Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκανε η αδερφη μου πριν 3 ή 4 μήνες.

μονόδρομος prk μιας κ ειχε καταστρεψει τα ματια της με συνεχη χρηση φακων επαφης.

2 πρωτες ημερες αφορητος πονος σαν καρφιτσες & δεν ανοιγαν τα ματια με αποτελεσμα να τις περασει στο κρεβατι.

3η ημερα ανοιξαν με δυσκολια το πρωι αλλα μπορεσε κ δουλεψε 2 ωρες στον υπολογιστη κ μετα χαλαρωση.

4η-5η-6η μερα σα να μην εχει γινει ποτε επεμβαση. με τα δακρυα & τα χαπια που χορηγηθηκαν ολα ηταν σχεδον τελεια.

πλέον η ζωη συνεχιζεται χωρις γυαλιά κ κυριως χωρις φακους επαφης !!!

• Like 3
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω κανει την επεμβαση πριν 7 χρονια, και ολα τέλεια.

Αλλα συντομα θα τεθει θεμα πρεσβυωπιας, και με απασχολει το θεμα οτι ξανα παλι στη ζωη μου πρεπει να μπουν φακοι επαφης(πολυεστιακοι;) ή...γυαλια...

Πολυ θα θελα να ειναι και η υπολοιπη ζωη μου glass free...

:(

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εγω κανει την επεμβαση πριν 7 χρονια, και ολα τέλεια.

Αλλα συντομα θα τεθει θεμα πρεσβυωπιας, και με απασχολει το θεμα οτι ξανα παλι στη ζωη μου πρεπει να μπουν φακοι επαφης(πολυεστιακοι;) ή...γυαλια...

Πολυ θα θελα να ειναι και η υπολοιπη ζωη μου glass free...

:(

Ποσο ετω εισαι φιλε μου ? Αν οταν εκανες την επεμβαση ησουν κοντα στα 40 θα επρεπε να σου πει ο γιατρος για την τεχνικη (οχι μεθοδο) monovision που σου αφηνει επιτηδες λιγη μυωπια στο ενα ματι για να σκαντζαρει την πρεσβυωπια . Ετσι εκανα εγω στα 50 ειμαι τωρα 60 και χωρις γυαλια ουτε για κοντα ουτε για μακρυα .

1 ώρα πριν, mclein είπε

εκανε η αδερφη μου πριν 3 ή 4 μήνες.

μονόδρομος prk μιας κ ειχε καταστρεψει τα ματια της με συνεχη χρηση φακων επαφης.

2 πρωτες ημερες αφορητος πονος σαν καρφιτσες & δεν ανοιγαν τα ματια με αποτελεσμα να τις περασει στο κρεβατι.

3η ημερα ανοιξαν με δυσκολια το πρωι αλλα μπορεσε κ δουλεψε 2 ωρες στον υπολογιστη κ μετα χαλαρωση.

4η-5η-6η μερα σα να μην εχει γινει ποτε επεμβαση. με τα δακρυα & τα χαπια που χορηγηθηκαν ολα ηταν σχεδον τελεια.

πλέον η ζωη συνεχιζεται χωρις γυαλιά κ κυριως χωρις φακους επαφης !!!

Πολυ γρηγορη αναρωση για prk ...Εχω διαβασει για παραπανω απο μηνα. Μπραβο της .

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολυ γρηγορη αναρωση για prk ...Εχω διαβασει για παραπανω απο μηνα. Μπραβο της .

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τους βαθμούς που διορθώνονται, το μηχάνημα, τον τρόπο αφαίρεσης του επιθηλίου κα. Ακόμα και ο ίδιος γιατρός με την ίδια τεχνική και στο ίδιο μηχάνημα για τους ίδιους βαθμούς μπορεί να δει διαφορές από ασθενή σε ασθενή. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και επιπλέον δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αίσθηση του πόνου.

• Like 1
Δημοσ.

οι βαθμοι ηταν 5.50 στο καθε ματι κ λιγο αστιγματισμο στο δεξι.

το μηχανημα + τα ρεστα δεν τα ξερω.

το κοστος με προβληματιζε εξ'αρχης (1100€ + φπα) για τα δυο ματια.

τελικα ο doc ηταν φοβερος ψυχολογος & πολυ κυριος σε ολα !

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Τι παιζει με την smile..????  Εσεις τι γνωριζετε?

http://www.livemedia.gr/video/171822

Αξιζει να δειτε ολο το βιντεο...(εκθετει την LASIK)

Εμπειρία περίπου 8 ετών και ~800.000 επεμβάσεων. Έγκριση από το FDA το 2016 (πάντα αργούν σε σχέση με Ευρώπη). Θεωρητικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη LASIK αλλά και πιο δύσκολα κάποια χειρουργικά βήματα. Οι μελέτες που τη συγκρίνουν με τη LASIK δεν είναι προφανώς πολλές, δίνουν όμως συγκρίσιμα αποτελέσματα για τις δυο μεθόδους. Είναι μια καινούρια επιλογή που μπαίνει πλάι στις δοκιμασμένες παλιότερες. Το μέλλον θα δείξει..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, DrNick είπε

Εμπειρία περίπου 8 ετών και ~800.000 επεμβάσεων. Έγκριση από το FDA το 2016 (πάντα αργούν σε σχέση με Ευρώπη). Θεωρητικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη LASIK αλλά και πιο δύσκολα κάποια χειρουργικά βήματα. Οι μελέτες που τη συγκρίνουν με τη LASIK δεν είναι προφανώς πολλές, δίνουν όμως συγκρίσιμα αποτελέσματα για τις δυο μεθόδους. Είναι μια καινούρια επιλογή που μπαίνει πλάι στις δοκιμασμένες παλιότερες. Το μέλλον θα δείξει..

Ετσι ακριβως γιατρε και η μεθοδος η νεα αν δεν αποδειχτει καλυτερη φοβαμαι οτι δεν θα το μαθουμε ισως ποτε .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Αν τριψουμε τα ματια μας ποσο δυσκολο ειναι να προκαλεσουμε ανοιγμα του flap???

Ο Μοσχου κλεινει την συζητηση και λεει: ο Παλληκαρης κανει μονο την smile αυτο τα λεει ολα!

ΜΟΣΧΟΥ.mp3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Αν τριψουμε τα ματια μας ποσο δυσκολο ειναι να προκαλεσουμε ανοιγμα του flap???

Ο Μοσχου κλεινει την συζητηση και λεει: ο Παλληκαρης κανει μονο την smile αυτο τα λεει ολα!

ΜΟΣΧΟΥ.mp3

Το flap δεν ανοίγει εύκολα. Ακόμα και όταν θέλουμε να κάνουμε διορθωτική επανεπέμβαση, ειδικά τα flap που έχουν φτιαχτεί με femtosecond laser, είναι πολύ δύσκολο να τα ξανασηκώσουμε, (κάτω από το μικροσκόπιο, με χειρουργικά εργαλεία)! Ωστόσο είναι εύκολο να δημιουργήσουμε μικρομετατωπίσεις τρίβοντας τα μάτια τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση - κάτι που σίγουρα δεν το θέλουμε.

- Iamthagod έχεις pm

Επεξ/σία από DrNick
  • Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, DrNick είπε

Το flap δεν ανοίγει εύκολα. Ακόμα και όταν θέλουμε να κάνουμε διορθωτική επανεπέμβαση, ειδικά τα flap που έχουν φτιαχτεί με femtosecond laser, είναι πολύ δύσκολο να τα ξανασηκώσουμε, (κάτω από το μικροσκόπιο, με χειρουργικά εργαλεία)! Ωστόσο είναι εύκολο να δημιουργήσουμε μικρομετατωπίσεις τρίβοντας τα μάτια τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση - κάτι που σίγουρα δεν το θέλουμε.

- Iamthagod έχεις pm

Οπως ειπα και σε ενα μελος σε π.μ το γραφω και δω:

Δεν επηρεαζομαι απο αυτα που διαβαζω οταν οι περισσοτεροι κανουν και μενουν ευχαριστημενοι..!

Δυο πραγματα με προβληματιζουν:

1. Ποσο καλα δενει το flap? Δεν μιλαω για ατυχημα αλλα στην καθημερινοτητα πχ τριψημο ματιων,πιεση αερα απο μηχανη..

2. Αν το flap επηρεαζει τυχον αλλες μελλοντικες επεμβασεις πχ καταρρακτη

Και συμβιβαζομαι να εχω για παντα καποιο μικρο ποσοστο ξηροφθαλμιας οπως και μικροπροβληματα σε πολυ φως..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Οπως ειπα και σε ενα μελος σε π.μ το γραφω και δω:

Δεν επηρεαζομαι απο αυτα που διαβαζω οταν οι περισσοτεροι κανουν και μενουν ευχαριστημενοι..!

Δυο πραγματα με προβληματιζουν:

1. Ποσο καλα δενει το flap? Δεν μιλαω για ατυχημα αλλα στην καθημερινοτητα πχ τριψημο ματιων,πιεση αερα απο μηχανη..

2. Αν το flap επηρεαζει τυχον αλλες μελλοντικες επεμβασεις πχ καταρρακτη

Και συμβιβαζομαι να εχω για παντα καποιο μικρο ποσοστο ξηροφθαλμιας οπως και μικροπροβληματα σε πολυ φως..

Καλημέρα! Το τρίψιμο των ματιών μετά το πρώτο μετεγχειρητικό διάστημα δεν επηρεάζει το flap. Ούτε ο αέρας κλπ. Κύριε Γιάννη Platano τρίβετε τα μάτια σας;

Όλες οι διαθλαστικές επεμβάσεις επηρεάζουν μελλοντική επέμβαση καταρράκτη και λαμβάνονται υπόψη όταν υπολογίζουμε τη δύναμη του ενδοφακού που μπαίνει κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, DrNick είπε

Καλημέρα! Το τρίψιμο των ματιών μετά το πρώτο μετεγχειρητικό διάστημα δεν επηρεάζει το flap. Ούτε ο αέρας κλπ. Κύριε Γιάννη Platano τρίβετε τα μάτια σας;

Όλες οι διαθλαστικές επεμβάσεις επηρεάζουν μελλοντική επέμβαση καταρράκτη και λαμβάνονται υπόψη όταν υπολογίζουμε τη δύναμη του ενδοφακού που μπαίνει κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Φυσικα αλλα χωρις υπερβολες !!Αν χρειαζοντε ...υπερβολικο τριψιμο κατι αλλο συμβαινει και χρειαζεται επισκεψη σε γιατρο .

Εκανα lasik στα 50 και στα 40 και κατι ειχα κανει κατρακτη και στα δυο ματια .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω ενα ολοκληρωμενο βiντεο Lasik με Femtosecond:

Επεξ/σία από gia_nnis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...