μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την ανθεκτικότητα/στιβαρότητα του κερατοειδή κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Μετά από έναν επιτυχή προεγχειρητικό έλεγχο τι διάστημα μπορεί να περάσει μέχρι τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η ανάλογη επέμβαση?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Kos_Velo είπε

Μετά από έναν επιτυχή προεγχειρητικό έλεγχο τι διάστημα μπορεί να περάσει μέχρι τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η ανάλογη επέμβαση?

Καννας χρονος ...Μπορει και την επομενη μερα . Ειδικα αν φορας φακους επαφης που πρεπει να βγαλεις 10 μερες πριν τον ελεγχο  και 10 πριν την επεμβαση μπορεις να την κανεις ακομα και την αλλη μερα για να μην χρειαστει να τους ...αποχωριστεις για αλλες 10 μερες για τελευταια φορα .

Ετσι εκανε η κορη μου πριν 12 χρονια .

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Kos_Velo είπε

Μπορείς απο την ίδια στιγμή μέχρι και περιπου 6 μηνες μετά.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/7/2018 στις 10:43 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Στην περιπτωση ομως που υπαρχει καταρακτης ειναι καλη λυση ή επιβαρυνει την επεμβαση ο πολυεστιακος  ενδοφακος που αν δεν κανω λαθος (πανε 20 χρονια που εκανα καταρακτη) ετσι κι αλοιως μπαινει στο ματι εστω απλος ενδοφακος ?

Στις 4/7/2018 στις 12:03 ΠΜ, DrNick είπε

Μπορούμε να υπολογίσουμε τη δυναμη του ενδοφακου με αρκετά μεγάλη ακρίβεια κ έτσι μετα την επέμβαση να είμαστε λιγότερο απο 0,50 βαθμό μακρυά απο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειτε "0" για μακρυά, ειτε λίγη μυωπία για κοντά.

Το monovision είναι ένας παρα πολύ καλός συμβιβασμός κ έχει το μοναδικό πλεονέκτημα οτι μπορείς πριν το laser ή την επέμβαση καταρράκτη να το "δείξεις" στον ασθενή (με φακούς επαφής ή έστω γυαλιά), αλλά και να το αντιστρεψεοις μετά (να διορθώσεις το υπολοιπο με γυαλί, φακό επαφής ή laser).

Ο πολυεστιακος ενδοφακος είναι ένας άλλος καλός συμβιβασμός. Δεν μπορείς να τον επιδείξεις κ δύσκολα τον αντοστρεφεις.

Έχω από παιδί μυωπία και στα 2 μάτια (~4,25) και εσχάτως και πρεσβυωπία.

Πλέον (στα 42 μου  κάπου 2+ αν θυμάμαι καλά μου την είχε μετρήσει ο οφθαλμίατρος) έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό και θα πάω τις επόμενες μέρες για ενημέρωση σε ιατρείο για τις δυνατές λύσεις.

Γενικά τι θα προτείνατε σαν ευκολότερη λύση?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, DrLo είπε

Πλέον (στα 42 μου  κάπου 2+ αν θυμάμαι καλά μου την είχε μετρήσει ο οφθαλμίατρος) έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό και θα πάω τις επόμενες μέρες για ενημέρωση σε ιατρείο για τις δυνατές λύσεις.

Ο γιατρος θα σου πει ...Η πιο ευκολη ειναι η lasik αλλα λογω ηλικιας να μιλησετε για την τεχνικη monovisio δηλαδη να σου αφησει λιγη μυωπια σε ενα ματι για να αντισταθμιζει την πρεσβυωπια και να μην θελεις γυαλια για κοντα .Μπορεις να δοκιμασεις το αποτελεσμα με φακους επαφης.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrLo είπε

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο γιατρος θα σου πει ...Η πιο ευκολη ειναι η lasik αλλα λογω ηλικιας να μιλησετε για την τεχνικη monovisio δηλαδη να σου αφησει λιγη μυωπια σε ενα ματι για να αντισταθμιζει την πρεσβυωπια και να μην θελεις γυαλια για κοντα .Μπορεις να δοκιμασεις το αποτελεσμα με φακους επαφης.

Ο κύριος Γιάννης τα είπε πολύ ωραία. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι για 42 ετών οι 2 βαθμοί πρεσβυωπίας ακούγονται πολλοί. Μήπως η μνήμη απατά ή η μυωπία είναι λιγότερη;

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DrNick είπε

Ο κύριος Γιάννης τα είπε πολύ ωραία. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι για 42 ετών οι 2 βαθμοί πρεσβυωπίας ακούγονται πολλοί. Μήπως η μνήμη απατά ή η μυωπία είναι λιγότερη;

Όχι η Μυωπία είναι τόσο 100% ... χρόνια τώρα.

Δε βρίσκω το χαρτί πόσο ήταν η πρεσβυπία αλλά αν θυμάμαι καλά ναι κάπου εκεί είναι γύρω στο 2 (έχω κάνει και γυαλιά)

Με τα γυαλιά μυωπίας δεν είχα πρόβλημα με τον ΗΥ.

Τις τελευταίες μέρες που μου σπάσαν και φοράω φακούς είναι πολύ χειρότερα δε μπορώ να "φοκουσάρω" 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...