Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν ένας amd zen 8cores έχει 40% επιδώσεις ανά core όπως λένε, παραπάνω απ τον 8350 που έχω και έχει τιμή κάτω των 299€ τον πήρα αύριο κ όλας.

Αυτό είναι το κακό,είπαν για 40% πάνω από fx αλλά δεν μίλησαν για συχνότητα.

Αν είναι 40% πάνω ο πυρήνας αλλά πιάνει μόνο «χαμηλές» συχνότητες;;

Αν π.χ. πιάνει μόνο τα 3,2 ενός 8320 τότε ο zen θα είναι στα ίδια με έναν 9590...τρύπα στο νερό,πέρα από το κέρδος στην κατανάλωση.

Αυτό και για τον στορμ και άλλους που λένε ότι δεν τους νοιάζει αν κλοκάρει ψιλά.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τότε δεν αλλάζω τον 8370 μου που κλοκάρει πολύ ψηλά με τίποτα!!!!!!!!Αν φάμε απογοήτευση μας βλέπω μαζικά σε Ιντέλα

Δημοσ.

Αυτό είναι το κακό,είπαν για 40% πάνω από fx αλλά δεν μίλησαν για συχνότητα.

Αν είναι 40% πάνω ο πυρήνας αλλά πιάνει μόνο «χαμηλές» συχνότητες;;

Αν π.χ. πιάνει μόνο τα 3,2 ενός 8320 τότε ο zen θα είναι στα ίδια με έναν 9590...τρύπα στο νερό,πέρα από το κέρδος στην κατανάλωση.

Αυτό και για τον στορμ και άλλους που λένε ότι δεν τους νοιάζει αν κλοκάρει ψιλά.

αν δεις το γράφημα λέει για core, και όχι cores, και μακάρι να είναι έτσι !!! αν έχουμε 40% επιδώσεις μεταξύ Excavator core vs zen core, τότε οι επιδώσεις θα είναι καταπληκτικές !

βέβαια έχω περιμένω πραγματικές +40% επιδώσεις στους zen, διλαλι αν ένας excavator core @3gh θέλει 100 λεπτά για επεξεργασία βίντεο τότε ο zen @3gh θα θέλει 60 λεπτά.

και μάλιστα με τα ίδια σετ εντολών !!!

γιατί οι εταιρίες όπως και ή amd θα μας πουν 40% με διαφορετική συχνότητα και με ενεργοποιημένο κανένα avx2 το οποίο δεν υπάρχει στους excavator. τέτοιου Ιδούς επιδώσεις δεν τις θεωρώ πραγματικές.

Δημοσ.

βέβαια έχω περιμένω πραγματικές +40% επιδώσεις στους zen, διλαλι αν ένας excavator core @3gh θέλει 100 λεπτά για επεξεργασία βίντεο τότε ο zen @3gh θα θέλει 60 λεπτά.

Μα αυτό σχολίασα και εγώ,δεν μας είπε κανείς τι συχνότητες θα μπορεί να φτάνουν οι zen.

Οι kaveri/godavari φτάνουν και 4 και πάνω, αν οι zen δεν ξεπερνάν τα 3 π.χ. καταλαβαίνεις ότι το κέρδος θα είναι αρκετά μικρότερο και ας είναι 40% ποιο δυνατοί οι πυρήνες.

Δημοσ.

Μα αυτό σχολίασα και εγώ,δεν μας είπε κανείς τι συχνότητες θα μπορεί να φτάνουν οι zen.

Οι kaveri/godavari φτάνουν και 4 και πάνω, αν οι zen δεν ξεπερνάν τα 3 π.χ. καταλαβαίνεις ότι το κέρδος θα είναι αρκετά μικρότερο και ας είναι 40% ποιο δυνατοί οι πυρήνες.

ή συχνότητα πιστεύω πάει και ανάλογα το μέγεθος του core, άμα είναι αρκετά μεγάλος θα έχουμε εξωπραγματικές θερμοκρασίες !!!

μέχρι τωρα βλέπαμε μικρούς cores, οι οποίοι ανοιγοκλιναν πόρους και έπαιζαν με συχνότητα για το αναθεματισμετο tdp.

στην τελική το ποσοστό επιδόσεων στους zen που διαφημίζουν θα είναι σε σφαιρική άποψη απ ότι πιστεύω, τουλάχιστον να δούμε έναν σωστό controler μνήμης που να έχει αρκετή διάφορα σε ddr3 vs ďdr4, όχι σαν τους καινούριους της ιντελ, και να έχει και αρκετή L1, L2, L3 case !!!!

• Like 1
Δημοσ.

Αν φτάσει τους haswell σε απόδοση που πρέπει να τους φτάσει γιατί οτιδήποτε λιγότερο θα είναι fail τότε θα πάει πολύ καλά.

Δημοσ.

Καλά εννοείται πως τον πήραμε αύριο.Αλλα αν δεις και η Intel σε κάθε καινούργιο cpu 10% 3-5-7% ανεβάζει

Τότε δεν αλλάζω τον 8370 μου που κλοκάρει πολύ ψηλά με τίποτα!!!!!!!!Αν φάμε απογοήτευση μας βλέπω μαζικά σε Ιντέλα

Δύσκολο να αλλάξεις τέτοιο chip έτσι και αλλιώς.

AMD "Zen" CPU Prototypes Tested, "Meet all Expectations"

• Like 2
Δημοσ.

Δύσκολο να αλλάξεις τέτοιο chip έτσι και αλλιώς.

AMD "Zen" CPU Prototypes Tested, "Meet all Expectations"

Το διάβασα πριν 2 μέρες και όλα δείχνουν ότι πάνε καλά, άντε να βγουν στην φόρα sample's σιγά σιγά να δούμε τι πουλιά θα πιάσουν υπό πραγματικές συνθήκες.

Το μόνο που με ανησυχεί λίγο είναι ή τιμή αλλά οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...