malmsteen1984 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 καλημέρα. θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος. υπάρχει ένα τριώροφο σπίτι το οποίο έχει στον τρίτο όροφο το ασύρματο ρούτερ (thomson) και με το ζόρι φτάνει στον μεσαίο το σήμα. το θέμα είναι ότι χρειάζομαι wifi και στον κάτω όροφο. επισημαίνω ξανά wifi και όχι ενσύρματο γιατί θα το χρειαστώ για να συνδέω ταμπλέτα ή κινητό. οπότε ποια είναι η λύση? ψάχνοντας ανακάλυψα τα powerline και ότι θα χρειαστώ και ένα router όχι modem-router (γιατί έχω και ένα δεύτερο ασύρματο modem-router αλλά μου είπαν ότι δεν κάνει...) μου πρότειναν ένα powerline της d-link (δεν ξέρω ποιο είναι) στα 45€ και ένα router πάλι d-link κάπου στα 50-55€ βλέπω μετά στο σάιτ του πλαίσιο το εξής: http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/powerline/Netgear-Powerline-200Mbps-Wireless-N-Kit-XAVNB2001-100PES.htm αυτό εκπέμπει απ'ευθείας wifi οπότε δεν θα χρειαστώ το router. είναι ίδιο με αυτό που βρήκα στο skroutz στη μισή τιμή??? http://www.skroutz.gr/s/322159/NetGear-XAVNB2001.html ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
SwAToNeR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Το συγκεκριμένο κιτ κάνει την δουλειά και powerline αλλά και wifi. Δεν νομίζω όμως οτι θα σου δώσει δυνατό σήμα για να καλύψεις ικανοποιητικά το όροφό σου. Θα σου πρότεινα ένα οικονομικό powerline kit και ένα access point για να σου μοιράζει το ασύρματο κάτω. Μπορείς επίσης αν πάρει ένα powerline kit να βρείς να πάρεις και σκέτο 1 device απο το ίδιο ακριβώς μοντέλο και άλλο ένα access point για να βάλεις σε κάθε όροφο. Τα powerline μπορούν να κάνουν pair σύνολο και 3 συσκευές. Το μόνο θέμα με τα powerline είναι οτι πρέπει να δουλεύουν στον ίδιο πίνακα. Να έχουν δηλαδή σύνδεση τα καλώδια ρεύματος κάπως μεταξύ τους. Βέβαια μην περιμένεις και τρελές ταχύτητες αφού συνήθως δουλεύουν στα 100mbps
malmsteen1984 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 βασικά τι είναι το access point? το σκέτο ρούτερ που πρέπει να πάρω ή κάτι άλλο? δλδ κατά τη γνώμη σου να μην πάρω αυτό το wifi powerline γιατί είναι αδύναμο... http://www.skroutz.gr/s/322159/NetGear-XAVNB2001.html το θέλω μόνο για internet και πολύ λίγο youtube
SwAToNeR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Router δεν χρειάζεσαι. Αφού την δουλειά του router την κάνει το modem-router σου. Τα access point είναι αναμεταδότες ασύρματου δικτύου.
malmsteen1984 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 τι να πω τώρα... όταν πήγα και ρώτησα μου είπαν ότι θα βάλω το power line στο δωμάτιο που έχω το modem-router μου και στον κάτω όροφο που θέλω wifi θα βάλω το άλλο powerline το οποίο θα το συνδέσω με ένα router. όχι modem-router γιατί αλλιώς δεν θα δουλέψει. και μου έδειξε ένα router το οποίο μου είπε ότι έχει από πίσω μπλε θύρα ethernet σε αντίθεση με τα modem-routers που έχουν την απλή κίτρινη. δλδ αν πάρω access point δεν χρειάζεται να έχω δεύτερο δίκτυο στο σπίτι αλλά με τον ίδιο κωδικό ουσιαστικά θα μπαίνω στο ήδη υπάρχων δίκτυο. σωστά τα κατάλαβα ή είμαι πολύ noobas?
A_panM Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Eγώ σπίτι μου έχω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612441 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Διώροφο κτίριο και το σήμα ενισχύεται παντόυ...
rfc Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 powerline που να κουμπωνει πανω του το ΑΡ χρειαζεσε για να εχεις παντου νετ, αλλα κοιτα στους οροφους να εχεις ιδια φαση ρευματος στις πριζες, αλλιως δυσκολο.
malmsteen1984 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 όταν λες να έχω ίδια φάση? επειδή δεν κατέχω από ηλεκτρολογικά, ξέρω σίγουρα οτι το σπίτι δεν είναι τριφασικό. άρα απ'ότι κατάλαβα τελικά χρειάζομαι ένα power line όπου όπως είπες θα κουμπώσω πάνω του ένα access point. άρα μ'ένα access point της d-link για παράδειγμα και ένα access point της tp-link που πρότεινε ο A_panM θα είμαι φαντάζομαι οκ. μήπως είναι καλύτερα να είναι της ίδιας εταιρείας? από θέμα συμβατότητας το λέω...
A_panM Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί να πάρεις 2 access point?Έχεις το ρούτερ ας πούμε στον τρίτο, βάζεις το access point στον δέυτερο οπότε έχεις ίντερνετ και στον πρώτο (θα πιάνει από τον δέυτερο) και στον δέυτερο (access point) και στον τρίτο μέσω του ρούτερ σου.Είναι απλό και οικονομικό!
malmsteen1984 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 ααα δλδ το access point είναι ένα repeater?? δλδ όπως είπες απλά θα το συνδέσω στον δεύτερο όροφο και θα πιάνω και στον πρώτο! αυτό πως συνδέεται? απλά με το καλωδιάκι του τηλεφώνου? δεν χρειάζεται κάποια σύνδεση (πχ ethernet?) γιατί δεν έχω δυνατότητα να τραβάω καλώδια
rfc Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Εγω θα εβαζα ενα PL και ενα ΑΡ σε καθε οροφο εκτος αυτου που εχεις το ρουτερ για να εχω πληρη καλυψη. Ετσι στα τυφλα σου απανταω επειδη δε γνωριζω κατοψη και τ.μ.
A_panM Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 ααα δλδ το access point είναι ένα repeater?? δλδ όπως είπες απλά θα το συνδέσω στον δεύτερο όροφο και θα πιάνω και στον πρώτο! αυτό πως συνδέεται? απλά με το καλωδιάκι του τηλεφώνου? δεν χρειάζεται κάποια σύνδεση (πχ ethernet?) γιατί δεν έχω δυνατότητα να τραβάω καλώδια Ασύρματα θα το συνδέσεις.Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι σε πιο σημείο θα το τοποθετήσεις ώστε να έχεις την μέγιστη ενίσχυση σήματος σε όλα τα σημεία που εσύ θέλεις.
malmsteen1984 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 σήμερα θα περάσω από το media markt και θα ρίξω και μια ματιά στα access points, powerlines κλπ ώστε τελικά να δω σε τι θα καταλήξω. αν και έχω μπερδευτεί στο τι χρειάζομαι τελικά. powerline+access point ή σκέτο access point
A_panM Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ σου προτέινω σκέτο access point!Είναι οικονομική λύση.Τώρα από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις.
jimcat Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Επειδη το ψαχνω και εγω κατι παρομοιο εχω καταληξει σε ''home plugs''...ουτε ασυρματα ουτε ακτινοβολιες,απλα δουλευει μεσω ηλεκτρικου ρευματος του κτηριου-σπιτιου...απλα δεν ξερω αν εχει απωλειες σε ταχυτητα....αν υπαρχει καποιος να μας πει αν ισχυει κατι τετοιο....??? εδω ενα σχεδιακι για το πως δουλευει... http://www.allendale-stores.co.uk/wifi/info/85mbps_homeplug_technical.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα