bikey77 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Υπάρχει τρόπος να βάλω έναν σκληρό δίσκο έτοιμο με λειτουργικό, προγράμματα κλπ από ένα laptop σε ένα άλλο (διαφορετικού τύπου) και να δουλέψει ως primary δίσκος; Χρειάζεται να αλλάξω λάπτοπ σχετικά γρήγορα και έχω πάρα πολλά πράγματα εγκατεστημένα και ρυθμισμένα και θα μου πάρει πολύ χρόνο να τα ξαναστήσω όλα από την αρχή. Ξέρω ότι κανονικά ΔΕΝ γίνεται αλλά ρωτώ μήπως και υπάρχει κάποιος τρόπος που δε γνωρίζω.
ppaio Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Θα υπαρχει προβλημα με τους drivers στο συστημα υποδοχης ισως και με την αδεια των Windows.
bikey77 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Το θέμα των drivers το ξέρω, ρωτώ αν υπάρχει κάποιος τρόπος (πχ η εγκατάσταση κάποιων generic drivers ίσα για να κάνει boot).
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 90 % θα κάνει boot απλά κοίτα το πρώτο σου να είναι σε Safe Mode ώστε να κατεβάσεις και αντικαταστήσεις τους drivers,κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι ο Controler να είναι σε ίδιο mode με τον προηγούμενο.. 1
bikey77 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Πες μου λίγο για τον controller... Εννοείς τον sata controller; Τι πιθανότητες έχω να είμαι ok αν πάω από ένα σύστημα Core2Duo με Sata2 σε ένα νέο με i3-i5;
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Ναι τον sata να είναι ide h ahci όπως και ο προηγούμενος.Σου είπα ήδη τι πρέπει να κανείς και θα bootareis .μια χαρά πιθανότητες έχεις.
solution1 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Γίνεται. Βέβαια πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε, κράτα ένα backup. Δεν είμαι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί. Πήγαινε C:\Windows\System32\sysprep και τρέξε το sysprep Στo System Cleanup Action, επέλεξε το Enter System Out Of The Box Experience (OOBE) Τίκαρε το Generalize Τέλος στα shutdown options επέλεξε Shutdown Πατάς οκ και περιμένεις. Η διαδικασία μπορεί να πάρει πολύ ώρα. Σ' εμένα είχε πάρει ~ 45 λεπτά. Όταν τελειώσει ο υπολογιστής θα κλείσει αυτόματα. Τώρα πρέπει να βγάλεις τον δίσκο και να τον τοποθετήσεις στο νέο laptop. Η διαδικασία στην ουσία κάνει "Παρθενοποίηση" τους συστήματος Όταν ξεκινήσεις τα windows στο άλλο laptop θα είναι σαν να τ' ανοίγεις για πρώτη φορά. Θα πρέπει να βάλεις ώρα, γλώσσα κτλ Θα μπεις στο desktop και δε θα βλέπεις τίποτα. Μη φρικάρεις. Είναι επειδή δημιουργείται νέος χρήστης (user) Κάνε logoff, μπες στον παλιό λογαριασμό και όλα θα είναι στη θέση τους. Προσοχή, το ξαναλέω Κράτα Backup!!!!! Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2013 από solution1 1
bikey77 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 super! θα το κάνω και θα ενημερώσω... Σε ότι αφορά το backup, να κάνω clone τον δίσκο σε κάποιον άλλο δίσκο ή υπάρχει ευκολότερος τρόπος; Ναι τον sata να είναι ide h ahci όπως και ο προηγούμενος.Σου είπα ήδη τι πρέπει να κανείς και θα bootareis .μια χαρά πιθανότητες έχεις. Μια τελευταία ερώτηση... από που το βλέπουμε/ρυθμίζουμε αυτό; Bios;
tipestwra Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 super! θα το κάνω και θα ενημερώσω... Σε ότι αφορά το backup, να κάνω clone τον δίσκο σε κάποιον άλλο δίσκο ή υπάρχει ευκολότερος τρόπος; Μια τελευταία ερώτηση... από που το βλέπουμε/ρυθμίζουμε αυτό; Bios; ναι ..
washcloud Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 ...άγραγε, ακόμη δεν μπορεί πλέον να μπει στα Windows για να ενημερώσει...;
bikey77 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 χαχα! Δεν το επιχείρησα ακόμα, όταν έρθει το νέο laptop θα το κάνω. Απλά ήθελα να ξέρω εκ των προτέρων αν υπάρχει τρόπος και τι επιλογές υπάρχουν.
washcloud Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 ...πάντως επειδή μίλησες για προγράμματα που σ' ενδιαφέρουν έντονα, συμβουλή μου είναι πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε, πρώτα να κάνεις ένα cloning του δίσκου (ο "ευκολότερος"/"γρηγορότερος" τρόπος είναι να τον συνδέσεις σε σταθερό υπολογιστή, όπου θα έχεις εγκαταστήσει κάποιο σχετικό cloning πρόγραμμα, πχ Τrue Image της Acronis -...αφού το βρεις "σπασμένο"- και να "πάρεις ένα image του", να το έχεις πρόχειρο, καλού-κακού, ώστε να το "αποσυμπιέσεις" εκ νέου, μέσω του προγράμματος, για μπορέσεις να επαναφέρεις το λειτουργικό στον δικό σου δίσκο, όπως ακριβώς το είχες πριν από οποιαδήποτε απόπειρα "παρθενοποίησής" του που ειπώθηκε, αν τυχόν κατά τη διαδικασία...ξεπαρθενιαστεί, είτε το λειτουργικό, είτε τα προγράμματα). Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχει στον σταθερό, αρκετός ελεύθερος χώρος ώστε να το δεχτεί (είτε όλου του δίσκου σου, ή ΕΣΤΩ του partition C: ). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα