Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παραπανω απο εναμισυ μηνα ? Ο γιατρος τον ειχε ενημερωσει για αυτη την καθυστεριση ?

ο γιατρος ειπε θα βλεπω καλα τον πρωτο μηνα οπως και εγινε αλλα μετα θελει εως 3 μηνες με 6 μηνες να διορθωθουν καποιες μικρες λεπτομερειες..

• Like 2
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι δύσκολη όχι μόνο η επέμβαση, αλλά και ο προεγχειρητικός έλεγχος. Αν καταφέρεις να απαλλαχθείς από τη μυωπία θα βλέπεις πολύ καλύτερα απ' ότι σήμερα με τα γυαλιά. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αν δεν γίνεται το laser. Γιατί δεν ψάχνεις κάτι τέτοιο;

Μονο ενδοφακοι αλλα δεν ειναι και το πιο απλο .

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα κι εγώ να μάθω τιμές αν γνωρίζουμε.

Πάντως μια φίλη μου, μου είπε πως είχε κάνει laser στα μάτια και μετά από κάποια χρόνια (όχι πολλά) η μυωπία επανήλθε και πάλι. Μου είπε επίσης πως το ίδιο συνέβη σε μια Γαλλίδα φίλη της και γενικά ήθελε να μου πει ότι το Laser είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση.

Δημοσ.

Πάντως μια φίλη μου, μου είπε πως είχε κάνει laser στα μάτια και μετά από κάποια χρόνια (όχι πολλά) η μυωπία επανήλθε και πάλι. Μου είπε επίσης πως το ίδιο συνέβη σε μια Γαλλίδα φίλη της και γενικά ήθελε να μου πει ότι το Laser είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση.

Καποιο προβλημα θα ειχε η φιλη σου ....

Τιμες απο 1500 ευρω και πανω .....Στα 2000 ειναι οι πιο πολλες.

Μην λυπηθεις τα τυχον 500 ευρω για τα ματια σου .Βρες  γιατρο εμπιστοσυνης εστω απο γνωστους που εκαναν την  επεμβαση .

• Like 1
Δημοσ.

Η μυωπία σταθεροποιείται όταν σταματάει η ανάπτυξη. Στα 16; 18; 20;

Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν περιπτώσεις που μεγαλώνει ακόμα και στα 30-40 ή και πιο μετά. Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε με τη φίλη σου, παρά επανήλθε.

Οι τιμές όπως τις είπε ο Γιάννης.

• Like 2
Δημοσ.

Η μυωπία σταθεροποιείται όταν σταματάει η ανάπτυξη. Στα 16; 18; 20;

Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν περιπτώσεις που μεγαλώνει ακόμα και στα 30-40 ή και πιο μετά. Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε με τη φίλη σου, παρά επανήλθε.

Οι τιμές όπως τις είπε ο Γιάννης.

Ποτε δεν γινεται επεμβαση παντως πριν τα 18 . Ένα μηνα πριν τα κλεισει εκανε η κορη μου που εχει κλεισει τα 29 τωρα αλλα ειχε 3 χρονια σταθερη .

Ατυπα για αντρες βαζουν το 20ο ετος σαν ελαχιστο οριο .

• Like 2
Δημοσ.

Με αστιγματισμό γύρω στο 5 και στα δυο μάτια και 0,75 μυωπία στο ένα θέλω να κάνω lazer. Έχετε να προτείνεται κάποιο ιατρείο στην περιοχή της Πάτρας καθώς και τιμές; Όταν είχα ρωτήσει κάποιον οφθαλμίατρο πριν 4-5 χρόνια μου είχε πει ένα ποσό γύρω στις 2.500, αλλά από ότι έχω καταλάβει οι τιμές έχουν μειωθεί (;).

Δημοσ.

Με αστιγματισμό γύρω στο 5 και στα δυο μάτια και 0,75 μυωπία στο ένα θέλω να κάνω lazer. Έχετε να προτείνεται κάποιο ιατρείο στην περιοχή της Πάτρας καθώς και τιμές; Όταν είχα ρωτήσει κάποιον οφθαλμίατρο πριν 4-5 χρόνια μου είχε πει ένα ποσό γύρω στις 2.500, αλλά από ότι έχω καταλάβει οι τιμές έχουν μειωθεί ( ;).

Εχουν μειωθει αλλα καλυτερα φιλε μου να ερχοσουν Αθηνα .

2 ωρες δρομος ειναι . Εδω υπαρχεουν αρκτα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Έρχεται σιγά σιγά ο καιρός μετά από 7 χρόνια για νέα γυαλιά οράσεως (1 απλό για το σπίτι/δεύτερο/πάντα πρέπει να υπάρχει), 1 "καλό", καθώς και 1 ηλίου/μυωπίας, λόγω φθοράς όλων.

Σκέφτομαι πως αντί να μπω στη διαδικασία να δώσω 700 ευρώ και μετά να χαιρετήσω για άλλη μια 7ετία+ την προοπτική για laser, μήπως θα ήταν καλύτερα να δώσω 1500-2000 και να ξενοιάσω για πολλά χρόνια.

Είμαι 27, έχω 4,5/3,5 και λίγο αστιγματισμό. Κατά καιρούς οι γιατροί με βρίσκουν λίγο πάνω/λίγο κάτω (μια διαφορά της τάξης του 0.25 - ένας μου είχε πει πριν χρόνια για μισό βαθμό διαφορά με λιγότερο αστιγματισμό), ωστόσο για να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ και 7 χρόνια με τα ίδια γυαλιά, φαντάζομαι ότι δεν έχει ανέβει.

Χρήματα υπάρχουν στην άκρη, ωστόσο φοβάμαι να προχωρήσω για 3 λόγους:

1) Δεν με παρακολουθεί κάποιος συγκεκριμένος οφθαλμίατρος όλα αυτά τα χρόνια και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου δεν τους εμπιστεύομαι. Δηλαδή μπορεί να μην είμαι 100% κατάλληλος για την επέμβαση για κάποιο λόγο και να μην αναφερθεί καν για να πάρει τα χρήματα ή οτιδήποτε σχετικό.

2) Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μη διορθωθεί εντελώς και πάλι να χρειάζομαι γυαλιά έστω και περιστασιακά (π.χ. για 0.5-0.75 βαθμούς).

3) Με την άδεια τι χορηγείται; Αν δίνουν π.χ. μόνο 10 ημέρες, θα μπορώ να δουλέψω μετά από αυτό το διάστημα; Η δουλειά μου περιλαμβάνει πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη υπολογιστή.

Ακούω τις απόψεις σας :-)

Δημοσ.

Έρχεται σιγά σιγά ο καιρός μετά από 7 χρόνια για νέα γυαλιά οράσεως (1 απλό για το σπίτι/δεύτερο/πάντα πρέπει να υπάρχει), 1 "καλό", καθώς και 1 ηλίου/μυωπίας, λόγω φθοράς όλων.

Σκέφτομαι πως αντί να μπω στη διαδικασία να δώσω 700 ευρώ και μετά να χαιρετήσω για άλλη μια 7ετία+ την προοπτική για laser, μήπως θα ήταν καλύτερα να δώσω 1500-2000 και να ξενοιάσω για πολλά χρόνια.

Είμαι 27, έχω 4,5/3,5 και λίγο αστιγματισμό. Κατά καιρούς οι γιατροί με βρίσκουν λίγο πάνω/λίγο κάτω (μια διαφορά της τάξης του 0.25 - ένας μου είχε πει πριν χρόνια για μισό βαθμό διαφορά με λιγότερο αστιγματισμό), ωστόσο για να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ και 7 χρόνια με τα ίδια γυαλιά, φαντάζομαι ότι δεν έχει ανέβει.

1) Δεν με παρακολουθεί κάποιος συγκεκριμένος οφθαλμίατρος όλα αυτά τα χρόνια και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου δεν τους εμπιστεύομαι. Δηλαδή μπορεί να μην είμαι 100% κατάλληλος για την επέμβαση για κάποιο λόγο και να μην αναφερθεί καν για να πάρει τα χρήματα ή οτιδήποτε σχετικό.

2) Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μη διορθωθεί εντελώς και πάλι να χρειάζομαι γυαλιά έστω και περιστασιακά (π.χ. για 0.5-0.75 βαθμούς).

3) Με την άδεια τι χορηγείται; Αν δίνουν π.χ. μόνο 10 ημέρες, θα μπορώ να δουλέψω μετά από αυτό το διάστημα; Η δουλειά μου περιλαμβάνει πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη υπολογιστή.

Φιλε μου νομιζω ότι αξιζει και με το παραπανω να κανεις την επεμβαση αλλα με την συμφωνη γνωμη γιατρου εμπιστοσύνης .

Ο σωστος ελεγχος πριν είναι παρα πολύ σημαντικος.Δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να μην διορθωθεί 100% γιατι εχεις λιγους βαθμούς .

Αν κανεις lasik όπως εγω την τριτη μερα ηρθα κανονικα στη δουλεια αν και ειχα δυνατοτητα για αδεια . Με prk αν για καποιο λογο δεν μπορεις lasik θελει παραπανω μερες .

Αυτό που λες για τα γυαλια το επαθα κι εγω που λιγους μηνες πριν την επεμβαση ειχα δωσει 1200 ευρω (πριν 9 χρονια) για καλο σκελετο και πολυεστιακα γυαλια .

• Like 2
Δημοσ.

1. Όλα αυτά τα χρόνια πλέον είμαι 30..ποτέ δεν είχα στάνταρ οφθαλμίατρο,έβρισκα κάποιον και πήγαινα για έλεγχο..στη διαδικασία του laser μπήκα όταν έκανε η ξαδέρφη μου,άφησα ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών είδα πως είναι ευχαριστημένη και αποφάσισα και εγώ να πάω στον ίδιο γιατρό,τώρα 6 μήνες μετά την επέμβαση(έκανα την PRK) είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

2. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει από 0,25 έως και 1 βαθμός,σε εμένα που είχα 6 μυωπία και στα 2 μάτια και 0,75 αστιγματισμό στο δεξί..δεν έμεινε τίποτα,απλά με την PRK η όραση αργεί να επανέλθει στο 100%,αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα του θέματος θα καταλάβεις.

3. Αν κάνεις την PRK είναι απαγορευτικό για 15-20 μέρες να λιώνεις μπροστά από ένα υπολογιστή.

• Like 2
Δημοσ.

Πέρα από τις διαφορές της τάξης του 0.25-0.50 που είναι το όριο για να πει κάποιος ότι οι βαθμοί του είναι σταθεροί, το σημαντικότερο κομμάτι είναι οι εξετάσεις που γίνονται στο κέντρο που θα γίνει το laser. Αυτές είναι αντικειμενικές και όταν τις δει προσεκτικά ο οφθαλμίατρος μπορεί να σου πει σίγουρα.

Μπορείς να έχεις σταθερά 3,5 βαθμούς τα τελευταία 10 χρόνια και παρόλα αυτά να μην επιτρέπεται να πειράξεις τα μάτια σου.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από τις διαφορές της τάξης του 0.25-0.50 που είναι το όριο για να πει κάποιος ότι οι βαθμοί του είναι σταθεροί, το σημαντικότερο κομμάτι είναι οι εξετάσεις που γίνονται στο κέντρο που θα γίνει το laser. Αυτές είναι αντικειμενικές και όταν τις δει προσεκτικά ο οφθαλμίατρος μπορεί να σου πει σίγουρα.

Μπορείς να έχεις σταθερά 3,5 βαθμούς τα τελευταία 10 χρόνια και παρόλα αυτά να μην επιτρέπεται να πειράξεις τα μάτια σου.

Αν και σπανιο δεν αποκλειεται !!!!

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ, 

έχω 5,5+5,25 μυωπία και αστιγματισμό γύρω στο 1,5-σταθερά αρκετά χρόνια. Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό να κάνω την επέμβαση, αλλά κάτι βιντεάκια στο Youtube με ειχαν αποτρέψει και το παράταγα  :P

Πήρα την απόφαση λοιπόν πριν μερικούς μήνες, και βρήκα γιατρό μέσω γνωστού στο κέντρο, πολύ εμπειρο και και με μεγαλη πελατεια κτλ στην αττική. Γενικά πατριάρχης ο ανθρωπος. Τιμή όλα μαζί κάτι λιγότερο απο 1500€. Μετά απο πολλές εξετάσεις μου είπε πως μπορώ να κανω Lasic ή PRK, απλά θα πρότεινε PRK καθώς μετά το πάχος του ματιού θα είναι οριακά μετα και θέλει να κοιμάται ησυχος τα επομενα 20 χρόνια. Επίσης είναι λιγότερο επεμβατική ως μέθοδος.  

Του χω εμπιστοσύνη, οπότε σε λίγες ώρες θα κάνω PRK  :D

Αυτό που μου κάνει εντύπωση διαβάζοντας πολλά εδω μέσα είναι πως δε μου έδωσε συμβουλες τυπου λιγες ωρες στην οθονη pc, να μη σηκωνω βαρη κτλ. κι ας τον ρωτησα. Να τονίσω πως τα μάτια μου είναι σε άριστη κατάσταση καθώς δεν εχουν ταλαιπωρηθεί με φακούς επαφής πχ

Ολα κανονικά μου είπε, μονο για ενα 6μηνο προσοχη στον ηλιο και να βγαινω παντα εξω με γυαλια ηλιου. Ότι πιιθανοτητες υπάρχουν πριν απ το χειρουργειο για αποκολληση, το ίδιο θα είναι και μετά. 3η-4η μέρα θα μου βγαλει ο ιδιος τον φακό επαφής που θα χει τοποθετησει, και μεχρι 1 βδομαδα μαξ θα χω που και που θολούρες και να μην ανησυχω. Γενικα πολύ λίγο χρόνο αναρρωσης μου έδωσε ίσως λόγω ηλικιας (30+) και καταστασης του ματιού.

Όπως και να χει, θα ενημερώσω τις επόμενες μέρες για τα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ, 

έχω 5,5+5,25 μυωπία και αστιγματισμό γύρω στο 1,5-σταθερά αρκετά χρόνια. Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό να κάνω την επέμβαση, αλλά κάτι βιντεάκια στο Youtube με ειχαν αποτρέψει και το παράταγα  :P

Πήρα την απόφαση λοιπόν πριν μερικούς μήνες, και βρήκα γιατρό μέσω γνωστού στο κέντρο, πολύ εμπειρο και και με μεγαλη πελατεια κτλ στην αττική. Γενικά πατριάρχης ο ανθρωπος. Τιμή όλα μαζί κάτι λιγότερο απο 1500€. Μετά απο πολλές εξετάσεις μου είπε πως μπορώ να κανω Lasic ή PRK, απλά θα πρότεινε PRK καθώς μετά το πάχος του ματιού θα είναι οριακά μετα και θέλει να κοιμάται ησυχος τα επομενα 20 χρόνια. Επίσης είναι λιγότερο επεμβατική ως μέθοδος.  

Του χω εμπιστοσύνη, οπότε σε λίγες ώρες θα κάνω PRK  :D

Αυτό που μου κάνει εντύπωση διαβάζοντας πολλά εδω μέσα είναι πως δε μου έδωσε συμβουλες τυπου λιγες ωρες στην οθονη pc, να μη σηκωνω βαρη κτλ. κι ας τον ρωτησα. Να τονίσω πως τα μάτια μου είναι σε άριστη κατάσταση καθώς δεν εχουν ταλαιπωρηθεί με φακούς επαφής πχ

Ολα κανονικά μου είπε, μονο για ενα 6μηνο προσοχη στον ηλιο και να βγαινω παντα εξω με γυαλια ηλιου. Ότι πιιθανοτητες υπάρχουν πριν απ το χειρουργειο για αποκολληση, το ίδιο θα είναι και μετά. 3η-4η μέρα θα μου βγαλει ο ιδιος τον φακό επαφής που θα χει τοποθετησει, και μεχρι 1 βδομαδα μαξ θα χω που και που θολούρες και να μην ανησυχω. Γενικα πολύ λίγο χρόνο αναρρωσης μου έδωσε ίσως λόγω ηλικιας (30+) και καταστασης του ματιού.

Όπως και να χει, θα ενημερώσω τις επόμενες μέρες για τα αποτελεσματα.

Καλα αποτελεσματα να εχεις .Ποσο ετων εισαι ?Ρωτα τον ποσο χρονο αποκαταστασης θελει η prk.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...