kastorass Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα! Αγόρασα αυτό το home cinema: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.704121 αλλά αντιμετωπίζω προβλήματα (κυρίως με τους υπότιτλους) και ελπίζω να βρούμε κάποια λύση. Θα αναφέρω προβλήματα που αντιμετώπισα και κάποιες λύσεις που προσπάθησα: Έχω ένα αρχείο .mp4 με εξωτερικούς υπότιτλους .srt, το οποίο το βάζω σε ένα usb flashάκι για να το δω στο home cinema. Το βίντεο παίζει κανονικά, αλλά δεν μπορεί να δει τους υπότιτλους. Δοκίμασα να ενσωματώσω τους υπότιτλους με το AVIAddXSub, αλλά επειδή είναι mp4 αυτό φτιάχνει 2 extra αρχεία (idx/sub). Ξαναδοκιμάζω αλλά πάλι οι υπότιτλοι δεν παίζουν. Με το winavi all in one converter (αγορασμένη έκδοση) μετατρέπω το mp4 σε .avi. Ξαναδοκιμάζω αλλά αυτή τη φορά μου γράφει ότι δεν μπορεί να παίξει αυτή τη μορφή του αρχείου. Δοκιμάζοντας .avi που κατέβασα από το internet, αυτά παίζουν κανονικά! Anyway λέω, δεν πειράζει, θα βλέπω μόνο avi/mkv εκεί. Παίρνω λοιπόν ένα .avi αρχείο του βάζω και τους εξωτερικούς υπότιτλους και πατάω να παίξει. Το video παίζει, τους υπότιτλους μπορεί να τους δει, αλλά μου τους εμφανίζει κινέζικα! Δοκιμάζω να αλλάξω το encoding των υποτίτλων από ένα κειμενογράφο που χρησιμοποιώ σε ansi, utf-8, unicode, αλλά πάλι εμφανίζονται κινέζικα. Παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις που έχει το home cinema, είδα κάπου να αναφέρει την κωδικοποίηση των υποτίτλων. Σαν διαθέσιμες επιλογές είχε: latin1, latin2 και cyrillic. Στον κειμενογράφο βλέπω να έχει σαν επιλογές Latin 3 και Latin 9 στο encoding. Τα cyrillic νομίζω είναι τα ρώσικα. Τα latin μπορούν να εμφανίσουν ελληνικούς χαρακτήρες?? Τι μπορώ να κάνω για να βλέπω κανονικά τους υπότιτλους στο home cinema?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα