shadow_man Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 καλησπέρα έχω ένα παλιό pc pentium 3 sta 1000 , 256 mb ram. Θέλω να το δώσω σε μια κοπέλα μόνο για internet και καμιά ταινιούλα. Θα τα καταφέρει ο παππούς;;;;Σκεφτόμουν για Linux αλλά η κοπέλα δεν έχει ιδέα από pc οπότε μάλλον σε xp θα πάω. Ήθελα να ρωτήσω τα windows lite λένε τίποτα;;;;;Τι προτείνετε να του βάλω πάνω;;;
tolis_01 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Ότι και να βάλεις, με 256MB ραμ θα έχει πρόβλημα στο internet browsing. Εγώ σε λίγο πιο δυνατό μηχάνημα (P4 με 512ΜΒ ραμ) είχα βάλει xp "κομμένα" σύμφωνα με αυτό (με ελάχιστες ίσως αλλαγές), και μπορώ να πω ότι δουλεύει ικανοποιητικά. Τις έτοιμες κομμένες εκδόσεις δεν τις εμπιστεύομαι. 1
shadow_man Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 άμα χώσω μια 512 sdram ακόμα πάνω;;; αλλά δε ξέρω μέχρι πόσο σηκώνει η Motherboard.
tolis_01 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Αν έχει τώρα κάποιο λειτουργικό επάνω του, μπορείς να δεις το μοντέλο της μητρικής (πχ με το cpu-z) και να βρεις στο ιντερνετ μέχρι πόσα MB/GB ram δέχεται. Τα 768ΜΒ δεν μου ακούγονται υπερβολικά για την εποχή, αλλά υποθέτω πως εξαρτάται και από την παλαιότητα της motherboard (αν ήταν από τις τελευταίες για pentium 3, ή από τις πρώτες), οπότε δεν μαντεύω τίποτα. Πάντως 768ΜΒ είναι καλά για απλή χρήση (μόνο ιντερνετ και ταινίες όπως λες, φυσικά όχι με 5-6 tabs youtube ανοιχτά).
qsis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 ουτε avi δεν επαιζε ο p3 χωρις να κολλαει , δεν αξιζει για τιποτα και οι σελιδες πλεον ειναι πολυ βαριες
shadow_man Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1415#sp αυτή φοράει,μια χαρά μητρική.έχει 2*128 πάνω θα του βάλω και άλλη μια 512 και πιστεύω με xp θα είναι gg για τη δουλειά που τον χρειαζόμαστε.
johnny.tifosi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Για κάψε ένα livecd με το puppy linux να δεις πως τρέχει. Τόσο αρχαίο hardware με οτιδήποτε άλλο θα σέρνεται.
panos217 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 εχω κανα 2 τετοια παλια που δουλευω λινουξ αλλα κολανε. Στο ενα μαλιστα εχω 1 γιγα αλλα ειναι πολυ παλιος ο επεξεργαστης του
The_Judas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το λειτουργικό όσο το adobe flash. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τα xp και μια παλιά έκδοση του flash player μήπως και γίνει τίποτα. Από ταινίες, αν μιλάμε για dvd θα τις παίζει άνετα. Αν είναι συμπιεσμένες απλά dvd-rip (όχι hd) θα τα παίζε και αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα