Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτο ποστ στο ινσομνια μετά την εγχείριση. Τελείωσα πριν κανένα 2ωρο. Ο γιατρός είπε που όλα πήγαν πολύ καλά. Έχω μια θολούρα που είναι λογικό. Σε λίγες ώρες θα φύγει. Μου έβαλε και μένα φακούς, αυριο που έχω ραντεβού θα τους βγάλει. Έχω μεγάλη αγωνία να δω τα αποτελέσματα. Ακόμα και τώρα που γράφω εδώ χωρίς βοήθημα μου φαίνεται υπέρβαση. Θα πέσω για ύπνο λίγο να τα ξεκουράσω. Θα ξαναγράψω μετά από μερικές μέρες εδώ να πω εντυπώσεις. 

• Like 4
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Edel είπε

Πρώτο ποστ στο ινσομνια μετά την εγχείριση. Τελείωσα πριν κανένα 2ωρο. Ο γιατρός είπε που όλα πήγαν πολύ καλά. Έχω μια θολούρα που είναι λογικό. Σε λίγες ώρες θα φύγει. Μου έβαλε και μένα φακούς, αυριο που έχω ραντεβού θα τους βγάλει. Έχω μεγάλη αγωνία να δω τα αποτελέσματα. Ακόμα και τώρα που γράφω εδώ χωρίς βοήθημα μου φαίνεται υπέρβαση. Θα πέσω για ύπνο λίγο να τα ξεκουράσω. Θα ξαναγράψω μετά από μερικές μέρες εδώ να πω εντυπώσεις. 

Ετσι μπραβο...Κι εγω με λιγη προσπαθεια εγραψα εδω τν πρωτη μερα ...Αυριο ολα θα ειναι 90% καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρες. Ψαχνομαι και εγώ για laser μιας και δεν παει άλλο με τους φακούς - έπαθα δυο φορες κερατιτιδα σε ενα χρονο οποτε...

Αν έχετε κάποιο αξιόπιστο γιατρό να μου συστήσεται (Αθήνα) θα το εκτιμούσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Διαβάζω πολλά σχόλια για κάποιον Χριστόφορο Γκουντή με μια πρόχειρη αναζήτηση (αν δεν επιτρέπονται ονόματα πείτε να το αφαιρέσω). Έχει κανείς εμπειρία μήπως;

Επεξ/σία από makelaris
Δημοσ.

Πωπω, τι μου θυμίσατε τώρα. Σε λίγους μήνες κλείνω δεκαετία από τότε που έκανα lasik. :/

Δεν θα μπορούσα να ξαναγυρίσω πίσω σε γυαλιά με τίποτα.Είχα γύρω στους 5 βαθμούς μυωπία και ήταν δραματικό να είσαι νέος άνθρωπος και να παλεύεις όλη την ώρα αγκαλιές με γυαλιά και φακούς. Είναι επέμβαση που σου αλλάζει πραγματικά την ποιότητα ζωής σου.Τουλάχιστον εάν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν δραστηριότητες.

Φωτοευαισθησία μου προκάλεσε έντονη εμένα αν και δεν με ενοχλεί αυτό και κυρίως μου επιδείνωσε τις υφιστάμενες μυοψίες.Δεν είναι ότι δεν τις αντέχω, αλλά σίγουρα τις έκανε πιο έντονες και είναι κάτι που θα προσπαθούσα να το διορθώσω εάν ποτέ φτάναμε σε σημείο να μπορεί να διορθωθεί.

Κατά τα λοιπά, σε πολλούς, που έχουν μία απογοήτευση ενώ έχει περάσει λίγος καιρός από την επέμβαση, έχω να πω το εξής.Κι εγώ την είχα.Δώστε λίγο χρόνο στα μάτια σας να επανέλθουν και στον εγκέφαλό σας να συνηθίσει τα διαφορετικά ερεθίσματα. Το 100% της όρασης, που μου έδωσε η επέμβαση, εάν δεν θυμάμαι λάθος ,το απέκτησα αφότου πέρασε ένα έτος και παραπάνω από αυτή.Δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο.Ειδικά τους πρώτους μήνες θυμάμαι είχα ακόμα και πονοκεφάλους από το γεγονός ότι ο εγκέφαλος δεν είχε ακόμα συνηθίσει τη νέα τάξη πραγμάτων. Οπότε δώστε λίγο χρόνο. Μην σας πιάνει πανικός, θα έρθουν όλα σιγά σιγά στην ώρα τους. Κι εγώ είχα ξηροφθαλμία και θάμπωνα τη νύχτα, αλλά όλα αυτά περιορίστηκαν κατά πολύ με την πάροδο του χρόνου. Ούτε να οδηγήσω νύχτα έχω πρόβλημα ούτε να καθίσω όσες ώρες θέλω σε οθόνη υπολογιστή ούτε με τα δάκρυα είμαι αγκαλιά.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, makelaris είπε

Καλησπέρες. Ψαχνομαι και εγώ για laser μιας και δεν παει άλλο με τους φακούς - έπαθα δυο φορες κερατιτιδα σε ενα χρονο οποτε...

Αν έχετε κάποιο αξιόπιστο γιατρό να μου συστήσεται (Αθήνα) θα το εκτιμούσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Διαβάζω πολλά σχόλια για κάποιον Χριστόφορο Γκουντή με μια πρόχειρη αναζήτηση (αν δεν επιτρέπονται ονόματα πείτε να το αφαιρέσω). Έχει κανείς εμπειρία μήπως;

Εχες pm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. 10 μέρες πλέον από την επέμβαση Fempto Lasik  θα γράψω και γω κάποια πράγματα.

Καταρχάς να πω ότι το συναίσθημα του ότι δε βάζω τους βρωμερούς φακούς όταν βγαίνω έξω, η δε ψάχνω γυαλιά με το που ξυπνάω είναι απλά υπέροχο και life changing. Φόραγα γυαλιά από τη τρίτη δημοτικού, 30 χρονών πλέον και εδώ και δέκα μέρες δε τα ψάχνω. Και ούτε μου έχουν λείψει. Πρώτο τικ ικανοποίησης.

Πάμε τώρα στα περί συμπτωμάτων.

Πριν την εγχείριση είχα διαβάσει και εδώ κάποια ποστ αλλά και στο ίντερνετ γενικά για περιπτώσεις όπου μετά την επέμβαση υπάρχουν αρκετές παρενέργειες, όπως σκοτοδείνες, μυγάκια μαύρα, έντονη ξηροφθαλμία, ενόχληση από το φως έντονη, ζαλάδες. Μάλιστα είχα δει και ένα βίντεο ενός τύπου στο youtube που έλεγε ότι το λέιζερ ήταν η χειρότερη επιλογή που χε κάνει στη ζωή του μιας και του έκανε τόσο ζημιά που πρέπει να βάλει κάτι φακούς αξίας 3000 δολλαρίων για να βλέπει κανονικά. Όλα αυτά 2-3 μέρες πριν κάνω την επέμβαση. Με είχε πιάσει πανικός.

Λοιπόν, από όλα αυτά δε συνέβη απολύτως τίποτα. Όλα κύλησαν ρολόι. Τη μέρα που έκανα την επέμβαση το ίδιο βράδυ είδα κανονικά το τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Με 2λεπτα διαλείμματα να μη κοιτάω τη τηλεόραση αλλά χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση. Την επόμενη μέρα δε που μου έβγαλε ο γιατρός τους προστατευτικούς φακούς πλέον έβλεπα πεντακάθαρα, οδήγησα κιόλας κανονικά χωρίς καμία όχληση και οδηγάω. Ακολουθώ εννοείται επ' ακριβώς τις οδηγίες που μου δώσανε με τις σταγόνες και η δύσκολη πρώτη βδομάδα πέρασε που έβαζα σταγόνες από 3 διαφορετικά μπουκαλάκια. Τώρα βάζω μόνο δάκρυα προληπτικά 2-3 σταγόνες ανά μιαμιση ώρα. Κάθομαι κανονικά στον υπολογιστή στη δουλειά, στο σπίτι παίζω και πλέιστέσιον απροβλημάτιστα και ταινίες βλέπω.Ζαλάδες και τσουξίματα ούτε για αστείο. Δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα την εμφάνισή τους και μάλλον δε θα τη κάνουν, έχουν περάσει τόσες μέρες. Το μόνο ανρητικό είναι το πρωινό. Το μάτι μου άνοιγε και ξεθόλωνε κάπως αργοπορημένα ακόμα και προ εγχείρισης. Τώρα κρατάει λίγο παραπάνω. Μιλάμε για ένα δίωρο το πολύ από την ώρα που ξυπνάω. Ο γιατρός μου πε είναι φύσιολογικό, θέλει χρόνο το μάτι να συνηθίσει τη νέες αλλαγές. Συν ότι στεγνώνει με τον ύπνο.

Το ότι έμεινα καρά- ικανοποιημένος είναι περιττό να το πω. τζάμπα το άγχος μου και η φοβία μου. προσέξτε, δε λέω ότι είναι για όλους ρόδινα και ούτε αμφισβητώ αυτούς που παρουσίασαν θέματα. προφανώς το κάθε μάτι και οργανισμός είναι διαφορετικές οντότητες και θα αντιδράσουν διαφορετικά. Απλά εγώ λέω αν το σκέφτεστε κάντε το. Μιλήστε αρκετά με το γιατρό για ότι σας απασχολεί και προχωρήστε. 

Βέβαια μου είπανε όχι γυμναστική για 2 βδομάδες, το χειρότερό μου, νιώθω ότι έχω σαπίσει :( :(

Δε κρατιέμαι πλέον για τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα είναι το πρώτο καλοκαίρι έπειτα από πολλά χρόνια που δε θα με κόβουν οι βρωμοφακοί και θα απολαμβάνω τη θάλασσα και τις βραδινές εξόδους. 

Επεξ/σία από Edel
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/5/2018 στις 9:20 ΠΜ, Edel είπε

Καλημέρα σε όλους. 10 μέρες πλέον από την επέμβαση Fempto Lasik  θα γράψω και γω κάποια πράγματα.

Καταρχάς να πω ότι το συναίσθημα του ότι δε βάζω τους βρωμερούς φακούς όταν βγαίνω έξω, η δε ψάχνω γυαλιά με το που ξυπνάω είναι απλά υπέροχο και life changing. Φόραγα γυαλιά από τη τρίτη δημοτικού, 30 χρονών πλέον και εδώ και δέκα μέρες δε τα ψάχνω. Και ούτε μου έχουν λείψει. Πρώτο τικ ικανοποίησης.

Πριν την εγχείριση είχα διαβάσει και εδώ κάποια ποστ αλλά και στο ίντερνετ γενικά για περιπτώσεις όπου μετά την επέμβαση υπάρχουν αρκετές παρενέργειες, όπως σκοτοδείνες, μυγάκια μαύρα, έντονη ξηροφθαλμία, ενόχληση από το φως έντονη, ζαλάδες. Μάλιστα είχα δει και ένα βίντεο ενός τύπου στο youtube που έλεγε ότι το λέιζερ ήταν η χειρότερη επιλογή που χε κάνει στη ζωή του μιας και του έκανε τόσο ζημιά που πρέπει να βάλει κάτι φακούς αξίας 3000 δολλαρίων για να βλέπει κανονικά. Όλα αυτά 2-3 μέρες πριν κάνω την επέμβαση. Με είχε πιάσει πανικός.

Λοιπόν, από όλα αυτά δε συνέβη απολύτως τίποτα. Όλα κύλησαν ρολόι. Τη μέρα που έκανα την επέμβαση το ίδιο βράδυ είδα κανονικά το τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Με 2λεπτα διαλείμματα να μη κοιτάω τη τηλεόραση αλλά χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση. Την επόμενη μέρα δε που μου έβγαλε ο γιατρός τους προστατευτικούς φακούς πλέον έβλεπα πεντακάθαρα, οδήγησα κιόλας κανονικά χωρίς καμία όχληση και οδηγάω. Ακολουθώ εννοείται επ' ακριβώς τις οδηγίες που μου δώσανε με τις σταγόνες και η δύσκολη πρώτη βδομάδα πέρασε που έβαζα σταγόνες από 3 διαφορετικά μπουκαλάκια. Τώρα βάζω μόνο δάκρυα προληπτικά 2-3 σταγόνες ανά μιαμιση ώρα. Κάθομαι κανονικά στον υπολογιστή στη δουλειά, στο σπίτι παίζω και πλέιστέσιον απροβλημάτιστα και ταινίες βλέπω.Ζαλάδες και τσουξίματα ούτε για αστείο. Δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα την εμφάνισή τους και μάλλον δε θα τη κάνουν, έχουν περάσει τόσες μέρες. Το μόνο ανρητικό είναι το πρωινό. Το μάτι μου άνοιγε και ξεθόλωνε κάπως αργοπορημένα ακόμα και προ εγχείρισης. Τώρα κρατάει λίγο παραπάνω. Μιλάμε για ένα δίωρο το πολύ από την ώρα που ξυπνάω. Ο γιατρός μου πε είναι φύσιολογικό, θέλει χρόνο το μάτι να συνηθίσει τη νέες αλλαγές. Συν ότι στεγνώνει με τον ύπνο.

Το ότι έμεινα καρά- ικανοποιημένος είναι περιττό να το πω. τζάμπα το άγχος μου και η φοβία μου. προσέξτε, δε λέω ότι είναι για όλους ρόδινα και ούτε αμφισβητώ αυτούς που παρουσίασαν θέματα. προφανώς το κάθε μάτι και οργανισμός είναι διαφορετικές οντότητες και θα αντιδράσουν διαφορετικά. Απλά εγώ λέω αν το σκέφτεστε κάντε το. Μιλήστε αρκετά με το γιατρό για ότι σας απασχολεί και προχωρήστε. 

Βέβαια μου είπανε όχι γυμναστική για 2 βδομάδες, το χειρότερό μου, νιώθω ότι έχω σαπίσει :( :(

Δε κρατιέμαι πλέον για τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα είναι το πρώτο καλοκαίρι έπειτα από πολλά χρόνια που δε θα με κόβουν οι βρωμοφακοί και θα απολαμβάνω τη θάλασσα και τις βραδινές εξόδους. 

Καλοριζιος φιλε μου σε ενα πιο ομορφο κοσμο ...χωρις γυαλια 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Edel είπε

Εγώ πάντως που έκανα PRK πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία έμπαινα για 10-15 λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα...και εννοείται καθόμουν σε σκιά...αν ο γιατρός σου έχει πει οκ τότε μια χαρά!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Εγώ πάντως που έκανα PRK πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία έμπαινα για 10-15 λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα...και εννοείται καθόμουν σε σκιά...αν ο γιατρός σου έχει πει οκ τότε μια χαρά!

Μετά το PRK υπάρχει μια σχετική ευαισθησία* (όχι όμως υποκειμενική ενόχληση) από την υπεριώδη ακτινοβολία. Γι' αυτό θέλουμε στο πρώτο μετεγχειρητικό διάστημα να αποφεύγει ο ασθενής την έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τις ώρες που η UV είναι αυξημένη. Αυτό δεν ισχύει για το LASIK - τα γυαλιά ηλίου είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητα, ιδανικά σε συνδυασμό με καπέλο.

*(αυτή εξαρτάται και από τους βαθμούς που διορθώθηκαν, τα χαρακτηριστικά του laser και τις λεπτομέρειες της τεχνικής και είναι ειδική για το PRK)

• Like 1
Δημοσ.

kalispera psaxnome k ego gia epemvasi laser ime 32 xrn.i miopia mu ine 1.5 sto ena mati k 3.5 sto alo ke astigmatismo 3 ke sta dyo matia.k exo ke ksirofthalmia.o giatros pu rotisa mu ipe oti den tha exo provlima na kanume tin epemvasi .lasik.ala me ola ayta pu diavazo gia meta tin epemvasi .gia ksiroftjalmies manima gia fotostefana to vradi ke ta fota ta vlepis san asteria.ke oti to flap meni gia panta komeno me exun tromokratisi.tha ithela ti gnomisas.

Στις 16/3/2018 στις 12:01 ΜΜ, mindreader είπε

Εγω κανει την επεμβαση πριν 7 χρονια, και ολα τέλεια.

Αλλα συντομα θα τεθει θεμα πρεσβυωπιας, και με απασχολει το θεμα οτι ξανα παλι στη ζωη μου πρεπει να μπουν φακοι επαφης(πολυεστιακοι;) ή...γυαλια...

Πολυ θα θελα να ειναι και η υπολοιπη ζωη μου glass free...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Αν ξέρετε τιμή για laser στα μάτια, μπορείτε να μου πείτε πόσο πάει για φτερά στα πόδια;

Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο ?

1 ώρα πριν, kwstasloypos@ είπε

kalispera psaxnome k ego gia epemvasi laser ime 32 xrn.i miopia mu ine 1.5 sto ena mati k 3.5 sto alo ke astigmatismo 3 ke sta dyo matia.k exo ke ksirofthalmia.o giatros pu rotisa mu ipe oti den tha exo provlima na kanume tin epemvasi .lasik.ala me ola ayta pu diavazo gia meta tin epemvasi .gia ksiroftjalmies manima gia fotostefana to vradi ke ta fota ta vlepis san asteria.ke oti to flap meni gia panta komeno me exun tromokratisi.tha ithela ti gnomisas.

Αν εμπιστευεσαι τον γιατρο σου προχωρα αλοιως παρε και δευτερη γνωμη.

Σε παρακαλω οχι greeklish γιατι δεν επιτρεποντε  εδω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kwstasloypos@ είπε

Η ξηροφθαλμία είναι σχετικό πρόβλημα με το lasik και προτιμάται το prk. Εκτός αν μιλάμε για ήπια περίπτωση (που πολλές φορές σχετίζεται και με χρήση φακών επαφής) και αν έχει ελεγχθεί πριν την επέμβαση μπορεί να συζητηθεί και το lasik. Ειδικές εξετάσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους βαθμούς μας λένε αν μπορούμε να κάνουμε την επέμβαση και ποια από αυτές.

Και οι 2 τεχνικές είναι ασφαλείς. 

@Fortistis έχεις pm

Επεξ/σία από DrNick
Δημοσ.

ο γιατρος μου ειπε για .lasik.λογο του αστιγματισμου.που ειναι πολυ.φακους επαφης δεν εχω φορεση ποτε κε τα γιαλια τα φοραω 2 χρονια τωρα.η ξιροφθαλμια που εχω ειναι ειτε απο pc,tv,ke λιγο το καλοκαιρι.εχω κανει τον προενχιριτικο ελενχω κε ειναι ολα οκ.και αν εχεις να πεις κατι για την νυχτερινι οραση με τα φοτοστεφανα κ τα φωτα που τα βλεπεις σαν αστερια.ο γιατρος μου ειπε οτι θα ειναι για λιγους μηνες στην αρχη.οπια πλιροφορια ειναι εφπροσδεκτη.ευχαρηστω εκ τον προτερον.

15 ώρες πριν, DrNick είπε

Η ξηροφθαλμία είναι σχετικό πρόβλημα με το lasik και προτιμάται το prk. Εκτός αν μιλάμε για ήπια περίπτωση (που πολλές φορές σχετίζεται και με χρήση φακών επαφής) και αν έχει ελεγχθεί πριν την επέμβαση μπορεί να συζητηθεί και το lasik. Ειδικές εξετάσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους βαθμούς μας λένε αν μπορούμε να κάνουμε την επέμβαση και ποια από αυτές.

Και οι 2 τεχνικές είναι ασφαλείς. 

@Fortistis έχεις pm

Στις 16/3/2018 στις 12:01 ΜΜ, mindreader είπε

Εγω κανει την επεμβαση πριν 7 χρονια, και ολα τέλεια.

Αλλα συντομα θα τεθει θεμα πρεσβυωπιας, και με απασχολει το θεμα οτι ξανα παλι στη ζωη μου πρεπει να μπουν φακοι επαφης(πολυεστιακοι;) ή...γυαλια...

Πολυ θα θελα να ειναι και η υπολοιπη ζωη μου glass free...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι 22 χρονών με -3.75 χωρίς αστιγματισμό σε Δ.Ο και -.3.5 με -0.5 αστιγματισμό στον Α.Ο σύμφωνα με έλεγχο που έκανα τον τελευταίο Νοέμβρη.Η μυωπία μου κυμαίνεται απο 3.25-3.75 τα τελευταία 8 χρόνια και γενικότερα παρατηρώ ότι έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία 2 χρόνια σύμφωνα και με αυτα που μου λέει ο γιατρός.Το μόνο που άλλαξε περισσότερο ήταν ο αστιγματισμός μου ο οποίος ήταν σταθερός στα -0.25 σε Δ.0 και 1.25 σε Α.Ο για το περισσότερο διάστημα.Ενδιαφέρομαι για το laser καθώς δε συμπαθώ τα γυαλιά και από φακούς που σκεφτόμουν να βάλω και ρώτησα τελευταία σε γιατρό δεν είναι καλή ιδέα λόγω της ερυθρότητας των ματιών μου που οφείλεται στην ακμή όπως είπε. Ωστόσο όταν ρώτησα για το εάν μπορώ να κάνω επέμβαση laser ακολουθώντας τον προεγχειρητικό έλεγχο μου είπε ναι. Ακολουθώ και μια αγώγη αυτές τις μέρες για ακμή και σκεφτόμουν κατά πόσο ασφαλές θα ήταν το να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο με βάση την υπάρχουσα κατάσταση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...