Haldol Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Με την επόμενη "σαιζόν" θα ήθελα να κάνω κάποια ανανέωση στον iMac μου. Χωρίς μεν να έχω ουσιαστικά θέματα, το OS X 10,8 δε το τρέχει νεράκι... κάάάπου παρατηρώ να ψιλο-κολλάει, λίγο sluggish απόκριση στο ποντίκι ανά διαστήματα, κλπ. Ο σκοπός είναι να του ανανεώσω τα σωθικά ώστε να μου βγάλει ακόμα 2-3 χρόνια με ευκολία. Δεδομένων των τιμών του hardware της εποχής, ίσως να είναι καλή ιδέα. Φοράμε Intel C2D 2,67 GHz, RAM 2×2 GB και Intel X25-M 80 GB SSD. Οι σκέψεις είναι για Intel C2Q 2,83 GHz, RAM 2×4 GB και πιθανώς Samsung (yuk) 840 PRO 240 GB. Το ζήτημα είναι η συμβατότητα στον επεξεργαστή. Καλές οι ιδέες μου, εντάξει η αντικατάσταση και το 'σφάξιμο' (το έχω ξανακάνει) αλλά θα 'χει πλάκα να πάρω την CPU και να μην bootάρει το μηχάνημα, huh?
atheatos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μαλλον έχουμε τον ίδιο υπολογιστή....επειδή έψαξα και για μένα είδα στο Internet οτι φοράει socket p. Αν όντως έχεις imac 9.1 ρίξε μια ματιά εδω: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1510045 Δεν ξέρω αν μπορεί να δουλέψει ο C2Q 2,83 που ειναι στα 1333mhz....
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Τον ίδιο έχουμε! Κοιτάω εδώ, για να απογοητευτώ με το ότι ο συγκεκριμένος iMac δε κυκλοφόρησε με τετραπύρηνο! Οι επιλογές που έχω είναι μέχρι C2D 3,06 GHz (E8435). Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα σαν αναβάθμιση... Θα ψάξω να βρω εάν είχαν Socket P άλλα μοντέλα εκείνης της εποχής, μήπως τσιμπήσω κανένα συμβατό CPU. Αλλά χλωμά τα πράγματα... Οι υπόλοιπες αλλαγές θα γίνουν πάντως (RAM + SSD μεγαλύτερος), ανεξάρτητα με το αν θα αλλάξω CPU ή όχι.
iMarilina Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Θα κανει διαφορά και η ραμ. Εγω εχω 2009 μακμπουκ προ με 8 ραμ και 256 ssd crucial και c2d 2.53 και δεν καταλαβαίνει τιποτα ειναι σφαιρα Sent from my iPhone using Insomnia
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μαριλίνα την έβαλες μετά τη RAM; Θέλω να πω, είχες 4 GB και έβαλες 8 GB για να λες ότι έκανε διαφορά; Εάν είχες απ' την αρχή 8 GB δε μπορείς να το καταλάβεις αυτό... διότι κι εμένα ο iMac σφαίρα πάει, δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα... απλά καταλαβαίνω ότι σιγά- σιγά θα χρειαστεί αλλαγές. Όταν βλέπεις < 1,5 GB RAM διαθέσιμο, κάπου αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι έχεις λίγη...
iMarilina Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μαριλίνα την έβαλες μετά τη RAM; Θέλω να πω, είχες 4 GB και έβαλες 8 GB για να λες ότι έκανε διαφορά; Εάν είχες απ' την αρχή 8 GB δε μπορείς να το καταλάβεις αυτό... διότι κι εμένα ο iMac σφαίρα πάει, δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα... απλά καταλαβαίνω ότι σιγά- σιγά θα χρειαστεί αλλαγές. Όταν βλέπεις < 1,5 GB RAM διαθέσιμο, κάπου αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι έχεις λίγη... Aπο πού το καταλαβαίνεις ότι θέλει ουσιαστικές αλλαγές δηλαδή? Μηπως θέλει κανα καθάρισμα? Τί ειναι αυτό που σε κάνει σκεπτικό? (δες το άρθρο μου σχετικά με το καθάρισμά του καταρχάς) Θα εχεις αρκετά μεγάλη διαφορά με 8 ραμ αντί 4 πάντως πίστεψέ με ξέρω τί σου λέω.
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Η απόκριση του μηχανήματος άλλαξε προς το χειρότερο μετά το upgrade από 10,6 > 10,8. Καλά, αυτό λογικό είναι... δε γίνεται ένα καινούριο λειτουργικό να έχει λιγότερες απαιτήσεις (εκτός κι αν ήταν κακογραμμένο το προηγούμενο). Αλλά αν τώρα με το 10,8 έχω "ίχνη" καθυστέρησης, τι θα γίνει μόλις περάσω το 10,9 ή και πιο μετά; Αυτή τη στιγμή η ανάγκη για αναβάθμιση δεν είναι άμεση, αλλά έχω σκοπό να την κάνω πριν αρχίσει να... κολλάει το σύμπαν. Καθάρισμα μπορεί να θέλει, αλλά δεν ευθύνεται αυτό. Απλά το 10,8 είναι κατιτίς πιο βαρύ. Όσα γράφω τα είχα κι απ' το πρώτο boot ακόμα, δε παρουσιάστηκαν με τον καιρό... φυσικά δε χάνω κάτι να του κάνω ένα καθάρισμα.
atheatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Η απόκριση του μηχανήματος άλλαξε προς το χειρότερο μετά το upgrade από 10,6 > 10,8. Καλά, αυτό λογικό είναι... δε γίνεται ένα καινούριο λειτουργικό να έχει λιγότερες απαιτήσεις (εκτός κι αν ήταν κακογραμμένο το προηγούμενο). Αλλά αν τώρα με το 10,8 έχω "ίχνη" καθυστέρησης, τι θα γίνει μόλις περάσω το 10,9 ή και πιο μετά; Αυτή τη στιγμή η ανάγκη για αναβάθμιση δεν είναι άμεση, αλλά έχω σκοπό να την κάνω πριν αρχίσει να... κολλάει το σύμπαν. Καθάρισμα μπορεί να θέλει, αλλά δεν ευθύνεται αυτό. Απλά το 10,8 είναι κατιτίς πιο βαρύ. Όσα γράφω τα είχα κι απ' το πρώτο boot ακόμα, δε παρουσιάστηκαν με τον καιρό... φυσικά δε χάνω κάτι να του κάνω ένα καθάρισμα. Πάντως είχα βάλει απο την αρχή που είχα το snow leopard 8 gb ram και μόλις έκανα update σε lion και μετα σε mountion lion (φαντασου οχι clean install) είδα πολύ καλύτερη απόκριση. Οπως και να το κανεις ένα full 64 bit λειτουργικό θέλει μνήμη αλλα την εκματελευται καλύτερα απο ένα semi 64bit όπως το snow. Το snow που είχε και αυτο 8 gb ram δεν είχε την σβελταδα του lion ή του mountain lion πάντα με 8gb ram.
mchatz Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Το πρόβλημα με το upgradeτου OSX ,είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις κάνει τα πράγματα πιο αργά, το έχω δεί σε διάφορες περιπτώσεις και δεν ξέρω γιατι...Μου έχει τύχει, και η λύση ηταν clean install kai restore σε ολα τα προγράμματα και έγγραφα. Μετά απο το clean install τα πάντα ήταν εξαιρετικά διαφορετικα απο πλευράς ταχυτητας, καμμία σχέση με το μετα-αναβάθμισης σύρσιμο! Επίσης, η διαφορά 8-16Gb είναι εμφανής απο πλευράς ταχύτητας, και αν τρέχετε μαζί και vmware η parallels , συνιστώ ανεπιφύλακτα 16G. Για τον επεξεργαστή, είσαι σίγουρος οτι στο μηχάνημά σου δεν είναι soldered? Και ομολογώ ότι , αν δεν είναι soldered, κι εγώ δεν ξέρω αν η αλαγή θα παίζει....
atheatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Το πρόβλημα με το upgradeτου OSX ,είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις κάνει τα πράγματα πιο αργά, το έχω δεί σε διάφορες περιπτώσεις και δεν ξέρω γιατι...Μου έχει τύχει, και η λύση ηταν clean install kai restore σε ολα τα προγράμματα και έγγραφα. Μετά απο το clean install τα πάντα ήταν εξαιρετικά διαφορετικα απο πλευράς ταχυτητας, καμμία σχέση με το μετα-αναβάθμισης σύρσιμο! Επίσης, η διαφορά 8-16Gb είναι εμφανής απο πλευράς ταχύτητας, και αν τρέχετε μαζί και vmware η parallels , συνιστώ ανεπιφύλακτα 16G. Για τον επεξεργαστή, είσαι σίγουρος οτι στο μηχάνημά σου δεν είναι soldered? Και ομολογώ ότι , αν δεν είναι soldered, κι εγώ δεν ξέρω αν η αλαγή θα παίζει.... Σε όλα τα imac απο όσα μπόρεσα να δω στο Internet, η CPU ειναι αποσπομενη. Τώρα αν αλλάζει με άλλη και δουλεύει,πάλι απο όσα διάβασα και είδα, φαίνεται οτι παίζει.
iMarilina Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Η απόκριση του μηχανήματος άλλαξε προς το χειρότερο μετά το upgrade από 10,6 > 10,8. Καλά, αυτό λογικό είναι... δε γίνεται ένα καινούριο λειτουργικό να έχει λιγότερες απαιτήσεις (εκτός κι αν ήταν κακογραμμένο το προηγούμενο). Αλλά αν τώρα με το 10,8 έχω "ίχνη" καθυστέρησης, τι θα γίνει μόλις περάσω το 10,9 ή και πιο μετά; Αυτή τη στιγμή η ανάγκη για αναβάθμιση δεν είναι άμεση, αλλά έχω σκοπό να την κάνω πριν αρχίσει να... κολλάει το σύμπαν. Καθάρισμα μπορεί να θέλει, αλλά δεν ευθύνεται αυτό. Απλά το 10,8 είναι κατιτίς πιο βαρύ. Όσα γράφω τα είχα κι απ' το πρώτο boot ακόμα, δε παρουσιάστηκαν με τον καιρό... φυσικά δε χάνω κάτι να του κάνω ένα καθάρισμα. ριξε μια ματιά εδώ http://www.insomnia.gr/topic/476354-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7/ και επίσης ίσως είναι καλό να κάνεις ένα clean install.
Tablet Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Καπου διάβασα πως αλλάζεις και κάρτα γραφικών.. Στη θέση σου θα εβαζα σιγουρα 8gb ram και ενα καλυετρο ssd.. Τώρα εαν σου επιτρεπει το budget και ο πειραματιαμος βαλε και cpu/gpu...
iMarilina Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Ενα θέμα με την ταχύτητα επίσης όσον αφορά τον SSD είναι το πόσο χώρο έχεις ελεύθερο. Οπως θα δεις στο άρθρο, αν είναι σχεδόν γεμάτος παίζει μεγάλο ρόλο.
atheatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Καπου διάβασα πως αλλάζεις και κάρτα γραφικών.. Στη θέση σου θα εβαζα σιγουρα 8gb ram και ενα καλυετρο ssd.. Τώρα εαν σου επιτρεπει το budget και ο πειραματιαμος βαλε και cpu/gpu... Δυστυχώς στο συγκεκριμένο μοντέλο, αν ειναι αυτο με την 9400Μ, δεν βγαίνει η gpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα