Pav.mara Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Έχω τοποθετήσει σε χώρο 15τμ ενα κλιματιστικο daikin 12000btu. Είναι φυσιολογικό μετα 6-7 ώρες λειτουργίας να ανεβάζει την θερμοκρασία στον χώρο μέχρι 5 βαθμούς; Ευχαριστώ!!! Είναι inverter
caution Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Hell no. Νομίζω ότι πρέπει να μετρήσεις την θερμοκρασία στις περσίδες και να δεις αν αποδίδει όπως θα έπρεπε...
Pav.mara Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Εάν θυμάμαι σωστά, όταν το είχα μετρήσει, μπροστά στις περσιδες είχε 33βαθμους
caution Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά υπάρχει ένα θέμα: αν μετράς στις πέντε και έξι ώρες συνεχόμενης λειτουργίας, την θερμοκρασία στις περσίδες, τότε το 33 μπορεί να είναι και normal, γιατί πιθανολογώ ότι έχει προσεγγιστεί η θερμοκρασία-στόχος που έχεις βάλει για τον χώρο και η μονάδα πλέον απλά συντηρεί την θερμοκρασία. Επίσης το ανεβάζει "ανεβάζει 5 βαθμούς" είναι σχετικό. Αν έξω έχει 2C και μέσα έχεις 22C και θέλεις να πας στους 27C τότε ναι, μπορεί και να μην τα καταφέρνει... Πες μας καλύτερα ένα συνδυασμό εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, σε fullαρισμένη χρήση δύο ωρών για να κρίνουμε, όσο μπορούμε. Πάντως αν οι 33 στην περσίδα είναι με "τσίτα τα γκάζια" για πάνω από μισή ώρα (και έξω δεν έχει θερμοκρασίες Σιβηρίας) τότε μάλλον δεν αποδίδει και πολύ καλά... ναι...
PCharon Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Έχω τοποθετήσει σε χώρο 15τμ ενα κλιματιστικο daikin 12000btu. Είναι φυσιολογικό μετα 6-7 ώρες λειτουργίας να ανεβάζει την θερμοκρασία στον χώρο μέχρι 5 βαθμούς;Δεν είμαι ειδικός, αλλά αν θυμάμαι τί μου έχουν πει, έχεις ένα από τα καλύτερα, λολ. Αν δεν έχει γίνει κάτι πολύ στραβό, τότε αποκλείεται να συμβαίνει κάτι κι εσύ έχεις καταλάβει λάθος. Αυτό που περιγράφεις δε βγάζει συμπέρασμα από μόνο του. Με τί ρυθμίσεις ανεβαίνει η θερμοκρασία 5 βαθμούς; Δηλαδή, τί το έβαλες να κάνει και δε το κάνει; Με τί απώλειες δουλεύει στο χώρο αυτό, αν δε το κάνει όντως; Έχω 12άρι πανασονικ τοποθετημένο σε καμιά 30αριά τμ χώρου), 15 ετών παλιό που δεν είναι inverter και τους 5 βαθμούς μου τους δίνει σε καμιά ώρα το πολύ νομίζω (πχ από 17 > 22) και μετά συνεχίζει. Βέβαια στους 22 ήδη σκάω οπότε το βάζω στο αυτόματο και κλείνει. Αποκλείεται ένα daikin που είναι 2-3 κλάσεις καλύτερο από το δικό μου στο μισό χώρο να μη δουλεύει καλά, δε παίζει.
BritGreek Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Έχω παρεμφερές πρόβλημα με το ίδιο κλιματιστικό στην επαρχία, σε χώρο 11 τετραγωνικά. Ο μοναδικός εξειδικευμένος ψυκτικός της περιοχής, ο οποίος και το τοποθέτησε, χτυπιέται ότι ακόμα και για την προσθήκη φρέον, θα πρέπει να βγάλει ένδειξη στο κλιματιστικό, διαφορετικά δεν μπορεί να το αγγίξει και αφού βγάζει παγωμένο πχ στην ψύξη, αν φώναζα άλλο θα με χρέωνε για άσκοπη μετάβαση. Ποτέ δεν λειτούργησε σωστά, το καλοκαίρι δεν δροσίζει καθόλου, και τώρα το χειμώνα κάνει θόρυβο η εξωτερική μονάδα. Επίσης, ο ψυκτικός επιμένει ότι λόγω της πολύ μεγάλης υγρασίας στην περιοχή, κι επειδή το σπίτι είναι παραδοσιακό και ψηλοτάβανο (5+ μέτρα ύψος), κάναμε λάθος που δεν βάλαμε 18άρι (!) στο δωμάτιο, αφού τα inverter δεν λειτουργούν όπως τα απλά κλιματιστικά. Εδώ να σημειώσω ότι όταν λέω παραδοσιακό σπίτι, μιλάω για τεράστιους τοίχους (περίπου 1 μέτρο σε βάθος), πλήρως ανακαινισμένο/αναπαλαιωμένο. Το μόνο θετικό του κλιματιστικού είναι η πράγματι πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος ακόμα και τώρα το χειμώνα στη θέρμανση. Θέλω να πιστεύω ότι πέσαμε στην περίπτωση γιατί μιλάμε για κλιματιστικό των περίπου 1000 ευρώ και ευτυχώς που έχω kerosun σόμπα και ζεσταινόμαστε (για να μη σχολιάσω τα 36 ευρώ που κοστίζει το μπετόνι των 18 λίτρων, σε αντίθεση με τις τιμές της Αθήνας, για το οποίο παρακαλάμε να το φέρουν μιας και θεωρείται εύφλεκτο και δεν μπορούν να το μεταφέρουν εύκολα).
PCharon Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Από περίπτωση σε περίπτωση το πάμε... 12άρι κλιματιστικό που θεωρείται από τα καλύτερα είναι δυνατόν να μην αποδίδει σε 11 τμ χώρο, έστω και με 5 μέτρα αντί για 3 ύψος; Δεύτερο αντι-παράδειγμα δικό μου, 9άρι κλιματιστικό όχι από τα ακριβά σε δωματιάκι (κάτι σα θυρωρίο σε κτίριο) 8τμ επίσης ψηλοτάβανο 5+ μέτρα με τεράστια τζαμαρία μονό τζάμι έξω 5 βαθμούς και μέσα φούρνος. Θυμάμαι είχα στεναχωρηθεί όταν δίνανε την επιδότηση που δεν άλλαξα το παλιό το δικο μου με ένα τέτοιο inverter class A κτλ (γιατί η επιδότηση νομίζω ήταν 30% οπότε και πάλι πολλά τα φράγκα μου έπεφταν για κάτι τέτοιο). Αλλά με αυτά που διαβάζω τώρα μένω με το στόμα ανοιχτό. Κάτι δεν κάνετε καλά ρε παιδιά, δε γίνεται! Προτείνω να μη το βάζετε στην αυτόματη ρύθμιση, αλλά στη σταθερή λειτουργία ανεμιστήρα, έχω παρατηρήσει πως αν το βάλεις στο αυτόματο τότε το κλιματιστικό κάνει οικονομία και «δεν τα δίνει όλα» κι αργεί να φτάσει. Εγώ συνήθως όπου βρίσκω κλιματιστικό το βάζω στην αρχή σε σταθερή λειτουργία ανεμιστήρα φουλ και μόλις κρίνω πως ζέστανε (ή κρύωσε, αντίστοιχα) το γυρίζω στο αυτόματο και κάνει συντήρηση. Βέβαια δεν είναι όλοι οι εγκέφαλοι ίδιοι, κάποια έχουν διαφορετικές «αντιδράσεις».
Pav.mara Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Η θερμοκρασία του δωματίου πριν την λειτουργία του δωματίου είναι 14-15 βαθμούςκαι το μέγιστο που ¨ανεβάζει¨ είναι 19-20 βαθμούς μετά από 6-7 ώρες λειτουργίας.Η εξωτερική θερμοκρασία το απόγευμα που το ανοίγω σίγουρα δεν είναι κάτω από μηδένκαι υπολογίζω από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και σήμερα να ήταν μεταξύ 3 και11 βαθμών. ( με εξαίρεση κάποιων ημερών). Η τιμή του ήταν πάνω από 1000 € και κατάτον τεχνικό το μηχάνημα λειτουργεί σωστά απλά είναι υπερβολική η απαίτηση να φτάσειτους 22 βαθμούς σε αυτές τις ώρες λειτουργίας. η ρύθμιση του είναι στους25 βαθμούς που για να πιάσει τον στόχο του πρέπει να δουλεύει πάνω από 48 ώρες. Ειναι οντως υπερβολη;
Sadamiraq Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Η θερμοκρασία του δωματίου πριν την λειτουργία του δωματίου είναι 14-15 βαθμούς και το μέγιστο που ¨ανεβάζει¨ είναι 19-20 βαθμούς μετά από 6-7 ώρες λειτουργίας. Η εξωτερική θερμοκρασία το απόγευμα που το ανοίγω σίγουρα δεν είναι κάτω από μηδέν και υπολογίζω από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και σήμερα να ήταν μεταξύ 3 και 11 βαθμών. ( με εξαίρεση κάποιων ημερών). Η τιμή του ήταν πάνω από 1000 € και κατά τον τεχνικό το μηχάνημα λειτουργεί σωστά απλά είναι υπερβολική η απαίτηση να φτάσει τους 22 βαθμούς σε αυτές τις ώρες λειτουργίας. η ρύθμιση του είναι στους 25 βαθμούς που για να πιάσει τον στόχο του πρέπει να δουλεύει πάνω από 48 ώρες. Ειναι οντως υπερβολη; Φυσικα και ειναι υπερβολη,τους 5 βαθμους,με DAIKIN 12αρι σε 15 τμ,τους πιανεις σε μιση ωρα το πολυ σε μια ωρα,επισης κατι μου λεει οτι δεν το εχεις ρυθμισμενο να δουλευει στο πιο ζεστο,33βαθμους στις περσιδες ειναι λιγα,επισης δοκιμασε να πατησεις καποια επιλογη boost turbo κατι τετοιο(δεν θυμαμαι τα DAIKIΝ τι εχουν)
Pav.mara Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μα έχει έρθει πολλές φορές ο τεχνικός( ο πώλητης του μηχανήματος)τα έχει κοιτάξει όλα, και κατά την γνώμη του όλα είναι φυσιολογικά και το μηχάνημα και οι ρυθμίσεις του αλλά είναι αδύνατοαυτό που ζητάω. Επίσης, μου λέει πως αφού ήθελα να πηγαίνει από τους 15 βαθμούς στους 22, θα έπρεπε να τοποθετήσουμε μεγαλύτερο μηχάνημα. Σκέφτηκα να τηλεφωνησω στην εταιρία αλλα και η εταιρία θα πει στον ίδιο τεχνικό να ρθει για έλεγχο, στον τεχνικό που κατα την γνώμη του είναι όλα εντάξει
Sadamiraq Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μα έχει έρθει πολλές φορές ο τεχνικός( ο πώλητης του μηχανήματος) τα έχει κοιτάξει όλα, και κατά την γνώμη του όλα είναι φυσιολογικά και το μηχάνημα και οι ρυθμίσεις του αλλά είναι αδύνατο αυτό που ζητάω. Επίσης, μου λέει πως αφού ήθελα να πηγαίνει από τους 15 βαθμούς στους 22, θα έπρεπε να τοποθετήσουμε μεγαλύτερο μηχάνημα. Σκέφτηκα να τηλεφωνησω στην εταιρία αλλα και η εταιρία θα πει στον ίδιο τεχνικό να ρθει για έλεγχο, στον τεχνικό που κατα την γνώμη του είναι όλα εντάξει Βρες αλλον τεχνικο,πιθανον ειναι ασχετος του κερατα ο τυπος και απλα θελει να σε ξεφορτωθει,το 12αρι για 15 τμ ειναι υπεραρκετο για να κανει σωστα την δουλεια του Οπως σου ειπα και πριν βαλτο χειροκινητα να δουλεψει φουλ και αμα εχει επιλογη turbo η boost η power(θα καταλαβεις την διαφορα γιατι θα ακουγεται και πολυ παραπανω το κλιματιστικο και σιγουρα δεν θα ειναι μονο 33 βαθμους στην περσιδα)
leftermann Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 δεν ξέρω αν βοηθάω, αλλά σε χώρο 14 τμ με τραγική μόνωση, με εξωτερική θερμοκρασία 7-8 βαθμούς και αρχική εσωτερική 15, σε 3 ώρες λειτουργίας πιάνω 22 βαθμούς με ένα 7αράκι του κώλου bluesky τη μάρκα. Κάτι δεν πάει καλά με το daikin σου...
PCharon Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να πιάσει πάνω από 22 βαθμούς, κάτι δε πάει καλά. Οι θερμοκρασίες του δωματίου κι εξωτερικού χώρου που περιγράφεις δεν είναι ακραίες. Μπας και δε ξέρεις να χρησιμοποιείς τις ρυθμίσεις, ώστε να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα; Μου φαίνεται πιθανό. Υ.Γ. Πάντως, 22 βαθμοί είναι αρκετοί για να θεωρηθεί ένας χώρος ζεστός. Άντε 23. Μετά βρίσκεσαι στα τέλη Μάη προς Ιούνη.
Pav.mara Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Τις ρυθμίσεις τις έχει κάνει ο πωλητής του μηχανήματος. Δεν θέλω πάνω απο 22 βαθμούς, όχι όμως 19-20. Απο όλα αυτά καταλαβαίνω πως έχω δίκιο που ζητάω την αλλαγή του μηχανήματος πριν παρασει ο χρόνος της εγγύησης. Δύσκολο όμως να γίνει απο την στιγμή που δεν αποδέχεται πως ακόμη και ενα μηχάνημα daikin μπορεί να έχει κατασκευαστικό πρόβλημα.
lary7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Η ροη του αερα ειναι ανεμποδιστη η μηπως το εχεις βαλει πανω απο καμια ντουλαπα; Κανε ενα σωστο τεστ, μετρα εξωτερικη θερμοκρασια, μετα μετρα για 10 λεπτα την θερμοκρασια του αερα στην γρυλια οσο ποιο μεσα γινεται. Τελος μετρα την θερμοκρασια αερα που εισαγει το κλιματιστικο, δηλαδη βαλε το θερμομετρο στην εισαγωγη αερα. Αυτες οι 3 μετρησεις θα σου πουνε αν υπαρχει προβλημα αποδοσης και πιστευω αν τις στειλεις στην εταιρια θα λαβεις μια ποιο σωστη απαντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις