Προς το περιεχόμενο

LXDE και USB notify


Angelaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

θα ήθελα τα φώτα σας. Εγκατέστησα το Debian με LXDE για λογαριασμό της υπηρεσίας μου (φτιάχνω ένα project). Το θέμα μου είναι ότι συνδέοντας ένα usb flash stick ανοίγει ο pcmanfm και το κάνει mount. Όταν θέλω να το αφαιρέσω πρέπει να πάω μέσα στον pcmanfm και να το κάνω remove από εκεί. Υπάρχει κάποιο utility-plugin ή ότι άλλο που να μου εμφανίζει εικονίδιο στο status και να μπορώ να κάνω mount και unmount το Usb  από εκεί. Τα Windows XP και το KDE έχουν κάτι τέτοιο. Στο LXDE δεν μπόρεσα να βρω κάτι.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

 

Υ.Γ. Αυτό το χρειάζομαι γιατί οι χρήστες (υπολογιστής κοινού) ψάχνουν στο status για να αφαιρέσουν το usb και επειδή δεν βρίσκουν τίποτα το αφαιρούν χύμα με αποτέλεσμα να έχουν καεί 2 usb......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι, το lxpanel δεν εχει καποιον indicator για τις αφαιρουμενες συσκευες. Συμφωνα με αυτο, υπαρχει μια μικροεφαρμογη για το tray, το ejecter, αλλα δεν υπαρχει για debian

 

http://askubuntu.com/questions/145087/lubuntu-panel-applet-or-indicator-to-display-mounted-volumes

 

Μπορεις να αντικαταστησεις το lxpanel με το gnome-panel και να βαλεις το σχετικο applet παντως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή η σκέψη να αντικαταστήσω το lxpanel με το gnome-panel αλλά αυτό έχει κάποια άλλα θέματα. π.χ. Περισσότερους πόρους (ram,cpu), εγκατάσταση βιβλιοθηκών και προγραμμάτων για Gnome (116MB) κ.α.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν κάποια alternatives, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο. Αυτό είναι ένα απλό αρχείο python με μόνο dependency το pygtk. Ακόμα και χωρίς πακέτο θα είναι εύκολο να το κάνεις να τρέξει (να το καλείς από το φάκελο autostart). Δε συνίσταται σαν πρακτική βέβαια, αλλά αν δε θες να πας σε κάτι πιο βαρύ και αν ασχολείσαι μόνο εσύ με το administration τότε θα είναι οκ.

 


 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...