Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Σκεφτομαι εδω και καιρο μια επεμβαση και εχω αρχισει να διαβαζω καποια πραγματα. Επειδη ομως εχω πολυ υψηλη μυωπια και αστιγματισμο σκεφτομαι μηπως αντι για Lasik θα ηταν προτιμοτερη η ενθεση ενδοφακου Visian ICL. Γνωριζετε μηπως καποιον καλο γιατρο στην Αθηνα που να εχει κανει τετοιες επεμβασεις και περιπου τι τιμες παιζουν?

Περα απ'τον ενδοφακο, υπαρχει καποια αλλη επεμβαση καταλληλη για την περιπτωση μου? Διαβασα για την μεθοδο SMILE που φαινεται να ειναι καλυτερη απο τη LASIK για υψηλες μυωπιες, αλλα δεν καταλαβα αν ειναι καλη για αστιγματισμο. Γνωριζει μηπως κανεις αν εφαρμοζεται αυτη η τεχνικη σε καποια κλινικη στην Αθηνα?

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ποση μυωπια εχεις ? Απο οτι ξερω ο ενδοφακος ειναι η υστατη λυση αν δεν μπορει να γινει επεμβαση και δεν μπορεις με φακους επαφης .Το "καλο" ειναι οτι ειναι αναστρεψιμη αν δεν παει καλα κατι .

Ο DrNick ας μας πει .

Δημοσ.

Δεν εχω δυστυχως τωρα τη μετρηση, αλλα αν θυμαμαι καλα στο ενα ματι εχω 9 και στο αλλο 7,5 η 8,5. Ενας απο τους λογους που το σκεφτηκα ειναι ακριβως και η αναστρεψιμοτητα. Απλα επειδη εχουν λιγοτερο απο 1 εκ. τετοιες επεμβασεις στον κοσμο δεν ξερω αν υπαρχει καποιος ειδικος στην Αθηνα. Επισης φανταζομαι οτι θα ειναι ακριβοτερη απο το LASIK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, TheLastEmperor είπε

Δεν εχω δυστυχως τωρα τη μετρηση, αλλα αν θυμαμαι καλα στο ενα ματι εχω 9 και στο αλλο 7,5 η 8,5. Ενας απο τους λογους που το σκεφτηκα ειναι ακριβως και η αναστρεψιμοτητα. Απλα επειδη εχουν λιγοτερο απο 1 εκ. τετοιες επεμβασεις στον κοσμο δεν ξερω αν υπαρχει καποιος ειδικος στην Αθηνα. Επισης φανταζομαι οτι θα ειναι ακριβοτερη απο το LASIK

Μαλλον θα ειναι ακριβοτερη αλλα με ενα καλο ελεγχο απο καλο οφθαλμιατρο ισως και να μπορεις να αποφυγεις τους ενδοφακους. Τον δικο σου οφθαλμιατρο τον ρωτησες?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, TheLastEmperor είπε

Ο ελεγχος δεν γινεται στις κλινικες? Οσο για τον δικο μου οφθαλμιατρο αμφιβαλλω αν γνωριζει τι ειναι ο ενδοφακος Visian:lol:

Ναι σε ιδιωτικες κλινικες γινεται με κοστος γυρω  στα 100 ευρω ....Καταλαβα για τον γιατρο σου .

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheLastEmperor είπε

Καλησπερα. Σκεφτομαι εδω και καιρο μια επεμβαση και εχω αρχισει να διαβαζω καποια πραγματα. Επειδη ομως εχω πολυ υψηλη μυωπια και αστιγματισμο σκεφτομαι μηπως αντι για Lasik θα ηταν προτιμοτερη η ενθεση ενδοφακου Visian ICL. Γνωριζετε μηπως καποιον καλο γιατρο στην Αθηνα που να εχει κανει τετοιες επεμβασεις και περιπου τι τιμες παιζουν?

Περα απ'τον ενδοφακο, υπαρχει καποια αλλη επεμβαση καταλληλη για την περιπτωση μου? Διαβασα για την μεθοδο SMILE που φαινεται να ειναι καλυτερη απο τη LASIK για υψηλες μυωπιες, αλλα δεν καταλαβα αν ειναι καλη για αστιγματισμο. Γνωριζει μηπως κανεις αν εφαρμοζεται αυτη η τεχνικη σε καποια κλινικη στην Αθηνα?

Η μυωπία σου είναι ψηλή αλλά όχι απαραίτητα απαγορευτική για διαθλαστική επέμβαση με laser. Ο ενδοφακός έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτά τα συνυπολογίζει ο γιατρός σου μαζί με τις μετρήσεις των ματιών σου για να εκτιμήσει ποια είναι η καταλληλότερη τεχνική για εσένα. Τα συζητάει μαζί σου. Εσύ κρίνεις και αποφασίζεις.

H smile είναι το ίδιο ΜΗ αναστρέψιμη με τη LASIK και την PRK. Υπάρχει εμπειρία (μικρότερη σε σχέση με τις άλλες δυο) για μυωπίες μέχρι -10 και χαμηλό αστιγματισμό (κάτω από 0,5).

Για ονόματα έχεις pm.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, DrNick είπε

Η μυωπία σου είναι ψηλή αλλά όχι απαραίτητα απαγορευτική για διαθλαστική επέμβαση με laser. Ο ενδοφακός έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτά τα συνυπολογίζει ο γιατρός σου μαζί με τις μετρήσεις των ματιών σου για να εκτιμήσει ποια είναι η καταλληλότερη τεχνική για εσένα. Τα συζητάει μαζί σου. Εσύ κρίνεις και αποφασίζεις.

H smile είναι το ίδιο ΜΗ αναστρέψιμη με τη LASIK και την PRK. Υπάρχει εμπειρία (μικρότερη σε σχέση με τις άλλες δυο) για μυωπίες μέχρι -10 και χαμηλό αστιγματισμό (κάτω από 0,5).

Για ονόματα έχεις pm.

Σ'ευχαριστω. Περα απο το βαθμο μυωπιας και τη μη αναστεψιμοτητα ενας απο τους λογους που ενδιαφερομαι για ενδοφακο ειναι γιατι διαβασα οτι σε μια μελετη στον στρατο της Αμερικης οι στρατιωτες με ICL ανεφεραν καλυτερη νυχτερινη οραση και πλεον τον ζητουν ως πρωτη επιλογη (αν και βεβαια οι συνθηκες και απαιτησεις στο στρατο ειναι διαφορετικες απο της καθημερινης ζωης).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, TheLastEmperor είπε

Σ'ευχαριστω. Περα απο το βαθμο μυωπιας και τη μη αναστεψιμοτητα ενας απο τους λογους που ενδιαφερομαι για ενδοφακο ειναι γιατι διαβασα οτι σε μια μελετη στον στρατο της Αμερικης οι στρατιωτες με ICL ανεφεραν καλυτερη νυχτερινη οραση και πλεον τον ζητουν ως πρωτη επιλογη (αν και βεβαια οι συνθηκες και απαιτησεις στο στρατο ειναι διαφορετικες απο της καθημερινης ζωης).

Ναι η βελτίωση της όρασης με γυαλιά νυχτερινής όρασης ήταν καλύτερη με τους ICL έναντι του wLASIK. Η βελτίωση της όρασης (χωρίς γυαλιά νύστας νύχταςB)) ήταν συγκρίσιμη. (Δεν το είχα υπόψη μου, τώρα το είδα). Εσύ αποφασίζεις. :)

Επεξ/σία από DrNick
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheLastEmperor είπε

Νομιζω η σημαντικοτερη επιπλοκη για ενδοφακο ειναι η εμφανιση καταρρακτη. Ξερεις μηπως ποσο συχνο ειναι και αν αξιζει το ρισκο?

Οι εργασίες δεν είναι πολλές και ο αριθμός των περιστατικών σε κάθε μια δεν είναι μεγάλος. Δεν έχει μόνο σημασία το ποσοστό, αλλά και το χρονικό εύρος (πχ στον 1ο χρόνο, στην 1η πενταετία κλπ). Όχι μόνο ο κάθε φακός αλλά και ο κάθε χειρουργός έχει διαφορετικό ποσοστό για το δεδομένο φακό. Το αν αξίζει το ρίσκο δεν μπορεί να στο πει κανείς πριν δει τις μετρήσεις σου. Αν είναι οκ για LASIK ίσως όχι. Αν το LASIK δε γίνεται...

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, TheLastEmperor είπε

Α, μαλιστα καταλαβα. Και κατι τελευταιο (σε ζαλισα) , εαν ξερεις τι παιζει με το λεγομενο bionic lens της Ocumetics?

Καλημέρα! Ψαγμένος... ασθενής!

Premium ενδοφακοί ανακοινώνονται συνέχεια. Όταν κάποιος καταφέρει να κάνει αυτά που υπόσχεται, με ασφάλεια, θα βουήξει ο τόπος. Ο συγκεκριμένος είναι ακόμα σε στάδιο κλινικών δοκιμών. Γενικά μην περιμένεις κάτι εντυπωσιακό και σίγουρο πριν περάσει η 5ετία. Εκτός αν θες να δοκιμάσεις από τους πρώτους. :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

σημερα θα κανει λειζερ η αδερφη μου...δυστηχως δεν ειχα δει το τοπικ για να εχω κι εγω μια σφαιρικη αποψη καθως μου αρεσει να γνωριζω και ας μη προκειται για μενα..

εχει ~6 μυωπια και θα μας κοστισει 1800€.

θα της την κανει ο γιατρος που την παρακολουθει απο μικρη,οποτε βασιζομαι σε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostakiss είπε

σημερα θα κανει λειζερ η αδερφη μου...δυστηχως δεν ειχα δει το τοπικ για να εχω κι εγω μια σφαιρικη αποψη καθως μου αρεσει να γνωριζω και ας μη προκειται για μενα..

εχει ~6 μυωπια και θα μας κοστισει 1800€.

θα της την κανει ο γιατρος που την παρακολουθει απο μικρη,οποτε βασιζομαι σε αυτο.

Καλή επιτυχία! :)

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...