Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostakiss είπε

σημερα θα κανει λειζερ η αδερφη μου...δυστηχως δεν ειχα δει το τοπικ για να εχω κι εγω μια σφαιρικη αποψη καθως μου αρεσει να γνωριζω και ας μη προκειται για μενα..

εχει ~6 μυωπια και θα μας κοστισει 1800€.

θα της την κανει ο γιατρος που την παρακολουθει απο μικρη,οποτε βασιζομαι σε αυτο.

Καλη επιτυχια .Γραψε μας εντυπωσεις .

• Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια.

γενικα οτι εχει να κανει με γιατρους με αγχωνει ιδιαιτερα.

ευχαριστω για τις ευχες σας.

θα σας ενημερωσω

Δημοσ.

Εγώ σήμερα έκλεισα το ραντεβού για την εξέταση, 11 Μαίου. Ελπίζω να τα βρει όλα καλά και να προχωρήσω στην εγχείριση. Έχω τεράστιο άγχος. Εντελώς φιλολογικά με 5βαθμους μυωπία και λίγο αστιγματισμό πια μέθοδο θεωρείται ότι θα πρέπει να κάνω? Από αυτά που διάβασα και έψαξα μόνος μου(αν τα κατάλαβα καλά) η RPK μου φάνηκε ως πιο ασφαλή, απλά θα με 'πονέσει" και "ταλαιπωρήσει" περισσότερο στο μετά.

Δημοσ.

Και οι 2 είναι καλές τεχνικές. Μην προκαταβάλλεσαι ακόμα. Περίμενε να γίνουν οι εξετάσεις να δεις αν μπορείς να προχωρήσεις, και αν γίνονται και οι 2 τεχνικές. Τότε συζήτα τους προβληματισμούς σου ή τις επιθυμίες σου με το γιατρό σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Edel είπε

Εγώ σήμερα έκλεισα το ραντεβού για την εξέταση, 11 Μαίου. Ελπίζω να τα βρει όλα καλά και να προχωρήσω στην εγχείριση. Έχω τεράστιο άγχος. Εντελώς φιλολογικά με 5βαθμους μυωπία και λίγο αστιγματισμό πια μέθοδο θεωρείται ότι θα πρέπει να κάνω? Από αυτά που διάβασα και έψαξα μόνος μου(αν τα κατάλαβα καλά) η RPK μου φάνηκε ως πιο ασφαλή, απλά θα με 'πονέσει" και "ταλαιπωρήσει" περισσότερο στο μετά.

Το μονο αγχος που ειχα λογω ηλικιας ημουν 50 ετων τοτε ητα να παρω το ΟΚ απο τον γιατρο .Ολα καλα μετα 

Οταν ειναι αποδεκτες και οι δυο μεθοδοι θα το αποφασισεις με τον γιατrο σου .Εγω ειχα κανει lasik.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θ' αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο η καθημερινότητά μου. Έχω κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια με τους φακούς, πόσα τσαλακώματα, πόσα κοψίματα, ειδικά το καλοκαίρι. Αηδία σκέτη. Μακάρι να φύγει μια για πάντα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Edel είπε

Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θ' αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο η καθημερινότητά μου. Έχω κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια με τους φακούς, πόσα τσαλακώματα, πόσα κοψίματα, ειδικά το καλοκαίρι. Αηδία σκέτη. Μακάρι να φύγει μια για πάντα

Αυτο ειαι απολυτως σιγουρο !!!!Τον πρωτο καιρο μολις σκωνεσαι απο το κρεβατι θα ψαχνεις ..τα γυαλια σου .10 χρονια τωρα ποτε δεν μετανοιωσα. Ποσο ετων εισαι ?

Προς τον DrNick

Σε συνανηση παλιων συμμαθητων ολοι γυρω στα 60 οι πιο πολοι φοραγαν γυαλια  για να διαβασουν εκτος απο εναν που τα εβγαζε για να διαβασει .Πως εξηγειται αυτο ?

• Like 1
Δημοσ.

29 είμαι. Φοράω γυαλιά από τρίτη δημοτικού, φακούς από 2α λυκείου. Τα τελευταία καλοκαίρια, από τα 25 και μετά συγκεκριμένα, οι φακοί μου διαλύουν το μάτι. Ξηροφθαλμία και κόψιμο με μπόνους λίγη πευκίτιδα. Με το που μπαίνει Σεπτέμβρης και ξεκινάει η υγρασία φτάχνει το πράγμα. 

Μόνο και μόνο που θα κάνω μακροβούτια με ανοιχτά μάτια... Ηδονή :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Edel είπε

29 είμαι. Φοράω γυαλιά από τρίτη δημοτικού, φακούς από 2α λυκείου. Τα τελευταία καλοκαίρια, από τα 25 και μετά συγκεκριμένα, οι φακοί μου διαλύουν το μάτι. Ξηροφθαλμία και κόψιμο με μπόνους λίγη πευκίτιδα. Με το που μπαίνει Σεπτέμβρης και ξεκινάει η υγρασία φτάχνει το πράγμα. 

Μόνο και μόνο που θα κάνω μακροβούτια με ανοιχτά μάτια... Ηδονή :P

Μεος εισαι αλλα δεν εισαι και 20 .Θα σου ελεγα να εξετασεις την περιπτωση της τεχνικης monovision με τον γιατρο που θα επιεγξεις ωστε σε 15 χρονια περιπου να μην θελεια γυαλια για κοντα .Μπορεις να κανεις μια δοκιμη της πριν την επεμβαση για να καταλαβεις με φακους επαφης .Αντιγραφω απο σελιδα οφθαλμολογικης κλινικης :

Εγω λογω ηδη υπαρχουσας πρσβυωπιας την εκανα .

Μέθοδος Monovision
Τι ακριβώς είναι η τεχνική Monovision;

Η τεχνική Monovision σε διαθλαστική επέμβαση με laser, εφαρμόζεται από τον διαθλαστικό χειρουργό όταν κάποιος υποψήφιος, εκτός από την διόρθωση της μακρινής όρασης χρειάζεται βοήθεια και στην κοντινή ακριβώς επειδή ξεκινάει η πρεσβυωπία (προοδευτική απώλεια της ελαστικότητας του φακού του ματιού, ο οποίος χάνει την ικανότητα να αλλάζει καμπυλότητα και να εστιάζει στις κοντινές αποστάσεις). Με την τεχνική Μonovision στόχος είναι το άτομο να χρησιμοποιεί ένα μάτι για να βλέπει μακριά και ένα για να βλέπει κοντά, δηλαδή ο ένας οφθαλμός διορθώνεται για την κοντινή όραση (near vision), ενώ το άλλο για την μακρινή (distant vision). 

H τεχνική Monovision δεν συστήνεται για όλους τους διαθλαστικούς ασθενείς που έχουν να αντιμετωπίσουν την πρεσβυωπία, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να συνηθίσουν στο να έχουν διαφορετική ικανότητα προσαρμογής σε κάθε μάτι. Κρίνεται σκόπιμο λοιπόν, πριν ένας υποψήφιος υποβληθεί σε Monovision με excimer laser, να δοκιμάσει με φακούς επαφής την διαθλαστική κατάσταση, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι μετεγχειρητικά μπορεί να προσαρμοστεί. Η Monovision LASIK είναι μια έξυπνη λύση απαλλαγής από γυαλιά και φακούς επαφής για άτομα άνω των 45.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Edel είπε

@Γιάννης Platano

Έκλεισα με το γιατρό που κάνατε και σεις την επέμβαση. Ελπίζω να ναι κατατοπιστικός και να μου τα αναλύσει όλα

Μια χαρα ..Ναι ειναι πολυ καλος ...Συζητησε μαζι του αυτο που εγραψα .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Προς τον DrNick

Σε συνανηση παλιων συμμαθητων ολοι γυρω στα 60 οι πιο πολοι φοραγαν γυαλια  για να διαβασουν εκτος απο εναν που τα εβγαζε για να διαβασει .Πως εξηγειται αυτο ?

Μάλλον χαμηλή/μέτρια μυωπία (1-4) οπότε βγάζοντας τα γυαλιά βλέπουν κοντά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

τον τελευταίο καιρό ψάχνω για laser για μυωπία στα μάτια. Έχω 3.75 και 4.25 βαθμούς. Το κακό είναι ότι είμαι Θεσσαλονίκη και δεν έχω απόψεις για το που να την κάνω. Έχω ακούσει για 2 καλά κέντρα άλλα σε κανένα δεν έχει πάει κάποιος γνωστός μου. Εντωμεταξύ θέλει να κάνει και η μητέρα μου για καταρράκτη και μάλλον θα πάμε μαζί μήπως γίνει και καμιά καλύτερη τιμή. Από αυτά που έχω δει κλείνω στη femtosecond Lasik ως μέθοδο. Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχει εμπειρία με κάποιο κέντρο στη Θεσσαλονίκη?

Δημοσ.

Παιδιά και γω ... "γκαβός" (6 μυωπία, 0,5 αστιγματισμό) αλλά τα λεφτά πολλά.

Έχω ιδιωτική ασφάλεια είναι η αλήθεια, αν υπάρχει τρόπος να μειωθεί το κόστος θα με ενδιέφερε

Δεχόμεθα pm ;-)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Braveheart1980 είπε

Παιδιά και γω ... "γκαβός" (6 μυωπία, 0,5 αστιγματισμό) αλλά τα λεφτά πολλά.

Έχω ιδιωτική ασφάλεια είναι η αλήθεια, αν υπάρχει τρόπος να μειωθεί το κόστος θα με ενδιέφερε

Δεχόμεθα pm ;-)

Δεν νομιζω οι ιδιωτιες ασφαεις να καλυπτουν τετοιες εεπεμβαεις αλλα καλο ειναι να ρωτησεις .Κοστος να υπολογιζεις 1500-2000 ευρω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...