Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω, δεν είχαμε καμία διαφωνία.

Μάλλον το σκέφτηκαν καλύτερα στον προεγχειριτικο έλεγχο ( ;; ) ή το κατάλαβαν τότε;; Δεν ξέρω ειλικρινά

Δεν γινοντε αυτα....Κατι αλλο προεκυψε αλλα δεν ξερουμε. Πηγαινε σε ενα αλλο γιατρο .

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά, έχω αποφασίσει να κάνω laser στα μάτια και όπως μπορείται να φανταστείται έχω ακούσει και αρνητικά και θετικά για το laser, έχω στο ένα μάτι 3,50 και στο άλλο 4,50 βαθμούς μυωπίας.. αυτό που με ενδιαφέρει κυριώς είναι μετα την διαδικασία της επέμβασης θα μπορέσω να συνέχισω να κάνω βάρη στο γυμναστήριο έτσι όπως κάνω και τώρα; Ξέρει κανείς να μου πεί; Επίσης ξέρετε ποιό είναι το κόστος περίπου; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Δημοσ.

Έχουν αλλάξει οι τεχνικές με τον καιρό. Ρώτα στο οφθαλμολογικό κέντρο αθηνών για τιμές και τεχνικές (έχει κάνει η γυναίκα μου εκεί πριν μια δεκαετία).

Βασικό προαπαιτούμενο είναι να έχεις σταθερή μυωπία (ή άλλη πάθηση) για κάποια χρόνια , γιατί αν μεταβάλλεται, η επέμβαση θα είναι άχρηστη (θα ξανανέβει).

Επίσης να είσαι σε νεαρή ηλικία (για μυωπία) , γιατί μετά τα σαράντα αρχίζει σιγά σιγά η πρεβυωπία η οποία την ισοφαρίζει για κάποια χρόνια.

Προσωπικά θα ήμουν αντίθετος αν δεν ήταν ιατρικά απαραίτητο αλλά δεν έχω μυωπία και δεν ξέρω πως είναι όταν έχεις τόσο πολύ όσο αναφέρεις. Φυσικά διορθώνεται σχεδόν στο μηδέν μετά την επέμβαση.

Δημοσ.

Έχουν αλλάξει οι τεχνικές με τον καιρό. Ρώτα στο οφθαλμολογικό κέντρο αθηνών για τιμές και τεχνικές (έχει κάνει η γυναίκα μου εκεί πριν μια δεκαετία).

Βασικό προαπαιτούμενο είναι να έχεις σταθερή μυωπία (ή άλλη πάθηση) για κάποια χρόνια , γιατί αν μεταβάλλεται, η επέμβαση θα είναι άχρηστη (θα ξανανέβει).

Επίσης να είσαι σε νεαρή ηλικία (για μυωπία) , γιατί μετά τα σαράντα αρχίζει σιγά σιγά η πρεβυωπία η οποία την ισοφαρίζει για κάποια χρόνια.

Προσωπικά θα ήμουν αντίθετος αν δεν ήταν ιατρικά απαραίτητο αλλά δεν έχω μυωπία και δεν ξέρω πως είναι όταν έχεις τόσο πολύ όσο αναφέρεις. Φυσικά διορθώνεται σχεδόν στο μηδέν μετά την επέμβαση.

Καλυτερα θα ηταν να κανει,απο το να φορα γυαλια και φακους επαφης.Εγω εχω 5,30 στο ενα και 6,00 στο αλλο ματι.Χωρις γυαλια δεν πας πουθενα,δυστυχως.
  • Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,επαναφέρω το θέμα..μπορεί κάποιος μελλοντικά να κάνει PRK και καλό θα είναι να γράφουμε τις εμπειρίες μας,λοιπόν 1 μήνα και κάτι(15/11 την είχα κάνει) μετά την επέμβαση δεν έχω επανέλθει ακόμα στο 100% που είναι φυσιολογικό κιόλας..στην επίσκεψη που είχα σήμερα στο γιατρό..απλά δεν έβλεπα καθαρά την τελευταία σειρά με τους μικρούς αριθμούς,στην ουσία δεν με εμποδίζει σε κάτι..ήξερα εξαρχής για την συγκεκριμένη μέθοδος πως αργεί να επανέλθει στο 100% η όραση.

Δημοσ.

Καλησπέρα,επαναφέρω το θέμα..μπορεί κάποιος μελλοντικά να κάνει PRK και καλό θα είναι να γράφουμε τις εμπειρίες μας,λοιπόν 1 μήνα και κάτι(15/11 την είχα κάνει) μετά την επέμβαση δεν έχω επανέλθει ακόμα στο 100% που είναι φυσιολογικό κιόλας..στην επίσκεψη που είχα σήμερα στο γιατρό..απλά δεν έβλεπα καθαρά την τελευταία σειρά με τους μικρούς αριθμούς,στην ουσία δεν με εμποδίζει σε κάτι..ήξερα εξαρχής για την συγκεκριμένη μέθοδος πως αργεί να επανέλθει στο 100% η όραση.

Εχω ακουσει οτι αργει πιο πολυ απο lasik αλλα μου φαινεται πολυς ο μηνας .Ο γιατρος τι λεει ?

Δημοσ.

Εχω ακουσει οτι αργει πιο πολυ απο lasik αλλα μου φαινεται πολυς ο μηνας .Ο γιατρος τι λεει ?

Είναι φυσιολογικό για την PRK,η ξαδέρφη μου μετά τους 3 μήνες έβλεπε και τις λεπτομέρειες..θέλει υπομονή.

Υ.Γ Eίχα μπει στην διαδικασία και είχα διαβάσει και τα μηνύματα του Atlas1988 και μου φαίνονται όλα φυσιολογικά και δεν ανησυχώ.

http://www.insomnia.gr/topic/493354-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%86%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3/

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,επαναφέρω το θέμα..μπορεί κάποιος μελλοντικά να κάνει PRK και καλό θα είναι να γράφουμε τις εμπειρίες μας,λοιπόν 1 μήνα και κάτι(15/11 την είχα κάνει) μετά την επέμβαση δεν έχω επανέλθει ακόμα στο 100% που είναι φυσιολογικό κιόλας

Οδηγάς γενικά ; 

Μπορείς να οδηγήσεις χωρίς πρόβλημα μέρα-νύχτα ; 

Δημοσ.

έχοντας περασει απο 2 γιατρους κ όντας ικανός για την επέμβαση -με τα λεγομενα τους-

ο μονος ανασταλτικος παραγοντας για εμενα ειναι πως δεν θα μπορω να οδηγησω μοτο χωρις κρανος.

επισης, ο ενας απ'τους δυο μου ειπε πως θα δυσκολευομαι το πρωτο εξαμηνο στην οδηγηση τη νυχτα.

ο αλλος απλως δεχθηκε το πορισμα του πρωτου χωρις να εκφερει αποψη.

παντως δε θα ελεγα πως με προετρεψαν ή απετρεψαν να κανω την επεμβαση.

ουδετερη σταση ηθελα & ουδετερη ελαβα κι αυτο ηταν που με ικανοποιησε μιας κ δεν ειναι απ'την "παρο".

mclein ελπίζω να είσαι καλά.

στο είχα πει και τηλεφωνικώς ότι το πρώτο εξάμηνο θέλει προσοχή. (μολύνσεις, ερεθισμοί από ήλιο). Μιλάω πάντα για τη lasik.

Για οδήγηση το βράδυ το μόνο που μπορεί να έχεις είναι φωτοφοβία όταν βλέπεις τα φανάρια (ελαφρώς διπλά είδωλα) χωρίς να είναι κάτι τρομερό.

Δημοσ.

τελικά δεν το προχωρησα.

οδηγω αρκετα μηχανη λογω δουλειας & δε γινεται να ειμαι μονιμα με κρανος.

δυστυχως το 300αρι εφυγε για νεα γυαλια. :(

Δημοσ.

τελικά δεν το προχωρησα.

οδηγω αρκετα μηχανη λογω δουλειας & δε γινεται να ειμαι μονιμα με κρανος.

δυστυχως το 300αρι εφυγε για νεα γυαλια. :(

Ασχετο αλλα το κρανος σωζει ζωες φιλε μου .Εχω δει ντελιβερα που ανεβηκε στο σπιτι μου με το κρανος !!

• Like 2
Δημοσ.

Οδηγάς γενικά ; 

Μπορείς να οδηγήσεις χωρίς πρόβλημα μέρα-νύχτα ; 

Δεν οδηγώ..κοίταξε μέχρι πριν 10 μέρες είχα αυξομειώσεις στην όραση..μια ημέρα έβλεπα καθαρά και μία θολά..την τελευταία βδομάδα..δεν βλέπω καθόλου θολά.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,χτες είχα το καθιερωμένο ραντεβού με τον γιατρό...είδα και την τελευταία σειρά καθαρά :) τα κολλύρια εννοείται τα συνεχίζω αλλά με μικρότερη συχνότητα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...