Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, krn είπε

το δοκίμασα στο ιατρείο. Όταν έβλεπα και με τα δυο μάτια, επειδή βοηθάει το μάτι που δεν έχει μυωπία, μόνο η τελευταία σειρά με δυσκόλευε. Δε ξέρω στην καθημερινότητα μου πώς θα με επηρεάζει.

Με προβλημάτισε γιατί έχω ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι τότε, αν και η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες μικροαλλαγές στην μυωπία μου ήταν προς τα κάτω.

Πραγματι εισαι πολυ μικρος αλλα εσυ με τον γιατρο θα παρετε την αποφαση ....Δεν θα εχεις προβλημα στην καθημερινοτητα .

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, krn είπε

το δοκίμασα στο ιατρείο. Όταν έβλεπα και με τα δυο μάτια, επειδή βοηθάει το μάτι που δεν έχει μυωπία, μόνο η τελευταία σειρά με δυσκόλευε. Δε ξέρω στην καθημερινότητα μου πώς θα με επηρεάζει.

Με προβλημάτισε γιατί έχω ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι τότε, αν και η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες μικροαλλαγές στην μυωπία μου ήταν προς τα κάτω.

Έγω την έκανα στα 30 τώρα κλείνω 1,5 χρόνο...στο ένα μάτι όντως μου άφησε 0.50 σε περίπτωση πρεσβυωπίας...όχι δεν θα σε επηρεάσει γενικά στην ζωή σου..με τα 2 μάτια δεν θα καταλαβαίνεις την διαφορά,δεν θα δυσκολεύεσαι στην όραση σου..μόνο αν κλείσεις το ένα μάτι που έχει μυωπία θα δυσκολεύεσαι.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 2
Δημοσ.

Για να βοηθήσω λιγο τη συζήτηση. Λογω καποιου προβληματος εκανα εγχείρηση καταρράκτη σε ηλικια 45 χρονων. Στο ματι  που εγχειρισθηκε ειχα 2,5 μυωπια και στο αλλο 2,25. Κατα την εγχείρηση αντικατεστησαν τον φυσικο φακο του ματιου με τεχνητο, με την αναλογη κυρτοτητα και εξαφανησαν την μυωπια. Στο αλλο ματι παρεμεινε το 2,25. Τωρα βλεπω τέλεια χωρις γυαλιά και κοντα και μακρια. Μακρια  με το ενα ματι και κοντα με το αλλο. Φυσικα δεν καταλαβαινω οτι τα βλεπω με διαφορετικο ματι. Ολα ειναι πολυ καλα. Δεν ξερω αν τα εγραψα κατανοητα, εδω ειμαι για εξηγησεις αν χρειαστεί

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, krn είπε

Εγώ εκτός από μυωπία είχα και μεγάλο αστιγματισμό και μου είπε ότι μπορεί να μείνει 1 βαθμός, τελικά έμεινε 0.75 στο αριστερό μάτι. Μυωπία αν θυμάμαι καλά κι εμένα μου την άφησε στο 0.50. Εννοείται πως ούτε που κατάλαβα κάτι ούτε χρησιμοποίησα γυαλιά εδώ και 5 χρόνια που έκανα την επέμβαση.

Επεξ/σία από 1988panos2171
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alfeios είπε

Για να βοηθήσω λιγο τη συζήτηση. Λογω καποιου προβληματος εκανα εγχείρηση καταρράκτη σε ηλικια 45 χρονων. Στο ματι  που εγχειρισθηκε ειχα 2,5 μυωπια και στο αλλο 2,25. Κατα την εγχείρηση αντικατεστησαν τον φυσικο φακο του ματιου με τεχνητο, με την αναλογη κυρτοτητα και εξαφανησαν την μυωπια. Στο αλλο ματι παρεμεινε το 2,25. Τωρα βλεπω τέλεια χωρις γυαλιά και κοντα και μακρια. Μακρια  με το ενα ματι και κοντα με το αλλο. Φυσικα δεν καταλαβαινω οτι τα βλεπω με διαφορετικο ματι. Ολα ειναι πολυ καλα. Δεν ξερω αν τα εγραψα κατανοητα, εδω ειμαι για εξηγησεις αν χρειαστεί

Ναι με την επεμβαση καταρακτη πεφτει η μυωπια αλλα δεν ειναι standar ποσο και αν θα πεσει .Εγω εκανα και στα δυο ματια στα 40 και απο 6,5 κατεβηκε στα 4,5 και στα δυο 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι με την επεμβαση καταρακτη πεφτει η μυωπια αλλα δεν ειναι standar ποσο και αν θα πεσει .Εγω εκανα και στα δυο ματια στα 40 και απο 6,5 κατεβηκε στα 4,5 και στα δυο 

Στο ενα ματι εκανα εγω, στα 45 μου, και απο 2,5 εγινε 0. Μου ειχαν πει οτι θα γινει 0,5 αλλα η γιατρος που πηγα μετα για γυαλιά ειπε οτι ειναι 0. Στο αλλο εχω 2,25.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεγάλη διαφορά στο βαθμό μυωπίας στα δυο μάτια δεν είναι πρόβλημα;

Επεξ/σία από krn
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, krn είπε

Εξαρτάται τι εννοείς μεγαλη διαφορά. Σε μενα η διαφορα ειναι 2,25 βαθμοι, και οχι μονο δεν δημιουργεί προβλημα αλλα με εχει κανει να καταργησω τα γυαλιά και για μακριά και για κοντα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alfeios είπε

Εξαρτάται τι εννοείς μεγαλη διαφορά. Σε μενα η διαφορα ειναι 2,25 βαθμοι, και οχι μονο δεν δημιουργεί προβλημα αλλα με εχει κανει να καταργησω τα γυαλιά και για μακριά και για κοντα

Αν δεν κανω λαθος τοσο μεγαλη διαφορα δημιουργει προβληματα .Κατι εχει γραψει και ο DrNick για αυτο .

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν δεν κανω λαθος τοσο μεγαλη διαφορα δημιουργει προβληματα .Κατι εχει γραψει και ο DrNick για αυτο .

Δεν ειμαι γιατρος και δεν επιμενω. Μιλησα μονο για μενα. Σε μενα ελυσε προβληματα και δεν δημιουργησε

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, krn είπε

Όπως τα είπαν και τα παιδιά παραπάνω. Πάνω από 2,5-3 βαθμούς διαφοράς στα 2 μάτια δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Όσο πιο χαμηλή είναι η μυωπία που θα αφήσουμε στο 1 μάτι τόσο λιγότερα πράγματα θα μπορούμε στα 50+ να κάνουμε/δούμε καθαρά κοντά. Όσο περισσότερο αφήσουμε τόσο θα χάνουμε τη στερεοσκοπική όραση (αντίληψη του βάθους). Ψάχνουμε/βρίσκουμε τη χρυσή τομή. Η όραση είναι και εγκεφαλική λειτουργία και πολλά πράγματα συνηθίζονται και γίνονται αυτόματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε και χωρίς να ενοχλούμαστε. Πχ αυτό που ζει ο alfeios είναι κάτι που δε θα το επιδιώξουμε χειρουργικά σε μια διαθλαστική επέμβαση. Αν προκύψει όμως (είτε σε μια έκτακτη επέμβαση, είτε γιατί η ίδια η φύση -χωρίς επέμβαση- κάνει σε έναν άνθρωπο τα 2 μάτια του με μια τέτοια διαφορά), ο εγκέφαλος προσαρμόζεται και το "μειονέκτημα" (μυωπία) γίνεται τελικά πλεονέκτημα. Πολλά εξαρτώνται και από τις ανάγκες μας. Πχ αυτή η κατάσταση μπορεί να μην καλύψει κάποιον που η κύρια δραστηριότητά του απαιτεί πολύωρη ακριβή κοντινή (γραφίστας) ή μακρινή (πιλότος, επαγγελματίας οδηγός μεγάλων αποστάσεων) όραση.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, DrNick είπε

Όπως τα είπαν και τα παιδιά παραπάνω. Πάνω από 2,5-3 βαθμούς διαφοράς στα 2 μάτια δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Όσο πιο χαμηλή είναι η μυωπία που θα αφήσουμε στο 1 μάτι τόσο λιγότερα πράγματα θα μπορούμε στα 50+ να κάνουμε/δούμε καθαρά κοντά. Όσο περισσότερο αφήσουμε τόσο θα χάνουμε τη στερεοσκοπική όραση (αντίληψη του βάθους). Ψάχνουμε/βρίσκουμε τη χρυσή τομή. Η όραση είναι και εγκεφαλική λειτουργία και πολλά πράγματα συνηθίζονται και γίνονται αυτόματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε και χωρίς να ενοχλούμαστε. Πχ αυτό που ζει ο alfeios είναι κάτι που δε θα το επιδιώξουμε χειρουργικά σε μια διαθλαστική επέμβαση. Αν προκύψει όμως (είτε σε μια έκτακτη επέμβαση, είτε γιατί η ίδια η φύση -χωρίς επέμβαση- κάνει σε έναν άνθρωπο τα 2 μάτια του με μια τέτοια διαφορά), ο εγκέφαλος προσαρμόζεται και το "μειονέκτημα" (μυωπία) γίνεται τελικά πλεονέκτημα. Πολλά εξαρτώνται και από τις ανάγκες μας. Πχ αυτή η κατάσταση μπορεί να μην καλύψει κάποιον που η κύρια δραστηριότητά του απαιτεί πολύωρη ακριβή κοντινή (γραφίστας) ή μακρινή (πιλότος, επαγγελματίας οδηγός μεγάλων αποστάσεων) όραση.

Τελεια εξηγηση

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DrNick είπε

Εμενα με απασχολει η ....πρεσβυωπια!
Εχω κανει την επεμβαση πριν 7 χρονια, lasik, monovision. Τοτε ημουν mid-thirties, τωρα παμε για mid-forties. Ο γιατρος ειχε προτεινει τοτε να μου αφησει αδιορθωτο ενα 0,5-0,75(δεν θυμαμαι ακριβως) σε καθε ματι(υπερμετρωπια?), ωστε να σκατζαρει την πρεσβυωπια οταν αρχισει να εμφανιζεται.
Με βλεπει καθε χρονο ο γιατρος που μου εκανε την επεμβαση, και παροτι ακομη δεν εχει κανει την εμφανιση της η πρεσβυπωπια και τα ματια μου ειναι ακομη τελεια, δεν παυει καθε φορα που με βλεπει να με...προετοιμαζει ψυχολογικα για τον ερχομο της πρεσβυωπιας...

Θελω να χαρω glass-free οραση, να χαρω τα αποτελεσματα της επεμβασης.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχω κανει την επεμβαση πριν 7 χρονια, lasik, monovision. Τοτε ημουν mid-thirties, τωρα παμε για mid-forties. Ο γιατρος ειχε προτεινει τοτε να μου αφησει αδιορθωτο ενα 0,5-0,75(δεν θυμαμαι ακριβως) σε καθε ματι(υπερμετρωπια?), ωστε να σκατζαρει την πρεσβυωπια οταν αρχισει να εμφανιζεται.
Με βλεπει καθε χρονο ο γιατρος που μου εκανε την επεμβαση, και παροτι ακομη δεν εχει κανει την εμφανιση της η πρεσβυπωπια και τα ματια μου ειναι ακομη τελεια, δεν παυει καθε φορα που με βλεπει να με...προετοιμαζει ψυχολογικα για τον ερχομο της πρεσβυωπιας...

Κάνε υπομονή. Αν όντως έχει μείνει υπόλοιπο μυωπίας, η πρεσβυωπία θα σε ενοχλήσει πολύ λιγότερο - τα λέει ο κύριος Γιάννης. Λύση για την πρεσβυωπία που να κάνει τα μάτια μας σαν του 20χρονου δεν υπάρχει... ακόμα... ! :)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, mindreader είπε

Μακαρι να μην σου εμφανιστει πρεσβυωπια αλλα ειναι κριμα να ξαναχρειαζεσαι γυαλια εστω για κοντα .

Με τετοια προοδο επιστημης και τεχνολογιας πως και δεν εχει βρεθει λυση για πρεσβυωπια ?

Εχω διαβασει για καποιες επεμβασης με πολυ προσωρινα ομως αποτελεσματα .

56 λεπτά πριν, DrNick είπε

Οταν η μικρη μου κορη στα 5 της ξεκινησε μυωπια ειχε μονο στο εα ματι 2,5 βαθμους και καθολου στο αλλο .Ο γιατρος μας ειχε πει οτι δεν ηταν καθολυ καλο αυτο .Ευτχως μετα ισοροπησε και στο αλλο ματι .

Δεν το ειχαμε καταλαβει καν οτι εχει μυωπια και νηπιαγωγος προς τιμη της εκανε το παιχιδι για τα μικρα του πειρατη κλεινοντας το ενα ματι και μας καλεσε και μας ειπε οτι κατα την γνωμη της επρεπε να την δει οφθαλμιατρος .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...