Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά παιδιά!

Μια γρήγορη ερώτηση.

Εχω ενα western digital blue caviar 250GB Sata 2.

Αν δεν κάνω λάθος είναι αυτός ακριβώς:

http://www.amazon.co.uk/250GB-Caviar-WD2500AAJS-SATA2-7200rpm/dp/B000PEECIM

Θα ήθελα, λόγω όγκου δεδομένων να πάρω έναν western digital (πάλι γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος) στο 1ΤΒ Blue Caviar sata 3.

Συγκεκριμένα αυτόν εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303039

Θα ήθελα να ρωτήσω:

ναι μεν θα ήθελα μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά ΟΧΙ αν είναι να θυσιάσω έστω και λίγο την ταχύτητα.

Ξέρει κανείς λοιπόν αν το 1ΤΒ θα είναι αργότερο από το 250GB?

Έχω windows xp και η μητρική δεν υποστηρίζει SATA3 αλλά SATA2.

Αν κάποιος γνωρίζει θα το εκτιμούσα

ΕΥχαριστώ

Δημοσ.

Έι, ωπ! Χαλλλλλαρά καρντάσια....

(...not in mod-wannabe mode, αλλά σε since-I-respect-you-both και είπα να πεταχτώ...)

...Και πιο οντόπικ, Απγκρέηντ, τί ακριβώς "την θέλεις την ταχύτητα"; Για να κάνεις πιο γρήγορα, τί πράγμα;

(...σε γενικές πάντως γραμμές, ο νέος θα είναι πιο ωραίος...)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Πιο γρήγορα (ή στην ίδια ταχύτητα) θα το ήθελα λόγω κάποιων games που παίζω.

Είναι λίγο παλιό το PC αλλά πάει μια χαρά (τουλάχιστον για μένα) σε παιχνίδια όπως skyrim, civilization, crysis 2 κτλ.

Δεν υπάρχουν μπικικίνια για καινούργιο PC τώρα και το έχω τιγκάρει, έχω κάνει όση αναβάθμιση σηκώνει η μητρική.

Θα ήθελα το "τελείωμα" (μέχρι να πάρω καινούργιο) να είναι ο σκληρός δίσκος αλλά όχι αν είναι να γίνει πιο αργό το PC έστω και λίγο.

Σχετικά με πυκνότητα των platters το διάβασα και ΄γω και μάλλον έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος.

Τώρα όμως μετά από ψάξιμο διάβασα κι άλλα.

Π.χ. για windows ΧΡ θα χρειαστεί να βάλω ένα jumperaki γιατί το hard drive είναι advanced format και τα windows xp δεν το υποστηρίζουν...

Μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι αλλά το σκέφτομαι.

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Είναι λίγο πιο γρήγορος αν και δε θα καταλάβεις διαφορά.

Όχι για το λόγο που ανέφερε ο φίλος μιας και ο συγκεκριμένος δίσκος που ζαχαρώνεις έχει μονάχα ένα platter.

Δημοσ.

...να κάνω κι εγώ αυλαιά (...; ) με το να προσθέσω ότι ο δίσκος είναι ίσως το τελευταίο παρτ, από όσα απαρτίζουν την παρτούζα των όσων συνθέτουν ένα σύστημα, που έχει σημασία, αναφορικά με την ταχύτητα (και δη στα παιχνίδια...).

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί να κολλήσω;

Πάλι όμως δε σε κατάλαβα.

Ειλικρινής απορία...

Αν πάλι εννοείς περισσότερα platters δεν ισχύει.

έχουμε τρεις δίσκους (ίδιο μοντέλο. διαφορετικό Revision πες) των 2ΤΒ, έναν με 4Χ500GB platters, έναν με 3Χ667GB platters κι έναν με 2Χ1ΤΒ Platters. Από θέμα ταχύτητας πάνε 3>2>1...

Όσο πιο μεγάλο σε χωρητικότητα το platter (ή πιο "πυκνό), τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος...

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι τόσο το platter και τα RPM, το παράδειγμα που έδωσα πριν όμως ήταν για ακριβώς ίδιο μοντέλο με μοναδική διαφορά το μέγεθος των platters...

Δημοσ.

Να πεταχτεί και ο άκυρος :P (εγώ δηλαδή :P)

Η cache δεν παίζει ρόλο?

...να στο θέσω αλλιώς : έχεις μία Πόρσε, μία Φερράρι, και μία Λαμποργκίνι. Ποιό είναι το ερώτημα που ταιριάζει εδώ;

...όποιος πει "δε γαμιέστε λοιπόν όλοι τώρα λέω 'γω;", είναι πολύ αστείος...

Δημοσ.

...να στο θέσω αλλιώς : έχεις μία Πόρσε, μία Φερράρι, και μία Λαμποργκίνι. Ποιό είναι το ερώτημα που ταιριάζει εδώ;

Ότι πεινάς?

Δεν έχεις να φας? :P

χαχα πέρα από την πλάκα...δεν ήξερα ότι είναι σημαντικό και τα platters (βασικά δεν ξέρω καλά καλά και τι είναι αυτό ακόμα :P...) νόμιζα ότι έπαιζαν πιο σημαντικό ρόλο οι στροφές και η cache :)

Ποιο πάει πιο γρήγορα από τα 3? :P

Δημοσ.

...το ερώτημα που ταιριάζει Αντώνη, είναι "...τί με νοιάζει ποιά από τις τρεις είναι ΠΙΟ γρήγορη...;". Με πιάνς, ελπίζω...

Μια bonus παρατήρηση είναι, όποια κι αν βάλεις σε καρόδρομο, "άχρηστη" θα είναι.

Tα δε platters, είναι οι...δίσκοι του...δίσκου : Ένας "σκληρός δίσκος", αποτελείται κατά βάση από την πλακέτα (PCB αλλιώς) και το "σώμα" του. Στου οποιου το "σασί", εμπεριέχονται κατά βάση α) το μοτεράκι του β) ο μηχανισμός στήριξης/κίνησης κεφαλών με τις κεφαλές τις ίδιες γ) ένα φίλτρο άερα δ) και τα platters (δισκοειδείς κατασκευές, μεταλλικές συνήθως, που "κάθονται" πάνω στο μοτέρ και αποτελούν το μέσο στην επιφάνεια των οποίων -που είναι επιστρωμένη με ένα "φιλμ" κάποιου μαγνητικών ιδιοτήτων υλικού- "εγγράφονται" τα δεδομένα, αφήνοντας μικροσκοπικά -στην κυριολεξία- "μαγνητικά ίχνη" μέσω των κεφαλών "εγγραφής"). Μπορείς να τα φανταστείς ως "μεταλλικά CD", και την όλη αρχή λειτουργίας ως...ξάδερφάκι του πικ-απ βινυλίου...

Με την σημαντική διαφορά ότι στην περιπτωση των σκληρών δίσκων, η "βελόνα" δεν "γλυστράει μέσα σε αυλακώσεις πάνω στις οποίες ακουμπά", όπως στα πικ-απ/δίσκους βινυλίου, αλλά από αφάνταστα μικρή απόσταση -διότι αν ακουμπήσει στην επιφάνεια, !@#$%^&* (γαμιέται, δηλαδή) το σύμπαν- και με "ασύλληπτη" ταχύτητα, αναγνωρίζει/"διαβάζει" το "ίχνος" πάνω στο platter και το μεταφέρει στο σύστημα ούτως ώστε αυτό με τη σειρά του να το "μεταφράσει" σε ήχο, σε εικόνα, σε μπινελίκι, σε τρόλινγκ, σε συνταγή για σμυρνέικα σουτζουκάκια κ.ο.κ. ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...