Προς το περιεχόμενο

AMD Jaguar, Steamroller και μελλοντικά cpu's και apu's...

DaveMurray

Προτεινόμενες αναρτήσεις

millennium πολυ δυνατα χαρακτηριστικα, αντε να δουμε κανα review με τετοια τσιπακια !!! 

τελευταίες ευκαιριες της AMD ? μια χαρα τα παει, μην κρινεις μονο τα home pc, ( αν και εκει πουλάει αρκετά AM1, FM2+, ακομα και am3+ )  δες τα εκατομμύρια κομματια που πουλάνε οι καινούριες κονσολες οι οποιες ειναι ολλες AMD μεσα και δες και τον τομεα των gpus !!  

επιδι δεν μπορει να κοντραρει σε καποια πραγματα εναν ιντελ Ι5-Ι7  ξερεις τι επαθε η φοράδα στο αλώνι ?

Για αυτό άλλωστε είχε και $180 εκατομμύρια ζημιά στο Q2... :rolleyes:

H intel btw, είχε $2,7 δις κέρδη στο Q2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για αυτό άλλωστε είχε και $180 εκατομμύρια ζημιά στο Q2... :rolleyes:

H intel btw, είχε $2,7 δις κέρδη στο Q2.

Δυστυχώς!

εξάλλου η ίντελ έχει πολύ καλό μάρκετινγκ.

τόσο καλό που ακόμα και lol να παίζει ο άλλος θα πάει σε Ι5 με κρύα καρδιά επειδή δεν βγαίνει οικονομικά για Ι7 !!!

• Like 3

Δυστυχώς!

εξάλλου η ίντελ έχει πολύ καλό μάρκετινγκ.

τόσο καλό που ακόμα και lol να παίζει ο άλλος θα πάει σε Ι5 με κρύα καρδιά επειδή δεν βγαίνει οικονομικά για Ι7 !!!

Ε ναι,όταν σε όποιο φόρουμ και να μπει και σε όποια σελίδα και να κοιτάξει του λένε όλοι ότι με λιγότερους από τέσσερις πυρήνες δεν παίζεις ούτε τέτρις λογικό είναι. 

Ε ναι,όταν σε όποιο φόρουμ και να μπει και σε όποια σελίδα και να κοιτάξει του λένε όλοι ότι με λιγότερους από τέσσερις πυρήνες δεν παίζεις ούτε τέτρις λογικό είναι. 

Όταν ο χρήστης μπαίνει σε οποιαδήποτε σελίδα του φόρουμ  κοιτάει που λένε πως υπάρχει 8-πύρηνος επεξεργαστής ξεκλείδωτος με 16Mb Cache, ο οποίος δεν νοιώθει οτιδήποτε και αν τον φορτώσεις με 136€ (κάποια στιγμή) , σήμερα 150€ .......

Δηλαδή υπάρχει επεξεργαστής  ΙΚΑΝΟΣ να μπει ακόμα και σε συστήματα των 450-500€ !!! Σε πολύ φτηνά συστήματα δηλαδή ..... Δεν υπάρχουν και πολλοί που να δίνουν κάτι λιγότερο από το 500€ ...

Λέει λοιπόν ο κόσμος : " Φίλε πάρε τον FX 83XX ή 63ΧΧ αντί για το Α, Β κουβαδάκι που σου προσφέρουν στα 100- 110€ (είτε intel είτε amd) ...... Ετσι κι αλλιώς για τα ίδια χαρακτηριστικά πλατφόρμας θα ισορροπήσεις την σύνθεση λόγω φτηνότερης πλατφόρμας " !!

Δεν του λένε πως δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του με μικρότερο cpu.

Του λένε απλά, πολύ απλά πως υπάρχει άλλο cpu που συμφέρει περισσότερο σαν απόδοση κόστος για το σύνολο των σεναρίων που θα δουλέψει !!! CPU με πολύ πολύ μεγαλύτερη συνολική επεξεργαστική ισχύ ........

Όταν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μπει στην σύνθεση για το Α, Β , Γ λόγο , κοιτούν το αμέσως κατώτερο  κ.λ.π.

Γκέγκε ..........???

• Like 5

Του λένε απλά, πολύ απλά πως υπάρχει άλλο cpu που συμφέρει περισσότερο σαν απόδοση κόστος για το σύνολο των σεναρίων που θα δουλέψει !!! CPU με πολύ πολύ μεγαλύτερη συνολική επεξεργαστική ισχύ ........

Αν το σύνολο των σεναρίων που θα δουλέψει είναι το LOL ,γιατί αυτό έλεγε ο john, τότε ένας FX 83XXX συμφέρει περισσότερο...οκ παλικάρι μου.

Έναν FX 83XXX πρέπει να τον τρέχεις στα ~4,5 για να βγάλει την ίδια ταχύτητα στο LOL που βγάζει ένας celleron,μαζί με μητρική θα σου βγει ~90€ και με την διαφορά με τον fx παίρνει και την μνήμη που χρειάζεται,έχει και igpu που θα το παίζει το lol στα 1080 έστω και Low αλλά με πάνω από 60 fps.

Κατά τα άλλα

-πάρε πυρήνες για το τίποτα άνθρωπε μου,τζάμπα πράμα είναι θα κάνεις και σούπερ render benchmark.

-τι είναι το render;

-μην ρωτάς,άκου που σου λέω εγώ,2015 έχουμε

Αν το σύνολο των σεναρίων που θα δουλέψει είναι το LOL ,γιατί αυτό έλεγε ο john, τότε ένας FX 83XXX συμφέρει περισσότερο...οκ παλικάρι μου.

Έναν FX 83XXX πρέπει να τον τρέχεις στα ~4,5 για να βγάλει την ίδια ταχύτητα στο LOL που βγάζει ένας celleron,μαζί με μητρική θα σου βγει ~90€ και με την διαφορά με τον fx παίρνει και την μνήμη που χρειάζεται,έχει και igpu που θα το παίζει το lol στα 1080 έστω και Low αλλά με πάνω από 60 fps.

Κατά τα άλλα

-πάρε πυρήνες για το τίποτα άνθρωπε μου,τζάμπα πράμα είναι θα κάνεις και σούπερ render benchmark.

-τι είναι το render;

-μην ρωτάς,άκου που σου λέω εγώ,2015 έχουμε

Οχι το σύνολο των σεναρίων δεν είναι το λολ .... Φυσικά και ένα desktop σύστημα φτιάχνεται ώστε να μπορεί να καλύψει όσο περισσότερες απαιτήσεις προκύψουν .

Διαφορετικά για κάθε διαφορετικό game που θα έβγαινε, για κάθε νέα εφαρμογή, θα παίρναμε και από ένα σύστημα ....

Αλλά εσύ άντε κλείσε το αντιιικό που σκανάρει για να μην σου κόψει το lol , το skype, τον browser από πίσω.... κοίταξε μην πιάσει και κάνει καμιά ενημέρωση το λειτουργικό αυτόματα .... γιατί θα κρασάρει η "πορδή" .... και νιώσε την απελευθέρωση που δίνει η ένvοια pceftelon , perthium .... k.l.p.

• Like 5

TheElf οι fx έχουν τετραψήφιο αριθμό στο όνομά τους και όχι πενταψήφιο. Επίσης, ένας οκταπύρηνος piledriver fx υστερεί σε single core όπως και όλοι οι fx, όμως είναι ικανός για πολλά περισσότερα από έναν i5 που υπερτερεί σε single core και είναι και ακριβότερος. Αν έστηνα τώρα μηχάνημα θα έπαιρνα i5 μόνο και μόνο αν έπαιζα mmo μαζί με τα υπόλοιπα games, επειδή όμως δεν παίζω θα πήγαινα σε 8320. Με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε σχέση με τον 4690k που δοκίμασα, μακράν ανώτερος σε πολυνηματικά περιβάλλοντα. Και όσοι λένε πως οι fx 8320 είναι το ίδιο με 4690k σε πολυνηματικά περιβάλλοντα δεν έχουν ιδέα απλά. Πολύ απλά δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ 8320 και πιστεύουν τα paymarks της intel από το tom's hardware και το anandtech. Και ξέρω τώρα θα αρχίσουν τα βίντεο με τον g1820 σου που κάνει multitasking, παίζει bf4 shanghai 64 παίκτες και άλλα τέτοια ανέκδοτα. Δεν μπορεί καλά καλά να παίξει ο g3258 κλοκαρισμένος κιόλας bf4 multiplayer 64 παίκτες και τρέχει το παιχνίδι slideshow από τα κοψίματα και παίζει ο g1820 ομαλά, μην τρελαθούμε.

• Like 3

millennium πολυ δυνατα χαρακτηριστικα, αντε να δουμε κανα review με τετοια τσιπακια !!! 

τελευταίες ευκαιριες της AMD ? μια χαρα τα παει, μην κρινεις μονο τα home pc, ( αν και εκει πουλάει αρκετά AM1, FM2+, ακομα και am3+ )  δες τα εκατομμύρια κομματια που πουλάνε οι καινούριες κονσολες οι οποιες ειναι ολλες AMD μεσα και δες και τον τομεα των gpus !!  

επιδι δεν μπορει να κοντραρει σε καποια πραγματα εναν ιντελ Ι5-Ι7  ξερεις τι επαθε η φοράδα στο αλώνι ? 

Δες και εσυ τα θεματακια που εχουν οι νεες κονσολες με θορυβο και  υψηλες θερμοκρασιες και καμαρωσε. Τωρα βγαζουν νεα εκδοση για το ps4 που ριχνει καπως τα παραπανω και λιγο την καταναλωση....

Οσο για τις Gpu αστο καλυτερα γιατι ουτε εκει τα πραγματα ειναι καλα.

Μονο Apu συστηματα ειναι που την ενδιαφερανε τα τελευταια χρονια(ισως λογω και των κονσολων)και εκει τα παει πολυ καλα οντως.

Δες και εσυ τα θεματακια που εχουν οι νεες κονσολες με θορυβο και  υψηλες θερμοκρασιες και καμαρωσε. Τωρα βγαζουν νεα εκδοση για το ps4 που ριχνει καπως τα παραπανω και λιγο την καταναλωση....

Οσο για τις Gpu αστο καλυτερα γιατι ουτε εκει τα πραγματα ειναι καλα.

Μονο Apu συστηματα ειναι που την ενδιαφερανε τα τελευταια χρονια(ισως λογω και των κονσολων)και εκει τα παει πολυ καλα οντως.

Θυμάμαι το προηγούμενο xbox πως έκανε σαν αεροπλανο λόγω της κακής ψύκτρα που του είχε βάλει η MS .   Αυτό που θέλω να πω είναι πως πολλές φορές φταίει ο κατασκευαστής της κονσόλας και όχι ο κατασκευαστής του chip .

Το ίδιο θα δεις να γίνεται και στα λάπτοπ με τους κατασκευαστές να βάζουν ψύκτρες του Κ@λου και τα chip να πιάνουν τους 100C για πλάκα, είτε είναι AMD , είτε INTEL, είτε Nvidia .

Από εκεί και πέρα οι κάρτες γραφικών γιατί δεν πάνε καλά ?   Εγώ βλέπω φουλ υποστήριξη από οδηγούς στο DX12 και δυναμικό μπάσιμο στην αγορά πλέον μέσω αυτών ...

Πλέον τα DX12, VULKAN, MANTLE δίνουν αυτό που θα ήθελε η AMD .

Αν μιλάς για πωλήσεις, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η AMD το έχασε λίγο λόγω makreting και λόγω έλλειψης πραγματικά νέας αρχιτεκτονικής σε πολλές κατηγορίες. Δεν μπορεί μετά από 3 χρόνια να πασάρεις GCN 1.0 cores ... :-D

• Like 3

Δεν καταλαβες. Δεν καμαρωνω που η Amd εχει μικροτερες πωλησεις απο την Nvidia. Απλα δεν μπορω να πω και μπραβο οπως ο παραπανω συμφορουμιτης οταν ειναι πολυ πισω στις πωλησεις. 

Οσο για τα Laptop που αναφερθηκαν ευχομαι πραγματικα να μπουν δυναμικοτατα τα Apu και σε φθηνοτερα laptop να εχει και το σχετικο μονοπωλειο γιατι με Intel HD graphics αντικειμενικα δεν πας πουθενα,ειδικα αν ανεβει και η αναλυση σε Full HD.

• Like 3

Με excavator εστω 4core cpu και 260+ igpu θα σαρωσει οτιδηποτε υπαρχει σε low/ mid.

Τσιπακια- σκαπανεις!

Εκτος hobby και πολυ εξειδικευμενα θεματα χρηστων , δηλαδη στο γενικο πληθυσμο εκτος insomnia, θα πουλαει σα ζεστο ψωμι με μια καλη τιμη εννοειται.

Κ δε μιλαω για zen.

Οχι το σύνολο των σεναρίων δεν είναι το λολ .... Φυσικά και ένα desktop σύστημα φτιάχνεται ώστε να μπορεί να καλύψει όσο περισσότερες απαιτήσεις προκύψουν .

Διαφορετικά για κάθε διαφορετικό game που θα έβγαινε, για κάθε νέα εφαρμογή, θα παίρναμε και από ένα σύστημα ....

Ναι για ξανά διάβασε πάνω σε τι συγκεκριμένο πράμα απάντησα...

Και ξέρω τώρα θα αρχίσουν τα βίντεο με τον g1820 σου που κάνει multitasking, παίζει bf4 shanghai 64 παίκτες και άλλα τέτοια ανέκδοτα. Δεν μπορεί καλά καλά να παίξει ο g3258 κλοκαρισμένος κιόλας bf4 multiplayer 64 παίκτες και τρέχει το παιχνίδι slideshow από τα κοψίματα και παίζει ο g1820 ομαλά, μην τρελαθούμε.

Άλλο να μην μπορεί ο χρήστης και άλλο να μην μπορεί ο επεξεργαστής.

Ναι για ξανά διάβασε πάνω σε τι συγκεκριμένο πράμα απάντησα...

Άλλο να μην μπορεί ο χρήστης και άλλο να μην μπορεί ο επεξεργαστής.

Μα αυτό είναι το θέμα, ο χρήστης έχει όρεξη και θέλει να παίξει bf4, αλλά όταν δεν μπορεί ο επεξεργαστής και συγκεκριμένα ο g3258 και με oc τι γίνεται τότε ; Αν εννοείς να μπορεί ο επεξεργαστής και να τρέχει το bf4 multiplayer με κολλήματα και stuttering τότε τι να πω, μου κόπηκε η μιλιά. Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις σε πμ γιατί δεν θέλω όπως ούτε και εσύ να ρημάξουμε το θέμα, πως στο καλό γίνεται να μπορείς να τρέχεις ομαλά bf4 multiplayer 64 παίκτες με g3258, όταν ένας i5 4690k σχεδόν ταβανιάζει στο ρημαδοπαίχνιδο ; Απορία το έχω, ξέρω ότι δεν γίνεται, ωστόσο θέλω εξήγηση γιατί αποκλείω σίγουρα να κάνω λάθος. Πραγματικά δεν θέλω να αρχίσει πάλι vs επειδή κάνω αυτή την ερώτηση στον elf, εγώ τελειώνω εδώ και τα υπόλοιπα σε πμ με τον ίδιο.

Οι devs τα παιχνίδια τα βάζουν να ξεκινάνε με priority στο high για να μην γίνεται αυτό που κοροϊδεύει ο adtakhs,να ξεκινάει το antivirus και να σου ρίχνει fps,ουσιαστικά δηλαδή το βγάζουν σε αντί multitasking μορφή,είναι φτιαγμένα να παίζεις μόνο αυτό και τίποτα άλλο,για αυτόν τον λόγο μπορεί να βαραίνει ακόμα και ένας i5 με αρκετά παιχνίδια αφού πολλά παιχνίδια μπορούν και ανεβάζουν 4 πυρήνες αρκετά ψιλά.

Τώρα, πως πολλές φορές ακούς για τους fx ότι σε κάποια σενάρια πρέπει να παίξεις με afinity για να περιορίσεις προγράμματα να τρέχουν μόνο σε ορισμένους πυρήνες,για να μην κολλάει;

Ε,στους dual σε ορισμένα σενάρια πρέπει να παίξεις με την προτεραιότητα του παιχνιδιού αν βλέπεις ότι δεν παίζει καλά από μόνο του.

Αν δεν έχεις ιδέα από affinity θα πεις χάλια ο fx αν δοκιμάσεις κάποιο από τα σενάρια που είπαμε,όπως και στους dual θα πεις χάλια είναι αν δεν ξέρεις να ορίζεις προτεραιότητες για να τρέχουν όλα ομαλά.

Στα βίντεο ας πούμε στο bf4 βλέπεις το παιχνίδια στο normal,στο process hacker που τρέχει από πίσω,στην στήλη priority class, αντί στο high και αυτό φτάνει για να παίζει μπάλα,στο witcher 3  βλέπεις το OBS στο high (και στο bf4 στο high είναι) γιατί θες να παίρνει όση ταχύτητα χρειάζεται για να μην ρίχνει καρέ,αν ήταν και αυτό στο normal δεν θα έδιναν τα windows αρκετή "σημασία" στο obs και θα κολλούσε η εγγραφή. 

Με τον κινδυνο να θεωρηθω παρεισακτος, συνδυαζομενο με το προηγοτμενο μηνυμα μου, ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τη διαμαχη σ αυτο το θεμα.

Οτι ανα πυρηνα ειναι δυνατοτερη η intel? Δεδομενο

Οτι παρα πολλες φορες ειναι καλυτερο να εχεις 4 πιο αδυναμους πυρηνες αντι για 2 δυνατοτερους? Δεδομενο

Οτι η Amd εχασε εδαφος με piledriver? Δεδομενο

Οτι η Amd εχει ταβανιασει στα ορια τους με ελαχιατο gain τις godavari apu? Δεδομενο

Οτι η Amd με καλη τιμη εχει δυνατοτητα να παρει τα παντα απο entry μεχρι τα συνορα του enthusiast με excavator apus και μετα zen?

Οτι τουλαχιστον μεχρι τους zen η amd θα χανει χαρακτηριστικα σε ipc?

Οτι απο ενα σημειο κ μετα τα benefits της intel δεν ειναι ορατα για τη μεγαλη πλειοψηφια των χρηστων που κανουν στανταρ πραγματα στο pc κ δε θα δωσοτν το price premium για intel?

Οτι το εισοδημα σιγουρα Ελλαδα αλλα και στο μεγαλυτερο μερος της Ευρωπης κ Αμερικης ( θα) πεφτει απο σταθερα εως ραγδαια?

Οτι τα οποια frame drops δε θα ειναι λογος αγορας intel για το μεσο καταναλωτη?

Αυτα κ αλλα πολλα εχουν λυθει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...