Πανος... Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα.. Ειμαι καινουριος και αφου ειδα πως σε αυτο το site βρηκαν πολλοι λυση για το προβλημα τους αποφάσισα και γω να γραφτω και να κανω δημοσιευση... Λοιπον ας ξεκινησω: εχω κατεβασει στον υπολογιστη μια ταινια απο το μtorrent και εχω και υποτιτλους.. η ποιοτητα της ταινιας ομως ηταν αισχος και ετσι χρησιμοποιησα το: Free make video converter για να περασω την ταινια (μαζι με υποτιτλους) σε blu ray ποιοτητα.. (το ιδιο προγραμμα χρησιμοποιω επισης για να περναω διαφορες αλλες ταινιες που εχω σε dvd..) μπορω να πω οτι η ποιοτητα εγινε εξαιρετικα καλη αλλα το αρχειο πλεον πιανει πολυ χωρο στον υπολογιστη και θελω να το περασω σε dvd.. η ταινια ηταν σχεδον 1 ωρα και 30 λεπτα.. πιστευω αφου την εχω κανει σε ποιοτητα bluray δεν μπορει πλεον να περασει σε 2ωρα dvd.. και ετσι χρειαζεται dvd με περισσοτερο χωρο για αυτη τη δουλεια.. εχω λοιπον και 4ωρα dvd.. αν χρησιμοποιησω παλι το free make video converter και περασω την ταινια σε 4ωρο dvd η ποιοτητα θα αλλοιωθει; (για αυτα που ειπα ''αφου ειναι σε ποιοτητα bluray δεν χωραει σε 2ωρο dvd'' και τα υπολοιπα δεν ειμαι σιγουρος)! Χρειαζομαι την βοηθεια σας.. απαντηστε σας παρακαλω!
nikS Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δηλαδή χρησιμοποίησες το Free make video converter και βελτίωσες την ποιότητα ενός χάλια βίντεο σε πολύ καλή? Εντύπωση μου κάνει! Και γιατί δεν κατέβαζες το πρωτότυπο σε ποιότητα blue ray? Εν πάσει περιπτώσει, πόσο μεγάλο έγινε το αρχείο? Εάν θέλεις να μετατρέψεις high definition σε ποιότητα dvd είναι δεδομένο ότι θα χάσεις σε ποιότητα αφού το dvd βάσει προδιαγραφών δεν υποστηρίζει hd. Από εκεί και πέρα, ανάλογα το μέσο προβολής που θα παίξει η ταινία, θα μπορείς ή όχι να καταλάβεις μικρές ή μεγάλες διαφορές στην εικόνα. Πάντως ένα αρκετά εύχρηστο πρόγραμμα μετατροπής σε dvd είναι το ConvertX2dvd το οποίο σου φτιάχνει και τα μενού κι αν θέλεις στο γράφει και σε δισκάκι. Εάν έχεις και 4ωρο dvd (προφανός εννοείς dual layer) ακόμα καλύτερα. Αν και για μιάμισι ώρα διάρκεια σε dvd δεν ξέρω τι θα κερδίσεις - πόσο καλύτερη δηλαδή θα είναι η ποιότητα - αν χρησιμοποιήσεις DL δισκάκι.
Πανος... Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Να σου πω... Καταρχην το πρωτοτυπο δεν το κατεβασα σε blu ray απλα γιατι δεν υπηρχε.. οταν το κατεβασα λοιπον το εκανα σε ποιοτητα blu ray οπως ειπα και πριν.. το πρωτοτυπο αρχειο ειχε 700mb και της καλυτερης ποιοτητας 7,69GB!!! τα 4ωρα dvd που εχω εχουν χωρο εως και 8,5GB... αρα αν το περασω σε αυτο το dvd θα αλλοιωθει η ποιοτητα εικονας; (το convertX2dvd δεν το χρησιμοποιω γιατι βγαζει στο βιντεο ενα μηνυμα που λεει: ''αγοραστε κλειδι)
Αλκης K. Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 περασε το να δεις αφου εχεις δισκακι 8.5gb.αφου χωραει η <ποιοτητα>δεν θα αλλοιωθει οπως ΔΕΝ βελτιωθηκε με την μετατροπη απο ΑVI σε BLUE RAY
Πανος... Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 περασε το να δεις αφου εχεις δισκακι 8.5gb.αφου χωραει η <ποιοτητα>δεν θα αλλοιωθει οπως ΔΕΝ βελτιωθηκε με την μετατροπη απο ΑVI σε BLUE RAY ενατξει... αλλ βελτιωθηκε κατα τη μετατροπη!
Πανος... Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 τελικα το περασες ?? τι εγινε ? οχι γιατι το λαπτοπ μου εχει παθει μια προσωρινη βλαβη... οταν το επισκευασω θα το προσπαθησω..
nikS Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 α) Το convertx2dvd είναι πολύ εύκολο να το βρεις σπασμένο. β) Θα δοκιμάσω το Free make video converter να δω αν βελτιώνει την εικόνα. Δεν ξέρεις καμμιά φορά... γ) Για μένα τα 7,7 g είναι υπερβολή. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις convert και να το φέρεις κάτω από 4,7 g που είναι η χωρητικότητα το dvd single layer το οποίο είναι πολύ φθηνότερο από το dual layer. Έχω δει δίωρες ταινίες με ποιότητα hd φοβερή, και ήχο επίσης γύρω στα 1,5 g ή και λιγότερο.
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μια επισήμανση. Στα ψηφιακά αρχεία βίντεο και ήχου δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να πάρεις καλύτερη ποιότητα από αυτήν που έχει το αρχικό αρχείο. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν η ταινία αλλά δεν γίνεται να ήταν χάλια και να έγινε (ως δια μαγείας) καλύτερη, ότι επιλογή και να βάλεις στο freemake. Βάλε το αρχικό βίντεο στο freemake και κάντο σε dvd. Πριν ξεκινήσεις τη μετατροπή πάτα εκεί που λέει 1pass και κά το 2pass Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα