johnny.tifosi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα, αγόρασα μια ram ddr 1gb 266mhz (συγκεκριμένα αυτήν) για να την προσθέσω στο desktop της υπογραφής μου. Είναι αρχαίο μηχάνημα (11ετίας) όμως σκέφτηκα να του βάλω λίγη ram γιατί πειραματίζομαι σε αυτό με το xubuntu και δεν σήκωνε ούτε τον firefox. Η μητρική δέχεται μνήμες ddr 266mhz μέχρι 3gb. Αρχικά είχε μόνο μια 256 mb 266mhz και πριν από λίγες μέρες πρόσθεσα και άλλη μια 256mb 333mhz που μου χάρισαν, η οποία δεν δούλεψε αρχικά αλλά πειράζοντας τις ρυθμίσεις στο bios το pc την είδε. Όταν πρόσθεσα και την νέα ram to pc δεν μπουτάρει με τίποτα. Ανοίγει η αρχική οθόνη με την μάρκα της μητρικής, κάνει μπιπ και μετά μένει εκεί με μαύρη οθόνη. Άλλαξα τις ρυθμίσεις στο bios, δοκίμασα να αλλάξω slots, δοκίμασα μόνο με το νέο dimmάκι αλλά τζίφος. Με τα δύο παλιά dimm το pc εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Μπορώ να κάνω κάτι ή έχω πέσει σε περίπτωση ασυμβατότητας; Παραθέτω φωτό με τις ρυθμίσεις στο bios με τις οποίες τα δύο παλιά dimm δουλεύουν κανονικά, και φωτό από τα αυτοκόλλητα των dimm (ίσως αναγράφουν χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζω).
johnny.tifosi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2013 Κανείς ρε παιδιά; Χρειάζομαι βοήθεια, διαφορετικά θα προσπαθήσω να την επιστρέψω... Έτρεξα χτες και το memtest86+ για 5,5 ώρες μόνο με την καινούρια μνήμη και δεν έβγαλε κανένα error. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι, αλλά μου κάνει εντύπωση που το memtest βλέπει την μνήμη αλλά το pc εξακολουθεί να μην μπουτάρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα