Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ας εχει πραγματικο +40% single core performance, και ας ειναι και στα 2,2ghz..! ετσι κι αλλιως, παλι OC θα πεσει....!!!!!!!!!

αλλα ολα αυτα ειναι ακομα υποθεσεις.  ας δουμε πρωτα πραγματικα στοιχεια, για αποδοσεις, TDP, frequencies, και βλεπουμε μετα, αν οντως, ανταποκρινεται πληρως στους στοχους που εχουν τεθει..!!  

κι ας μην αρχισει μετα το "ναι, μεν, αλλα...", γιατι θα πεσει μαυρο στον Μαυρογιαλουρο....!!!!! 

• Like 4
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ας εχει πραγματικο +40% single core performance, και ας ειναι και στα 2,2ghz..! ετσι κι αλλιως, παλι OC θα πεσει....!!!!!!!!!

Το θέμα είναι μέχρι που θα μπορεί να φτάνει αφού όσο ποιο συμπυκνωμένες οι πύλες τόσο ποιο πολλά προβλήματα υπάρχουν.

Αν βρουν ταβάνι στο ~3,2 ή χρειάζεται εξωφρενικό ποσό για να πας ποιο πάνω από εκεί θα έχεις συνολικά ~10% πάνω από excavator που τρέχουν στα ~4,δεν είναι άσχημα για 8core/16thread αλλά δεν θα φέρει και καμιά επανάσταση. 

Δημοσ.

προσωπικα, δεν με ενδιαφερει το EXTREME OC.  για λιγο δεν λεω οχι, αλλα χωρις να καθομαι να ψαχνω με τις ωρες, ρευματα, πολλαπλασιαστες, συχνοτητες, κλπ..!   πλεον, βαριεμαι να χανω τις ωρες μου σε τετοια σπορ..!

εμενα με ενδιαφερει περισσοτερο το VFM.  να εχω εναν επεξεργαστη με καλη αποδοση, αλλα και σε καλη τιμη..!  

αν λοιπον οι ΖΕΝ δωσουν το +40%, σε συχνοτητες περι τα 3 - 3,5ghz  (δεν τους βλεπω για παραπανω....), με χαμηλοτερες θερμοκρασιες και καταναλωσεις, και χωρις να 3-4πλασιασουν τις τιμες, εγω θα ειμαι υπερευχαριστημενος..!   

αν ομως, δεν τα δωσουν αυτα, τοτε η AMD θα εχει πολυ σοβαρο προβλημα....!!!!   κι επειδη ειναι ηδη τα τελευταια χρονια, με την πλατη στον τοιχο, δεν νομιζω να τους παιρνει να κανουν παλι π@π@ριες....!!!

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ περιμένω εύκολα τα 4GHz σε έναν Quad Core με 8 Threads στα 95W TDP.

Απλά δεν ξέρω αν θα δούμε ZEN Quad Core χωρίς iGPU, προσωπικά περιμένω μόνο τα APU να είναι μέχρι  4x Cores 8x Threads.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί τόσο μεγάλο tdp πάλι;

Γιατί πάει για 8 πυρήνες και πάλι,τραβάει και το smt ό,τι τραβάει και ανάλογα την συχνότητα ανεβαίνει και άλλο το tdp. 

Για αυτό και λέω ότι μιας και το στοχεύουν για server,και πάλι, λογικά δεν θα έχει μεγάλη συχνότητα σε stock για να κρατήσουν το tdp κάπως χαμηλό.

Δημοσ.

Η AMD έχει πει 95W TDP, δεν νομίζω να δούμε πάνω από 95W σε Desktop. Τώρα για τα server SKU ίσως πάει και στα 125-140W TDP (αλλά ίσως για τα dual die).

Δημοσ.

Διάβασα κάπου πως η amd και η intel μετράνε διαφορετικά το tdp,ισχύει κάτι τέτοιο;

Ναι, αλλά το TDP δεν είναι κατανάλωση ενέργειας.

Όμως, ένα Heat-Sink που είναι σχεδιασμένο για 95W TDP θα δουλέψει και σε 95W TDP AMD CPU και σε 95W TDP Intel CPU.

• Like 2
Δημοσ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  το TDP δεν εχει σχεση και με την λιθογραφια?  γιατι η λιθογραφια κατεβαινει στο μισο (14nm) απο τους  FX....!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://wccftech.com/amd-am4-motherboards-launch-q2-2016-for-bristol-ridge-apus/                   αντε να βγουν να πάω για πρώτη φορά σε amd cpu

Πάντως σε ότι έχω φορτώσει ο intel core 2 quad q9550 2.83ghz σε παιχνίδια λέω μόνο στο gtav παει 100% cpu usage  μια χαρά πηγαίνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...