Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλησπερα ! εχω ενα ΤΙΜΕ CAPSULE 2T και θα ηθελα να μου πειτε πως
μπορω να το εχω αλλα μονο για Buckup δλδ Time Machine στο Mac Pro που
εχω !

δεν θελω για χρηση ρουτερ ουτε σαν μοντεμ ! θελω μονο για backup ! 2 ερωτησης λοιπον !

1. πως κανω την συνδεση ( τι καλωδια και που ) ?

2. ποιες ειναι η ρυθμισης που πρεπει να ακολουθησω ?

ευχαριστω !

Δημοσ.

To βάζεις στην πρίζα και το συνδεεις,είτε ασύρματα, είτε ενσυρματα στην Ethernet (οποιαδήποτε), με το airport utility. Επίσης λογικά θα εμφανιστεί αυτόματα στο timemachine στο system preferences ως επιλογή για backup.

Δημοσ.

επειδη το ειχα βαλει και παλια και το ξαναβαλα τωρα οταν το κανω συνδεση μου λεει ( ενσυρματα ) γινεται ο χαμος δεν μπορει να ξανακανει ! υπαρχει καποιοσ τροπος να γινει φορματ και να το ξανακανω απο την αρχη ?

Δημοσ.

επειδη το ειχα βαλει και παλια και το ξαναβαλα τωρα οταν το κανω συνδεση μου λεει ( ενσυρματα ) γινεται ο χαμος δεν μπορει να ξανακανει ! υπαρχει καποιοσ τροπος να γινει φορματ και να το ξανακανω απο την αρχη ?

Ανοιξε το airport utility και στο tab disks νομίζω, έχει επιλογή erase.

Δημοσ.

επειδη εχω mac pro  και δεν εχει ασυρματο wirelles σε ποια θυρα βαζω την συνδεση απο πισω στο capsule και μετα στο mac pro με καλωδιο ethernet   ?

Δημοσ.

Σε όποια θύρα να ναι,φτάνει να έχεις dynamic address και οχι static. Το airport utility θα το βρει άσχετα αν δεν ειναι σε ασύρματο δίκτυο. Ειναι η εφαρμογή που settareis θα λέγαμε το time capsule είτε ενσυρματα είτε ασύρματα.

Edit: σε όλες νομίζω πλην wan. Δεν θυμάμαι ,δεν το έχω πρόχειρο τώρα...

Δημοσ.

ok το βρηκα και το εκανα erase και τωρα ξανα buckup ! ευχαριστω !

τωρα κατι αλλο ! ο λογος που ηθελα ειναι για να κανω clean install τα  ML

με το buckup του time machine ( capsule ) θα μπορω να επαναφερω

ολα μου τα αρχεια κανονικα ? και πως κανω restore ?<9 αφου προηγηθη καθαρη εγκατασταση παλι )

ευχαριστω και παλι !

Δημοσ.

ok το βρηκα και το εκανα erase και τωρα ξανα buckup ! ευχαριστω !

τωρα κατι αλλο ! ο λογος που ηθελα ειναι για να κανω clean install τα  ML

με το buckup του time machine ( capsule ) θα μπορω να επαναφερω

ολα μου τα αρχεια κανονικα ? και πως κανω restore ?<9 αφου προηγηθη καθαρη εγκατασταση παλι )

ευχαριστω και παλι !

Εύκολο . Με το που κανεις clean install θα σου εμφανίσει την επιλογή να κανεις restore τα settings και τα files απο time machine backup. Το επιλέγεις πριν δημιουργήσεις user και είσαι έτοιμος. Θα σου εμφανίσει και άλλες επιλογές απο άλλο Mac κτλ. αλλα εσύ θα επιλέξεις το timemachine.
Δημοσ.

δεν θα επειρεασει το λειτουργικο ομως ? π.χ η εφαρμογες ?

Οχι ιδιαίτερα. Αν κάποια εφαρμογή δημιουργεί πρόβλημα ειναι άσχετο με το clean install. Το λειτουργικό θα ξαναπάρει τα settings των εφαρμογών αλλα θα επηρεαστεί το ίδιο με το να την βάλεις αργότερα,μετά το clean install. Εξάλλου αν κάποια έχει πρόβλημα πολύ απλά δεν θα την εγκαταστήσει και θα βγάλει error. Γενικώς οι επιρροή των εφαρμογών σε Mac ειναι περιορισμένη στο λειτουργικό εξαιτίας και του sand boxing. Απαξ και εγκατασταθεί σωστά το λειτουργικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μετά με το τι θα κάνουν οι εφαρμογές, όσον αφορά τον πυρήνα του λειτουργικού,εκτός και δώσεις εσυ την άδεια να επέμβουν.

Αν θες να μην βάλεις τίποτα και μετά να περάσεις οτι θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις αργότερα το migrate assistant, αλλα θα κάνει το ίδιο περίπου πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο μου ακουγετε καλυτερα !! πως γινεται ειναι ευκολο ? υπαρχει καποιος οδηγος με βηματα ?

Και κατι τελευταιο το mac pro μου ειναι early 2008 me cpu 2 api 3 GHz quad-core intel xeon με 6 gb memory

και προσφτατα μια ATI Radeon HD 5770 1024 MB με την 30αρα cinema display kai με ενα 500αρι σατα σκληρο !

μηπως θα ητανε καλυτερα να πηγαινα σε ssd σε εγκατασταση ML ?

θα δω διαφορα ? η οχι και πολυ !

ευχαριστω

Δημοσ.

αυτο μου ακουγετε καλυτερα !! πως γινεται ειναι ευκολο ? υπαρχει καποιος οδηγος με βηματα ?

Και κατι τελευταιο το mac pro μου ειναι early 2008 me cpu 2 api 3 GHz quad-core intel xeon με 6 gb memory

και προσφτατα μια ATI Radeon HD 5770 1024 MB με την 30αρα cinema display kai με ενα 500αρι σατα σκληρο !

μηπως θα ητανε καλυτερα να πηγαινα σε ssd σε εγκατασταση ML ?

θα δω διαφορα ? η οχι και πολυ !

ευχαριστω

Το migration assistant ειναι μέσα στα utilities και σε πάει μόνο του,ανοίγοντας τα υπό μενού έχεις περισσότερες επιλογές. Αλλα για μένα δεν υπάρχει διάφορα με το να βγάζεις μετα οτι δεν χρειάζεσαι και μάλιστα δεν θα έχεις προβλήματα με ξαναενεργοποίηση εφαρμογών γιατι αναγκαστικά φτάχνεις έναν νέο user και προσθετεις πράγματα απο τον παλιό user,με το migration assistant. Οπως και να το κανεις ειναι πιο μπέρδεμα απο το να βάλεις κατευθείαν τον παλιό.

Εννοείται με ssd θα δεις έναν εντελώς πιο γρήγορο υπολογιστή.θα δεις μεγάλη διάφορα σε σχέση με απλό σκληρο, ειδικά αν αυτός ειναι αργός.

Στον ssd και γενικά σε αλλαγή σκληρού το clean install το θεωρώ απαραίτητο. Εχω κάνει αλλαγή σκληρου χρησιμοποίοντας την μέθοδο που σου είπα προηγουμένως ,πριν το migration assistant, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με το λειτουργικο το οποίο ειναι καθαρα εγκατεστημένο και απλά ξανά πήρε τον παλιό user.

Δημοσ.

με κάλυψες απολυτα ! για να καταλαβω καλύτερα ωστε να μην κανω καποιο λαθος κανω buckup απο time machine απο την αρχη και μετα δημιουργώ εναν καινούργιο user και σ αυτον βάζω οτι θέλω ? π.χ το buckup μου ειναι απο τι βλεπω 250 GB  ο SSD που θα παρω ειναι 256 ! και δεν φτανει και δεν θελω να γεμιση παλι ! μπορει αυτα τα 250 GB που εχω να ειναι και αχρηστα πραγματα ( π.χ coockies .διπλα αρχεια ιunes,και διαφιορα αλλα ποy ποιανουν χωρο ?) και ισως τα ξανατοποθετηση !

σορυ αλλα δεν εχω ξανακανει αυτην την μεθοδο !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...