Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας κάτι απολύτως αναμενόμενο, η Nokia παρουσίασε εχθές παράλληλα με το Lumia 520 και Lumia 720, δύο νέα κινητά τηλέφωνα που προορίζονται αρχικά για τις αναδυόμενες αγορές αλλά θα τα δούμε κανονικά και στην Ευρώπη.Τα Nokia 301 και Nokia 105 διαθέτουν σχεδιαστικά στοιχεία από την σειρά Lumia, κάτι που είναι ο στόχος της εταιρείας να επεκταθεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που κατασκευάζει έτσι ώστε να διατηρεί μια ενιαία σχεδιαστική γραμμή σε μια κατηγορία κινητών τηλεφώνων με την οποία η εταιρεία πουλάει εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Αρχικά το Nokia 301 στηρίζεται στην πλατφόρμα Series 40 και θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα, το δεύτερο τρίμηνο του έτους μαζί με ένα ξεχωριστό μοντέλο με υποστήριξη dual sim. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τυπική κάμερα των 3.2mp η οποία είναι σε θέση κάνει λήψη πανοραμικών φωτογραφιών ακόμα και προσωπικών. Για το σκοπό αυτό και επειδή δεν μπορείτε να δείτε την οθόνη ώστε να ξέρετε αν είναι κεντραρισμένη η κάμερα, το Nokia 301 εκφωνεί συγκεκριμένες φωνητικές οδηγίες έτσι ώστε να κεντραριστείτε κατάλληλα και να κάνετε λήψη της φωτογραφίας. Η απουσία δυνατότητας ασύρματης σύνδεσης, μπορεί να αποκατασταθεί εν μέρη με την υποστήριξη σύνδεσης σε δίκτυα 3.5G αν και αμφιβάλλουμε κατά πόσο αυτό θα αποτελέσει αγαπημένη ενέργεια των κατόχων του κινητού.

Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα

Το δεύτερο μοντέλο, το Nokia 105 θεωρείται ο διάδοχος του μοντέλου 1280 και είναι το πιο φθηνό κινητό τηλέφωνο της Nokia. Στηρίζεται στην πλατφόρμα Series 30, περιέχει κλασσικά παιχνίδια όπως Sudoku και φιδάκι ενώ διαθέτει δέκτη FM ραδιοφώνου καθώς και ένα μικρό φως στην κορυφή του το οποίο μετατρέπεται σε ένα τυπικό φακό μόλις πατήσετε συγκεκριμένο κουμπί.

Το Nokia 301 αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του έτους με τιμή €65 χωρίς τους φόρους ενώ το Nokia 105 θα κοστίζει μόλις €15 (χωρίς φόρους) όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο μήνα.

Δημοσ.

Κρίμα να μην έχει και WiFi. Κατά τα άλλα καλό το τεμάχιο.

offtopic: Στο 19ο sec στο βίντεο πλάκα έχει το πώς αγγίζει την οθόνη μπάς και ανάψει ξανά xD

Δημοσ.

Επιτέλους, τηλέφωνα και για τους ανάπηρους που δεν θέλουν αυτές τις οθόνες αφής του διαόλου. Η Nokia δεν ξεχνά πως γιγαντώθηκε (έτσι γράφεται; ).

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον θα πάρω το 301 αν δεν βγει κατι καλύτερο σε αυτή την κατηγόρια μέχρι να κυκλοφορήσει ,η σχετικά  καλή κάμερα, αναπαραγωγή mp3 και μπαταριά που να αντέχει μερικές μέρες είναι τα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει ένα κινητό.

Δημοσ.

Επιτέλους, τηλέφωνα και για τους ανάπηρους που δεν θέλουν αυτές τις οθόνες αφής του διαόλου. Η Nokia δεν ξεχνά πως γιγαντώθηκε (έτσι γράφεται; ).

Δεν είναι μόνο οι ανάπηροι, γνωρίζω προσωπικά από τον πατέρα μου και κάποιους φίλους που δουλεύουν σε οικοδομές ότι όσοι κάνουν χειρωνακτικές εργασίες τέλος πάντων, είναι κάπως δύσκολο να δουλεύεις με οθόνη αφής και γάντια. Συν ότι υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος, αν σου χαλάσει η οθόνη τρέχα γύρευε τότες, ενώ αν χαλάσει ένα κουμπί, μπορεί να μην είναι και τόσο συμαντικό, αναλόγως το κουμπί.

Δημοσ.

μια χαρά στο 15ευρώ.

Θα κράτάει και καμιά βδομάδα η μπαταρία.

ούτε του παπά

Oυτε καν, παραπανω.

Εδω το asha εχω το 301 και δεν ξερω που ειναι ο φορτιστης.

Δημοσ.

Μας θυμίζει ποιές ακριβώς είναι οι ανάγκες μας. Ουτε φρου - φρου ούτε παπαρώματα. Σίγουρα θα τσιμπίσω ένα !

• Like 1
Δημοσ.

Μην το λες και έχω δει.

Που το έβαλε σε τοίχο για να δει αν είναι και ίσιος...

μην το λες και το εχω κανει...πως αλφαδιασα τα κουρτινοξυλα στο καινουριο μου σπιτ νομιζεις? χαχαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...