Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν διαφοροποιειται το κοστος .Οτε η μεθοοδος αν ειναι lasik ή prk εχει σημασια στο κοστος .

Ουτε κι αυτος....

Οι βαθμοί δεν παίζουν ρόλο, η τεχνική όμως παίζει. Επίσης, ο κάθε γιατρός έχει (προφανώς) δικό του τιμοκατάλογο.. :)

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οι βαθμοί δεν παίζουν ρόλο, η τεχνική όμως παίζει. Επίσης, ο κάθε γιατρός έχει (προφανώς) δικό του τιμοκατάλογο.. :)

Προφανως εχει και δικο του τιμοκαταλογο ο καθε γιατρος .Εγω σε αυτον που καναμε οικογενειακως μου ειχε πει ιδια τιμη ανεξαρτητα απο την τεχνκη και για την κλινικη και για αυτον . Καναμε και οι 3 Lasik με δικια του προτροπη αφου δεν υπηρχε λογος για prk.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ωραίος ο georgeman!!  :-)

επόμενες ερωτήσεις..

είχες πάει και σε άλλα κέντρα laser? 

αν ναι, γιατί κατέληξες στο athens vision? 

από άποψη κόστους είχαν διαφορά?

πόση μυωπία είχες στο κάθε μάτι?

διαφοροποιείται το κόστος ανάλογα με την μυωπία?

3.5/4.5 είχα και λίγο αστιγματισμό.

Δεν ξέρω αν έχεις πάρα πολύ (πάνω από 8-9) αν χρειάζεται να έχεις πολύ παχύ κερατοειδή για να είσαι κατάλληλος. Αλλά σε τέτοια νούμερα και από 8-9 να πάει 1-2 και πάλι εξαιρετική βελτίωση είναι.

Από άποψη κόστους, δε με ενδιέφερε γιατί είχα τα χρήματα και ήθελα ό,τι καλύτερο και όχι γκρίζες ζώνες τύπου "τόσα με απόδειξη, τόσα χωρίς" κλπ ή "1000 η επέμβαση και 400 τα κολλύρια και 150 ο έλεγχος και και και και". (Ναι, τα άκουσα από γνωστούς κι αυτά).

Anyway, επειδή όσους ρώταγα έπαιρνα και μια διαφορετική γνώμη, αποφάσισα να εμπιστευτώ τον γιατρό του κου Γιάννη που έχει κάνει όλη του η οικογένεια και σε ένα του παιδί είπε όχι. (Αλλά και σε εμένα είπε ότι περίπου το 15% των ανθρώπων δεν είναι κατάλληλοι για laser, εγώ είμαι ΟΚ και για τις 2 μεθόδους).

Η μέθοδος LASIK ή PRK δεν διαφορροποιεί το κόστος, ούτε και οι βαθμοί, αφού η ουσιαστική έπεμβαση (laser) δεν είναι παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Φαντάζομαι ότι αν θέλει κανείς την απόλυτα φτηνή επέμβαση, θα βρει και με κάτω από 1500€.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως εχει και δικο του τιμοκαταλογο ο καθε γιατρος .Εγω σε αυτον που καναμε οικογενειακως μου ειχε πει ιδια τιμη ανεξαρτητα απο την τεχνκη και για την κλινικη και για αυτον . Καναμε και οι 3 Lasik με δικια του προτροπη αφου δεν υπηρχε λογος για prk.

Φαντάζομαι να έκανε στο 2ο και τον 3ο μια έκπτωση.. :)

Υπάρχει οικονομική διαφορά τουλάχιστον ως προς το κόστος των αναλωσίμων, οπότε αρκετοί γιατροί δίνουν και διαφορετικές τιμές για PRK / LASIK / femtoLASIK.

Δημοσ.

Φαντάζομαι να έκανε στο 2ο και τον 3ο μια έκπτωση.. :)

Υπάρχει οικονομική διαφορά τουλάχιστον ως προς το κόστος των αναλωσίμων, οπότε αρκετοί γιατροί δίνουν και διαφορετικές τιμές για PRK / LASIK / femtoLASIK.

Το κοστος των αναλωσιμων μετα δεν εχει διαφορα μεγαλυτερη των 50 ευρω οποτε εγω το θεωρω αμελητεο .

3.5/4.5 είχα και λίγο αστιγματισμό.

Δεν ξέρω αν έχεις πάρα πολύ (πάνω από 8-9) αν χρειάζεται να έχεις πολύ παχύ κερατοειδή για να είσαι κατάλληλος. Αλλά σε τέτοια νούμερα και από 8-9 να πάει 1-2 και πάλι εξαιρετική βελτίωση είναι.

Από άποψη κόστους, δε με ενδιέφερε γιατί είχα τα χρήματα και ήθελα ό,τι καλύτερο και όχι γκρίζες ζώνες τύπου "τόσα με απόδειξη, τόσα χωρίς" κλπ ή "1000 η επέμβαση και 400 τα κολλύρια και 150 ο έλεγχος και και και και". (Ναι, τα άκουσα από γνωστούς κι αυτά).

Anyway, επειδή όσους ρώταγα έπαιρνα και μια διαφορετική γνώμη, αποφάσισα να εμπιστευτώ τον γιατρό του κου Γιάννη που έχει κάνει όλη του η οικογένεια και σε ένα του παιδί είπε όχι. (Αλλά και σε εμένα είπε ότι περίπου το 15% των ανθρώπων δεν είναι κατάλληλοι για laser, εγώ είμαι ΟΚ και για τις 2 μεθόδους).

Η μέθοδος LASIK ή PRK δεν διαφορροποιεί το κόστος, ούτε και οι βαθμοί, αφού η ουσιαστική έπεμβαση (laser) δεν είναι παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Φαντάζομαι ότι αν θέλει κανείς την απόλυτα φτηνή επέμβαση, θα βρει και με κάτω από 1500€.

Σε ευχαριστω για την εμπιστοσυνη ...Μερικες φορες κινδυνεψα να παρεξηγηθω οτι εχω

οφελος ...Εγω απλα εξεφρασα προσωπικη αποψη με παραδειγματα μεσα στην οικογενεια μου

• Thanks 1
Δημοσ.

Το κοστος των αναλωσιμων μετα δεν εχει διαφορα μεγαλυτερη των 50 ευρω οποτε εγω το θεωρω αμελητεο .

Δεν αναφέρομαι στα κολλύρια μετά, αλλά στα αναλώσιμα του χειρουργείου. Τα μιας χρήσης αναλώσιμα ακριβείας του μηχανικού μικροκερατόμου για το LASIK κοστίζουν αρκετά, όπως επίσης και το ίδιο το μηχάνημα έχει ένα υψηλό κόστος αγοράς και συντήρησης. Αν μιλήσουμε για femtosecond LASIK το κόστος είναι ακόμα ψηλότερο. Το ίδιο για πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις (εξατομικευμένες).

Στο PRK το κόστος της προετοιμασίας του κερατοειδούς πριν το LASER είναι αμελητέο εως και μηδενικό σε κάποια μηχανήματα...

Είναι επιλογή του γιατρού σας να απορροφήσει τη διαφορά (και προς τιμή του να σας προτρέψει για το "ακριβότερο" LASIK).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα τι ακριβως μας λες?οτι τα 30 εως 100ε για τα αναλωσιμα ειναι κοστος που δικαιολογει τα 2+χιλ ?

Ενα μηχανημα κλινικης με 5 10 γιατρους χ 50 εγχειρησεις την μερα ειναι ακριβο?

Τεσπα το χω γραψει οποιος κοβει ακομη με ξυραφι ειναι απλα απληστος...

Στην κωνσ.πολη παει χιλιαρικο με 500hz k femto .mumbai στους ομιλητες της zeiss των τοτε νεων τεχνικων intralase k smile 400ε εως 1000

Έχετε κάποια άποψη για το οφθαλμιατρείο αθηνών;

http://www.ophthalmiatreio.gr/

Κάποιος που να έκανε εκεί την επέμβαση να μας πει τις εμπειρίες του και το αν υπήρχε σωστή και τακτική παρακολούθηση μετά την επέμβαση. Με ενημέρωσαν ότι το κόστος είναι 1500 ευρώ από το τηλέφωνο κιόλας οπότε φαντάζομαι είναι ανεξάρτητα από την περίπτωση.

εχω την εντυπωση οτι εχω διαβασει κοντα στα 1000 Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Εχετε καποια προταση ( με πμ αν υπαρχει θεμα) για θεσσαλονικη? Εχω 1.5 και 1.75 μυπωπικο αστιγματισμο και φοραω γυαλια εδω και 3 χρονια ( ειμαι 28) και δεν παλευεται καθολου!

Δημοσ.

Τωρα τι ακριβως μας λες?οτι τα 30 εως 100ε για τα αναλωσιμα ειναι κοστος που δικαιολογει τα 2+χιλ ?

Ενα μηχανημα κλινικης με 5 10 γιατρους χ 50 εγχειρησεις την μερα ειναι ακριβο?

Τεσπα το χω γραψει οποιος κοβει ακομη με ξυραφι ειναι απλα απληστος...

Στην κωνσ.πολη παει χιλιαρικο με 500hz k femto .mumbai στους ομιλητες της zeiss των τοτε νεων τεχνικων intralase k smile 400ε εως 1000

εχω την εντυπωση οτι εχω διαβασει κοντα στα 1000

Εγώ συζήταγα για διαφορά στο κόστος ανάμεσα σε διαφορετικές μεθόδους.

Από εκεί και πέρα το κόστος της επέμβασης δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα.

Πληρώνεις αγορά + συντήρηση μηχανήματος, λοιπό εξοπλισμό (δε βάζεις ένα μηχάνημα σε ένα κενό δωμάτιο, θες ειδικό κλιματισμό με σταθερές συνθήκες υγρασίας, κλιβάνους αποστείρωσης κλπ), αμοιβές προσωπικού, ενοίκιο κτηρίου κλπ. Και προφανώς κέρδος της κλινικής.

Και η αμοιβή γιατρού που καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους προφανώς είναι και η περιοχή/χώρα (με άλλα λόγια ο ανταγωνισμός).

Γι αυτό και ενώ η τεχνολογία έχει προχωρήσει αλματωδώς την τελευταία δεκαετία, οι τιμές έχουν πέσει τουλάχιστον 50%.

Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ,θέλω να πετάξω τα γυαλιά μετά από τριάντα χρόνια.δεν έχω πολύ μυωπία 1,75 αλλά σκέφτομαι να το κάνω.εχει ακούστα κάποιος το ορασις? είναι συμβεβλημένο με την ασφάλεια μου που μου καλύπτει το 60 %.στειλτε μου πμ τις προτάσεις σας για γιατρούς και κεντρα

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Δεν το περίμενα πως θα καθόμουν να διαβάσω το 50% ενός τόσο μεγάλου thread!

Ονομάζομαι Τάσος, 26 χρονών και έχω σταθερά του λάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια 1,25 μυωπία στο ένα μάτι και μάλλον 0,25 στο άλλο μάτι. Πριν 4 χρόνια έκανα την πρώτη μέτρηση αλλά πιστεύω πως από πριν τα 18 είχε φτάσει στα 1,00 η μυωπία και κάποια στιγμή έγινε 1,25, απλά επειδή βλέπω καθαρά από το ένα μάτι δεν χρειάστηκα ποτέ γυαλιά.

Αυτή τη στιγμή φοράω γυαλιά μόνο για τον υπολογιστή καθώς υπάρχει μια δυσκολία στα ψηλά γράμματα χωρίς γυαλιά. Επίσης αναμένω την νέα γενιά VR για να πάρω ένα Oculus ή Vive και δεν ξέρω αν η μυωπία θα δημιουργήσει πρόβλημα!

Ένας οφθαλμίατρος του ΙΚΑ/ΠΕΔΥ/Whatever στον οποίο πήγα να επιβεβαιώσω τους βαθμούς μυωπίας μου είπε πως μπορεί να μου κάνει την επέμβαση και μόνο για το ένα μάτι θα πάρει μόνο 500€! Υποτίθεται πως αυτό είναι το κόστος για το μηχάνημα και πως ο ίδιος δεν ήθελε κάποια αμοιβή (υπάρχει κανείς που το πιστεύει αυτό;!)

Αν είναι πράγματι τόσο φτηνά για το ένα μάτι (500€ - 1000€) τότε θα ήθελα να την κάνω να τελειώνω, αλλά δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ. Κύριε Γιάννη θα μπορούσες να μου στείλεις την πρότασή σου; Επίσης ξέρει κανείς ποιο εύρος τιμών είναι λογικό για διόρθωση σε ένα μόνο μάτι;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Τάσος, 26 χρονών και έχω σταθερά του λάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια 1,25 μυωπία στο ένα μάτι και μάλλον 0,25 στο άλλο μάτι. Πριν 4 χρόνια έκανα την πρώτη μέτρηση αλλά πιστεύω πως από πριν τα 18 είχε φτάσει στα 1,00 η μυωπία και κάποια στιγμή έγινε 1,25, απλά επειδή βλέπω καθαρά από το ένα μάτι δεν χρειάστηκα ποτέ γυαλιά.

Αυτή τη στιγμή φοράω γυαλιά μόνο για τον υπολογιστή καθώς υπάρχει μια δυσκολία στα ψηλά γράμματα χωρίς γυαλιά. Επίσης αναμένω την νέα γενιά VR για να πάρω ένα Oculus ή Vive και δεν ξέρω αν η μυωπία θα δημιουργήσει πρόβλημα!

Ένας οφθαλμίατρος του ΙΚΑ/ΠΕΔΥ/Whatever στον οποίο πήγα να επιβεβαιώσω τους βαθμούς μυωπίας μου είπε πως μπορεί να μου κάνει την επέμβαση και μόνο για το ένα μάτι θα πάρει μόνο 500€! Υποτίθεται πως αυτό είναι το κόστος για το μηχάνημα και πως ο ίδιος δεν ήθελε κάποια αμοιβή (υπάρχει κανείς που το πιστεύει αυτό;!)

Αν είναι πράγματι τόσο φτηνά για το ένα μάτι (500€ - 1000€) τότε θα ήθελα να την κάνω να τελειώνω, αλλά δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ. Κύριε Γιάννη θα μπορούσες να μου στείλεις την πρότασή σου; Επίσης ξέρει κανείς ποιο εύρος τιμών είναι λογικό για διόρθωση σε ένα μόνο μάτι;

Σου ετσιλα pm .... Οι τιμες κυμαινοντε απο 1500 εως και 3500 που ζητησε καποιος Καναελοπουλος σε γνωστο ...Υπερβολικη τιμη .Στα 2000 και τα δυο ματια να υπολογιζεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Σου ετσιλα pm .... Οι τιμες κυμαινοντε απο 1500 εως και 3500 που ζητησε καποιος Καναελοπουλος σε γνωστο ...Υπερβολικη τιμη .Στα 2000 και τα δυο ματια να υπολογιζεις

Η τιμή που λέει ο Τάσος (500€) είναι - όπως του λέει ο γιατρός του - για το κέντρο μόνο, ο ίδιος ο γιατρός δε θα πάρει τίποτα (!).

Τάσο γνώμη μου είναι ότι στην βασική σου ερώτηση έχεις απαντήσει μόνος σου.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δυο. Η αλήθεια είναι πως αν το κόστος είναι άνω των 1000€, δεν θα ήθελα να μπλέξω.

Δεν είναι ότι δεν μπορώ να δω χωρίς γυαλιά, θα ήθελα να απαλλαχτώ αν για το ένα μάτι είχε το 75% του κόστους σε σχέση με τα 2 μάτια αλλά μάλλον δεν συμφέρει. Θα περιμένω μάλλον 1-2 χρόνια να επιβεβαιώσω πως δεν αυξάνετε άλλο η μυωπία και ίσως να πέσουν και οι τιμές!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...