Προς το περιεχόμενο

iPhone 4 - Πως κάνω update σε iOS 6 και jailbreak;

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλος έχει ένα iPhone 4 με iOS 4.3.1 και σταμάτησαν να του λειτουργούν διάφορα προγράμματα όπως το WhatsApp λόγω μη υποστήριξης της παλιάς OS version. Το κινητό του είναι επίσης jailbroken (με Cydia?) αλλά δεν ξέρω πολλά γύρω από αυτό μια και ποτέ δεν είχα κάποια συσκευή Apple. 

Το ερώτημά μου είναι, πόσο απλό είναι να του κάνω ένα update στο 6.0.1; Μετά θα χρειαστεί να γίνει ξανά jailbreak και αν ναι, με ποιον τρόπο γίνεται; Με λίγο googlάρισμα, βρήκα αρκετές αναφορές στο Evasion, να χρησιμοποιήσω αυτό ή υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο; Πρέπει να γίνει backup των επαφών, ρυθμίσεων, αρχείων (photos, videos κλπ) ή αυτά διατηρούνται ανέπαφα κατά τις παραπάνω διαδικασίες; Στο iTunes γίνεται το backup;

Δηλώνω αρχάριος σε θέματα Apple και iOS οπότε όσο πιο απλά, τόσο το καλύτερο για να μη χαλάσω και το κινητό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φίλος έχει ένα iPhone 4 με iOS 4.3.1 και σταμάτησαν να του λειτουργούν διάφορα προγράμματα όπως το WhatsApp λόγω μη υποστήριξης της παλιάς OS version. Το κινητό του είναι επίσης jailbroken (με Cydia?) αλλά δεν ξέρω πολλά γύρω από αυτό μια και ποτέ δεν είχα κάποια συσκευή Apple. 

Το ερώτημά μου είναι, πόσο απλό είναι να του κάνω ένα update στο 6.0.1; Μετά θα χρειαστεί να γίνει ξανά jailbreak και αν ναι, με ποιον τρόπο γίνεται; Με λίγο googlάρισμα, βρήκα αρκετές αναφορές στο Evasion, να χρησιμοποιήσω αυτό ή υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο; Πρέπει να γίνει backup των επαφών, ρυθμίσεων, αρχείων (photos, videos κλπ) ή αυτά διατηρούνται ανέπαφα κατά τις παραπάνω διαδικασίες; Στο iTunes γίνεται το backup;

Δηλώνω αρχάριος σε θέματα Apple και iOS οπότε όσο πιο απλά, τόσο το καλύτερο για να μη χαλάσω και το κινητό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

αμα ψαξεις στο iphonehellas θα τα βρεις ολα αυτα που ζητας αναλυτικα! παντως στα ερωτηματα σου εχω να σου πω οτι πρεπει να γινει backup αλλιως θα τα χασεις ολα..., και ενημερωτικα η τελευταια εκδοση δεν ειναι η 6.0.1 αλλά η 6.1.....

Καταρχας πρέπει να κρατήσεις επαφες φωτο και εφαρμογές. 

Τις επαφές θα τις τραβήξεις με MyContacts backup απο app store. 

Τις φωτό από τον υπολογιστή οπου βλεπει το iphone σαν usb

Τις εφαρμογές με δεξι κλικ στο itunes και transfer purchases (δεν κάνουμε μπακ απ γιατί αν είναι σπασμένο το τηλεφωνο στην παρουσα δεν μπορεις να κρατήσεις μπακ απ και να χρησιμοποιήσεις στην αναβαθμιση γιατι μπορει να περαστουν σκουπιδια απο το προηγουμενο jailbreak)

Μολις τελειωσεις ολα τα τραβήγματα εφαρμογών και στοιχείων, θα πας εδω

http://iosdl.com/

και θα κατεβάσεις την 6.1.2 για το 4άρι. 

Οταν τελειωσει, ανοιγεις το iTunes, συνδέεις το τηλέφωνο και πατάς SHIFT -RESTORE (επαναφορά) και στην οθόνη που θα ανοίξει επιλέγεις το αρχείο που κατέβασες και ξεκινάει.

Αν συναντήσεις έρρορ 3194, πρέπει να πας στα hosts file (C:/Windows/System32/drivers/etc) να τα ανοίξεις με notepad και να σβήσεις τη γραμμή που λέει gs.apple.com και μετά αποθήκευση, επανεκκίνηση και ξανά.

Αν συνεχίσει θα χρειαστεί να το βάλεις σε DFU το τηλέφωνο για να γίνει επαναφορά του. https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DbITIiGswjFI&ei=h5QsUfbVO8XptQbmy4GQBQ&usg=AFQjCNEQvI_QGWOP3d8fMDtMAT_ExonaiQ&sig2=EKSaunhSiXIfe5tXUC4xVQ&bvm=bv.42965579,d.Yms

Οταν τελειώσεις θα το σεταρεις ΩΣ ΝΕΟ iphone και μετά θα συγχρονίσεις τα δεδομένα σου. 

Οσο για το evasi0n, πας evasi0n.com και κατεβάζεις το νέο εργαλείο, το τρέχεις και τέρμα. 

Οτι θες πες μου.

αμα ψαξεις στο iphonehellas θα τα βρεις ολα αυτα που ζητας αναλυτικα! παντως στα ερωτηματα σου εχω να σου πω οτι πρεπει να γινει backup αλλιως θα τα χασεις ολα..., και ενημερωτικα η τελευταια εκδοση δεν ειναι η 6.0.1 αλλά η 6.1.....

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο του προτείνεις άλλο φόρουμ? Η τελευταία είναι η 6.1.2 ενημερωτικά επίσης.

Και ενημερωτικά δε θα χάσει τίποτα αν δεν κάνει μπακ απ, θα το κάνει με συγκεκριμένο τρόπο. 

• Like 1

Μια σημαντική ερώτηση, το iPhone είναι Ελληνικό(ξεκλείδωτο)??

Πολυ σωστος.

Φιλε μου πες μας απο που το πηρες και το model number (Ρυθμισεις-Γενικα-About- model number) πριν κανεις οτιδηποτε

Sent from my iPhone using Insomnia

<p>Ελληνικό είναι (από Wind νομίζω), το model number δε το γνωρίζω... θα το δω αργότερα μια και δεν το έχω αυτή τη στιγμή.</p>

Ενταξει απλά σιγουρέψου και πες μας.

To ότι είναι ελληνικό είναι 100% σίγουρο, απλά δε θυμάμαι από που το έχει πάρει ο κάτοχος.

Παίζει ρόλο και ο πάροχος κινητής ή μόνο αν είναι ελληνικό ή από εξωτερικό;

To ότι είναι ελληνικό είναι 100% σίγουρο, απλά δε θυμάμαι από που το έχει πάρει ο κάτοχος.

Παίζει ρόλο και ο πάροχος κινητής ή μόνο αν είναι ελληνικό ή από εξωτερικό;

παιζει ρόλο μόνο αν είναι ξένο γιατί αν είναι ξένο μπορεί να κλειδώσει με αναβάθμιση.

Δες ρυθμίσεις - γενικά - about (πάνω πάνω) και MODEL NUMBER. Αν τελειώνει σε GR ή GB είναι ελληνικό.

Κατέβασα το νέο os από το παραπανω site, έκανα update και το itunes και πατάω shift -restore, επιλέγω το αρχείο που κατέβασα και μου βγάζει μετά από μερικά δευτερόλεπτα το παρακάτω "The iPhone XXXXX could not be restored because the firmware is imcompatible". Ιδέες;

<p>Κατέβασα το νέο os από το παραπανω site, έκανα update και το itunes και πατάω shift -restore, επιλέγω το αρχείο που κατέβασα και μου βγάζει μετά από μερικά δευτερόλεπτα το παρακάτω "The iPhone XXXXX could not be restored because the firmware is imcompatible". Ιδέες;</p>

Μηπως κατεβασες λαθος λογισμικο; Λέει iphone 4 σε παρένθεση;) επισης ΜΟΝΟ στην 6.1.2 μπορεις να πας αυτή τη στιγμή. Δες και πες μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...