Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα παλια 6,5 βαθμούς αλλα μετα από επεμβαση καταρακτη στα 40 ειχε μεινει καπου 4,5 στο κάθε ματι .

Επειδή υπηρχε και πρεσβυωπια (φοραγα πανάκριβα πολυεστιακα γυαλια) ο γιατρος μου αφησε 0,75 στο ένα ματι για να εξισοροπει την πρεσβυωπια αλοιως θα ηθελα γυαλια για κοντα (μεθοδος monovision) μετα από συνενοηση μαζι μου .

https://www.ophthalmica.gr/el/tmimata/item/68-presbylasik-monovision-techniques.html

Αυτό να το προσεξουν ολοι ανω των 40 που σκοπευουν να κανουν laser .Η πρεσβυωπια δεν διορθωνεται .

9 χρονια τωρα δεν φοραω καθολου γυαλια .

Με ψιλομπερδεψες.

Αφου εχεις πρεσβυωπια, πως δεν φορας γυαλια;

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με ψιλομπερδεψες.

Αφου εχεις πρεσβυωπια, πως δεν φορας γυαλια;

Γιατι μου αφησε λιγη μυωπια στο ένα ματι να "σκατζαρει" την πρεσβυωπια .Αν κλεισω το αριστερο ματι δεν βλεπω πολύ καλα μακρυα οσο με το δεξι αλλα και με τα δυο ανοιχτα μια χαρα είναι .

Αν μου μηδενιζε την μυωπια και στα δυο ματια για κοντα θα  ηθελα γυαλια οπωσδήποτε .

Διαβασε τον συνδεσμο που εβαλα για monovision ή γραψτο στο google

Δημοσ.

Γιατι μου αφησε λιγη μυωπια στο ένα ματι να "σκατζαρει" την πρεσβυωπια .Αν κλεισω το αριστερο ματι δεν βλεπω πολύ καλα μακρυα οσο με το δεξι αλλα και με τα δυο ανοιχτα μια χαρα είναι .

Αν μου μηδενιζε την μυωπια και στα δυο ματια για κοντα θα  ηθελα γυαλια οπωσδήποτε .

Έτσι ακριβώς. Μπορείς να ζητήσεις από το γιατρό σου να σου το δείξει χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη διόρθωση με γυαλιά στο ιατρείο, ή ακόμα καλύτερα με φακούς επαφής.

• Like 1
Δημοσ.

Και εμενα μου αφησε (εχουμε και τον ιδιο γιατρο αν θυμασαι!),

αλλα παντα μου λεει οταν τον βλεπω, οτι συντομα ερχεται η πρεσβυωπια....με προετοιμαζει ψυχολογικα....

Κι εκει μετα, θα σκεφτω ξανα για φακους επαφης και γυαλια....ετσι δεν παει;

Θα εχω πρεσβυωπια πες σε λιγα χρονια, και δεν θα χρειαζομαι ουτε φακους ουτε γυαλια;;;;

• Like 1
Δημοσ.

Και εμενα μου αφησε (εχουμε και τον ιδιο γιατρο αν θυμασαι!),

αλλα παντα μου λεει οταν τον βλεπω, οτι συντομα ερχεται η πρεσβυωπια....με προετοιμαζει ψυχολογικα....

Κι εκει μετα, θα σκεφτω ξανα για φακους επαφης και γυαλια....ετσι δεν παει;

Θα εχω πρεσβυωπια πες σε λιγα χρονια, και δεν θα χρειαζομαι ουτε φακους ουτε γυαλια;;;;

Αν ειναι να ερθει φιλε μου  δεν μπορουμε να κανουε κατι αλλο .Κοντα 10 χρονια δεν μετανοιωσα ποτε για τα λεφτα που εδωσα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειναι να ερθει φιλε μου  δεν μπορουμε να κανουε κατι αλλο .Κοντα 10 χρονια δεν μετανοιωσα ποτε για τα λεφτα που εδωσα.

Ποσα χρονια ειναι που εκανες την επεμβαση; 10? Και δεν σου εχει ερθει απο τοτε, ακομη η πρεσβυωπια;

• Like 1
Δημοσ.

Ποσα χρονια ειναι που εκανες την επεμβαση; 10? Και δεν σου εχει ερθει απο τοτε, ακομη η πρεσβυωπια;

9 χρονια είναι .Ξαναεγραψα ότι ειχα ηδη πρεσβυωπια αλλα με την τεχνικη monovision μου αφησε 0,75 στο ένα ματι μυωπια για να εξισοροπει την υπαρχουνα πρεσβυωπια και να μην θελω γυαλια.

Τωρα αν σε 2-3-5 χρονια πιο μετα  αυξηθεί σημαντικα  η πρεσβυωπια μαλλον θα θελω γυαλια για κοντα .

Δημοσ.

9 χρονια είναι .Ξαναεγραψα ότι ειχα ηδη πρεσβυωπια αλλα με την τεχνικη monovision μου αφησε 0,75 στο ένα ματι μυωπια για να εξισοροπει την υπαρχουνα πρεσβυωπια και να μην θελω γυαλια.

Τωρα αν σε 2-3-5 χρονια πιο μετα  αυξηθεί σημαντικα  η πρεσβυωπια μαλλον θα θελω γυαλια για κοντα .

6 χρονια εχω που εκανα την επεμβαση.

Δεν θυμαμαι να μου ειπε τιποτε για monovision, γιατι δεν ειχα (ουτε τοτε, ουτε τωρα) πρεσβυωπια.

Και βεβαια ομως και εμενα μου αφησε 'αδιορθωτο' κομματι μυωπιας, με τη σκεψη και την προβλεψη στην μελλοντικη πρεσβυωπια.

Μεχρι ωρας δεν εχω πρεσβυωπια, αλλα ομως θα ερθει....

Αχ, και δεν προλαβα να τα χαρω πολυ, ελευθερα γυαλιων τα ματακια μου...

Παλι με φακους επαφης και γυαλια θα ψαχνομαι....

Θα θελω να ειμαι παντα οπως τωρα, μετα την επεμβαση, πεντακαθαρη οραση,

αλλα η πρεσβυωπια θα με ξαναβαλει να ψαχνομαι με τα ματια....

• Like 1
Δημοσ.

6 χρονια εχω που εκανα την επεμβαση.

Δεν θυμαμαι να μου ειπε τιποτε για monovision, γιατι δεν ειχα (ουτε τοτε, ουτε τωρα) πρεσβυωπια.

Και βεβαια ομως και εμενα μου αφησε 'αδιορθωτο' κομματι μυωπιας, με τη σκεψη και την προβλεψη στην μελλοντικη πρεσβυωπια.

Μεχρι ωρας δεν εχω πρεσβυωπια, αλλα ομως θα ερθει....

Αχ, και δεν προλαβα να τα χαρω πολυ, ελευθερα γυαλιων τα ματακια μου...

Παλι με φακους επαφης και γυαλια θα ψαχνομαι....

Θα θελω να ειμαι παντα οπως τωρα, μετα την επεμβαση, πεντακαθαρη οραση,

αλλα η πρεσβυωπια θα με ξαναβαλει να ψαχνομαι με τα ματια....

Και στην κορη μου που εκανε στα 18 και τωρα κοντευει τα 30 της μηδενησε την μυωπια λογω ηλικιας . Πολύ νωρις να σκεφτοταν τι θα γινει σε 30 χρονια από τοτε . Ολα αλλαζουν και στην επιστημη .

Από τα 35 και πανω όμως καλο είναι να λαμβάνεται υπ οψιν και αυτή η παραμετρος εστω και αν δεν εχει ερθει ακομα η πρεσβυωπια .

• Like 2
Δημοσ.

Είναι θέμα συμβιβασμών και απαιτήσεων. Το μάτι του 50χρονου και του 60χρονου δε μπορεί να λειτουργήσει σαν του 20χρονου (άριστη όραση ΚΑΙ κοντά ΚΑΙ μακρυά). Το monovision δίνει ανεξαρτησία από τα γυαλιά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αν όμως είσαι πχ αρχιτέκτονας και ασχολείσαι 10 ώρες την ημέρα με σχέδιο στο χαρτί, λεπτομέρειες κλπ, τότε μάλλον θα χρειαστείς γυαλιά. Όπως επίσης και αν έχεις υψηλές απαιτήσεις στη μακρινή όραση (πχ επαγγελματίας οδηγός). Εκεί η μυωπία που μένει στο ένα μάτι είναι πολλές φορές ενοχλητική.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι θέμα συμβιβασμών και απαιτήσεων. Το μάτι του 50χρονου και του 60χρονου δε μπορεί να λειτουργήσει σαν του 20χρονου (άριστη όραση ΚΑΙ κοντά ΚΑΙ μακρυά). Το monovision δίνει ανεξαρτησία από τα γυαλιά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αν όμως είσαι πχ αρχιτέκτονας και ασχολείσαι 10 ώρες την ημέρα με σχέδιο στο χαρτί, λεπτομέρειες κλπ, τότε μάλλον θα χρειαστείς γυαλιά. Όπως επίσης και αν έχεις υψηλές απαιτήσεις στη μακρινή όραση (πχ επαγγελματίας οδηγός). Εκεί η μυωπία που μένει στο ένα μάτι είναι πολλές φορές ενοχλητική.

Ετσι ακριβως.

Δημοσ.

εγώ έκλεισα 7μηνο φαίνεται να την μηδένισε (αντε να έχει αφήσει 0.25 )  και γενικότερα αρκετά ικανοποιημένος απο το PRK..

Ωστόσο ακόμη φαίνεται να υπάρχουν μικροδιαφοροποιήσεις στην όραση αν και έχει περάσει ενα εύλογο χρονικό διάστημα κυρίως λόγο ξηροφθαλμίας.

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες εχουν σταθεροποιηθεί πολύ τα φώτα για πχ στα φανάρια που ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα..

Δεν τα βλέπω 100% συμπαγή αλλά ενα 85-90 % το προσεγγίζω. 

Μακριά και κοντά βλέπω παρα πολύ καλά και δεν δυσκολεύομαι. Απλα το δεξί μάτι ειναι πιο ξηρό με οτι συνεπάγεται στην εστίαση. Τώρα τελευταία κι αυτό όμως δείχνει να φτιάχνει η ευκρίνεια.

Με αυτά και μόνο είμαι πολύ ικανοποιημένος ..

Γενικότερα όσοι έχουν κάνει PRK μην περιμένουν άμεσα αποτελέσματα .. θέλει λίγο υπομονή.

Ο αδερφός μου με την ίδια μέθοδο έιχε διαφοροποιήσεις στην όραση 1 χρόνο και τώρα ειναι τέλεια..

Δάκρυα σταγόνες περιστασιακά όταν χρειάζεται .

Τελευταία παίρνω και τις Navitae με βιταμίνη Α και Ε οι οποίες φαίνονται πολύ καλές.

επίσης και ω3 λιπαρά .

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα είμαι στην Κω,η μυωπία μου έχει μηδενιστει!!!! Βλέπω 10 στα 10 όπως μου είπε ο οφθαλμίατρος που με παρακολουθεί εδώ απο μικρό παιδί!!! Μου είπε μετα απο 6 μήνες να πάω να με ξαναδεί για έλεγχο!!!

• Like 2
Δημοσ.

εγώ έκλεισα 7μηνο φαίνεται να την μηδένισε (αντε να έχει αφήσει 0.25 )  και γενικότερα αρκετά ικανοποιημένος απο το PRK..

Ωστόσο ακόμη φαίνεται να υπάρχουν μικροδιαφοροποιήσεις στην όραση αν και έχει περάσει ενα εύλογο χρονικό διάστημα κυρίως λόγο ξηροφθαλμίας.

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες εχουν σταθεροποιηθεί πολύ τα φώτα για πχ στα φανάρια που ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα..

Δεν τα βλέπω 100% συμπαγή αλλά ενα 85-90 % το προσεγγίζω. 

Μακριά και κοντά βλέπω παρα πολύ καλά και δεν δυσκολεύομαι. Απλα το δεξί μάτι ειναι πιο ξηρό με οτι συνεπάγεται στην εστίαση. Τώρα τελευταία κι αυτό όμως δείχνει να φτιάχνει η ευκρίνεια.

Με αυτά και μόνο είμαι πολύ ικανοποιημένος ..

Γενικότερα όσοι έχουν κάνει PRK μην περιμένουν άμεσα αποτελέσματα .. θέλει λίγο υπομονή.

Ο αδερφός μου με την ίδια μέθοδο έιχε διαφοροποιήσεις στην όραση 1 χρόνο και τώρα ειναι τέλεια..

Δάκρυα σταγόνες περιστασιακά όταν χρειάζεται .

Τελευταία παίρνω και τις Navitae με βιταμίνη Α και Ε οι οποίες φαίνονται πολύ καλές.

επίσης και ω3 λιπαρά .

Στην ίδια φάση είμαι,τώρα πηγαίνω στον 6ο μήνα της επέμβασης...να σε ρωτήσω τις Navitae σου είπε ο γιατρός να τις παίρνεις?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...