Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην παραφράζεις τα λεγόμενα μου φίλε μου. Δεν είπα ποτέ πως οι πορτές είναι ορθάνοιχτες και το μόνο που κάνεις είναι να διαλέξεις εταιρία. Πας στο ένα άκρο, για να δικαιολογήσεις το άλλο άκρο το οποίο είναι και αυτό που παρουσιάζεις απο την πλευρά σου.

 

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Όχι δεν θα πας στην google ούτε στην microsoft (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν μπορεί να ελπίζει κανεις. Αλλα ρεαλιστικά μιλώντας)

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η μόνη σου επιλογή είναι η χ/y εταιρία με απάνθρωπα deadline, μόνο άγχος και κούραση.

Όλα ρόδινα δεν είναι, ούτε όμως είναι όλα και σκατένια όπως κλαψουρίζουν όλοι. Ο καθένας νομίζει οτι το επάγγελμα του είναι η επιτομή της κούρασης, ενώ μπορούσε να σερβίρει τυρόπιτες και να έχει την ησυχία του. Ο σουβλατζής θα σου πεί πως δεν αντέχει την ορθοστασία, την τσίκνα, και τον ιδρώτα απο τη ζέστη ( :P) και όλη μέρα το μόνο που βλέπει, είναι κοψίδια να γυρνάνε.

 

Αν πραγματικά αντλείς ευχαρίστηση με το να φτιάχνεις κάτι (μέσω του να γράφεις κώδικα..εργαλείο για δημιουργεία είναι, όχι αυτοσκοπός), και αφιερωθείς στο να μάθεις το αντικείμενο (μέσω των σωστών βιβλίων/συνέδρια/open source contributions), και σου κόβει και λίγο τοτε μια χαρά μπροστά θα πας. Και αν όχι στην Ελλάδα, τότε έξω.

Ζήτηση για καλους και ενθουσιώδεις developers υπάρχει, αυτοί που μπήκαν απλα για τα $$ και διαβάσαν 2-3 βιβλία απλά τα παρατάνε ή βρωμάνε απο τα χίλια μέτρα. Στο θέμα εταιριών, ναι στην Ελλάδα δεν ειναι καλές οι συνθήκες, αλλα δεν ισχύει για όλες τις εταιρίες, αλλά για ένα (μεγάλο) ποσοστό.

Γίνε guru στην τέχνη σου, και θα μπορέσεις να έχεις και τις επιλογές σου όμως.

 

Αν στηριχτεί κάποιος σε σπουδές πληροφορικής (και μόνο)  είναι χαμένος απο χέρι. Είτε μιλάμε για ΑΕΙ είτε ΤΕΙ. Τα ζητούμενα της αγοράς δεν έχουν απολύτως καμία σχέση τα πεπαλαιωμένα και παιδαριώδη πράγματα που διδάσκουν. Απο την άλλη δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς γιατί αφενώς με τον όρο πληροφορική καλύπτεις καμιά εικοσαριά ειδικότητες, αφετέρου οι μισόι και βάλε που μπαίνουν πληροφορική, το κάνουν επειδή είναι της μόδας και νομίζουν οτι θα βρουν δουλειά παίρνοντας το πτυχίο. Κολοκύθια.

  • Like 3
Δημοσ.

Γενικά βλέπω πολλή καταστροφολογία. Συμφωνώ ότι στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τον προγραμματισμό. Αφορά οτιδήποτε τεχνολογικά εξελιγμένο. Γενικά, οι μηχανικοί όλων των τομέων (βάζω και του μηχανικούς λογισμικού μέσα) χαραμίζονται στην Ελλάδα. Ίσως μάλιστα στο software να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα γιατί δεν απαιτείται μεγάλο κεφάλαιο για να ασχοληθεί κανείς με το software και έτσι εμφανίζονται διάφορες εταιρίες που ασχολούνται με ανάπτυξη εφαρμογών αλλά μη περιμένετε να γράφετε 10-20 γραμμές κώδικα τη μέρα και να πέφτει το 3χίλιαρο. Αυτά είναι εκτός πραγματικότητας ακόμη και για το εξωτερικό. Είναι όμως καλύτερα τα πράγματα γιατί υπάρχουν δουλειές έστω και των 700 ευρώ. Ενώ ο μηχανολόγος και ο ηλεκτρολόγος που διάολο μπορούν να δουλέψουν στην Ελλάδα; Αυτοί μόνο στη βαριά βιομηχανία μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που πήραν. Βλέπετε καμιά τέτοια στην Ελλάδα; Έτσι ο μέσος μηχανικός καταντάει να κάνει ή κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σπούδαζε ενώ κάποιοι ελάχιστοι τελευταίοι εργάζονται στο δημόσιο και αυτοί μετά το ενιαίο μισθολόγιο για 900 ευρώ πλέον.

 

Η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να αξιοποιήσεις την οποιοδήποτε επιστήμη/τέχνη σπούδασες και να πληρώνεσαι αξιοπρεπώς δε θα καθίσεις στην Ελλάδα. Αν το να φύγεις από την Ελλάδα δεν αποτελεί για σένα πιθανό σενάριο, ή το παίρνεις απόφαση και σπουδάζεις κάποια ανθρωπιστική επιστήμη, ή αν θες ντε και καλά να σπουδάσεις κάτι τεχνολογικό γιατί αυτό σ' αρέσει, παίρνεις από τώρα την απόφαση ότι θα καταλήξεις να πουλάς τυρόπιτες. Αν δε διατίθεσαι να σηκωθείς να φύγεις από τούτο τον καταδικασμένο τόπο (τον οποίο καταδικάσαμε εμείς οι Έλληνες αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) μη περιμένεις προκοπή ανάλογη των σπουδών σου.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και όσοι αποτρέπετε τους νέους από το να ασχοληθούν με την τεχνολογία γενικότερα επειδή δεν παίρνετε την απόφαση να εγκαταλείψετε αυτό το πλοίο που βουλιάζει σταματήστε να το κάνετε. Αν για το Χ,Υ λόγο δε θέλετε να φύγετε από εδώ μη κόβετε τα φτερά των παιδιών. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε την Ελληνική πραγματικότητα όλοι όσοι θεωρούμε ότι έχουμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω και θέλουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας. Εσείς που διατίθεστε να ανέχεστε αυτή την κατάσταση, κάντε το. Μη δηλητηριάζετε με τη μιζέρια σας τους νέους ανθρώπους όμως! Αν ήταν να σκεφτόμασταν το τι θα σπουδάσουμε μόνο με βάση τις ευκαιρίες στην Ελλάδα θα έπρεπε να αποτρέπουμε τους νέους από το να ασχοληθούν με ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκτός από την κτηνοτροφία, την γεωργία και τον τουρισμό.

Οπότε η δική μου η συμβουλή στα παιδιά είναι να κάνουν ότι τους αρέσει αλλά να είναι και διατεθειμένοι να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν από την Ελλάδα με το που πάρουν το πτυχίο τους. Η και πιο πριν όποιος μπορεί. Υπάρχουν πολλές εταιρίες στο εξωτερικό που διατίθενται να σας πληρώνουν αξιοπρεπώς και με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Από την άλλη βέβαια αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα τα ξύνετε όλη μέρα ή ότι δε θα ξανανοίξετε βιβλίο για να ενημερωθείτε σχετικά με τις νέες εξελίξεις επάνω στη δουλειά σας. Κι επίσης, για να μη παρεξηγηθώ, δε σημαίνει ότι μπορείτε να τελειώσετε ΤΕΙ καλλιέργειας μανιταριών (ή ότι άλλο καμένο υπάρχει για όσους αντί να διαβάζουν προτιμούσαν να φασόνονται αβέρτα στα σχολικά τους χρόνια) και με αυτό το χαρτί να πάτε έξω και να πληρώνεστε 50000 ευρώ το μήνα. Όλες οι τέχνες έχουν μια αξία και όλα τα επαγγέλματα είναι απαραίτητα αλλά εκεί έξω υπάρχει αξιοκρατία: δε παίρνει τα ίδια ο κλητήρας με τον προγραμματιστή, ούτε ο προγραμματιστής με το μηχανικό.

  • Like 1
Δημοσ.

@outstanding

Φίλε όλα αυτά που έγραψα τα έγραψα κυρίως για καλούς προγραμματιστές. Αυτούς σκίζουν. Αυτοί λιώνουν στα deadlines. Νομίζεις τους άσχετους λιώνουν;

Τώρα εσύ αν έχεις βρει καμιά δουλειά που εγώ θα την θεώρουσα σχετικά άνετη και εσύ δύσκολη αλλά την ευχαριστιέσαι και έρχεσαι και μας λες ότι δεν σε τρομάζει η σκλαβιά, δεν μπορώ να το ξέρω.

Επειδή λες ότι παραφράζω τα λεγομενά σου, ξαναδιάβασε προσεκτικά τι έγραψες και τι έγραψα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ JUNIOR. ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙΣ.

Αν υποστηρίζεις οτιδήποτε άλλο, λυπάμαι είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός πραγματικότητας.

 

Επίσης δοκίμασε να πας ΤΩΡΑ σε οποιαδήποτε συνέντευξη για senior programmer.

Αυτά τα ολίγα από μενά που ακούς στις συνεντεύξεις.

1. Από υπερωρίες αντέχουμε, έχουμε πρόβλημα;

2. Είμαστε διαρκώς με deadlines, έχεις πρόβλημα με αυτό;

3. Εδώ έχουμε τρελές απαιτήσεις και βασιζόμαστε στο άτομο που θα πάρουμε. Αισθάνεσαι άνετα με αυτό;

4. Όταν έχουμε παράδοση έργου 5 σαββατοκύριακα είναι καμένα. Είσαι οκ με αυτό;

5. Όταν έχουμε παράδοση έργου μην περιμένεις να φεύγεις πριν τις 9 για 1-2 μήνες. Είσαι οκ με αυτό;

6. Ο μισθός που δίνουμε δεν είναι ψηλός αλλά το περιβάλλον είναι ευχάριστο (χαχαχαχαχα)

7. Στα καθηκοντά σου είναι αυτο και αυτό και αυτό και αυτό και αυτό και αυτό, α και να προγραμματίζεις.

8. Είσαι από αυτούς που αντέχουν μαστίγιο και καρότο;

 

@babylonx

Κάποιος θα γράψει την "καστροφολογία" κάποιος τα καλά.

Σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε, ας διαβάσουμε και ας διαλέξουμε.

  • Like 4
Δημοσ.

Μπραβο σε ολους! Ωραια μηνυματα δινετε και σε μενα σαν φοιτητης για προγραμματιστης παιχνιδιων και σε αλλα παιδια που θελουν να ακολουθησουν αυτο το εππαγελμα! Εχετε ξεχασει πολλοι απο εδω μεσα οτι ο προγραμματισμος ειναι δημιουργια, κατι απο το 0 σε κατι που μπορει να γινει πολυ ωραιο!

Πολλοι εχετε πληγωθει απο το επαγγελμα αυτο αλλα δεν χρειαζεται να το κανετε αυτο, κοβετε την χαρα και την ορεξη αυτου του παιδιου που ερχεται να διαβασει αυτο το αρθρο.

  • Like 2
Δημοσ.

#Retromaniac:

Το κακό είναι ότι η καταστροφολογία αυτή προέρχεται κυρίως από άτομα που έχουν εμπειρία μόνο από Ελλάδα και που ποτέ δε σκέφτηκαν να φύγουν. Δε μπορείς να λες "μην τυχόν" στους νέους ανθρώπους επειδή δε βρίσκεις καλή δουλειά στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να είναι προφανές αυτό.

 

Την Ελλάδα επιτρέψαμε να την φτάσουν στην καταστροφή εμείς οι Έλληνες γιατί είμαστε προσκυνημένοι, ατομιστές και δεν έχουμε την παραμικρή αντίληψη της ευθύνης απέναντι στα κοινά. Έχουμε μεγαλώσει πιστεύοντας ότι κάτι δημόσιο είναι ξένο και όχι δικό μας. Δε μας μάθανε (ούτε μαθαίνουμε εμείς στα παιδιά μας) ούτε τα βασικά όπως πχ ότι περιμένεις στο κόκκινο όχι για να μη χτυπήσεις και πάθεις κακό αλλά γιατί είναι κανόνας και πρέπει να τον ακολουθούμε όλοι αν θέλουμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία. Εξ' υπακούεται επίσης ότι ψηφίζουμε ΠΑΝΤΑ με βάση το ατομικό μας συμφέρον και τη βόλεψή μας. Και φυσικά αυτό δεν αλλάζει ακόμη κι όταν βρεθούμε στο χείλος του γκρεμού: ακόμη και τότε θα προτιμούσαμε να ρίξουμε στο γκρεμό τους υπόλοιπους 9 εκατομύρια 999 χιλιάδες 999 συμπολίτες μας για να μη θιχτούν τα δικά μας συμφέροντα. Βάση αυτών αποκαλώ τούτο τον τόπο καταραμένο και την καταστροφή του σίγουρη με μαθηματική ακρίβεια.

Μετά μπαίνουμε στα φόρουμ και λέμε στα νέα παιδιά να μην ασχοληθούν με τον προγραμματισμό γιατί στην Ελλάδα δε θα βρουν δουλειά! Ε έλεος! Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός και έχεις τα @@ να γίνεις προγραμματιστής (γιατί δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να ιδρώσεις αίμα και να θυσιάσεις άλλα πράγματα στη ζωή σου για να γίνεις καλός σε αυτό όπως άλλωστε ισχύει για τις περισσότερες δεξιότητες που αποκτούμε στη ζωή) να το κάνεις! Και μετά να πας σε μια άλλη χώρα που θα εκτιμήσουν τις δυνατότητες σου και να πουλήσεις αυτό που έμαθες να κάνεις. Δεν είναι ακατόρθωτο. Πρέπει απλά να αγαπάς αυτό που κάνεις και να ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις. Αν πας με αυτό το τουπέ δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθούν κάποιοι να αναγνωρίσουν την αξία σου. Θα το πω βέβαια για 100η φορά και ας κουράζω: Μη περιμένεις να βρεις τέτοια αντιμετώπιση στην Ελλάδα.

  • Like 1
Δημοσ.

Ωραίο video. Τώρα το πόσο καλό επάγγελμα είναι, είναι άλλο θέμα. Κανείς δεν έγινε πλούσιος γράφοντας κώδικα μόνο. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά απο εκεί και πέρα δεν είναι υποχρεωτικό.

Δημοσ.

#Retromaniac:

Το κακό είναι ότι η καταστροφολογία αυτή προέρχεται κυρίως από άτομα που έχουν εμπειρία μόνο από Ελλάδα και που ποτέ δε σκέφτηκαν να φύγουν. Δε μπορείς να λες "μην τυχόν" στους νέους ανθρώπους επειδή δε βρίσκεις καλή δουλειά στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να είναι προφανές αυτό.

 

Δυστυχώς το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά δυστυχώς και το παγκόσμιο κέντρο πληροφορικής που είναι οι ΗΠΑ. Έχεις πλέον γιγάντιες χώρες όπως Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία κλπ ασιατικές οι οποίες ανατπύσσουν ραγδαία μεταξύ άλλων και την παιδεία τους.

Όπως ακριβώς οι ΗΠΑ ήταν το κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής απο το 40 μέχρι το 70, όπου μετά αποφάσισαν να την αποβιομηχανοποιήσουν και να τα στείλουν όλα εκεί που υπήρχαν φθηνά εργατικά χέρια, έτσι ακριβώς θα γίνει σταδιακά και με το software development. 

 

Πλέον στην Ασία έχουν εκτός απο φθηνά εργατικά "χέρια" και φθηνά εργατικά "μυαλά". Όπως η Apple στέλνει στην Foxconn την συναρμολόγηση του Hardware της, δεν είναι μακρυά ο καιρός όπου εκεί θα αναπτύσσεται και το software.

 

Αυτό ήδη συμβαίνει βέβαια . Μπορεί να έχεις ένα σωρό startups στο Silicon Valley, αλλά εκεί βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία.  Ήδη πολλές startups για να γίνουν πιο ελκυστικές λένε στα διάφορα VC's ότι έχουν προγραμματιστές στην Χ χώρα που πληρώνονται τα μισά.

 

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι κάπου στη μέση. Έχουμε χάλια μισθούς, αλλά το Ευρώ είναι απο τα πιο σκληρά νομίσματα παγκοσμίως. Για ποιό λόγο να πάνε σε Ευρωπαϊκή χώρα λοιπόν να προσλάβουν προγραμματιστές - έστω και 50% φθηνότερα όταν μπορούν να βρούν 200% φθηνότερα στην Ινδία;

 

Η μήπως έχετε την εντύπωση ότι αν οι απόφοιτοί τους γίνουν απο 400.000, 2.000.000 ότι οι μισθοί τους θα έχουν καμία σχέση με το σήμερα; Θα τους στείλουν σούμπιτους και αυτούς στην Ινδία.

Δημοσ.

Ολοι μιλατε για τα αρνητικα του προγραμματισμου, τις επιπτωσεις στην υγεια κτλ. Ολα αυτα ομως συμβαινουν εδω στην Ελλαδα.

 

Απο οτι εχω ασχοληθει και εχω ψαξει στο εξωτερικο, οι συνθηκες εργασιας ειναι αριστες, πολυ καλυτερες απο καθε αλλο επαγγελμα...ερχεσαι σε αμεση επαφη με συναδελφους δηλαδη με ανθρωπους. Εχεις παρα πολλες ανεσεις οπως ειναι τα δωρεαν γευματα, χωροι ενασχολησης για τον ελευθερο χρονο κ.α.

 

Τα αρνητικα συμβαινουν μονο στην Ελλαδα. Και, επιπλεον, για να κανεις κατι πρεπει να σου αρεσει να σε ελκυει και να σε προτρεπει να ερευνα και να βρισκεις νεους τροπους και μεθοδους για να γινεις ο ιδιος καλυτερος.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Στην ελλάδα υπάρχει έλλειψη παιδείας όσον αφορά την τεχνολογια και την επιχειρηματικότητα. Και όπου υπάρχει άγνοια, υπάρχει φόβος. Και για να νιώσουμε καλύτερα, τους φόβους μας συνήθως τους ντύνουμε με ιδεολογικά ή θρησκευτικά ιδεολογήματα. Έτσι η επιχειρηματικότητα στην ελλάδα σημαίνει εκμετάλλευση του ανθρώπου από  τον ανήθικο καπιταλισμο, ενώ η τεχνολογία καταστροφική, διαβολική (!).

 

Τώρα πλέον που η αναπαυτική προστασία του κράτους (όχι για όλους!) μας τελειώνει σιγά σιγά, θα έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο. Ένα καπιταλιστικό, τεχνολογικό κόσμο. Και τότε ή θα συνεχίσουμε το παραμύθι μας, αναπολώντας το παρελθόν και θα γίνουμε οι ζητιάνοι των βαλκανίων ή θα κάνουμε την υπέρβαση και θα απελευθερώσουμε αυτό το θρυλικό ελληνικό δαιμόνιο που κάποιοι λένε ότι υπάρχει....

 

ΥΓ.: Όλες οι δουλείες στο πραγματικό κόσμο (έξω από το matrix του ελληνικού δημοσίου) είναι δύσκολες, απαιτητικές, πολλές φορές θυσιάζουν την σωματική ή ψυχική υγεία. Το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να είναι άδικο, πιεστικό. GET OVER IT. Η ζωή είναι αγώνας. Η γκρίνια και η κλάψα δεν βοήθησε κανένα. Ωριμάστε και παλέψτε.

Αν τα παραπάνω σας προκάλεσαν εκνευρισμό και υψηλούς καρδιακούς ρυθμούς, χαίρομαι. Αυτός ήταν ο σκοπός τους! :)

Δημοσ.
Ρε σεις, πως γίνεται ο μέσος Έλληνας να τα αντιλαμβάνεται όλα με τόσο λάθος τρόπο;.....

 

Λείπουν 1.000.000 ΚΑΛΟΙ προγραμματιστές. Πόσο πιο  απλά να σας το θέσουν; Φυσικά δεν λείπουν από τις εταιρίες (-μπ#@$ρδελα) της Ελλάδος αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα εν  έτει 2013. Οι συνθήκες εργασίας ενός προγραμματιστή στον "δυτικό κόσμο" και στην Ελλάδα είναι αδύνατο να συγκριθούν. Είναι μήλα και ... αγγούρια.

 

Αλλα γενικότερα, ως προγραμματιστής, ακόμα και αν δεν βρεις αυτό το "πολυπόθητο" 9 με 5 έχεις πάντα τα μέσα να φτιάξεις οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Έχεις τα μέσα να κάνεις κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία.

 

Συνεπώς, όσοι ξεκινάτε τώρα, μην κολλάτε στις κακές εμπειρίες των παλαιοτέρων. Βέβαια, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε νωρίς ότι η Ελλάδα δεν είναι (ούτε ήταν ποτέ) το κατάλληλο μέρος για επαγγελματίες προγραμματιστές. Ας προσπαθήσουμε να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

Υ.Γ. Ωραίο το βιντεάκι.
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα.Ενδιαφέρουσα η τροπή που πήρε η κουβέντα ομολογώ.Θα ήθελα να κάνω μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα όσον αφορα του τι εστί καλή δουλεία του τι εστί ειμαι ευτυχισμένος με αυτο που κάνω.Πολλοι ακολουθούν μια πορεία ζωής και σπουδών επηρεασμένοι πολλές φορές απο την εκάστοτε μόδα της εποχής και ακόμα περισσότερο απο το ίδιο το οικογενειακό τους περιβαλλόν.Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο gap στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.


Ένα συστήμα δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ανθεί η παραπαιδεία που σκοπό έχει την γνώση αλλά όχι στην καθαυτή ουσία της συνδέοντας την καθαρά με την εισαγωγή σε ένα πανεπιστήμιο.Με λίγα λόγια η έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία οδήγει τους νέους στο να κάνουν κάτι που δεν τους γεμίζει πραγματικά.


Αλήθεια είναι πως κάθε άνθρωπος έχει τα δίκα σου στάνταρ στο τι σημαίνει ευτυχία που τις περισσότερες φορές είναι συνυφασμένη με το χρήμα κατά τέτοιο τρόπο που ο άνρθωπος γίνεται έρμαιο αυτού.


Όλα αυτά τα λέω με σκόπο να καταλήξω στο ότι κάθε νέος αν ψάχτει και κάνει αυτό που γουστάρει και πραγματικά του αρέσει θα είναι σίγουρα ευτυχισμένος και επιτυχημένος στη ζωή του είτε είναι στην ελλάδα είτε στο εξωτερικό.


Πόλλοι έδω όντας επηρεασμένοι απο τις συνθήκες εργασίας τους βλέπουν το forum σαν ένα τρόπο να εξωτερικεύσουν την πίεση τους χώρις να μπορούν να δούν ή να έχουν κάν το χρόνο να σκεφτούν σε πραγματικές συνθήκες.


Η Ελλάδα είναι πεθαμένη και η γένια που θα την "πληρώσει" είναι οι νέοι 30άριδες που έχουν κάνει ανοίγματα με οικογένειες δάνεια κτλ ,οι μικρότεροι έχουν όλο το μέλλον  μπροστά τους και ειναι καλύτερα προϊδεασμένοι για το τι έπεται.Οι δε ποιό μεγάλοι σε ηλικία ;αυτοί καλά περάσανε.


ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ.ΑΠΛΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ !!!

Δημοσ.

Πολύ μπερδεύεστε, ο λόγος που το επάγγελμα στη χώρα μας έχει πιάσει πάτο είναι ακριβώς γιατί δεν το σέβεται κανένας. Είκοσι, μη πω τριάντα χρόνια τώρα... :/

 

Πράγματι, αν υπήρχε ως μάθημα, ας το πούμε "λογική προγραμματισμού", θα υπήρχε περισσότερος σεβασμός απ'όλους που θεωρούμε οτι ο υδραυλικός είναι ο γκουρού της σωλήνας, ο ηλεκτρολόγος είναι ο θηριοδαμαστής του καλωδίου ενώ ο προγραμματιστής απλώς ένα παιδάκι που παίζει videogames και έτυχε να γνωρίζει πέντε πράγματα.

 

Αν ακόμα απορείτε, ρωτήστε τον πατέρα/θείο/αφεντικό σας γιατί θα πλήρωνε αβίαστα, αβάδιστα, άκλαφτα 30ε τον ηλεκτρολόγο να του αλλάξει μια ραγοασφάλεια στον πίνακα και δεν πληρώνει ούτε 5ε για κάποια πολύωρη εργασία στον υπολογιστή και ψάχνει να την κάνει μέσω φίλων, γνωστών και ανηψιών...

  • Like 1
Δημοσ.

Και στο εξωτερικό παίδες δεν είναι καθόλου ρόδινα, πρέπει να κόβεις το κώλο σου στη δουλειά για να είσαι καλά. Βέβαια άλλο το καλά εδώ και άλλο το αντίστοιχο "καλά" έξω!

 

Δυστυχώς ο προγραμματισμός είναι μεγάλο πακέτο, και για όσους μιλάνε για όρεξη, challenge και innovation θέλω να δω μετά απο απο 15-20 χρόνια δουλειάς (όταν θα είναι μόνο ~40 ετών) αν θα σκέφτονται το ίδιο.

Επίσης το "έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις κάτι απο το 0 και ίσως και κάτι δικό σου" είναι αστείο.

H ριζοσπαστική και καινοτόμος ιδέα έρχεται πολύ δύσκολα και σε ελάχιστα άτομα οπότε ας χαλαρώσουμε λίγο!

 

Το θέμα της σπουδαιότητας του προγραμματισμού έχει να κάνει δυστυχώς στο οτι πολύ απο όλους εμάς που ασχολούνται με την τεχνολογία την έχουν ανάγει σε "θρησκεία", όπως κάνουν αντίστοιχα πολλοί μαθηματικοί σε ότι αφορά το μάθημα-επιστήμη τους σε σχολεία/φροντιστήρια στις τάξεις του Λυκείου.

"Σβήνουμε" όλα τα άλλα και κρατάμε αυτά που νομίζουμε στο μικρόκοσμο μας πως είναι σημαντικά.

 

Όσο για τους φίλους που λένε οτι τους βοήθησε ο προγραμματισμός σε δομημένη ανάλυση μιας ιδέας ή λύση ενός προβλήματος μάλλον μιλάνε για κάτι σαν την "Τεχνολογία Λογισμικού".

 

Αλλά και πάλι πρέπει να χαλαρώσουμε αμφότεροι, ο προγραμματισμός, σαν επάγγελμα, έχει πάρα πολλά αρνητικά γιατί εκτός του ρίσκου εύρεσης εργασίας που έχεις όπως όλοι, έχεις και τεράστιο φόρτο και ένα απίστευτα μεγάλο πεδίο γνώσης, το οποίο όλο και μεγαλώνει, που πρέπει να καλύψεις για έχεις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Και όχι, το να είσαι συνεχώς μπροστά απο ένα pc (όσο δημιουργικά και να χρησιμοποιείς τον χρόνο αυτό) δεν είναι και το καλύτερο για την υγεία, ψυχική, σωματική και φυσικά για την κοινωνική σου ζωή.

Όποιος όμως θέλει (όπως ο choppersan) να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα ας το κάνει, τα αρνητικά όμως του κάθε επαγγέλματος πρέπει να τονίζονται. Και στον προγραμματισμό είναι αρκετά.

  • Like 4
Δημοσ.

Όποιος όμως θέλει (όπως ο choppersan) να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα ας το κάνει, τα αρνητικά όμως του κάθε επαγγέλματος πρέπει να τονίζονται. Και στον προγραμματισμό είναι αρκετά.

 

Κρατάω μόνο αυτό.

Εδώ έρχεται (για οποιον θυμάτε) το Σ.Ε.Π. (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός) της Γ Γυμνασίου.

Το θυμάστε?

Την αντιμετώπιση που του είχαμε σαν 'μαθημα"

Κάτι αντιστοιχο με τη μουσική/γυμναστική.

 

Και προφανως δε φταίμε οι μαθητές (μονο) αλλα και οι καθηγητες μας.

Αντί να μας κατσουν στο κ@λο μας να μας πουνε 3 πραγματα για 5 κλάδους επαγγελματων, 3 λαλλουν και 2 χορευουν.

 

Παμε παρακατ, στο μηχανογραφικό (την εποχή με τις δέσμες)

Αλλα 'ντα αλλα.

Δηλωση με βάση τη μεγαλύτερη βάση, ΕΙΔΙΚΑ τη 1η χρονιά του μηχανογραφικού, ούτε σκέψη τι πραγματικα μας αρέσει ή νομίζουμε πως μας αρέσει, 60 σχολές με βαθμολογική σειρά και δόξα το Θεό (μη τυχον γράψω 19.7 και ΔΕ περάσω μηχανικός αεροπορίας)

 

Πολύ λάθος απο τα γενοφάσκια του το σύστημα, πλέον αλλάζει/άλλαξε αλλα ΟΧΙ οπως θα πρεπε κατα τη γνώμη μου.

 

Και δεν είναι μόνο το θέμα σπουδών που μπορεί να μετανίωσεις..οπως καταλαβαμε, αλλα και η δουλειά που πάντα ονειρευόσουν.

 

Μια συμβουλή παίδες, στους μικρότερους, αν και τα χρόνια που περνάμε ΔΕ βοηθάν.

 

δουλέψτε στο πεδίο των σπουδών σας ΑΛΛΑ σε διαφορετικές εταιρίες, με διαφορετικό αντικείμενο καθε φορα.

Ετσι θα αντιληφθείτε τις διαφορετικές πτυχές τις δουλειας/σπουδών σας.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...