Asevastos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω κλείσει 3 μήνες από την επέμβαση με femtolasik. Όλα βαίνουν καλώς με εξαίρεση ένα πράγμα που με αγχώνει. Η όραση μου θολώνει όταν χρησιμοποιώ αρκετή ώρα το κινητό και δε βλέπω πολύ καθαρά τα γράμματα στην οθόνη. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σημειώνω ότι δεν είχα καθόλου τέτοια θέματα πριν την επέμβαση. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από Asevastos
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Asevastos είπε Καλησπέρα. Έχω κλείσει 3 μήνες από την επέμβαση με femtolasik. Όλα βαίνουν καλώς με εξαίρεση ένα πράγμα που με αγχώνει. Η όραση μου θολώνει όταν χρησιμοποιώ αρκετή ώρα το κινητό και δε βλέπω πολύ καθαρά τα γράμματα στην οθόνη. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σημειώνω ότι δεν είχα καθόλου τέτοια θέματα πριν την επέμβαση. Ο γιατρος σου τι σου λεει ?
Asevastos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Έχω κλείσει ραντεβού για τις 3 Ιανουαρίου να πάω να το κοιτάξουμε γιατί με προβληματίζει. 1
papresa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Χρόνια Καλά και Πολλά, με Υγεία πάνω από όλα. Είδα το θέμα και μπήκα να γράψω την εμπειρία μου. Για Βόρεια Ελλάδα, εμπιστευτείτε με κλειστά μάτια το Ophthalmica στην Θεσσαλονίκη. Αν βέβαια η τσέπη σας αντέχει. Είναι κορυφή των κορυφών. Το 2015 ξαφνικά Μάιο μήνα θόλωσε η όραση μου, Κυριακή μέρα, επειδή κάθε χρόνο εκείνη την εποχή με πιάνουν αλλεργίες, θεώρησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν με άλλο σύμπτωμα, την άλλη μέρα παίρνω τηλέφωνο τον γιατρό μου στην Αλεξανδρούπολη, μου είπε να δοκιμάσω 1-2 μέρες με τις σταγόνες που μου έχει δώσει για την αλλεργία και αν δεν περάσει να πάω. Πέμπτη αφού δεν είδα διαφορά μπαίνω στο πλοίο και πηγαίνω, μόλις με βλέπει με λέει πήγαινε ΤΩΡΑ στο Νοσοκομείο και ζήτα τον τάδε καθηγητή, θα τον πάρω τηλέφωνο εγώ. Πηγαίνω το βλέπει ο άνθρωπος ήταν αιμάτωμα από βάρος που είχα σηκώσει. Μου λέει αυτό φεύγει μόνο με επέμβαση laser, εμείς εδώ αν και Πανεπιστημιακό δεν την κάνουμε. Πρέπει να πας Θεσσαλονίκη, ή σε ένα από 2 κρατικά ή σε κλινική (το Ophthalmica), αλλά να ξέρεις για να γίνει γρήγορα όπου και να πας θα βάλεις το χέρι στην τσέπη. Το συζητάω με τους δικούς μου, αποφασίζουμε να πάμε Ophthalmica, μου κλείνουν το συντομότερο δυνατόν ραντεβού, πηγαίνω, με βλέπει ειδικός για την περίπτωση οφθαλμίατρος μου επιβεβαιώνει όσα μου είπαν Αλεξανδρούπολη και μου λέει επειδή είσαι από μακριά την μέρα που θα μας πεις ότι σε βολεύει εμείς θα προσπαθήσουμε να το τακτοποιήσουμε. Έτσι και έγινε. Η όραση όλες αυτές τις μέρες 0 βελτίωση, ήταν και το καλό το μάτι, γιατί από 11 μηνών φοράω γυαλιά. Πήγαμε, κράτησε 2,5 ώρες περίπου η διαδικασία. Φύγαμε μετά απο 1 ώρα,24 ώρες κλειστό το μάτι, ούτε πόνος ούτε τίποτα, όταν μετά από 24 ώρες το άνοιξε η μητέρα μου, το μάτι μου ήταν πεντακάθαρο μέσα και ναι μεν σκοτεινά αλλά έβλεπα πεντακάθαρα. Για να μην πηγαίνω ξανά Θεσσαλονίκη σε 3 μέρες μου λέει ο γιατρός θα πας στην Αλεξανδρούπολη να σε δει ο καθηγητής που σε είδε, να δει την μετεγχειρητική πορεία. Όντως όταν πήγα ο άνθρωπος απόρησε και φώναξε 2 καθηγητές και 4-5 μαθητευόμενους και λέει ξέραμε ότι είναι καλοί γιατροί εκεί αλλά ελάτε να δείτε ο άνθρωπος έκανε κέντημα... Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Από τότε δόξα τω Θεώ, όλα είναι καλά, μία φορά τον χρόνο πηγαίνω για γενικό έλεγχο. Αλλά το ξανατονίζω, το πορτοφόλι πρέπει να είναι γεμάτο. Η επέμβαση μου κόστισε 4 χιλιάδες. Επανεξετάσεις 150, 200, 220€. 2
dionisis1925 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Asevastos είπε Καλησπέρα. Έχω κλείσει 3 μήνες από την επέμβαση με femtolasik. Όλα βαίνουν καλώς με εξαίρεση ένα πράγμα που με αγχώνει. Η όραση μου θολώνει όταν χρησιμοποιώ αρκετή ώρα το κινητό και δε βλέπω πολύ καθαρά τα γράμματα στην οθόνη. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σημειώνω ότι δεν είχα καθόλου τέτοια θέματα πριν την επέμβαση. Κουράζονται τα μάτια από την πολύωρη χρήση υπολογιστή ,κινητού ή τηλεόρασης και στεγνώνουν , σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνεις δάκρυα και βάζεις , αυτό κάνω εγώ. 2
Asevastos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δάκρυα εξακολουθώ να βάζω γιατί ακόμη στεγνώνουν και κοκκινίζουν τα μάτια μου, δε τα έκοψα ακόμη(3-4 φορές τη μέρα). 1
DrNick Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, Asevastos είπε Καλησπέρα. Έχω κλείσει 3 μήνες από την επέμβαση με femtolasik. Όλα βαίνουν καλώς με εξαίρεση ένα πράγμα που με αγχώνει. Η όραση μου θολώνει όταν χρησιμοποιώ αρκετή ώρα το κινητό και δε βλέπω πολύ καθαρά τα γράμματα στην οθόνη. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σημειώνω ότι δεν είχα καθόλου τέτοια θέματα πριν την επέμβαση. Καλημέρα και χρόνια πολλά! @Asevastos η πιθανότερη αιτία είναι η ξηροφθαλμία. Μέχρι να σε δει ο γιατρός σου δοκίμασε να βάλεις παραπάνω δάκρυα εκείνη τη στιγμή. @papresa, επειδή δεν είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα που είχες αλλά και το laser που έκανες, μπορείς να μας πεις περισσότερα; 3
papresa Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, DrNick είπε @papresa, επειδή δεν είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα που είχες αλλά και το laser που έκανες, μπορείς να μας πεις περισσότερα; Ήταν αμφιβληστροειδοπάθεια με πολλά αιματώματα και προκλήθηκε από το σήκωμα βαρέων επίπλων λόγω ανακαίνισης. Μου έκαναν βιτρεκτωμή. 2
meletis_m Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/12/2019 στις 7:27 ΜΜ, Asevastos είπε Καλησπέρα. Έχω κλείσει 3 μήνες από την επέμβαση με femtolasik. Όλα βαίνουν καλώς με εξαίρεση ένα πράγμα που με αγχώνει. Η όραση μου θολώνει όταν χρησιμοποιώ αρκετή ώρα το κινητό και δε βλέπω πολύ καθαρά τα γράμματα στην οθόνη. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Σημειώνω ότι δεν είχα καθόλου τέτοια θέματα πριν την επέμβαση. Δεν έκανα ίδια επέμβαση αλλά cross linking . Εμένα , μου είπε ότι μετά το το 3 μηνί θα δω καλύτερη όραση . Συνήθως εάν δεις σε όλα τα έγγραφα που σου δίνουν το αναφέρουν ότι θα χρειαστείς βοηθήματα και τους 3 μήνες θα παρατηρησεις ενοχλήσεις . Εγώ που πήγα πριν λίγο καιρό μου είπε θα άρχισες βελτίωση Βέβαια άλλη μέθοδος έκανες και ο κάθε οργανισμός αντιδράει ολόκληρα . Εννοείται να τον ρωτησεις Έπειτα από 3 μήνες σε επέμβαση cross linking για κερατοκωνο πήγα και με ξαναείδε. Πλέον άρχιζε και βελτιώνει η όραση ελάχιστα , μου είπε από εδώ και πέρα θα δεις λίγο διαφορά. Έχει πέσει και ο αστιγματισμος και η τοπογραφία έδειξε να έχει μαζευτεί ο κώνος. Στους 6 μήνες θα φορέσω φακό. Όσο αφορά το άλλο μάτι έδειξε μεταβολή , και η επέμβαση θα γίνει νωρίτερα ακριβώς στο 6 μηνο το είχαμε προγραμματίσει για αργότερα. 4
gia_nnis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Στις 26/12/2019 στις 12:44 ΜΜ, papresa είπε Ήταν αμφιβληστροειδοπάθεια με πολλά αιματώματα και προκλήθηκε από το σήκωμα βαρέων επίπλων λόγω ανακαίνισης. Μου έκαναν βιτρεκτωμή.
strange_thomas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα παιδιά και καλή χρονιά.. Μέσα στις γιορτές προχώρησα και εγω με μέθοδο LASEK. Η εμπειρία ήταν λίγο πολύ όπως περιγράψανε και τα μέλη πριν απο εμενα και τώρα περίπου 2 εβδομάδες μετά μπορώ να πώ πως δεν εχω προβλήματα ξηροφθαλμιας κτλ.. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι οτι ενώ το δεξί μάτι είναι σχεδόν τέλειο (είχα μυωπία 4.50) Ενω το αριστερό ακόμα είναι λίγο θολό... οχι κάτι το τραγικά ενοχλητικό αλλά πχ τα μικρά μακρινά γράμματα θα μπορώ να τα δω πολύ πιο άνετα με το δεξί. (στο αριστερό είχα 3.75 μυωπία και κάτι λίγα από αστιγματισμό) Δεν επέλεξα να κάνω monovision οπότε ,θεωρητικά πάντα, το πήγαμε για 100% εξάλειψη... Ο γιατρός μου είπε οτι θα βελτιωθεί άπλα με ανησυχεί γιατί δε παρατηρώ κάποια αλλαγη τις τελευταίες 5 μερες και μου κανει εντύπωση να διαφέρει τοσο ο χρόνος αποθεραπείας μεταξύ των δυο ματιών. 1
gia_nnis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, strange_thomas είπε Καλησπερα παιδιά και καλή χρονιά.. Μέσα στις γιορτές προχώρησα και εγω με μέθοδο LASEK. Η εμπειρία ήταν λίγο πολύ όπως περιγράψανε και τα μέλη πριν απο εμενα και τώρα περίπου 2 εβδομάδες μετά μπορώ να πώ πως δεν εχω προβλήματα ξηροφθαλμιας κτλ.. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι οτι ενώ το δεξί μάτι είναι σχεδόν τέλειο (είχα μυωπία 4.50) Ενω το αριστερό ακόμα είναι λίγο θολό... οχι κάτι το τραγικά ενοχλητικό αλλά πχ τα μικρά μακρινά γράμματα θα μπορώ να τα δω πολύ πιο άνετα με το δεξί. (στο αριστερό είχα 3.75 μυωπία και κάτι λίγα από αστιγματισμό) Δεν επέλεξα να κάνω monovision οπότε ,θεωρητικά πάντα, το πήγαμε για 100% εξάλειψη... Ο γιατρός μου είπε οτι θα βελτιωθεί άπλα με ανησυχεί γιατί δε παρατηρώ κάποια αλλαγη τις τελευταίες 5 μερες και μου κανει εντύπωση να διαφέρει τοσο ο χρόνος αποθεραπείας μεταξύ των δυο ματιών. Επειδη σε αυτες τις επεμβασεις ειναι ολα ρευστα εγω προσωπικα απο το αποτελεσμα που λες θα ειχα μεινει ευχαριστημενος! Βεβαια θα εκανα αναγνωριση απο τι προερχεται αυτο.. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, strange_thomas είπε Καλησπερα παιδιά και καλή χρονιά.. Μέσα στις γιορτές προχώρησα και εγω με μέθοδο LASEK. Η εμπειρία ήταν λίγο πολύ όπως περιγράψανε και τα μέλη πριν απο εμενα και τώρα περίπου 2 εβδομάδες μετά μπορώ να πώ πως δεν εχω προβλήματα ξηροφθαλμιας κτλ.. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι οτι ενώ το δεξί μάτι είναι σχεδόν τέλειο (είχα μυωπία 4.50) Ενω το αριστερό ακόμα είναι λίγο θολό... οχι κάτι το τραγικά ενοχλητικό αλλά πχ τα μικρά μακρινά γράμματα θα μπορώ να τα δω πολύ πιο άνετα με το δεξί. (στο αριστερό είχα 3.75 μυωπία και κάτι λίγα από αστιγματισμό) Δεν επέλεξα να κάνω monovision οπότε ,θεωρητικά πάντα, το πήγαμε για 100% εξάλειψη... Ο γιατρός μου είπε οτι θα βελτιωθεί άπλα με ανησυχεί γιατί δε παρατηρώ κάποια αλλαγη τις τελευταίες 5 μερες και μου κανει εντύπωση να διαφέρει τοσο ο χρόνος αποθεραπείας μεταξύ των δυο ματιών. Κανε λιγο υπομονη...Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Γιάννης Platano 1
bill tsouk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Στις 21/12/2019 στις 3:59 ΜΜ, splanis είπε 3η μέρα. Καλά πρέπει να πήγε . Η πρώτη μέρα ηταν αρκετά χάλια, πόναγε αρκετά δεν με πιάσε και το ζαναξ και δνε κοιμήθηκα καλά, η δεύτερη ήταν καλύτερη χωρίς πόνο άλλη με πολλή φωτοευαισθησια. Σήμερα δεν έχει πόνο και δεν έχω τόσο θέμα με το φως αλλά βλέπω αρκετά θολά. Prk η επέμβαση, κόστισε 1050 ευρώ(600 ο γιατρός και 450 το ομμα) Καλησπέρα. Ηθελα να ρωτησω. Κατα την διάρκεια της επέμβασης ειχε καθόλου πόνο; Στις 6/12/2019 στις 9:18 ΠΜ, ~GaARa~ είπε Καλημέρα παιδιά, Έκανα και εγω εδω και μια εβδομάδα την femto lasik. Όλα καλά!Μόνο η πρώτη μέρα ήταν σχετικά δύσκολη. Στο ενα μάτι όταν βάζω exocin ή tobradex έχω ενα τσούξιμο. Είναι φυσιολογικό?Συνέβει και σε εσας? Καλησπέρα. Ένιωσες κάποιον πόνο κατα τη διάρκεια της επέμβασης;;
splanis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, bill tsouk είπε Καλησπέρα. Ηθελα να ρωτησω. Κατα την διάρκεια της επέμβασης ειχε καθόλου πόνο; Καλησπέρα. Ένιωσες κάποιον πόνο κατα τη διάρκεια της επέμβασης;; Καθόλου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις