Moderators matrixxx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Έχετε όλοι σας δίκιο... το αποτέλεσμα είναι με ποιον δίσκο εσείς κοιμάστε πιο ήρεμα... εγώ με Western Digital κοιμάμαι σαν πουλάκι και αν θέλω να βλέπω και όμορφα όνειρα βάζω σειρά RED και τέλος χαχαχαχα, πετυχες διανα! Καλους εφιαλτες! :lol: ("coming soon in a dream near you") 1
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Παιδες ολες οι γραμμες παραγωγης βγαζουν ελλατωματικα μοντελα, αλλα που το δειχνουν απευθειας απο το εργοστασιο και αλλα που θελουν καιρο. Ειναι να μην σου τυχει με λιγα λογια. Μπορει να παρεις 2 ιδιους δισκους, ο 1 να σου κρατησει 5 χρονια και ο αλλος να σου κρατησει 5 μηνες, δεν λεει κατι αυτο. Προσωπικα προτεινω να κοιτατε το MΤBF (Mean Τime Between Failures) καθως και να μην παιρνετε τα πιο φτηνα μοντελα που υπαρχουν, παντα υπαρχει λογος για την τιμη τους και δεν ειναι μονο οι επιδοσεις. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 ναι αλλά πονάει περισσότερο να χάνεις data από ακριβό δίσκο χαχαχαχα, πετυχες διανα! Καλους εφιαλτες! :lol: ("coming soon in a dream near you")αν περάσεις το DOA δεν είναι και τόσο άσχημα
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Αναλογα, στα 20+ χρονια που ασχολουμαι με PC μου εχουν χαλασει 7 απλοι σκληροι (2χ2.5" / 5χ3.5") και 1 επαγγελματικος (3.5") και αυτο επειδη μου επεσε την ωρα που τον εβαζα στο κουτι (απο 20 εκατοστα υψος, οχι τπτ τρομερο αλλα η ζημια εγινε). Γενικα ομως η ποιοτητα των σκληρων εχει πεσει την τελευταια δεκαετια αφου απο τους συνολικα 8 μονο 2 μου ειχαν χαλασει μεσα στην δεκαετια του 90 (Οι Quantum Fireball XT/Atlas ακομα δουλευουν πχ μετα απο κοντα 15 χρονια).
teodor_ch Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Να πώ και εγώ τη μλκία μου... Αγοράζω συνήθως WD και κατα προτίμηση τους φθηνότερους απλά αγοράζω 2-2 για raid1. semi-on-topic: καμιά προσφορά για >2ΤΒ?
Moderators matrixxx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Αναλογα, στα 20+ χρονια που ασχολουμαι με PC μου εχουν χαλασει 7 απλοι σκληροι (2χ2.5" / 5χ3.5") και 1 επαγγελματικος (3.5") και αυτο επειδη μου επεσε την ωρα που τον εβαζα στο κουτι (απο 20 εκατοστα υψος, οχι τπτ τρομερο αλλα η ζημια εγινε). Γενικα ομως η ποιοτητα των σκληρων εχει πεσει την τελευταια δεκαετια αφου απο τους συνολικα 8 μονο 2 μου ειχαν χαλασει μεσα στην δεκαετια του 90 (Οι Quantum Fireball XT/Atlas ακομα δουλευουν πχ μετα απο κοντα 15 χρονια). Μηπως παλιοτερα ειχες πιο σταθερο χερι και δεν σου επεφταν τοσο συχνα; Ιδια χρονια ασχολουμαστε, και ο μονος που μου εχει χαλασει ενας "deathstar" του 2001, χωρις να πεσει κατω φυσικα. Απο τοτε ουτε ενας χαλασμενος απο τους 30 ας πουμε της τελευταιας δεκαετιας. Ψαξε αλλου την αιτια (ή τις αιτιες) μιας και δεν επαληθευεσαι απο την (τυχαια) δικη μου εμπειρια. ΥΓ. Απο 10 χρονων ασχολεισαι ρε θηριο;
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μηπως παλιοτερα ειχες πιο σταθερο χερι και δεν σου επεφταν τοσο συχνα; Ιδια χρονια ασχολουμαστε, και ο μονος που μου εχει χαλασει ενας "deathstar" του 2001, χωρις να πεσει κατω φυσικα. Απο τοτε ουτε ενας χαλασμενος απο τους 30 ας πουμε της τελευταιας δεκαετιας. Ψαξε αλλου την αιτια (ή τις αιτιες) μιας και δεν επαληθευεσαι απο την (τυχαια) δικη μου εμπειρια. ΥΓ. Απο 10 χρονων ασχολεισαι ρε θηριο; Βασικα απο 8 αλλα οκ τοτε ηταν ολα παιχνιδια και χαρα. Απο εκει και περα παιζει ρολο και το ποσοι σκληροι εχουν περασει απο τα χερια καποιου για να βγαλεις ενα ποσοστο αποτυχιας. Αν αναλογιστεις πως μονο μεσα στο 12 δουλεψα πανω σε πανω απο 40 δισκους (και δεν εννοω για 10 λεπτα με τον καθενα οπως τεχνικοι και οσοι στηνουν μηχανηματα) νομιζω πως 8 απο το 1992 που πηρα το πρωτο πραγματικα καλο μηχανημα και αρχισα να ασχολουμαι σχετικα σοβαρα (486DX2) μεχρι σημερα δεν ειναι πολλοι.
giorginho Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 επειδη μου επεσε την ωρα που τον εβαζα στο κουτι (απο 20 εκατοστα υψος, οχι τπτ τρομερο αλλα η ζημια εγινε). Εγω εχω ριξει 4-5 δισκους απο πολυ μεγαλυτερα υψη (50+εκ) και ο μονος που χαλασε ηταν ενας που εφυγε απο περιπου 1 μετρο κι εσκασε σε "σκληρο" πατωμα (οχι χαλί κατω)! Αντιθετα ειχα ενα ωραιο μαραφετι μια φορα που απο μια usb θυρα μου εκαψε 3 δισκους σχεδον ακαριαια... (ή τις πλακετες τους τελος παντων)
Moderators matrixxx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Βασικα απο 8 αλλα οκ τοτε ηταν ολα παιχνιδια και χαρα. Απο εκει και περα παιζει ρολο και το ποσοι σκληροι εχουν περασει απο τα χερια καποιου για να βγαλεις ενα ποσοστο αποτυχιας. Αν αναλογιστεις πως μονο μεσα στο 12 δουλεψα πανω σε πανω απο 40 δισκους (και δεν εννοω για 10 λεπτα με τον καθενα οπως τεχνικοι και οσοι στηνουν μηχανηματα) νομιζω πως 8 απο το 1992 που πηρα το πρωτο πραγματικα καλο μηχανημα και αρχισα να ασχολουμαι σχετικα σοβαρα (486DX2) μεχρι σημερα δεν ειναι πολλοι. Οκ, 8 δεν ειναι πολλοι, δεν ειπα ομως εγω οτι "ειναι πολλοι", εσυ το ειπες: Γενικα ομως η ποιοτητα των σκληρων εχει πεσει την τελευταια δεκαετια αφου απο τους συνολικα 8(χαλασμενους) μονο 2 μου ειχαν χαλασει μεσα στην δεκαετια του 90 Αν λοιπον τωρα περνανε απο τα χερια σου πχ 10 φορες περισσοτεροι απο οσοι περνουσαν οταν ησουν παιδι, λογικο να εχεις και περισσοτερους χαλασμενους, σαν ποσοστο δεν ειναι μεγαλυτερο φανταζομαι. Εκτος αν και τη δεκαετια του 90 περνουσαν [6:2=3 40/3=13.33] πολλοι παραπανω απο 13 νεοι δισκοι το χρονο απο τα χερια σου (οχι "για 10 λεπτα με τον καθενα οπως τεχνικοι και οσοι στηνουν μηχανηματα"). Αρα μαλλον δεν εχει πεσει η ποιοτητα οπως εγραψες πριν... ΥΓ. 386DX40 το πρωτο μου PC. AMD μαλιστα απο τοτε [486DX20 το δικο σου φανταζομαι]
flyer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Έχετε όλοι σας δίκιο... το αποτέλεσμα είναι με ποιον δίσκο εσείς κοιμάστε πιο ήρεμα... εγώ με Western Digital κοιμάμαι σαν πουλάκι και αν θέλω να βλέπω και όμορφα όνειρα βάζω σειρά RED και τέλος Το θέμα δεν είναι εάν θα μεταναστεύσει από αυτόν τον μάταιο κόσμο ο σκληρός σου δίσκος, αλλά το πότε... Μηχανικός σκληρός δίσκος = D.O.A
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 1) Ναι εχεις δικιο, την δεκαετια του 90 αντε να ειχαν περασει συνολικα καμια 60αρια σκληροι απο τα χερια μου για νορμαλ χρηση (τις μερες μου σαν τεχνικος περνουσαν τοσοι ανα εβδομαδα αλλα οπως ειπα δεν αναφερομαι στα 10 λεπτα) 2) Βεβαια το οτι εχω 2 σκληρους απο τα τελη του 90' που δουλευουν ακομα για μενα αυτο λεει αρκετα γιαυτο αναφερα το θεμα ποιοτητας. 3) Δεν ειπα πως ο 486DX2 ηταν το πρωτο μου μηχανημα, ειπα πως ηταν το πρωτο Σοβαρο μου μηχανημα. Δεν συγκρινοταν ουτε με (80)286 ουτε με τον (80)386 τοσο σε επιδοσεις οσο σε διαθεσιμα εξαρτηματα. Πχ η οθονη που μου εφερε η Info-Quest τοτε με τον 486DX2 ηταν κατα πολυ ανωτερη εκεινης που ειχε ερθει με τον 386 πριν 2 χρονια κλπ κλπ κλπ. Συν το οτι ειχαμε αλλες καρτες γραφικων τοτε (1ΜΒ), αλλες καρτες ηχου, (16bit και μετα 32bit), γενικα αρχισε η εποχη των εξαρτηματων το 93-94 και αυτο αλλαξε τα παντα (η εστω οτι γνωριζαμε ως τοτε) πιστευω.
SwAToNeR Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Το θέμα δεν είναι εάν θα μεταναστεύσει από αυτόν τον μάταιο κόσμο ο σκληρός σου δίσκος, αλλά το πότε... Μηχανικός σκληρός δίσκος = D.O.A Το DOA εδώ που κολλάει; Γιατί δε καταλαβαίνω τον συλλογισμό;
Moderators matrixxx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δεν ειπα πως ο 486DX2 ηταν το πρωτο μου μηχανημα, ειπα πως ηταν το πρωτο Σοβαρο μου μηχανημα. Δεν συγκρινοταν ουτε με (80)286 ουτε με τον (80)386 τοσο σε επιδοσεις οσο σε διαθεσιμα εξαρτηματα. Πχ η οθονη που μου εφερε η Info-Quest τοτε με τον 486DX2 ηταν κατα πολυ ανωτερη εκεινης που ειχε ερθει με τον 386 πριν 2 χρονια κλπ κλπ κλπ. Συν το οτι ειχαμε αλλες καρτες γραφικων τοτε (1ΜΒ), αλλες καρτες ηχου, (16bit και μετα 32bit), γενικα αρχισε η εποχη των εξαρτηματων το 93-94 και αυτο αλλαξε τα παντα (η εστω οτι γνωριζαμε ως τοτε) πιστευω. Γιατι ο 486DX2 ηταν σοβαρο, ενω ο 386DX δε ηταν δεν το καταλαβα παντως. Με την ιδια λογικη σοβαρος ηταν ο pentium και ο 486DX2 μη σοβαρος. Και ο ZX spectrum μου σοβαροτατος ηταν οταν δεν υπηρχε κατι καλυτερο. Μετα παυουν ολα να ειναι σοβαρα, οταν βγαινει κατι πιο... "σοβαρο". 2) Βεβαια το οτι εχω 2 σκληρους απο τα τελη του 90' που δουλευουν ακομαγια μενα αυτο λεει αρκετα γιαυτο αναφερα το θεμα ποιοτητας. Τους βαζεις για κουνουποδιωκτες; Eγω σκεφτομουν να ανοιξω εναν απο κατι παλιους του 92-95 που εχω (δουλευουν και μενα) να τον κανω μικρο τροχο για κατσαβιδακια κλπ, κολλωντας πανω στο πλαττερ σμυριδοπανο.
mpokwsths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Ο πρώτος Η/Υ μου: http://electricdreams.ath.cx/comp/sam3v.php?current=2 Σε δίσκους πάντα προτιμώ WD (και Quantum παλιότερα) αλλά μόνο Black και Blue. Ποτέ δε με έχουν απογοητεύσει. Δύο φορές που δοκίμασα άλλες μάρκες (IBM και Seagate) την πάτησα. WD rules
Salvation81 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 @ Matrix Απαντησα σε αυτο. Οταν ειχαμε τους 286/386 δεν υπηρχαν ιδιαιτερα πολλα πραγματα να ριξεις πανω και τα περισσοτερα μονιτορ ηταν του πεταματου. Γιαυτο ειπα σοβαρο τον 486DX2. @ mpokosths Δεν ειχα δει πουθενα Samsung PC εκεινη την εποχη, το πιο κοντινο που ειχα το 88 ηταν ο Commodore 64.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα