Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεχρι 2 δεν εχεις θεμα με τα PL. Και 3 εχω βαλει πιο ακριβα ομως και δεν ειδα καποια αισθητη μειωση στη ταχυτητα. Αναλογα με τις αναγκες του καθενος παντα.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά μετά τις ερωτήσεις που έκανα εδώ και τις συμβουλές σας αποφάσισα να πάρω ένα access point. και μόνο στην περίπτωση που δεν με καλύπτει θα πάω και σε powerline.

οπότε είμαι ανάμεσα στα 3 γιατί από εκεί και πέρα ξεφεύγει απ'το budget

TP-LINK TL-WA801ND

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612441

TP-LINK TL-WA901ND

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612435

D-LINK DAP-1360

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614794

Δημοσ.

κι'εγώ γι'αυτό θα πήγαινα αλλά επειδή το σπίτι είναι τριώροφο και θέλω να φτάσει το σήμα στον κάτω όροφο λέω να πάω στο 901 που έχει μία έξτρα κεραία.

Δημοσ.

α.το adsl router μπορειςνα το κανεις access point Οποτε στην θεωρια ναι δεν κανει στην πραξη μπορει νακανει.
β.υπαρχουν και πιο γρηγορα Powerlines αλλα οσο σε πιο καλα πας τοσο πιο ακριβα.βεβαια και 100mbit να παιζουν ειναι μια χαρα για ιντερνετ.

τωρα για την διαφορα ρουτερ και access point.συνηθως το ρουτερ εχει μια wan και μπορει να δωσει στους υπολογιστες ξεχωριστες ip κα να υπαρχει και Nat>το access point δεν εχει πρωτοκολλα routing κατα καποιο τροπο και απλα ειναι σαν ενα ασυρματο switch να το πω ετσι χαζα.
τωρα για αυτο που λες οτι σου ειπαν
(((όταν πήγα και ρώτησα μου είπαν ότι θα βάλω το power line στο δωμάτιο που έχω το modem-router μου και στον κάτω όροφο που θέλω wifi θα βάλω το άλλο powerline το οποίο θα το συνδέσω με ένα router. όχι modem-router γιατί αλλιώς δεν θα δουλέψει.)))

θα δουλεψει αρκει να κανεις συγκεκριμενες ρυθμισεις στο adsl router για να γινει σαν access point.
kai to access point μπορει να παιζει με διαφορετικο ονομα δικτυου απο το πρωτο ρουτερ.συνηθως τα Repeater παιζουν με το ιδιο ονομα καποιες φορες.
το access point παιρνει με καλωδιο ενω  το repeater παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα.για το ρευμα εννοουν οτι αμα ο καθε οροφος εχει τον δικο του πινακα δεν θα παιξει.επισης αν ειναι τριφασικο το ρευμα οπως ειπαν και ο καθε οροφος ειναι σε αλλη φαση μπορει να εχεις θεμα.
.το access point δεν χρειαζεται να ειναι ιδια μαρκα με το Powerline ουτε να ειναι ιδια μεταξυ τους.δεν εχεις θεμα.
δεν συνδεεις με τηλεφωνικο καλωδιο.οταν μιλαμε για access point η για ρουτερ τοτε παιρνει με καλωδιο ethernet απο τον κεντρικο ρουτερ και δινει με καλωδιο η ασυρματα.οταν μιλαμε για Repeater παιρνει wireless και δινει wireless η με καλωδιο.
αν βαλεις Repeater τοτε θα παιρνει ασυρματα και θα δινει ασυρματα.αν βαλεις Powerline τοτε παιρνεις router/access point αφου με καλωδιο θα παει πανω στο Powerline.

jimcat αναλογως πολλα για το ποσο απωλεια θα εχεις.αναλογα τα Powerline τι συσκευες εχεις γενικοτερα πανω κτλ.

Malmsteen το801 και 901 μπορει να παρει και ασυρματα και να δωσει ασυρματα αλλα συνηθως παιζουν και σαν access points.

βεβαια τα dlink ειναι καλυτερα σαν μαρκα.
επισης απο το 801 στο 901 δεν σημαινει οτι θα δεις διαφορα επειδη εχει 2 κεραιες.απλα ειναιN300 αντι για 150 για αυτο και οι 2 κεραιες.σε καλυψη θα εισαι το ιδιο.αν θες καλυτερη καλυψη πρεπει να πας σε κανενα air live Που ειναι παραπανω mw απο τα 100 που ειναι τονομιμο.
απλα και στο 801 και στο 901 νομιζω οτι εχουν βγει και version2 και ειναι πιο καλα.εννοειται οτι οτι παρεις του περνας και το τελευταιο firmware

• Like 2
Δημοσ.

σ'ευχαριστώ πολύ pouline για το μεγάλο κείμενο που έκατσες και έγραψες!!

τελικά εσύ τι μου προτείνεις γιατί αυτές τις μέρες σκοπεύω να το αγοράσω.

ποιο από τα 3 εσύ θα έπαιρνες?

και αν κανένα από αυτά σε ποιο άλλο θα πήγαινες σε αυτά τα λεφτά?

τελικά access point πρέπει να πάρω ή repeater? νόμιζα πως ήταν το ίδιο...

έχω καταμπερδευτεί.

Δημοσ.

ενα access point μπορει να παιζει και σαν repeater.το access point παιρνει με καλωδιο ειτε λεγεται απευθειας καλωδιο ειτε λεγεται διαμεσω powerlne και δινει ασυρματα.το Repeater παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα.γενικοτερα οτι παιζει με καλωδιο καλωδιο ειναι οτι καλυτερο.αν δεν γινεται να περαστει καλωδιο μετα αλλαζει το πραγμα.αν περασες καλωδιο τοτε μπορεις να βαλεις το δευτερο adslrouter ναπαιζει σαν access point.

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα.

τελικά πήρα το D-Link DAP-1360 με 35€

προσπάθησα ήδη μια φορά να το συνδέσω και όχι μόνο δεν τα κατάφερα, αλλά ξεσύνδεσα και το thomson που είχα...

ουσιαστικά έβαλα το cd που είχε στις οδηγίες και το σύνδεσα με το ρεύμα και μετά όπως μου έλεγε το σύνδεσα με την ethernet. (έβγαλα το καλώδιο του thomson και έβαλα το καλώδιο του d-link)

κάπου εκεί μάλλον πρέπει να μπερδεύτηκαν οι ρυθμίσεις. γιατί αν και το έβλεπα με την ταμπλέτα το d-link δεν μπορούσα να συνδεθώ...

και το σήμα ανεβοκατέβαινε συνέχεια.

κάποια ιδέα σχετικά με το πως συνδέεται??

edit: τελικά ξαναρύθμισα το thomson και ενώ το σύνδεσα το d-link με το thomson και πήρε τις ρυθμίσεις σαν access point όταν το συνδέω με την ταμπλέτα απλά κολλάει στο "λήψη διεύθυνσης IP" και δεν προχωράει.το σήμα ανεβοκατεβαίνει...

και διάβασα στις κριτικές στο amazon και στο newegg αυτό για το σήμα αλλά δεν το πίστεψα...

Δημοσ.

α.σαν access point το εχεις σεταρει η σαν wireless repeater?με καλωδιο θα δωσεις απο το Thomson στο dlink ή ασυρματα?ti ip εχει το dlink?μην ειναι ιδια με του Thomson ουτε να ειναι σε αλλο δικτυο.

Δημοσ.

στην αρχή το σέταρα σαν access point και ενώ το έβλεπα από την ταμπλέτα μου δεν μπορούσε να συνδεθεί.

μετά διαπίστωσα πως δεν μπορούσα να μπω ούτε στον υπολογιστή μου (στο ιντερνετ εννοώ-προφανώς ξερυθμίστηκε)

οπότε μετά ξαναπέρασα το ιντερνετ και το ξανασέταρα ως repeater. αλλά τότε έγινε το εξής:

και δεν το έβλεπα καθόλου πλέον και ξερυθμίστηκε πάλι το ιντερνετ με αποτέλεσμα να περνάω πάλι από την αρχή κωδικούς.

η ip του dlink δεν είναι η ίδια. αντίθετα είναι και μακρινή.

δλδ το thomson έχει 192.168.1.254 και το dlink 192.168.0.50

όπως και να χει θα περιμένω τελικά την τεχνική εξυπηρέτηση από δευτέρα της dlink ή θα το πάρω μαζί με το ρούτερ μου και θα μου το σετάρουν στο μαγαζί που το πήρα.

γιατί όποτε πήγα να το ρυθμίσω διέλυα όλο το σύστημα...

Δημοσ.

Σε πρωτη φαση στο dlink βαλτη 192.168.1.50......... και ξαναελα. Δεν ειναι τπτ, 3 βηματα ειναι.

Δημοσ.

3 βήματα? δεν γνωρίζω πως γίνεται αυτό. είναι πάνω από τις δυνατότητες μου...

αφήστε παιδιά. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά κάπου εδώ τα παρατάω. από αύριο ή θα το κάνω βήμα βήμα με την τεχνική εξυπηρέτηση της dlink ή θα το πάω απευθείας στο μαγαζί να μου το σετάρουν αυτοί.

Δημοσ.

α.παρτα με την σειρα.

α.firmware update Στο dlink.

β.το dlink στο ιδιο δικτυο.αν το ενα ειναι 192.168.1.100 το αλλο θα το βαλεις 192.168.1.200 οχι 192.168.0.200.

επισης αποφασισε.θα παρεις με καλωδιο η ασυρματα απο το κεντρικο ρουτερ.αν παρεις με καλωδιο τοτε accesspoint αν παρεις ασυρματα τοτε repeater.αλλο το ενα αλλο το αλλο

Δημοσ.

ασύρματα θέλω να πάρω. δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω καλώδιο. άργησα αλλά τελικά κατάλαβα τη διαφορά access point και repeater (ενσύρματο/ασύρματο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...