DrNick Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Kos_Velo είπε Ωστόσο όταν ρώτησα για το εάν μπορώ να κάνω επέμβαση laser ακολουθώντας τον προεγχειρητικό έλεγχο μου είπε ναι. Καλησπέρα. Δεν είσαι σαφής για το αν έγινε προεγχειρητικός έλεγχος ή όχι. Αν έφτασες στο σημείο να κάνεις μετρήσεις και το αποτέλεσμα είναι θετικό, προφανώς μπορείς. Φρόντισε, αν σε παρακολουθούν διαφορετικοί οφθαλμίατροι τα τελευταία χρόνια, να δώσεις σωστά το ιστορικό στο γιατρό σου. Οι βαθμοί που γράφεις στη 2η πρόταση είναι διαφορετικοί από την 4η. Επίσης να ενημερώσεις και να ρωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία ακμής: κάποια φάρμακα που μπορεί να παίρνεις (πχ ισοτρερινοίνη) δεν επιτρέπονται παράλληλα με LASIK, αλλά πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας πριν κάνεις laser. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από DrNick 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Kos_Velo είπε Καλησπέρα σε όλους.Είμαι 22 χρονών με -3.75 χωρίς αστιγματισμό σε Δ.Ο και -.3.5 με -0.5 αστιγματισμό στον Α.Ο σύμφωνα με έλεγχο που έκανα τον τελευταίο Νοέμβρη.Η μυωπία μου κυμαίνεται απο 3.25-3.75 τα τελευταία 8 χρόνια και γενικότερα παρατηρώ ότι έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία 2 χρόνια σύμφωνα και με αυτα που μου λέει ο γιατρός.Το μόνο που άλλαξε περισσότερο ήταν ο αστιγματισμός μου ο οποίος ήταν σταθερός στα -0.25 σε Δ.0 και 1.25 σε Α.Ο για το περισσότερο διάστημα.Ενδιαφέρομαι για το laser καθώς δε συμπαθώ τα γυαλιά και από φακούς που σκεφτόμουν να βάλω και ρώτησα τελευταία σε γιατρό δεν είναι καλή ιδέα λόγω της ερυθρότητας των ματιών μου που οφείλεται στην ακμή όπως είπε. Ωστόσο όταν ρώτησα για το εάν μπορώ να κάνω επέμβαση laser ακολουθώντας τον προεγχειρητικό έλεγχο μου είπε ναι. Ακολουθώ και μια αγώγη αυτές τις μέρες για ακμή και σκεφτόμουν κατά πόσο ασφαλές θα ήταν το να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο με βάση την υπάρχουσα κατάσταση. Αυτο θα το κρινει ο γιατρος σου . 1
Edel Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, καλησπέρα ξανά. Είμαι στο καράβι αυτή την ώρα, γυρνάω από Νάξο, που είχα κατέβει για ένα γάμο. Δεκαμελής παρέα, σε βίλα που είχαμε νοικιάσει με πισίνα. Αυτά τα αναφέρω για να γίνει κατανοητό ότι ξενύχτι μέχρι το πρωί και μπάνια πήγαν σύννεφο. Είμαι ακριβώς έναμιση μήνα μετά την εγχείριση και το άγχος μου ήταν τεράστιο για το αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Γυρνάω σε εξαιρετική κατάσταση. Κατασπρα μάτια, χωρίς καμία επιπλοκη καμία μέρα. Έκανα κανονικά μπάνια, ξενύχτησα όλες τις μέρες χωρίς το παραμικρό ίχνος θολούρας η δυσκολίας. Οδηγούσα κανονικά σε σκοτεινούς επαρχιωτικους δρόμους που το είχα επίσης άγχος. Είναι υπερχαρουμενος για το όλο αποτέλεσμα. Τα προηγούμενα καλοκαίρια από τα νησιά γύρναγα με κόκκινα μάτια λόγω φακών και αλατιού. Τα βράδυ μετά τη παραλία υπέφερα με τη ξηροφθαλμια. Φέτος που δεν έβαλα φεύγω αλοβητος και υγιής. Το υπόλοιπο του καλοκαιριού προμηνύεται υπέροχο. Σταγόνες απλές βάζω ακόμα, αλλά αραιά και προληπτικά, δε νιώθω την ανάγκη. Μόνο ένα βράδυ σε κλαμπ ένιωθα τα μάτια μου να δακρύζουν από τη κάπνα αλλά υποθέτω δεν έχει να κάνει το λέιζερ γι αυτό. Η μόνη παρενέργεια που μου συμβαίνει ειναι όταν ξυπνάω, το δεξί μάτι είναι θολό και θέλει ένα μισάωρο να ξεθολώσει εντελώς, ενώ το αριστερό βλέπει αμέσως καθαρά. Για ακόμα μια φορά δηλώνω υπέρ της επέμβασης, αυτό που βίωσα φέτος στο νησί με τα μάτια είχα να το βιώσω πάνω από7 χρόνια. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από Edel 2 1
Kos_Velo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, DrNick είπε Καλησπέρα. Δεν είσαι σαφής για το αν έγινε προεγχειρητικός έλεγχος ή όχι. Αν έφτασες στο σημείο να κάνεις μετρήσεις και το αποτέλεσμα είναι θετικό, προφανώς μπορείς. Φρόντισε, αν σε παρακολουθούν διαφορετικοί οφθαλμίατροι τα τελευταία χρόνια, να δώσεις σωστά το ιστορικό στο γιατρό σου. Οι βαθμοί που γράφεις στη 2η πρόταση είναι διαφορετικοί από την 4η. Επίσης να ενημερώσεις και να ρωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία ακμής: κάποια φάρμακα που μπορεί να παίρνεις (πχ ισοτρερινοίνη) δεν επιτρέπονται παράλληλα με LASIK, αλλά πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας πριν κάνεις laser. Όχι προεγχειρητικός ακόμα δεν έγινε.Όσον αφορά την ακμή δεν λαμβάνω ισοτρερινοίνη.Έχω ακούσει μάλιστα ότι ούτε μετά απο 6 μήνες μπορείς να λαμβάνεις ισοτρερινοίνη μετα το lasik.Τα φάρμακα τα ξεκίνησα πολύ πρόσφατα και αν προχωρήσω σε κάτι τέτοιο σκέφτομαι να τα κόψω εφόσον αποτελέσει η λήψη τους επιβαρυντικό παράγοντα. 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτο θα το κρινει ο γιατρος σου . Ο γιατρός έδωσε το οκ. 1
DrNick Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, Kos_Velo είπε Ο γιατρός έδωσε το οκ. Αυτά είναι τα βήματα που ακολουθούμε πριν την επέμβαση. Κάθε επιτυχημένο βήμα ανοίγει το δρόμο για το επόμενο. 1. Ατομικό ιστορικό (απουσία οφθαλμικής παθολογίας του παρελθόντος ή γενικής παθολογίας - παρελθόν / σήμερα - που αποτελούν αντένδειξη). 2. Διάθλαση (μέτρηση βαθμών) - σταθερότητα τα τελευταία χρόνια. 3. Απουσία οφθαλμικής παθολογίας που αποτελεί αντένδειξη για διαθλαστική επέμβαση. 4. Ειδικός προεγχειρητικός έλεγχος (μετρήσεις χαρτογράφησης κερατοειδούς). 5. Επιλογή κατάλληλης τεχνικής. Όπως τα λες είσαι κάπου ανάμεσα στο 3-4 οπότε αν και όλες οι μετρήσεις είναι καλές, με το καλό! 1
g_kor06 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα , Διερευνώ και εγώ την πιθανότητα επέμβασης με laser. Επισκεπτόμενος γιατρό που εξειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις μου πρότεινε, μιας και διανύω αισίως τα 44 , να προβώ σε διαθλαστική επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη (υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χρειαστεί τα επόμενα χρόνια) καθώς και διόρθωσης της μυωπιας.Δυο σε ένα δηλαδή... Έχει κάνει κάποιος παρόμοια επέμβαση;;
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, g_kor06 είπε Καλησπέρα , Διερευνώ και εγώ την πιθανότητα επέμβασης με laser. Επισκεπτόμενος γιατρό που εξειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις μου πρότεινε, μιας και διανύω αισίως τα 44 , να προβώ σε διαθλαστική επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη (υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χρειαστεί τα επόμενα χρόνια) καθώς και διόρθωσης της μυωπιας.Δυο σε ένα δηλαδή... Έχει κάνει κάποιος παρόμοια επέμβαση;; Αν καταλαβα καλα προτυνει πολυετσιακους ενδοφακους ? Μια γνωστη πιο μεγαλη σε ηλικια απο σενα ειχε κανει πριν χρονια και για οσο καιρο την ηξερα καπου δυο χρονια ηταν μια χαρα . Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από Γιάννης Platano
DrNick Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, g_kor06 είπε Καλησπέρα , Διερευνώ και εγώ την πιθανότητα επέμβασης με laser. Επισκεπτόμενος γιατρό που εξειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις μου πρότεινε, μιας και διανύω αισίως τα 44 , να προβώ σε διαθλαστική επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη (υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χρειαστεί τα επόμενα χρόνια) καθώς και διόρθωσης της μυωπιας.Δυο σε ένα δηλαδή... Έχει κάνει κάποιος παρόμοια επέμβαση;; Ο καταρράκτης δεν μπορεί να προβλεφθεί (εκτός και αν έχει ήδη ξεκινήσει και τον βλέπει ο γιατρός σου). Η ανταλλαγή του καθαρού κρυσταλλοειδούς με ενδοφακό είναι μια επιλογή δίορθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών. Είναι επέμβαση αρκετά απαιτητική χειρουργικά που γίνεται μέσα στο μάτι και όχι στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει άλλου είδους πιθανές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά και στο μέλλον. Την σκεφτόμαστε σε ένα ασθενή που είναι κοντά στην ηλικία του καταρράκτη ή/και άλλοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το laser. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γνωρίζεις (ρωτήσεις) τις πιθανές ανεπιθύμητες/επιπλοκές από την ίδια την επέμβαση αλλά και τις σχετικές με τον πολυεστιακό ενδοφακό που πιθανόν προτείνει ο γιατρός σου. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από DrNick 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, DrNick είπε Ο καταρράκτης δεν μπορεί να προβλεφθεί (εκτός και αν έχει ήδη ξεκινήσει και τον βλέπει ο γιατρός σου). Η ανταλλαγή του καθαρού κρυσταλλοειδούς με ενδοφακό είναι μια επιλογή δίορθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών. Είναι επέμβαση αρκετά απαιτητική χειρουργικά που γίνεται μέσα στο μάτι και όχι στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει άλλου είδους πιθανές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά και στο μέλλον. Την σκεφτόμαστε σε ένα ασθενή που είναι κοντά στην ηλικία του καταρράκτη ή/και άλλοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το laser. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γνωρίζεις (ρωτήσεις) τις πιθανές ανεπιθύμητες/επιπλοκές από την ίδια την επέμβαση αλλά και τις σχετικές με τον πολυεστιακό ενδοφακό που πιθανόν προτείνει ο γιατρός σου. Στην περιπτωση ομως που υπαρχει καταρακτης ειναι καλη λυση ή επιβαρυνει την επεμβαση ο πολυεστιακος ενδοφακος που αν δεν κανω λαθος (πανε 20 χρονια που εκανα καταρακτη) ετσι κι αλοιως μπαινει στο ματι εστω απλος ενδοφακος ?
DrNick Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Στην περιπτωση ομως που υπαρχει καταρακτης ειναι καλη λυση ή επιβαρυνει την επεμβαση ο πολυεστιακος ενδοφακος που αν δεν κανω λαθος (πανε 20 χρονια που εκανα καταρακτη) ετσι κι αλοιως μπαινει στο ματι εστω απλος ενδοφακος ? Ο πολυεστιακός φακός δεν επιβαρύνει την επέμβαση παρά μόνο οικονομικά. Έχει όμως κάποιους περιορισμούς και συμβιβασμούς. Αλλιώς όλοι θα έβαζαν πολυεστιακό και την οικονομική διαφορά θα την κάλυπταν με τα γυαλιά που θα γλίτωναν. 1
alfeios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Τον Μάϊο του 2011 σε ηλικια 47 χρονων εκανα κι εγω επεμβαση καταρακτη στο γενικό Κρατικό. (Γεννηματάς) Ο καταρακτης ηρθε σε μικρη ηλικια επειδη δυο χρονια πριν ειχα εγχειριστει για αποκοληση υαλουδους. Κατα την επέμβαση για τον καταρακτη αλλαξαν και τον φακο του ματιου με αποτελεσμα να εξαφανισουν την μυωπια που ειχα σε αυτο το ματι (2,5 βαθμους) Απο τοτε μεχρι σημερα καμια επιπλοκη ή προβλημα δεν ειχα. Η όραση μου ειναι τελεια και μακρια (με αυτο το ματι) αλλα και κοντα (με το αλλο ματι που εχει 2,25 βαθμους μυωπια) Δεν ξερω αν αυτο που εγινε σε μενα εχει σχεση με αυτα που περιγραφετε πιο πανω, απλα ηθελα να πω οτι ολα πηγαν και πανε πολυ καλα, τελεια, χωρις κανενα προβλημα 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Αν δεν κανω λαθος η επεμβαση καταρακτη μειωνει και την μυωια αλλα σε εμνενα με 6,5 βαθμους στο καθε ματι την μειωσε σε 4,5 βαθμους αλλα δεν την εξαφανησε πριν 20 χρονια σε ηλικια τοτε 40 ετων.
alfeios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν δεν κανω λαθος η επεμβαση καταρακτη μειωνει και την μυωια αλλα σε εμνενα με 6,5 βαθμους στο καθε ματι την μειωσε σε 4,5 βαθμους αλλα δεν την εξαφανησε πριν 20 χρονια σε ηλικια τοτε 40 ετων. Εμενα την εξαφανησε απο τους 2,5 βαθμους (σχετικα μικρη μυωπια), με αποτελεσμα να μην χρησιμοποιω πλεον καθολου γιαλια, ουτε για μακρια αλλα το κυριωτερο ουτε για κοντα 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 20 λεπτά πριν, alfeios είπε Εμενα την εξαφανησε απο τους 2,5 βαθμους (σχετικα μικρη μυωπια), με αποτελεσμα να μην χρησιμοποιω πλεον καθολου γιαλια, ουτε για μακρια αλλα το κυριωτερο ουτε για κοντα Να συμπληρωσω οτι μετα απο 10 χρονια απο την επεμβαση καταρακτη εκανα για μυωπια στα 50 μου με lasik και τεχνικη monovision και 10 χρονια τωρα παρα τα 60 μου βλεπω χωρις γυλια και να διαβαζω και να γραφω. Η τεχνικη monovision εχει καποιους περιορισμους που πρεπει καποιος να αποδεχτει ο υποψηφιος για επεμβαση για μυωπια . "Αφηνει" ο γιατρος λιγη μυωπια στο ενα ματι νια να αντισταθμιζει την υπαρχουσα ή επερχομενη πρεσβυωπια που δεν διορθωνεται . Εσυ στα 44 ειναι σχεοδν σιγουρο οτι αν δεν εχεις ηδη πρεσβυωπια συντομα θα αποκτησεις και ειναι ...αμαρτια να ξαναφορας γυαλαι εστω για κοντα. 1 1
alfeios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Να συμπληρωσω οτι μετα απο 10 χρονια απο την επεμβαση καταρακτη εκανα για μυωπια στα 50 μου με lasik και τεχνικη monovision και 10 χρονια τωρα παρα τα 60 μου βλεπω χωρις γυλια και να διαβαζω και να γραφω. Η τεχνικη monovision εχει καποιους περιορισμους που πρεπει καποιος να αποδεχτει ο υποψηφιος για επεμβαση για μυωπια . "Αφηνει" ο γιατρος λιγη μυωπια στο ενα ματι νια να αντισταθμιζει την υπαρχουσα ή επερχομενη πρεσβυωπια που δεν διορθωνεται . Εσυ στα 44 ειναι σχεοδν σιγουρο οτι αν δεν εχεις ηδη πρεσβυωπια συντομα θα αποκτησεις και ειναι ...αμαρτια να ξαναφορας γυαλαι εστω για κοντα. Είχα και έχω πρεσβυωπια στο εγχειρισμενο ματι που δεν έχει μυωπία.Δεν έχω πρεσβυωπια στο άλλο μάτι που έχει μυωπία 2,25. Βλέπαμε πάρα πολύ καλά χωρίς Γιαλιά με το ένα μάτι μακριά και με το άλλο κοντά. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιο πρόβλημα σε αυτό, παρά τα όσα λένε μερικοί. Προς το παρον, στα 54. Αν αλλάξει κάτι αργότερα, δεν ξερω
Προτεινόμενες αναρτήσεις