Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως και 'γω όπως το έχω καταλάβει για τα platters πάει κάπως έτσι: έχεις ένα drive 250GB και ένα άλλο με 1ΤΒ. Ας πούμε ότι όλα τα χαρακτηριστικά τους τα άλλα είναι ίδια. (και έχουν ένα platter και τα δύο)

Το 1ΤΒ θα είναι γρηγορότερο γιατί το platter του θα έχει πιο "κοντά" μεταξύ τους τα δεδομένα.

Ας πούμε λοιπόν ότι η κεφαλή του drive κινείται ένα εκατοστό.

Στο 250GB θα διαβάσει 10 δεδομένα.

Αλλά στο 1ΤΒ θα διαβάσει 100 δεδομένα γιατί σ' αυτό τα δεδομένα είναι πιο "συμπυκνωμένα".

Κάπως έτσι το καταλαβαίνω.

Πάτνως παιδιά υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι διφορούμενες οι απόψεις για τα advanced format drives και τα windows xp.

Μερικοί λένε βάλε το jumper και φορμάρισε τα στα win xp και θα είναι εντάξει.

Άλλοι λένε καν'το με wd align (με software και όχι hardware λύση) αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει σωστά κτλ

Παλιώνουν φαίνεται τα xp πολύ πια...

Αναρωτιέμαι τι performance hit θα έτρωγε το PC αν έβαζα windows 7

Δημοσ.

Αδερφέ στους νέους δίσκους της wd δε θα χρειαστείς να χρησιμοποιήσεις το jumperακι.

Aligh utility, clean install και θα'σαι μια χαρά όσο αφορά τα xp.

Δημοσ.

Άδικε, μακάρι να'ναι έτσι γιατί θα μου λύσει τα χέρια.

Thresh, το σύστημα έχει ως εξής:

μητρική: asrock 2core 1066 2.13

CPU: intel core2duo e6600 στα 2.4

Μνήμη: 4GB DDR2

GPU: 8800GT 512ΜΒ DDR3

Σκλήρός: 250GB Blue caviar της WD

Το σύστημα βλέπει κάπου στα 3.4GB μνήμης.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι το limitation της μητρικής ή είναι τα Windows XP που είναι στα 32bit.

Δεν ξέρω δηλαδή αν βάλω 64αρια (είτε win xp είτε win 7 αν θα ανέβει η μνήμη. Σίγουρα υπάρχει και κάποιο limitation από την μητρική).

Το σύστημα είναι τιγκαρισμένο, δηλαδή δεν πέρνει άλλο επεξεργαστή δυνατότερο βάσει της μητρικής. Ο μόνος τρόπος θα ήταν υπερχρονισμός (για να έφτανα σε κάποιο επεξεργαστή με 1333MHZ) που δεν θέλω να το διακινδυνεύσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα, dual core έχεις, 4gb ram έχεις...μια χαρά είναι για win7

είναι limitation των 32bit windows...

Δημοσ.

Άδικε, μακάρι να'ναι έτσι γιατί θα μου λύσει τα χέρια.

Thresh, το σύστημα έχει ως εξής:

μητρική: asrock 2core 1066 2.13

CPU: intel core2duo e6600 στα 2.4

Μνήμη: 4GB DDR2

GPU: 8800GT 512ΜΒ DDR3

Σκλήρός: 250GB Blue caviar της WD

[...]

Και για την περίπτωση που δεν σε πείσανε οι αποπάνω, βάλε 7άρια :Ρ

Στο 2ο (πλεον) pc έχω e6600, 4GB RAM, 8800GT (κάτι σου θυμίζει) και δεν υπήρχε καμία αρνητική διαφορά στην απόδοση (παιχνιδιών ή ό,τι άλλο) μετά τη μετάβαση σε Win7 64.

Βέβαια εγώ θα πάλευα να πετάξω καναν SSD πάνω (που θα τον κρατούσα και μετά την όποια μελλοντική αναβάθμιση) αλλά αν έχεις ανάγκη από χώρο, πάσο.

Δημοσ.

Μα η αρχική σκέψη ήταν να βάλω SSD (εννοείται!) αλλά και πάλι (surprise) τα windows xp έχουν πρόβλημα με το allocation ή κάτι τέτοιο και θα το καίγανε.

Εννοείται αν βάλω Windows 7 θα πάρω και sdd (το που θα χωρέσει με accelero1 ψυχτρα και δυο τουρμπινακια για την 8800GT θα το δούμε...!)

Οκ παιδιά με πείσατε για τα Windows 7 :D (ιδίως αυτό για τα παιχνίδια)

Αλλά τώρα πάμε στα δύσκολα. Έτοιμα τα έχω τα Win 7 αλλά τα 32-bit.

Όμως διάβασα ότι το όριο στη μνήμη δεν είναι μόνο από τα 32αρια αλλά και από το Chipset και αυτό που έχει η μητρική είναι το intel 945GC A2. Απ'ό,τι διάβασα αυτό περιορίζει τη μνήμη σε λιγότερο απο 4GB από μόνο του... δε πα να'χεις βάλει και ...128bit

Το ξέρω ότι τώρα πηγαίνω σε βαθιά νερά αλλά βλέποντας ότι κατέχετε το άθλημα:

υπάρχει περίπτωση να παλέψω να βρω τα 64αρια και πάλι να μείνω με 3.15GB συνολική μνήμη;

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Οχι δεν θα έχεις 3,15 αλλα 4gb κανονικα όσα εχεις βάλει πάνω. Δεν εχει σημασία το chipset σου, απλα με 64άρια πάνω βλέπει πιο πολυ μνήμη.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 4GB μνήμης. Βάζοντας w7 64bit θα πάρεις 4GB μνήμης (μείον το ποσό που θα εκχωρηθεί για τα onboard γραφικά αν τα αφήσεις ενεργοποιημένα.

Από τη στιγμή που για το συγκεκριμένο θέμα δε ρισκάρεις κάποια αγορά μη διστάσεις, βάλε τα w7.

Δημοσ.

Μα η αρχική σκέψη ήταν να βάλω SSD (εννοείται!) αλλά και πάλι (surprise) τα windows xp έχουν πρόβλημα με το allocation ή κάτι τέτοιο και θα το καίγανε.

Εννοείται αν βάλω Windows 7 θα πάρω και sdd (το που θα χωρέσει με accelero1 ψυχτρα και δυο τουρμπινακια για την 8800GT θα το δούμε...!)

Οκ παιδιά με πείσατε για τα Windows 7 :D (ιδίως αυτό για τα παιχνίδια)

πεταγομαι μιας και εθιξες αυτο το θεμα να πω οτι εχω βαλει τον παλιο μου υπολογιστη με 8800gt με την accelero σε αυτο το κουτι (που ειναι μικρο midi, οχι γομαρι οπως το haf μου και γενικα τα πιο καινουρια "midi"  )και χωρεσε ΜΙΑ ΧΑΡΑ

elite310.jpg

δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη 

(μιλαω για τη συγκεκριμενη 8800gt)

http://img262.imageshack.us/img262/7227/ecs8800gt512mbddr3accel.jpg

τον ssd οπου και να τον πεταξεις δεν εχει προβλημα , αμα κοιταξεις στο ιντερνετ μερικοι τους βαζουν σε κατι απιθανα μερη γιατι ειναι μικροι , δε ζεσταινονται και δε χρειαζονται και πολυ σταθερη τοποθετηση 

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, ένα... update.

Έβαλα 64αρια Win 7 (άλλη αίσθηση, είχατε δίκιο...)

Κανένα πρόβλημα με εγκατάσταση, τώρα φορτώνω και skyrim για τεστάρισμα στα games.

Όμως με χτύπησε ο... δαίμονας της μνήμης.

ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΟ το ***να μη πω***. Κολλημένη η μνήμη στα 3.12GB, ακριβώς όπως ήταν και στα win xp τα 32αρια.

Βρήκα κι αυτό το thread ψάχνωντας στο insomnia:

http://www.insomnia.gr/topic/423903-64-bit-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-325gb-ram/

Φαίνεται ότι το intel 945GC δεν υποστηρίζει full  4GB.

Με τόσα που διάβασα κόμπλαρα κιόλας. Δηλαδή να αισθάνομαι τυχερός που έχω κάρτα γραφικών μόνο 512ΜΒ?? Αλλιώς θα μου έτρωγε κι άλλη μνήμη?!

Και τί γίνεται αν βάλω και το σκληρό (που θα έχει μεγαλύτερο buffer) και ένα SSD? Θα κατέβει κι άλλο η μνήμη?

Έψαξα για memory remaping στο bios, δεν υπάρχει (αν και το bios βλέπει πεντακάθαρα 4GB).

Γαμώτο... αν είναι έτσι τότε να βάλω τα 32αρια... Πάλι ίδια μνήμη θα'χω.

Εννοείται πάντως ότι μένω στα win 7. Έτσι και βάζω μεγαλύτερο hard drive που θα το χρησιμοποιήσω και σε μελλοντική αναβάθμιση και SSD.

Απλά... κρίμα για τη μνήμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...