8elwADSL Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Αμα βγάλει καμιά καλή APU με δυνατά γραφικά που θα μου επιτρέπουν να παίζω παιχνίδια τύπου LoL/Dota 2 σε full hd την έχω πάρει! Πυρήνας Ζεν+δυνατή igp!
p_under Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Αμα βγάλει καμιά καλή APU με δυνατά γραφικά που θα μου επιτρέπουν να παίζω παιχνίδια τύπου LoL/Dota 2 σε full hd την έχω πάρει! Πυρήνας Ζεν+δυνατή igp! από τον 5800K που έχω εγώ ως τον 7850Κ μπορείς να παίξεις LoL/Dota FHD.
8elwADSL Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 LoL ναι Dota2 όλα τέρμα σε full hd και με καρφωμένα 60fps δε νομίζω.
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Αμα βγάλει καμιά καλή APU με δυνατά γραφικά που θα μου επιτρέπουν να παίζω παιχνίδια τύπου LoL/Dota 2 σε full hd την έχω πάρει! Πυρήνας Ζεν+δυνατή igp! Λογικά πάμε σε APU με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών κοντά σε R9 270X ! Αν έχει HBM τόση απόδοση θα έχει. Αμα βγάλει καμιά καλή APU με δυνατά γραφικά που θα μου επιτρέπουν να παίζω παιχνίδια τύπου LoL/Dota 2 σε full hd την έχω πάρει! Πυρήνας Ζεν+δυνατή igp! Λογικά πάμε σε APU με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών κοντά σε R9 270X ! Αν έχει HBM τόση απόδοση θα έχει. 2
8elwADSL Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Κάτι τέτοιο θέλω κ εγώ και πιο αδύναμα να είναι τα γραφικά μια χαρά θα είναι τη Dota την τερματίζει σε full HD η r7 260X!
Formation Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 AMD Allegedly Preparing an APU with 16 Zen Cores and Greenland Graphics with HBM The compute performance of the APU should be pretty remarkable too, what with Zen micro-architecture and Greenland HBM graphics. The configuration is very ideal for HSA too and we could see this becoming a titan in HPC computing based on value. As far as the high bandwidth memory is concerned, the source speculates that it could be HBM2 considering the time frame of the APU. Και να μην είναι 16 zen cores, αλλά 8c/16t.... πάλι εντυπωσιακό είναι αν ισχύει και δούμε σε desktop τέτοια πράγματα. 1
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 AMD Allegedly Preparing an APU with 16 Zen Cores and Greenland Graphics with HBM Και να μην είναι 16 zen cores, αλλά 8c/16t.... πάλι εντυπωσιακό είναι αν ισχύει και δούμε σε desktop τέτοια πράγματα. Μπα δεν θα έχει το IPC του G3258 ..... Σημαία το IPC κι ας είναι δίχρονο παπάκι το CPU .... και το άλλο Audi Q5 4X4 .... 2
Anubis13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Μπα δεν θα έχει το IPC του G3258 ..... Σημαία το IPC κι ας είναι δίχρονο παπάκι το CPU .... και το άλλο Audi Q5 4X4 .... Oταν το software σου δεν μπορει να αξιοποιησει threads & cores, τοτε το IPC ειναι ο βασικος παραγοντας 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Adtakhs, παρόλο που δεν έχω τις γνώσεις σε pc, έχω καταλάβει πως δυστυχώς το ipc παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην πλειοψηφία των παιχνιδιών και των εφαρμογών, επειδή πολύ απλά οι devs δεν έχουν δώσει αρκετή έμφαση στην αξιοποίηση ας πούμε αρχιτεκτονικών όπως οι bulldozer/vishera/kaveri. Αν γινόταν κάτι τέτοιο πραγματικά θα έπιαναν τόπο τα modules, ωστόσο όσο όμως τα παιχνίδια και οι εφαρμογές ζητούν λίγους και δυνατούς πυρήνες, τα πράγματα δεν θα ωφελούν και τόσο τους fx.
johnychliaras Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 http://techblog.gr/videogames/all-about-amd-zen-2152/
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Adtakhs, παρόλο που δεν έχω τις γνώσεις σε pc, έχω καταλάβει πως δυστυχώς το ipc παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην πλειοψηφία των παιχνιδιών και των εφαρμογών, επειδή πολύ απλά οι devs δεν έχουν δώσει αρκετή έμφαση στην αξιοποίηση ας πούμε αρχιτεκτονικών όπως οι bulldozer/vishera/kaveri. Αν γινόταν κάτι τέτοιο πραγματικά θα έπιαναν τόπο τα modules, ωστόσο όσο όμως τα παιχνίδια και οι εφαρμογές ζητούν λίγους και δυνατούς πυρήνες, τα πράγματα δεν θα ωφελούν και τόσο τους fx. Όταν συμπιέζεις αρχεία χρησιμοποιείς πυρήνες. Όταν αποσυμπιέζεις αρχεία χρησιμοποιείς πυρήνες. Οταν ρεντάρεις χρησιμοποιείς πυρήνες. Όταν σερφάρεις χρησιμοποιείς πυρήνες . Όταν χρησιμοποιείς το pc σε πραγματικό χρόνο και όχι σε benches χρησιμοποιείς πυρήνες . = multitasking = http://en.wikipedia.org/wiki/Context_switch To IPC είναι σημαντικό αλλά σε αυτή την περίπτωση έχει γίνει marketing κολπάκι.... 2
8elwADSL Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Είναι γεγονός όμως ότι τα πιο πολλά games θέλουν IPC για αυτό οι επεξεργαστές της Intel τα πάνε καλύτερα στο gaming. Τώρα για άλλες χρήσεις όπως αυτές που ανέφερες αξίζουν τα λεφτά τους οι AMD. Διαβάζω για 40% ipc από Excavator σε Zen αν βάλουμε και στην εξίσωση το +10% από Piledriver σε Steamroller και άλλο τόσο περίπου από Steamroller σε Excavator τότε η συνολική διαφορά από τους σημερινούς Piledriver στους Zen θα είναι γύρω στο 60% ipc σε single thread! 1
TheELF Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 στους Zen θα είναι γύρω στο 60% ipc σε single thread! Αυτό με το single thread το είπε κάποιος από την amd;
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Διαβάζω για 40% ipc από Excavator σε Zen αν βάλουμε και στην εξίσωση το +10% από Piledriver σε Steamroller και άλλο τόσο περίπου από Steamroller σε Excavator τότε η συνολική διαφορά από τους σημερινούς Piledriver στους Zen θα είναι γύρω στο 60% ipc σε single thread! Ας μας πουν και το instructions / watt να ξέρουμε πόσο υψηλά θα χρονίσουν ....
8elwADSL Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Αυτό με το single thread το είπε κάποιος από την amd; Από ξένα site το διάβασα http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/amd-zen-is-40-faster-than-current-x86-cores-zen-is-incoming/ Από το wiki διαβάζω The final result was a 9% single-threaded IPC improvement, and 18% multi-threaded IPC improvement over Piledriver Αλλο τόσο περίπου δεν θα είναι η διαφορά από steamroller-->excavator οπότε χοντρικά ~20% single thread+40% του Zen=60% ipc single thread. H AMD πάει για τεράστιο άλμα στις επιδόσεις σε σύγκριση με τους FX που έχει τώρα στην αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα