theef Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σας... Έψαξα αρκετά στον insmonia αλλά δεν βρήκα αυτό που ψάχνω γι αυτό και κάνω καινούργιο topic... Λοιπόν, έχω το instrumental part και μία acapella... Η acapella είναι ακριβώς τα μισά bpm (έτσι την έχω φτιάξει δηλαδή) από το instrumental αλλά και πάλι δεν κάθεται άψογα... Αυτό που ζητάω λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα να μετακινώ την κορυφή της κυματομορφής χωρίς να μετακινουνται οι άκρες της υπόλυπης acappelas... Ξέρω ότι γίνεται με ableton αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς (όποιος έχει έναν ::σύντομο:: οδηγό θα ήταν ευπρόσδεκτος) και για αυτό δουλεύω με audacity... Ξέρει κανείς αν το audacity έχει τέτοια δυνατότητα... Δηλαδή να μετακίνω συγκεκριμένα σημεία χωρίς να μετακινείται ολόκληρη... Oυσιαστικά από ένα sample της acapellaς να μετακινείται ένα σημείο και να συμπιέζεται προς τα δεξιά πχ ή αριστρερά αλλά οι άκρες να παραμένουν ακίνητες... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
Dharmakaya Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δεν ξερω αν καταλαβα καλα αυτο που θες να κανεις, αν οχι ζητω συγγνωμη. Στο Cubase πχ οταν εχεις track που σε καποια σημεια δεν πεφτει με τα υπολοιπα ας πουμε, κανεις editing...παιρνεις ψαλιδακι, κοβεις και μετακινεις το σημειο που θες. Το audacity, οπως σου ειπα και στο αλλο thread, δεν το δουλευω, αλλα βρηκα 2 videακια που αν τα συνδιασεις θα καταλαβεις τι εννοω. Αν παρ ολα αυτα δεν καθεται η φωνη και χρειαζεται κανα time stretching, καλη τυχη...
theef Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Και τα δύο τα έχω δοκιμάσει αλλά δεν πιάνει... Αυτές τις τεχνικές χρεισιμοποιούσα αυτές τις τεχνικές αλλά τα θέμα είναι ότι ακούγονται περιέργα και απότομα κενά στην acapella... Γι αυτό λέω μήπως υπάρχει κάτι άλλο... Για πες για το time stretching τι είναι και πως το κάνω... Πρόγραμμα κλπ Κάτι βρήκα... 24-26 δευτερόλεπτα... αυτό λέω... πως μπορώ να το κάνω?
Dharmakaya Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Ναι, time stretching θες να κανεις. Μια συντομη περιληψη εδω (στο cubase): Και δω αναλυτικα (στο 2:30 κανει αυτο ακριβως που θες) Για το audacity δε βρηκα κανα καλο video. Δες αυτο, αν και εχει χαλια ποιοτητα. Στο τελος κανει αυτο που θες. Επισης διαβασε το πρωτο comment που εξηγει τα steps για το πως να κανεις strech και οχι pitch. http://www.youtube.com/watch?v=zdwQ9ShmPrg Επιμενω οτι το audacity δεν ειναι της προκοπης για τετοιες δουλειες. Και προσεξε μην το παρακανεις με το time streching γιατι αλλοιωνεται το audio. Δες και ενα προγραμμα για extreme time stretch. Δεν ξερω αν ειναι free ομως. http://www.youtube.com/watch?v=01iT6q_RKN8
theef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Έχω και βιβλίο για το cubase και το διαβάζω τώρα αλλά μάλλον δεν έχω φτάσει σ αυτό το κεφάλαιο ακόμη... Κομπλέ φίλε μου... Σ ευχαριστώ!
theef Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Κάτι ακόμα, για το cubase αν ξέρει κανείς να μου πει όταν έχω μία acapella και την κόβω σε δύο ή παραπάνω πχ κομμάτια και θέλω να τους κάνω ξεχωριστά time stretching (χειροκίνητο) ανεξάρτητα, πως το κάνω? Γιατί εμένα με το που πατάω διπλό κλικ πάνω στο κλιπ της acapellas που θέλω να επεξεργαστώ μου την ανοίγει πάλι ολόκληρη για stretcάρισμα ενώ την έχω χωρίσει...
theef Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Ξέρει κανείς πως να φτιάξω μία λούπα σε φωνητικά η οποία θα μειωνεται σταδιακά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα