tsotzo Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Καλησπέρα σε όλους, θα μπορούσατε να μου προτείνετε γιατρό/ούς και ιατρικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη σε pm? (ει δυνατόν από προσωπική εμπειρία). Είμαι 53 και φορώ γιαλιά από τα 10 (4η δημοτικού). Μυωπία 6 βαθμοί και 1 αστιγματισμός, τα ίδια σε κάθε μάτι. Σταθερά τα τελευταία 25 χρόνια. Μπαίνοντας στο σάιτ και διαβάζοντάς σας, θεώρησα ότι δεν χάνω κάτι να κάνω μία αρχική διερεύνιση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κώστας 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, tsotzo είπε Καλησπέρα σε όλους, θα μπορούσατε να μου προτείνετε γιατρό/ούς και ιατρικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη σε pm? (ει δυνατόν από προσωπική εμπειρία). Είμαι 53 και φορώ γιαλιά από τα 10 (4η δημοτικού). Μυωπία 6 βαθμοί και 1 αστιγματισμός, τα ίδια σε κάθε μάτι. Σταθερά τα τελευταία 25 χρόνια. Μπαίνοντας στο σάιτ και διαβάζοντάς σας, θεώρησα ότι δεν χάνω κάτι να κάνω μία αρχική διερεύνιση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κώστας Ρωτα το μελος kostakiss που εκανε η αδερφη του προσφατα . Εχει γραψει στην προηγουμενη σελιδα . Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από Γιάννης Platano
consumer Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Να ρωτήσω γενικά, οι τιμές που αναφέρονται (από 1800 έως 2500 ευρώ) να υποθέσω ότι δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ...; Επίσης, μιας και διαβάζω για πρόσφατες επεμβάσεις, έχω ακούσει ότι η επέμβαση laser προτείνεται να γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες, λόγω της μικρότερης ηλιοφάνειας, ισχύει κάτι τέτοιο;
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 58 λεπτά πριν, consumer είπε Να ρωτήσω γενικά, οι τιμές που αναφέρονται (από 1800 έως 2500 ευρώ) να υποθέσω ότι δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ...; Επίσης, μιας και διαβάζω για πρόσφατες επεμβάσεις, έχω ακούσει ότι η επέμβαση laser προτείνεται να γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες, λόγω της μικρότερης ηλιοφάνειας, ισχύει κάτι τέτοιο; Με ΦΠΑ βρισκεις ανετα με 2000 ευρω .Αν παζαρεψεις το θεμα της αποδειξης λιγο πιο κατω.Για το αλλο ας απαντησει ο DrNick.Εγω ανοιξη την εκανα. Το μονο απαγορευτικο να πεσει νερο εστω της βρυσης για 10 μερες στα ματια λογω πιθανων μικροβιων που μπορει να εχει . 2
flogerakos Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά και απο έμενα. Έκανα την επέμβαση με την μέθοδο femtosecond lasik τον προηγούμενο Οκτώβρη. Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο και μην πιστεύεται οτι διαβάζεται στο internet γενικότερα... 5,25 μυωπια και 1 αστιγματισμό στο δεξι ματι και 5,50 μυωπια στο αριστερο. Την επεμβαση την εκανα με τον οφθαλμίατρο μου στο Euromedica Θεσσαλονίκη με κόστος 1600 με μειωμένη απόδειξη. Ας ξεκινήσουμε απο τα θετικά της επέμβασης: Χαίρεσαι να φοράς γυαλιά ηλίου (μεγάλη υπόθεση) και κράνος μηχανής άνετα χωρίς βάλε βγάλε γυαλιά. Επίσης δεν έχεις το άγχος να βάλεις φακούς και να φοβάσαι μην σε στεγνώσουν τα μάτια σου, η να σου φύγουν, φεύγεις από το σπιτι σου άνετα. Αυτά μόνο τα θετικά.... Αρνητικά: Έντονη και μόνιμη ξυροφθαλμια. Τα μάτια κουράζονται και στεγνώνουν με το παραμικρό. Δεν ξανα βλέπεις ποτέ ξανά άνετα σε υπολογιστή, υποτίτλους τηλεόρασης κτλ. Και στις δυο περιπτώσεις χρειάζεσαι τακτικά τεχνητά δάκρυα για να βλέπεις καθαρά. Ο αστιγματισμος δεν έφυγε απο το μάτι, έμεινε κάποιο ποσοστό με οτι αυτο συνεπάγεται. Για το πρώτο εξάμηνο χάνεις την οξύτητα της όρασης έμενα τώρα άρχισε να επανέρχεται σιγα σιγα και να βλέπω καθαρά... Εχω εναν κύκλο με 20 περίπου διαφορετικά άτομα που εχουν κανει την επέμβαση θεωρητικά στα καλύτερα κέντρα με τους καλύτερους γιατρούς. Ολοι τους ανεξαιρέτως έχουν πρόβλημα με τα φώτα την νύχτα. Εγω τα βλέπω ολα τα φωτα αστεράκια (Starbursts Lasik ψαχτε το). Ιδικά οταν είναι πολύ κουρασμένα τα μάτια η οδήγηση είναι σχεδόν αδύνατη την νύχτα βλέπεις παντου αστέρια, ενα βράδυ χτύπησα ελαφρά το αυτοκίνητο, με στράβωσαν τελείως τα φωτα απο το διερχόμενο όχημα... Επίσης την μερα βλέπω συνέχεια "μυγάκια" (floaters) στην όραση μου σε σημείο να με πιανει τρέλα ψυχολογικά... Μάνο με γυαλιά ηλιου δνε τα βλέπω. Ολα οσα προανέφερα είναι μερικά απο τα γνωστά ρίσκα που παίρνει κάποιος με αυτη την επέμβαση. Μερικά τα ήξερα, μερικά τα έμαθα μετα. ΕΙναι γνωστά τα ρισκα που περνει κάποιος με αυτη την επέμβαση. Η κολλητή μου την εχει κάνει και δεν αντιμετωπιζει το παραμικρό προβληματάκι. Ο ξάδερφος μου που την έκανε στο ιδιο κέντρο με τον ιδιο γιατρό της κολλητής μου εχει τα διπλάσια προβλήματα απο εμενα... Δεν σημαίνει οτι επειδή σε κάποιον ειναι τελειο το αποτέλεσμα οτι θα ειναι τέλειο και σε εσάς και το αντίστροφο. Με αυτη την επέμβαση ειτε βλέπεις τελεία για μια ζωή, ειτε ρισκάρεις να τραβιέσαι με μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα απο την μυωπια για μια ζωη... Μακάρι να μην την έκανα ποτε και να φορούσα τα γυαλια μου και να έβλεπα τελεία οπως παλιά... 4 1
DrNick Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, flogerakos είπε Για το πρώτο εξάμηνο χάνεις την οξύτητα της όρασης έμενα τώρα άρχισε να επανέρχεται σιγα σιγα και να βλέπω καθαρά.. Αυτό έχει σχέση και με το ζήτημα της ξηροφθαλμίας που αναφέρεις και που σιγά σιγά επανέρχεται. Γενικότερα η επέμβαση δεν είναι "χ βαθμοί μυωπίας" μόνο. Υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που εισάγονται στο μηχάνημα. Και άλλες τόσες στο κάθε μάτι. Πχ διάμετρος κόρης. Είναι πολύ κατανοητό (πια) σε εμάς γιατί μετά από διόρθωση πχ 5 βαθμών μυωπίας στο ίδιο υπερσύγχρονο μηχάνημα του ίδιο κέντρου (=> το ίδιο καλά συντηρημένο κλπ) το φίλο μας Α τον έχει ενοχλήσει πολύ το θέμα των φωτοπικών φαινομένων, ενώ ο φίλος μας Β αισθάνεται ότι μετά την επέμβαση ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ. Δεν υπερβάλω και δεν κάνω διαφήμιση. Η ξηροφθαλμία μετά την επέμβαση είναι πάντα υπαρκτή και πρέπει να συζητιέται πάντα. Ειναι διαφορετική όμως η ενόχληση που θα προκαλέσει σε κάποιον που πριν την επέμβαση ήταν οκ από θέμα δακρύων και διαφορετική σε κάποιον που ήταν οριακός ή ακόμα χειρότερα είχε ήδη πρόβλημα ξηροφθαλμίας. ΦΠΑ δεν υπάρχει για τον ελεύθερο επαγγελματία ιατρό. Μόνο φορολογία εισοδήματος, ΕΦΚΑ κλπ. LASIK ok και το καλοκαίρι. Επιφανειακές (PRK και οι παρόμοιες transPRK, LASEK, epiLASIK) θέλουν προσοχή με την υπεριώδη ακτινοβολία. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από DrNick 3
Edel Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Στις 30/4/2018 στις 3:24 ΜΜ, flogerakos είπε Καλησπέρα παιδιά και απο έμενα. Έκανα την επέμβαση με την μέθοδο femtosecond lasik τον προηγούμενο Οκτώβρη. Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο και μην πιστεύεται οτι διαβάζεται στο internet γενικότερα... 5,25 μυωπια και 1 αστιγματισμό στο δεξι ματι και 5,50 μυωπια στο αριστερο. Την επεμβαση την εκανα με τον οφθαλμίατρο μου στο Euromedica Θεσσαλονίκη με κόστος 1600 με μειωμένη απόδειξη. Ας ξεκινήσουμε απο τα θετικά της επέμβασης: Χαίρεσαι να φοράς γυαλιά ηλίου (μεγάλη υπόθεση) και κράνος μηχανής άνετα χωρίς βάλε βγάλε γυαλιά. Επίσης δεν έχεις το άγχος να βάλεις φακούς και να φοβάσαι μην σε στεγνώσουν τα μάτια σου, η να σου φύγουν, φεύγεις από το σπιτι σου άνετα. Αυτά μόνο τα θετικά.... Αρνητικά: Έντονη και μόνιμη ξυροφθαλμια. Τα μάτια κουράζονται και στεγνώνουν με το παραμικρό. Δεν ξανα βλέπεις ποτέ ξανά άνετα σε υπολογιστή, υποτίτλους τηλεόρασης κτλ. Και στις δυο περιπτώσεις χρειάζεσαι τακτικά τεχνητά δάκρυα για να βλέπεις καθαρά. Ο αστιγματισμος δεν έφυγε απο το μάτι, έμεινε κάποιο ποσοστό με οτι αυτο συνεπάγεται. Για το πρώτο εξάμηνο χάνεις την οξύτητα της όρασης έμενα τώρα άρχισε να επανέρχεται σιγα σιγα και να βλέπω καθαρά... Εχω εναν κύκλο με 20 περίπου διαφορετικά άτομα που εχουν κανει την επέμβαση θεωρητικά στα καλύτερα κέντρα με τους καλύτερους γιατρούς. Ολοι τους ανεξαιρέτως έχουν πρόβλημα με τα φώτα την νύχτα. Εγω τα βλέπω ολα τα φωτα αστεράκια (Starbursts Lasik ψαχτε το). Ιδικά οταν είναι πολύ κουρασμένα τα μάτια η οδήγηση είναι σχεδόν αδύνατη την νύχτα βλέπεις παντου αστέρια, ενα βράδυ χτύπησα ελαφρά το αυτοκίνητο, με στράβωσαν τελείως τα φωτα απο το διερχόμενο όχημα... Επίσης την μερα βλέπω συνέχεια "μυγάκια" (floaters) στην όραση μου σε σημείο να με πιανει τρέλα ψυχολογικά... Μάνο με γυαλιά ηλιου δνε τα βλέπω. Ολα οσα προανέφερα είναι μερικά απο τα γνωστά ρίσκα που παίρνει κάποιος με αυτη την επέμβαση. Μερικά τα ήξερα, μερικά τα έμαθα μετα. ΕΙναι γνωστά τα ρισκα που περνει κάποιος με αυτη την επέμβαση. Η κολλητή μου την εχει κάνει και δεν αντιμετωπιζει το παραμικρό προβληματάκι. Ο ξάδερφος μου που την έκανε στο ιδιο κέντρο με τον ιδιο γιατρό της κολλητής μου εχει τα διπλάσια προβλήματα απο εμενα... Δεν σημαίνει οτι επειδή σε κάποιον ειναι τελειο το αποτέλεσμα οτι θα ειναι τέλειο και σε εσάς και το αντίστροφο. Με αυτη την επέμβαση ειτε βλέπεις τελεία για μια ζωή, ειτε ρισκάρεις να τραβιέσαι με μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα απο την μυωπια για μια ζωη... Μακάρι να μην την έκανα ποτε και να φορούσα τα γυαλια μου και να έβλεπα τελεία οπως παλιά... Τετάρτη θα κάνω την επέμβαση με femptolasik. Τώρα διάβασα το ποστ σου. Παίζει να έχω πάθει πανικό...... Στον έλεγχο που έκανα τη ΠΑρασκευή ο γιατρός μου είπε ότι όλα είναι καλά και ότι μάλιστα από την επόμενη θα μπορώ να γυρίσω στη δουλειά. Τι να πιστέψω τώρα..... Έχω 5,25 και 4,75 και λίγο αστιγματισμό
flogerakos Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Όχι την επόμενη μέρα στην δουλειά ξεχνα την. Την μεθεπόμενη μέρα ίσως αν κανεις δουλειά γραφείου. Αν κανεις δουλειά γραφείου ξεχνάς για περίπου μια εβδομάδα με δέκα μέρες υπολογιστή, γιατί θα θες κάθε 10 λεπτά δάκρυα. Να πεις τον γιατρό να σου θεραπεψει όλο το εύρος που ανοίγει η κόρη του ματιού σου γιατί αλλιώς θα βλέπεις αστράκια παντού και όταν οδηγας το βράδυ θα έχεις θέμα όπως κ εγώ που έχω πάρει σβάρνα όλες τις γλάστρες. Για την ξυροφθαλμια διάβασε τι έγραψε ο φίλος από πάνω. Εγώ έγραψα την εμπειρία μου, μπορεί σε εσένα να πάνε όλα τέλεια κ το εύχομαι! Καλή επιτυχία! 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω πηγα δουλεια την μεθεπομενη και την επομενη μετα την πρωτη επανεξεταση εδω στον υπολογιστη .Μην αγχωνεσαι και ολα θα πανε καλα . Με λιγη προσπαθεια και τν πρωτη μερα εκατσα εδω στον υπολογιστη αλλα για λιγο . Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από Γιάννης Platano 1
DrNick Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Κατά κανόνα σε 1-2 μέρες μετά το LASIK και 3-5 μέρες μετά το PRK μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην εργασία του. Αυτό σημαίνει ότι από άνθρωπο σε άνθρωπο υπάρχουν διαφορές που μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Μου έχουν τύχει άνθρωποι να πηγαίνουν στη δουλειά την επόμενη μέρα μετά από PRK. Άλλοι να λένε ότι δουλέψαν από τον ΗΥ του σπιτιού την ίδια μέρα της LASIK (κι εγώ να χάνω χρόνια από τη ζωή μου ). Μου έχει τύχει και άνθρωπος που να κάνει LASIK και να αισθάνεται σαν να έκανε PRK. Η πλειοψηφία, μετά από ένα καλό μεσημεριανό ύπνο τη μέρα της επέμβασης (LASIK) δεν αισθάνεται τίποτα και βλέπει καθαρά. Συζήτησε όλους τους προβληματισμούς σου με το γιατρό σου. Η ψυχραιμία σου είναι απαραίτητη και για τους 2. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Αν θυμαμαι καλα οταν εκανα lasik μου εβαλαν κατι φακους επαφης προφανως προστατευτικούς και δυσκολευαν στο να βλεπω. Την άλλη μερα που τους εβγαλαν ηταν όλα μια χαρα. 1
DrNick Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Ανάλογα με το περιστατικό και την πρακτική του ιατρού μπορεί να μπει φακός επαφής και στο LASIK για 1 ημέρα. Στο PRK βάζουμε πάντα για τις πρώτες μέρες. 1
senes Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Είμαι 53, με μυωπία: -4.5 δεξί / -5.25 αριστερό, Πρεσβυωπία: +1.5 και στα δύο, Αστιγματισμός: -0.5 στο αριστερό. Φοράω γυαλιά δεν έχω φορέσει ποτέ φακούς επαφής. Εχω έντονες τις μυοψίες (floaters) πολλά χρόνια. Προτείνεται για την περίπτωσή μου το laser? Υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης των floaters μετά την επέμβαση? Σας ευχαριστώ.
DrNick Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Η αυξημένη πίεση με την οποία δουλεύει ο μηχανικός μικροκερατόμος στο LASIK μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στο υαλοειδές. Στο femtoLASIK η πίεση κατά το σχηματισμό του flap είναι μικρότερη, διαρκεί όμως λίγο παραπάνω. Έτσι δεν υπάρχουν (μεγάλες) μελέτες που να αναδεικνύουν την υπεροχή της 1 ή της άλλης μεθόδου ως προς τις μυωψίες. Το PRK είναι ουδέτερο (ειδικά το trans-PRK που τίποτα δεν ακουμπά το μάτι), δηλαδή δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για πρόκληση ή επιδείνωση μυωψιών. Για τους βαθμούς που αναφέρετε, μια καλή προσέγγιση είναι το monovision (διόρθωση όλης της μυωπίας στο 1 μάτι και υποδιόρθωση στο άλλο με ~1 βαθμό υπολειπόμενη μυωπία). Μια δοκιμή με τον οφθαλμίατρό σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το αποτέλεσμα μακρυά/κοντά. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, DrNick είπε Η αυξημένη πίεση με την οποία δουλεύει ο μηχανικός μικροκερατόμος στο LASIK μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στο υαλοειδές. Στο femtoLASIK η πίεση κατά το σχηματισμό του flap είναι μικρότερη, διαρκεί όμως λίγο παραπάνω. Έτσι δεν υπάρχουν (μεγάλες) μελέτες που να αναδεικνύουν την υπεροχή της 1 ή της άλλης μεθόδου ως προς τις μυωψίες. Το PRK είναι ουδέτερο (ειδικά το trans-PRK που τίποτα δεν ακουμπά το μάτι), δηλαδή δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για πρόκληση ή επιδείνωση μυωψιών. Για τους βαθμούς που αναφέρετε, μια καλή προσέγγιση είναι το monovision (διόρθωση όλης της μυωπίας στο 1 μάτι και υποδιόρθωση στο άλλο με ~1 βαθμό υπολειπόμενη μυωπία). Μια δοκιμή με τον οφθαλμίατρό σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το αποτέλεσμα μακρυά/κοντά. Ετσι εκανα κι εγω.... Νομιζω σε τετοια ηλικα η μεθοδος monovision ειναι μονοδρομος αν δεν θελει γυαλια για κοντα .Μπορει να κανει μια δοκιμη με φακουςς επαφης πριν αποφασιει . Ειμαι 60 τωρα και γραφω εδω χωρις γυαλια ουτε εχω φορεσει 10 χρονια τωρα που εκανα lasik με μεθοδο Monovision. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις