Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το Trixx της Sapphire.

Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,έχω μια amd hd 6850 vapor-x που μου ρθε με factory overclock +25mhz.

Δοκίμασα να τα πάω παραπέρα μέσω του Catalyst,και κατάφερα να πιάσω ένα σταθερό 850mhz στο gpu, το οποίο είναι το ανώτατο όριο που με αφήνει ο Catalyst,και 1115 στη μνήμη.

Συνολικά δηλαδή μέσω του Catalyst κατάφερα να δώσω +125mhz και στο gpu και στη μνήμη.

Διάβασα όμως πως αυτή η κάρτα μπορεί να ανεβάσει αρκετά περισσότερο το gpu της. Κάποιοι λεν πως την πήγαν 970mhz χωρίς να πειράξουν ρεύματα,και άλλοι πως το πήγαν στο 1070 με ρεύματα.

Επειδή ο Catalyst δεν μ' αφήνει να πάω πάνω από 850 το gpu κατέβασα λοιπόν το Trixx της Sapphire για να δοκιμάσω να το πάω και εγώ παραπάνω. Δεν έβαλα όμως τις max τιμές που βάλαν οι άλλοι με την ίδια κάρτα,και δοκίμασα να δω αν θα καταφέρει να χτυπήσει το 900mhz.

Οι θερμοκρασίες παρέμειναν οι ίδιες,αλλά άρχισαν να εμφανίζονται artifacts στο desktop και να τρέμουν τα παράθυρα του web browser που είχα ανοιχτό.

Κατέβασα λοιπόν λίγο τη συχνότητα μπας και άλλαζε,αλλά τίποτα. Το κατέβασα μέχρι που έφτασα το προηγούμενο σταθερό μου overclock,και τα artifacts ήταν ακόμα εκεί. Μπήκα ξανά στον catalyst και πάτησα reset values για να ρθει με factory ρολόγια,και ακόμα υπήρχαν artifacts.

Χρειάστηκε να κάνω restart to σύστημα για να φύγουν.

Κανονικά όταν χαμήλωσα τη τιμή δεν έπρεπε να φύγουν ? Παλιότερα όταν χρησιμοποιούσα τον Catalyst, παρατήρησα πως όταν πήγαινα τη μνήμη στα 1120 μου έβγαζε artifacts,αλλά άμα την πήγαινα 1115 σταματάγαν άμεσα. Το Trixx τι διαφορετικό έκανε,και παρ' όλο που μείωσα την τιμή ακόμα και σε factory values δεν μου σταμάτησε τα artifacts μέχρι να κάνω restart ?

Επίσης,τι θα με συμβουλεύατε να κάνω τώρα ?

α) Να δοκιμάσω ξανά να ανεβάσω παραπάνω τα ρολόγια μέσω του Trixx αλλά με μικρότερα αλματάκια κάθε φορά.

β) Να κατεβάσω άλλο πρόγραμμα για να ανεβάσω τα ρολόγια παραπέρα ?

γ) Ή μήπως να κάτσω στα αυγά μου και να κρατήσω τους maximum απροβλημάτιστους χρονισμούς που μου δείνει ο Catalyst ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε το trixx για να μην έχεις artifacts πρέπει να κάνεις απεγκατάσταση το control center Ή αφού το ανοίξεις(το trixx) να αλλάξεις για λίγο ανάλυση και να την επαναφέρεις.Μετά παίζει κομπλέ. Έχω 6850 και είχα πάθει το ίδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...