Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Σ'ευχαριστω πολύ να είσαι πάντοτε καλα! Το λειζερ μυωπίας δεν ειναι η ίδια διαδικασία? Πονάει? Γιατι εχω και τον άντρα  μου υποψήφιο για λέιζερ και πλήρως  καθησυχασμένο απ τον πατέρα μου οτι δε θα πονέσει... 

Η εγχείριση καταρράκτη είναι πιο "μεγάλη" επέμβαση, μιας και γίνεται στο εσωτερικό του ματιού, πίσω από την ίριδα. Πρακτικά και στις 2 περιπτώσεις η αναισθησία είναι με σταγόνες. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης η ενόχληση είναι το ίδιο μικρή, σχεδόν ανύπαρκτη. Μετεγχειρητικά, η ενόχληση είναι μια ιδέα εντονότερη μετά τον καταρράκτη (περίπου 1-2 24ωρα αίσθημα σα σκουπαδάκι) σε σχέση με τη LASIK (που είναι ακόμα μικρότερη σε ένταση και διάρκεια 2-3 ώρες). Η PRK για τη μυωπία έχει λίγο περισσότερες ενοχλήσεις από τον καταρράκτη (αίσθημα ξένου σώματος που την 1η-2η μέρα μπορεί και να πεις ότι πονάει) και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 5-6 μέρες. Η καθαρότητα της όρασης εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο (πρακτικά άμεσα αποτελέσματα στη LASIK, λίγο θαμπά στην PRK την 1η βδομάδα και σταθεροποίηση περίπου στο μήνα, όπως και με τον καταρράκτη).

Όλα αυτά καλό είναι να τα ξεκαθαρίσει ο καθένας με το γιατρό του. Πάντα όταν ξέρεις τι να περιμένεις το αντιμετωπίζεις καλύτερα.

• Like 2
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, DrNick είπε

Η εγχείριση καταρράκτη είναι πιο "μεγάλη" επέμβαση, μιας και γίνεται στο εσωτερικό του ματιού, πίσω από την ίριδα. Πρακτικά και στις 2 περιπτώσεις η αναισθησία είναι με σταγόνες. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης η ενόχληση είναι το ίδιο μικρή, σχεδόν ανύπαρκτη. Μετεγχειρητικά, η ενόχληση είναι μια ιδέα εντονότερη μετά τον καταρράκτη (περίπου 1-2 24ωρα αίσθημα σα σκουπαδάκι) σε σχέση με τη LASIK (που είναι ακόμα μικρότερη σε ένταση και διάρκεια 2-3 ώρες). Η PRK για τη μυωπία έχει λίγο περισσότερες ενοχλήσεις από τον καταρράκτη (αίσθημα ξένου σώματος που την 1η-2η μέρα μπορεί και να πεις ότι πονάει) και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 5-6 μέρες. Η καθαρότητα της όρασης εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο (πρακτικά άμεσα αποτελέσματα στη LASIK, λίγο θαμπά στην PRK την 1η βδομάδα και σταθεροποίηση περίπου στο μήνα, όπως και με τον καταρράκτη).

Όλα αυτά καλό είναι να τα ξεκαθαρίσει ο καθένας με το γιατρό του. Πάντα όταν ξέρεις τι να περιμένεις το αντιμετωπίζεις καλύτερα.

Με κάλυψες πληηηρως! Thanks dr! 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, DrNick είπε

Ετσι ακριβως...Εκανα καταρακτη μολις στα 40 μου χωρις ιδιαιτερο προβλημα αλλα πριν τις σταγονες μου εβαλαν ενδοφλεβια και λιγο χαλαρωτικο .Απο 6,5 βαθμους η μυωπια κατεβηκε στους 4,5 και μετη lasik 10 χρονα μετα στο ενα ματι μηδενηστηκε σχεδον.Στο αλλο οπως εχω ξαναγραψει επιτηδες ο γιατρος μου αφησε 0,75 μυωπια για να "αντισταθμιζει"  την ηδη υπαχουσα πρεσβυωπια και 10 χρονια τωρα ειμαι χωρις γυαλια ουτε για μακρυα , ουτε γα κοντα .

• Like 1
Δημοσ.

α) Εχει κάποιος/-α προσωπική άποψη για τις κλινικες: athens vision, athens eye, και eye day clinic? Άμα δεν μπορείτε να ποστάρετε εδω (για ευνοητους λογους), feel free να μου στείλετε κάποιο pm.

β) Πόσες μέρες άδειας θα χρειαστώ απο τη δουλειά περίπου? Δουλευω στο εξωτερικό αλλά θα ήθελα να κάνω την επέμβαση στην Ελλαδα. Συνεπώς θα πρέπει να οργανώσω το χρόνο μου και τις  μέρες μου πολύ καλά. Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα πρέπει να βρίσκομαι στην Ελλαδα για: 

-Προεγχειρητικό έλεγχο
- Ημέρα της επέμβασης
-Ραντεβού εκτίμησης επόμενης μερας
-Ραντεβού σε μια εβδομάδα
-Ραντεβού σε ένα μήνα

Αρα  χοντρικά 5 μέρες άδειας, χωρίς να υπολογίζω πιθανόν χρόνο αναρρωσης μετα την επέμβαση (π.χ. σε περίπτωση PRK)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, greenmachine είπε

α) Εχει κάποιος/-α προσωπική άποψη για τις κλινικες: athens vision, athens eye, και eye day clinic? Άμα δεν μπορείτε να ποστάρετε εδω (για ευνοητους λογους), feel free να μου στείλετε κάποιο pm.

β) Πόσες μέρες άδειας θα χρειαστώ απο τη δουλειά περίπου? Δουλευω στο εξωτερικό αλλά θα ήθελα να κάνω την επέμβαση στην Ελλαδα. Συνεπώς θα πρέπει να οργανώσω το χρόνο μου και τις  μέρες μου πολύ καλά. Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα πρέπει να βρίσκομαι στην Ελλαδα για: 

-Προεγχειρητικό έλεγχο
- Ημέρα της επέμβασης
-Ραντεβού εκτίμησης επόμενης μερας
-Ραντεβού σε μια εβδομάδα
-Ραντεβού σε ένα μήνα

Αρα  χοντρικά 5 μέρες άδειας, χωρίς να υπολογίζω πιθανόν χρόνο αναρρωσης μετα την επέμβαση (π.χ. σε περίπτωση PRK)

Εχεις pm

Για χρονο μια εβδομδα περιπου αλλα αν φορας φακους 10 μερες πριν να μην τους φορεσεις

Μετα σε ενα μηνα επανεξεταση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όπως τα είπε ο εορταζων! Χρόνια πολλά Γιάννη!

Ανάλογα με το γιατρό μπορείς να κάνεις τον προεγχειρητικο την ίδια μέρα με την επέμβαση. Καλό είναι να εχεις ελεύθερη την 1η βδομάδα της επέμβασης για έλεγχο.

Για τα κέντρα, είναι εξαιρετικά κ τα 3. Λεπτομέρειες σε πμ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιαννης Platano,

Σκέφτομαι για Lazer Lasik έχοντας μυωπία 4,5 και αστιγματισμό 1,25 και στα 2 μάτια.

Μηπως μπορεις να στείλεις με p.m εκεί που έκανες και έμεινες ευχαριστημένος?

Απο τιμές κατάλαβα ότι παίζουν στα 2.000,

Υπάρχει πρόβλημα αν φοράω πολλά χρόνια φακούς?

Δημοσ.

Καλησπέρα..έχω 5.5 μυωπία και στα δύο μάτια..σκέφτομαι να κάνω λέιζερ...το κόστος δεν είναι πρόβλημα..νομίζω γύρω στα 2000 είναι..

θα ήθελα να μου πει κάποιος την εμπειρία του αν έχει κάνει και δεύτερον αν καλύπτει η ασφάλεια(ΤΣΜΕΔΕ) έστω ένα ποσό από την επέμβαση..

Περιοχή Θεσσαλονίκη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BarKBank είπε

Γιαννης Platano,

Σκέφτομαι για Lazer Lasik έχοντας μυωπία 4,5 και αστιγματισμό 1,25 και στα 2 μάτια.

Μηπως μπορεις να στείλεις με p.m εκεί που έκανες και έμεινες ευχαριστημένος?

Απο τιμές κατάλαβα ότι παίζουν στα 2.000,

Υπάρχει πρόβλημα αν φοράω πολλά χρόνια φακούς?

Οχι δεν πειραζει αλλα ακομα και πριν το ελεγχο ή την επεμβαση αν αποφασισεις πρεπει να μην τους φορας 10 μερες

Οι τιμες εκει καπου ..παιζουν .

Εχεις pm

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AquaC είπε

Καλησπέρα..έχω 5.5 μυωπία και στα δύο μάτια..σκέφτομαι να κάνω λέιζερ...το κόστος δεν είναι πρόβλημα..νομίζω γύρω στα 2000 είναι..

θα ήθελα να μου πει κάποιος την εμπειρία του αν έχει κάνει και δεύτερον αν καλύπτει η ασφάλεια(ΤΣΜΕΔΕ) έστω ένα ποσό από την επέμβαση..

Περιοχή Θεσσαλονίκη

Με επιφυλλαξη αλλα κανενα ταμειο πια δεν καλυπτει ...

Δημοσ.

Έχω κάνει laser PRK το 2013.Ότι απορία θέλει κάποιος μπορώ Να τη λύσω.

Σε γενικές γραμμές πάντως τέτοιες επεμβάσεις θέλουν αρκετή σκέψη διότι θέλουν προσοχή και υπομονή ως προς την ανάρρωση και θα πρέπει κάποιος να ζυγίζει και τα πιθανά ρίσκα.

Σε εμένα πάντως όλα πήγανε καλά βλέπω 20/20 και είχα αρκετή μυωπία και αστιγματισμο ( 5 μυωπία και 0.75 αστιγματισμο )

Θα πρέπει επίσης κάποιος να μελετήσει καλά τις διαφορές μεταξύ lasik και prk.Προσωπικα δε θα έκανα ποτέ lasik.

Η επέμβαση έγινε σε κέντρο της Αθήνας και μπορώ μέσω ΠΜ να πω που ακριβώς.

Είμαι ευχαριστημένος και έχει αλλάξει η ποιότητα ζωής μου. 

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Atlas1988 είπε

Έχω κάνει laser PRK το 2013.Ότι απορία θέλει κάποιος μπορώ Να τη λύσω.

Σε γενικές γραμμές πάντως τέτοιες επεμβάσεις θέλουν αρκετή σκέψη διότι θέλουν προσοχή και υπομονή ως προς την ανάρρωση και θα πρέπει κάποιος να ζυγίζει και τα πιθανά ρίσκα.

Σε εμένα πάντως όλα πήγανε καλά βλέπω 20/20 και είχα αρκετή μυωπία και αστιγματισμο ( 5 μυωπία και 0.75 αστιγματισμο )

Θα πρέπει επίσης κάποιος να μελετήσει καλά τις διαφορές μεταξύ lasik και prk.Προσωπικα δε θα έκανα ποτέ lasik.

Η επέμβαση έγινε σε κέντρο της Αθήνας και μπορώ μέσω ΠΜ να πω που ακριβώς.

Είμαι ευχαριστημένος και έχει αλλάξει η ποιότητα ζωής μου. 

Ο γιατρος δεν ειναι πιο υπευθυνος να κανει την επιλογη μεθοδου ?

Δημοσ.

Όχι δεν είναι πάντα έτσι διότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.Σε γενικές γραμμές θα σε κατευθύνει αλλά ως συνήθως προτείνουν lasik γιατί έχει μικρότερη μετεγχειρητικη ενόχληση και πιο γρήγορα αποτελέσματα.Ο μέσος υποψήφιος είναι παντελώς άσχετος από τις διαδικασίες και μεθόδους με αποτέλεσμα να τρώει εντελώς αμάσητα όσα λένε οι γιατροί.Βεβαιως και είναι οι ειδικοί βεβαίως και έχουν  τις επιστημονικές γνώσεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει μόνοι μας να κάνουμε την έρευνα μας και να καθορίσουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας , να δούμε από αντικειμενική άποψη Ποια είναι τα υπέρ και τα τα κατά και τέλος να σκεφτούμε ότι αποτελεί μια αισθητική επέμβαση με ότι συνεπάγεται αυτό....Λίγη μελέτη δεν βλάπτει, μια ουσιαστική συζήτηση με γιατρό προϋποθέτει να έχεις και εσύ κάποιες γνώσεις ώστε να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις.

Η prk προτείνεται ως εναλλακτική τις περισσότερες φορές ως προς την lasik σε περίπτωση που έχεις λεπτό κερατοειδή.

Αν ψάξεις αρκετά στο internet και κυρίως σε ξένα site και φόρουμ θα δεις ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο όμως κατά τη δική μου προσωπική άποψη σύμφωνα με.οσα έχω διαβάσει και με βάση τις δικές μου ανάγκες, δεν θα έκανα ΠΟΤΕ lasik.

Δημοσ.

Με σεβασμο σε καθε αποψη το internet δεν ειναι πηγη πληροφορισης για τοσο εξιδικευμενα θεματα . Για μενα ο γιατρος εμπιστοσυνης ειναι το παν . Αυτο κανω μεχρι τωρα στα 60 μου σε καθε περιπτωση σε θεμα υγειας και δεν εχω μετανοιωσει .

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο γιατρος δεν ειναι πιο υπευθυνος να κανει την επιλογη μεθοδου ?

2 ώρες πριν, Atlas1988 είπε

Όχι δεν είναι πάντα έτσι διότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.Σε γενικές γραμμές θα σε κατευθύνει αλλά ως συνήθως προτείνουν lasik γιατί έχει μικρότερη μετεγχειρητικη ενόχληση και πιο γρήγορα αποτελέσματα.Ο μέσος υποψήφιος είναι παντελώς άσχετος από τις διαδικασίες και μεθόδους με αποτέλεσμα να τρώει εντελώς αμάσητα όσα λένε οι γιατροί.Βεβαιως και είναι οι ειδικοί βεβαίως και έχουν  τις επιστημονικές γνώσεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει μόνοι μας να κάνουμε την έρευνα μας και να καθορίσουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας , να δούμε από αντικειμενική άποψη Ποια είναι τα υπέρ και τα τα κατά και τέλος να σκεφτούμε ότι αποτελεί μια αισθητική επέμβαση με ότι συνεπάγεται αυτό....Λίγη μελέτη δεν βλάπτει, μια ουσιαστική συζήτηση με γιατρό προϋποθέτει να έχεις και εσύ κάποιες γνώσεις ώστε να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις.

Η prk προτείνεται ως εναλλακτική τις περισσότερες φορές ως προς την lasik σε περίπτωση που έχεις λεπτό κερατοειδή.

Αν ψάξεις αρκετά στο internet και κυρίως σε ξένα site και φόρουμ θα δεις ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο όμως κατά τη δική μου προσωπική άποψη σύμφωνα με.οσα έχω διαβάσει και με βάση τις δικές μου ανάγκες, δεν θα έκανα ΠΟΤΕ lasik.

Δεν είναι θέμα "προσωπικών" αναγκών αλλά πρώτα ιατρικών δεδομένων.

Συνήθως το PRK μπορεί να γίνει όταν το LASIK δεν επιτρέπεται. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ισχύει το αντίθετο. Γι' αυτό λοιπόν, ο γιατρός είναι πρώτα υπεύθυνος για την επιλογή της μεθόδου. Αν επιτρέπονται και οι 2 τότε μιλάμε για τις ανάγκες του ασθενούς (ψυχολογικές όπως του Atlas, οικονομικές, κοινωνικές κλπ).

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...