Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έστω ότι έχω τα κελιά: Α1,Α11,Α21,Α31...Α7001

Και θέλω να αντιγράψω το περιεχομενο τους ως εξής: C1=A1,C2=A11,C3=A21,C3=A31...C700=A7001

έχει κανείς καμιά ιδέα πως να το κάνω; 

Δημοσ.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι η αποκοπή και μετά επικόλληση... έχεις ίδια κελιά ενδιάμεσα και δεν θέλεις να τα πάρεις μαζί σου?. ή κενά κελιά?.

Γιατί αν θέλεις να πας το κελί απο το Α1 στο C1 απλά το μεταφέρεις...

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα τι θες να κανεις.. :P θες να taggareis απλα οτι το C1 πχ να δειχνει το περιεχομενο του A11 τοτε απλα στο C1 γραφεις =A11 etc..

Δημοσ.

post-72592-0-41308300-1361905557_thumb.jpg

έστω ότι έχω ένα excel της παραπάνω μορφής. 

και από την μορφή που είναι στα αριστερά θέλω να φτιαξω την δεξιά μορφή.

δηλαδή να αντιγράψω στο Η2 το Β1, στο Η3 το Β4 και πάει λέγοντας...

ίσως να γίνεται πιο εύκολα από αυτό που ζητάω...

έχω δοκιμάσει να γράψω π.χ. στο Η2 "=Β1" , στο Η3 "=Β4" ... έως στο Η7 "Β15" (εμφανίζεται το επιθυμητό αποτέλεσμα), αλλά μετά αν πάω να του πω να συνεχίσει πανομοιότυπα τα μπερδεύει !

*αν μπορεί να γίνει με άλλο πρόγραμμα κανένα πρόβλημα. 

**δεν μπορώ με κάποιο τρόπο να ο αριθμός του "Β4" να βασίζεται σε μια εξίσωση π.χ. Β[Β3+3] ? και να έγραφα κάτι της μορφής "=Β((Β3)+3)" 

Δημοσ.

Τα H1, I1, J1, K1 ειναι σταθερα οποτε δεν υπαρχει προβλημα στην ουσια αυτο που θες ειναι ενα pattern να πηδαει 2 κελια για να βρισκει ονομα/επωνυμο/ηλικία etc(αν υποθεσουμε οτι ειναι συμμετρικα και τα υπολοιπα με 2 κελια ενδιαμεσα στο επομενο ονομα που θες) οποτε χρησιμοποιησε κατι τετοιο " =INDIRECT("B" & 1+(ROW()-1)*2) " για να λυσεις το θεμα των cell reference. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο τωρα.. :P

Δημοσ.

Άν κλικάρεις το κελί που βρίσκεται στην κορφή της στήλης το Α ας πούμε θα διαλέξει αυτόματα ολόκληρη την στήλη μέχρι τέρμα.

Τότε θα κάνεις copy - paste επικολλώντας την ολόκληρη εκεί που θέλεις, έτσι γλυτώνεις τον κόπο να τα αντιγράφεις ένα - ένα

Δημοσ.

Τα H1, I1, J1, K1 ειναι σταθερα οποτε δεν υπαρχει προβλημα στην ουσια αυτο που θες ειναι ενα pattern να πηδαει 2 κελια για να βρισκει ονομα/επωνυμο/ηλικία etc(αν υποθεσουμε οτι ειναι συμμετρικα και τα υπολοιπα με 2 κελια ενδιαμεσα στο επομενο ονομα που θες) οποτε χρησιμοποιησε κατι τετοιο " =INDIRECT("B" & 1+(ROW()-1)*2) " για να λυσεις το θεμα των cell reference. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο τωρα.. :P

ΩΡΑΙΟΣ !

αυτό έψαχνα ! το παραμετροποίησα όπως ήθελα και έγινε ! ευχαριστώ

μήπως ξέρετε και πως μπορώ να μετατρέψω μια κάθετη στήλη με τιμές σε οριζόντια; (γίνεται κατευθείαν ή ...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...